Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1767 - Arboretum Paseka


Popis

V arboretu je shromážděna sbírka 2 600 taxonů trvalek a asi 600 odrůd dřevin. Nádherná prohlídka v přírodním prostředí s relaxací při výstupu.

Mapa

Navštívil jsem Arboretum Paseka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Arboretum Paseka (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Olomouc
Poloha:
49°49'2"N 17°13'20"E
Hodnocení:
2.778
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1767 - Arboretum Paseka


29.09.2023 - dostupná bez problému
04.08.2023 - dostupná bez problému
21.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Toth
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena na pokladně v arboretu. Bohužel mám také nepříjemný zážitek s pánem na pokladně pan by mohl na jeho aroganci klidně jezdit.
 
FCB
Známku
jsem koupil v pokladně arboreta.
Arboretum stojí údajně na bývalé skládce. Klid a pohodu rušil jen řev motorek z nedaleké krosové trati :-(
Jinak ale pěkné místo s možností koupi různých skalniček, bylinek a kaktusů.
Návštěvu doporučuji !!!
 
Lenka Batková
Lenka Batková
TZ a TN
Moc krásné místo, klid a pohoda. Stavili jsme se zde po cestě ze Sovince a nakoupili i nějaké květiny do zahrady. Známky i nálepky mají v pokladně, k tomu i dost pěkných razítek do turistického deníku.
 
Mgr. Daniela Pilařová
Arogance do nebes
Neuvěřitelně arogantní majitel. Zaplatila jsem převodem z účtu na účet (přesměrování na platební bránu při koupi online vstupenky jim nefunguje), nepřišly ani vstupenky, ani odpověď na e-mail. Jela jsem tedy na místo s tím, že to vyřešíme, dokoupíme vstupenky pro ty, komu jsem je nehradila (přibylo víc zájemců o návštěvu arboreta), pán na mě KŘIČEL a nakonec jsme otřesení odjeli domů bez prohlídky. Nikdy více. Obávám se, že název MAKČU PIKČU není slovní hříčka, ale výraz hlouposti a arogance...
 
wenzel
Arboretum Makču Pikču
Pěkné arboretum ve svahu s vyhlídkou do okolí na místě bývalé skládky stavební suti. VStupné za 50kč, parkování naproti přes cestu zdarma. V arboretu je několik tisíc druhů rostlin, mnohé z nich je možno zakoupit. Nejkrásnější část arboreta je úplně nahoře pod lesem, kde jsou i odpočinkové a vyhlídkové lavičky a altánky. Známka zakoupena na pokladně arboreta, mají i razítko. Místo doporučuji navštívit, třeba můžete výlet spojit s návštěvou nedalekého Sovince. Souhlasím s Pinďou podemnou, že kdyby zde TZ nebyla, tak bych se o arboretu vůbec nedozvěděl.
 
Pinďa
Makču Pikču
Arboretum, stejně jako Ginova La skála, je praktická ukázka, jak se dá zrekultivovat bývalý lom. V arboretu je barevno, voňavo a příjemno. Majitelům přeji, ať se jim daří a jsou stále tak dobře naladěni, jako v době naší návštěvy. TZ na pokladně za novou cenu 35,- ká. Jsem rád, že má toto místo svojí TZ, protože bych jej jinak určitě nenavštívil.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Arboretum Paseka
Známka zakoupena v arboretu.
 
Lucie Koukalová
Lucie Koukalová
Neděle
Nádherné místo, nevěděli jsme co od toho čekat a nakonec se nám tam moc líbilo. Pustili nás i s pejskem, zakoupili jsme si nějaké rostlinky i známku a odvezli hezký zážitek. Moc doporučuji navštívit :)
 
KamPa
Středa
Pěkné místo,které jsme nemohli dlouho trefit,neboť jsme jeli odspoda,a hledali v obci Paseka.Nikde žádné směrové tabule.Jinak místo je pěkné,pohodové a návštěvu doporučuji.TZ v prodeji dne 10.7 v pokladně u vstupu.
 
Kateřina Mikušková
Kateřina Mikušková
Krása
Nádherné místo, krásná procházka, vyhlídka, prostě super odpočinek :-) Plánujeme návštěvu i na jaro kdy zase pokvetou jiné rostlinky.
 
tomasz_
Známka k dispozici , malé útulné arboretum.
 
anamor
Arboretum je nádherné.... dá se zde ztrávit hezké odpoledne procházkou po dobře upravovaných cestičkách .... Paní majitelka velice příjemná a dají se zde zakoupit témeř veškeré rostlinky, které po cestě zhlédnete ... Kdo má tato místa rád, vřele doporučuji :)
 
jirkacek
Makču Pikču
Arboretum s poetickým názvem Makču Pikču se nachází asi kilometr od obce Paseka směrem na hrad Sovinec. Areál se před Vámi objeví na pravé straně, bezplatné parkoviště je přes silnici přímo naproti vchodu.Areál je umístěn ve svahu nad silnicí a z vyhlídkových altánků je krásný výhled na širou Hanou.Když budete chodit po štěrkových cestičkách, asi narazíte v jednom místě na rozcestí. Zde jsme zasmáli - bylo potřeba se rozhodnout pro nenáročnou cestu či stezku pro kamzíky.Nám se v arboretu opravdu líbilo a strávili jsme na zdejším slunečném svahu pěknou hodinku.Známku jsme koupili za 30 kč v pokladně u vstupu a také dostali razítko do památníku.Pokud půjdete na turistika.cz , vyhledejte uživatele jirkacek nebo článek Arboretum Paseka - Makču Pikču.
 
Jirka
nádhera
Moc krásné místo a velice příjemná paní u stánku. Kdo má rád rostlinky, skalky a zahrádky, měl by toto místo rozhodně navštívit.
 
kuba
Arboretum pěkné,ale rosliny nejsou moc vzroslé.TZ k sehnání bez problému.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek