Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 185 - Vlčí hora


Popis

Rozhledna a chata na hranicích národního parku České Švýcarsko, západně od Rumburka.

Mapa

Navštívil jsem Vlčí hora

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Rozhledna Vlčí Hora
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
LABSKÉ PÍSKOVCE
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Děčín
Poloha:
50°56'22.95"N 14°27'55.27"E
Hodnocení:
2.95
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 185 - Vlčí hora
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 185 - Vlčí hora


24.03.2024 - dostupná bez problému
05.07.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
20.09.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
Známku
Jsem zakoupil v innfocentru Chřibská.
 
Petr Glabazňa
Petr Glabazňa
TZ
Známka je dostupná v IC Chřibská :-)
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
rozhledna
podle Novinky.cz rozhledna s chatou dnes v noci vyhořela. Návštěva nebude nějaký čas možná.
 
Lucka
Re: rozhledna
Právě jsme to slyšela v TV.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně rozhledny.
 
František Tejnor
František Tejnor
TZ
Okno na rozhledně otevřeno pouze jedno, takže na dlouhé koukání to nebylo. Super výhled, výšlap na rozhlednu složitějším terénem, ale super procházka. Na rozhledně cestou po schodech jsou pohledy snad všech rozhleden v česku, takže i dobrá inspirace pro další výlety.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Vstep na rozhlednu 20 Kč okna otevřená byl jsem tu jen já a pokladní ale hlavně že tu byl a prodal známku:-)
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů přímo v rozhledně na kase.
Zarazilo mě úplně uzavřené okna na rozhledně, v těchto vedrech tam vydrží jen obsluha skleníků.
 
Jana
Re: TZ
taky se pán v pokladně potil jako prase a smrděl na sto honů
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Na vstupu na rozhlednu za 35,- Kč. Vstupenka na rozhlednu za 20,- Kč . Fajn pan u vstupu zřejmě turista z rozhledny hezky výhled.
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
Měli tady i známku 1413 Dýmník. Počasí přálo, super výhled.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
TZ
Perfektní stezka lesem, ze začátku mírně dokopce, pod vrcholem ale trochu přituhne. V půlce je studánka s občerstvením. Rozhledna je majetkem KČT, tudíž příjemný správce, který mám zodpověděl všecny dotazy - konkrétně i o budově za rozhlednou. Je tam i VTZ č. 1244.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
25. 7. 2013
datum návštěvy
 
Marcela
V sobotu 18.5.2013 asi zcela vyjímečně zavřeno, takže bohužel bez známky a bez výhledů.........
 
libor
Známku jsme koupili na rozhledně. Jinak počasí ,nám opět nepřálo, abychom se rozhlédli po krajině české. Byla mlha, ale přesto jsem si na rozhlednu vyšlápl. Jinak těch pohledů rozhleden Čech je tam tuším 300.
 
magipriba
pro Gábi
Není špatné se před cestou s kočárkem kouknout do mapy. Zde je na první pohled zřejmé,že to na kočárek nebude. A absence občerstvení? Patrně souvisí s onou obtížnou dostupností místa. Mě výlet na toto místo nadchnul, šplhal jsem přeci za krásnými výhledy, a oběd jsem si dal v restaurci ve vesnici.
 
Gábi
Tento výlet nás tedy nenadchnul, výšlap po hrozné cestě, kočárek jsme museli polovinu cesty vynášet, nahoře není žádné občerstvení.... známek měli dostatek
 
magipriba
Známka v pohodě na pokladně na rozhledně, k tomu několik druhů pohlednic a asi patnáct druhů razítek !!! Vstup 15,- ,pro členy KČT za 8,-. Podle údajů na vstupence je otevírací doba od května do září ÚT - SO 10-18, NE 10-15. Ostatní měsíce o sobotách 10-16, o nedělích a svátcích 10-15. Jedno z posledních míst kde je ještě k sehnání leporelo Rozhledny Lužických hor a Šluknovska. Sbírka rozhlednových pohlednic cestou na vrchol je skvělý nápad! Dobře jsme poobědvali v restauraci VLČÁRNA cca 2km pod rozhlednou v obci Vlčí Hora. Mají jednu hvězdičku od Pohlreicha a vaří fakt dobře. Navíc nám na zahrádce uschovali kola a v hospodě batohy, abychom se s nimi nemuseli vláčet nahoru na rozhlednu.
 
eMPage
Sice prudký ale jinak velice příjemný výstup k rozhledně ze které je opravdu pěkný výhled. Příjemný pokladní. Na úpatí kopce lze pak najít i studánku.
 
David Havel
Super rozhledna, úžasný průvodce
Na pana pokladního - průvodce - jsme museli chvíli čekat, byl prý ve vsi na nákupu a on je to opravdu kousek cesty.. uff... za to, se nám věnoval opravdu řádně, odvyprávěl nám perfektně o výhledu i o minulosti a budoucnosti rozhledny, navrhl nám účast v sezónní soutěži Českého rozhlasu a doporučil další výlet-y. Úžasný pán na svém místě ;)
 
Radim
Známka je
Známka v pohodě na Vlčí hoře. Ověřeno 4.6.2010
 
Pavel.S
Dne 1.11. TZ dostupná v pohodě až na výhledy, neboť bylo zamlženo. TZ dostatek v zásobě i jiných suvenýrů. Podél schodiště je na zdi vystavena parádní sbírka žlutých pohledů rozhleden z celé ČR. Rozhledna je otevřená i v zimním období od října do dubna So-Ne 10-15 hod. a stejně tak i "sousední" rozhledna Dymník u Rumburka.
 
Petr
V pohodě
Známek,pohledů i dalších věcí dostatek..jen lituju,že zrovna u své hodně oblíbené rozhledny jsem zaváhal s výroční známkou.
 
Jana
známky došly:-(
Návštěvu Vlčí hory každopádně doporučuji!Ne jen že se vám po výstupu naskytne krásný výhled,ale i během něj můžete po stěnách vyhlídky sledovat pohledy dalších téměř 200 rozhleden,..!Škoda jen,že známky neměli:-(
 
Keži
Akce ke 120.výročí rozhledny Vlčí Hora a KČT
V sobotu 9.5.2009 se akce ke 120.výročí KČT Krásná Lípa a Vlčí hory velmi podařila!Jídla,pití,TZ,nových VTZ a různých razítek bylo hojnosti,stejně tak jako turistů a skalních příznivců klubu.Dobrou náladu podpořilo i skvělé skoro letní počasí.Rád se sem zase napřesrok vrátím.Dobrý lov přeje Vráťa z Ústí n.L.
 
Marcela
Ve čtvrtek odpoledne jsme s dětma vystoupali na Vlčí horu, super výhled, všem kdo má cestu kolem vřele doporučujeme! Bylo krásně slunečno, starý pán velmi ochotný. Cestou po schodech na rozhlednu jsou nafocené a abecedně řazené všechny rozhledny u nás! Super podívaná.
 
Iva
Bohužel,i když cedulka pod kopcem nás láká k návštěvě rozhledny,po vyjití jsme zjistily,že tam nikdo nepracuje.Takže jsem odešly bez prohlídky i bez známky.Naštěstí si o ni můžu napsat,ale není to fér.
 
Slávek Č.
Němců jak much
V neděli jsem se dostal konečně na další rozhlednu a to jsem s tím ani moc nepo-čítal.Ale ten Vlčí kopec mi dal.Zprvu se to moc nezdálo,ale byla to pro mě fuška.Zvládl jem to však se ctí i když notně zadýchán.Bylo však tak krásně,že jsem odo-lat prostě nemohl.Otevřeno bylo sice jen do 15,30hod. ale stihl jsem to i s roz-hledy.Cestou po schodech jsem se kochal sbírkou pohledů rozhleden ČR v tzv. žluté sérii,kterých už také několik mám(asi 22ks).No a nahoře to nemělo chybu.I když malou chybičku to mělo:česky se tam člověk nedomluvil.Samý "Fritz".Ale chovali se celkem dobře,samozřejmě až na ten zesílený slovní projev.Ten jim nik-do nevezme.Takže: vzůru na rozhlednu,čistá rána a daleké rozhledy.
 
Renata
Vlčí hora
Dnes jsme vystoupali k rozhledne Vlčí hora,rozhledna byla bohužel zavřena. Dozvěděli jsme se,ze ji obsluhuje starsi pan a asi pro něj není jednoduché kazdy den vystoupat nahoru,kor když dva dny jen pršelo,ani se nedivim:-) jen škoda,ze nemají známku ještě někde jinde.
 
bublifuk
Rozhledna
je otevřena od 9. 00 hod. a Verunčina studánka je suchá. Jen trochu vody v nádržce, ale z trubky ani slza.
 
Keži
Rozhledna Vlčí hora
Ano,potvrzuji,rozhledna je nadále v provozu!Ještě že ti vandalové nekradli i výzdobu rozhledny,ale pouze jídlo a chlast.Výhled superrr a ochota staršího muže ve věži taktéž!Mám po dnešku hezké dojmy-proto dávám zlaté místo.
 
Martina
Vřele doporučuji!!! Na schodišti jsou k vidění fotografie rozhlrden ze všech koutů republiky a rozhled z vrcholu rozhledny je jeden z nejhezčích, který znám. Jinak pro cyklisty: na samotnou rozhlednu to na kole nejde. Doporučuji tedy, abyste to udělali jako my: v obci Vlčí Hora si nechat na chatě KČT schovaná kola - velice ochotně nám to dovolili a na rozhlednu se vydat pěšky.
 
janča
Ano ano můžu potvrdit,TZ Vlčí hora a VTZ klub českých turistů 2006.Cestou po schodech na rozhlednu jsou vyvěšeny všechny rozhledny v naší zemi,prostě paráda,a na konec super dohled..prostě co víc dodat,jděte s epodívats ami a uvidíte...Jinak se opravuje restaurace na Vlčí hoře takže příští rok si zde dáme už i točenýho beera :-)
 
efík
k dostání bez problému
 
Martin
Vlčí hora
Nedávno jsem na Vlčí hoře byl. Známky k dyspozici a také i výroční známka Klub českých turistů 2006. Nádherný výhled a také tam prodávají turistickou lužickou páni alkoholici vědi o co jde.
 
lois
11 08 06 dostupná bez problémů,nerušený kruhový výhled,známek dostatek,starší pán v pokladně odpoví na vše co věděl.Vstupné opravdu symbolické...
 
simsmania
vlci hora
husta rozhledna za 10 kc v cene dalekace plasticke modely okolnich kopcu
 
ptiger
tak rozhledna krásná, ale cestou dolů jsem vytrousil známku, tak pokud byste ji našli na cestě, nebo u
Verunčiny studánky, tak si ji vemte a užijte si ji !!!
 
Pajik
Na rozhledně spousta lidí, známky bez problémů. Navíc zde prodávají zvláštní známkový suvenýr, který jsem
nikde jinde neviděl - na klasickém kolečku je z jedné strany zvěrokruh a na druhé jsou sluneční hodiny. Je to
podobný motiv jako na novoroční známce 2006. Stojí 30,- a nemá žádný papírek.Neví někdo o co jde?
 
Shawadu
Opravdu nádhera. Ikdyž jsem z velké dálky (Morava), tak se zde moc rád stále vracím. Právě v rozhledně
probíhá pěkná výstava fotek našich rozhleden!
 
raf
Známka je dostupná pouze o víkendu a ve svátek přímo na rozhledně.Alespoň v období od října do dubna tomu
tak je. Ovšem kdo by rád koupil TZ v Kyjově Nafakultě,tak ji nekoupí,protože ji tam neprodávají. Paní z
chaty které jsem se na to ptal se tomu i dost divila. Odkazovala mě na chatu Petra, ale tam je dlouhodobě
mrtvo.
 
Jirka
Dne 15.9.2004 14.00h.Po výšlapu na rozhlednu se staršímy rodiči nám nikdo neotevřel,všude mrtvo. Fakt paráda.
 
Badys
Pán v pokladně měl velkou krabici plnou známek, odhaduju tak 200ks. Takže neváhejte. A rozhledna je navíc moc
pěkná.
 
Jakub Líbal
Nazdárek zběratele. Pokud se vydáte do Labských Pískovců nebo do Šluknovska. Stojí zato se vydat na rozhlednu
Vlčí Horu. Rozhledna je vevnitř dobře upravená na zdích visí obrázky různých rozhleden z celé republiky. V
kasse mají spoustu razítek. Fakt super.
 
Rosťa
Pěkné místo, hodně turistů, ale nikdo z personálu. Před naší návštěvou zapršelo a pán z rozhledny to prý
zabalil že je ošklivo. Asi spěchal do hospody.
 
Linda a Vašek Kozukovi
Přestože bylo pondělí a ještě ke všemu státní svátek, měli na rozhledně otevřeno. Rozhledna uvnitř nádherně
upravená, čilý stařík v pokladně byl rovněž příjemným zpestřením. Známek měl v krabici po své pravé ruce větší
než velké množství. Vlčárna stojí rozhodně za návštěvu. Vstupné bylo za 15 Kč.Verunčina studánka je taktéž
velmi zajímavá a voda v ní byla:-)
 
Filip a Martina
známky mají bez problémů a dostatekrozhledna je hezká,ale stromy už jí začínají pomalu
přerůstatvstupné 20 Kč
 
Klomínek Roman
Známky jsou prý objednané, ale ještě nedočly. Je to problém se kterým jsme se letos bohužel setkali docela
často zvláště v moravském krasu a jeho okolí.
 
Karel
Známky dle sdělení v pokladně nemají již delší dobu.
 
Bob
17.7. TZ kupa, studánka je z důvodu sucha bez vody.
 
Pavel
Pozor na otevírací dobu. Po - zavřeno, út-so 10-18, ne - jen do 15 h. Rozhledna pěkná a cestou se můžete
osvěžit u malé studánky.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek