Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 125 - Zámek Bechyně


Popis

Lázeňské město se zámkem, typickým mostem a řadou památek.

Mapa

Navštívil jsem Zámek Bechyně

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Bechyně - suvenýry (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Touristinformation, náměstí T. G. M. 5, Bechyně (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, náměstí T. G. M. 140, Bechyně (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
LUŽNICE
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Tábor
Poloha:
49°17'29.42"N 14°28'5.1"E
Hodnocení:
2.667
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 125 - Zámek Bechyně
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 125 - Zámek Bechyně
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 125 - Zámek Bechyně


08.08.2023 - předražený sběratelský předmět
08.06.2023 - dostupná bez problému
19.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Martina Jarošová
Martina Jarošová
Turistická známka
Všechny turistické známky v Touristinformation prodávány za 42,-
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
TZ zakoupena v IC. Tam také koupíte vstupenku za 250 Kč a od IC se vypravíte s průvodkyní na zámek. Zde vás převezme jiný průvodce. Zámek docela pěkný, ale nesmí se fotit. Majitel(muž) nechce být nijak rušen a proto se vstupné prodává na náměstí v IC. Zřejmě mu jde jen o peníze a tomu odpovídá i cena vstupného. Tak mi to připadalo.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v infocentru.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 125
TZ dostupná v obou IC na náměstí.
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
TZ125
V městském IC jsem si koupila TZ a šla si prohlédnout zámek. Vycházela právě skupina lidí, tak jsem vešla dovnitř. Nikde jsem neviděla pokladnu.Tak jsem si jen chtěla prohlédnout a vyfotit nádvoří ze-za šňůry, kterou bylo uzavřené. Poznamenávám, že nikde jsem neviděla ikonu přeškrtnutého fotoaparátu. "Vrátný"(zřejmě stejný, kterého tu zmiňuje Michaela) se na mne hrubě obořil, že průvodkyně upozornila, že se nikde nesmí fotit. Když jsem mu řekla, že jsem nebyla na prohlídce, jen jsem vstoupila otevřenou branou a hledala pokladnu, skoro na mě ječel, že si přeci mám koupit vstupenky na náměstí. Na náměstí jsem si nevšimla druhých informací, neboť mne manžel "vyhodil" z auta přímo u těch městských. Snažila jsem se mu to vysvětlit, ale bylo to zbytečné. Zámek je zvenku opravdu krásný, výhled na řeku s mlýnem i domečky na druhém břehu nezapomenutelný, ale už bych dovnitř nešla. Vím, že je zámek v soukromých rukách, ale byli jsme třeba ve Stráži nad Nežárkou, kde se o návštěvníky starají přímo majitelé - od občerstvení až po prohlídky - a jejich přístup je nesrovnatelný.
Měli jsme štěstí, že jsme po mostě jeli prakticky vedle vlaku. V protisměru byla doprava zastavena světly. Neuvěřitelný zážitek. U mostu je místo k zaparkování a kousek odtud plošina s vyhlídkou na něj.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Snobská záležitost.
Ač je zámek krásně opraven a celý areál je udržován, prohlídka ani mne nijak zvlášť nenadchla. V íčku si zakoupíte vstupenky a poté se přímo odtud s průvodkyní odeberete na vlastní prohlídku. Průvodkyně byla milá, výklad nebyl špatný, ale něco tomu chybělo. Psi do zámku smí v tašce či batohu. Celkově na mne ale vše působilo děsně snobsky, chování "vrátného", který kontroloval vstupenky bylo nepříjemné, až protivné, všude na vás jsou namířeny kamery a z celé návštěvy mám prostě pocit, že tu návštěvník není až tak chtěný. Vstupné poměrně vysoké, na to, že je zde jen pár místností a zas až tak nic extra zajímavého k vidění. Skvostem jsou kachlová kamna a zdobené stropy, proto za návštěvu zámek stoj. Pozor na WC, přestože se zde konají svatby, takto hnusné, špinavé a smradlavé záchody už jsem dlouho nikde nezažila.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Re: Snobská záležitost.
Ještě jsem zapomněla, že za 150 Kč se zde nesmí ani fotit.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka bez problémů v íčku. Jinak prohlídka mě úplně nenadchla. Zámek samotný je pěkný, ale na 150kč za vstup to není. Nezaujatý uspěchaný výklad paní průvodkyně, které šlo hlavně o to, aby stihla následnou prohlídku kláštera, špatně osvětlené místnosti a hlavně velikost prohlídkové skupiny neodpovídá velikosti některých místností, ve kterých probíhá výklad, takže ti méně šťastní musejí stát za dveřmi a pak si prohlédnout to, o čem před chvílí slyšeli, zatímco průvodkyně už zase vykládá vedle.

Tenhle popis zní hůř, než to ve skutečnosti je, taková katastrofa to není, ale rozhodně je tu prostor ke zlepšení.
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
Turistická známka
Známku za 30 kč mají v hotelu Panská v Bechyni.Je to nejlevnější,kterou tam seženete.
Jinak město je moc hezké a doporučuji za vzhlédnutí.
Pro chlapy - ve městě se točí v restauracích jen Gambáč,Platan,Plzeň a Kozel.Nic jiného jsem tam nevidě ( nepil ).
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena v IC Bechyně.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Naprostý souhlas s předchozím příspěvkem.
Moc pěkný zámek, klášter, muzeum, náměstí, kostel s vyhlídkovou věží, "Duha". Prostě krásné město.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Krásné
Moc milé překvapení,hrozně se nám líbilo okolí zámku i město..
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Bechyně
Turistická známka koupena v infocentru na náměstí. Ve městě jsou infocentra dvě, jedno soukromé a druhé městské, které sídlí v muzeu. Doporučuji návštěvu toho prvního, skvěle vybavené infocentrum, v prodeji jak TZ zámku Bechyně tak další dvě výroční známky, spoustu pohledů a několik překrásných razítek. Doporučuji výstup na kostelní věž, z které je úžasný výhled na Bechyni a jejich dominantu - most, na který jsme se vydali krásnou procházkou lesem s několika vyhlídkami na město a Bechyňskou duhu.
 
Tadep Cz
Tadep Cz
dobrý zámek
známku jsem koupil vevnitř v zámku hezký zákem můžu ho doporučit
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
Výlet s rodinou
Nádherné prostředí
 
Oldřich Dolejší
Oldřich Dolejší
Pochvala
Byli jsme velice spokojený s jednáním v Infu na náměstí v Bechyni (velice pěkně upravené), lístky na prohlídku zakoupeny zde, TZ též, pohledy, razítka atd. Velice pěkný výklad paní průvodkyně na Zámku Bechyně. Velice dobře jsme se na jedli v Restauraci U draka - doporučuji.
 
Vít Martinů
Vít Martinů
.
V IC k sehnání bez problémů, velice příjemná obsluha.
 
Gogol
.
Bechynske namesti je uzasne, nezapomente vyjit par schodu na kostelni vez. Pokud chcete zajit nekam na slusne jidlo doporucuji Restauraci u Pichlu, ktera je naproti Icku. Icko to je kapitola sama o sobe, pani v nem je dost zmatena a poradne nevi kdo platil, inu nauctovala mi 2x jeden pohled...no stane se. Vnuti vam prohlidku klastera, kterou si dle meho muzete nechat ujit a take vstupenky do zamku, ktery v sezone dela jen dve prohlidky, takze pokud si to nezjistite stravite odpoledne cele v Bechyni :(. Vstupenky si ale kupte primo na zamku at pani v Icku rika co chce, tam je maji krasne, narozsil od Icka kde dostanete takove papirove ale listek od satny. Navsteva zamku ale stoji za to. Co se jeste tyce toho klastera, tak se pani pruvodkyne nezapomene zminit ze neni dovoleno fotografovat, coz je zarazejici, neb dnes slouzi jako ZUS a leto tam travi banda z Holanska.....inu jsme v Cechach a zakaz fotografovani stale prevlada, bohuzel...
 
Iška
Chválím bezvadné íčko na náměstí, mělo otevřeno v neděli v pět hodin odpoledne, což na mnoha jiných místech stále není samozřejmost. Kromě TZ Bechyně nám ochotná paní hned nabízela i výroční TZ bechyňské dráhy a spoustu dalších suvenýrů.
 
Pinďa
Náměstí
Náměstí už je zase zabagrované a dokončuje se dlažba. TZ v íčku se spoustou razítek a výrobky keramické školy. Odolat se dá jen jenom s velikým sebezapřením, které nemám. Když jede vlak, tak z města je most průjezdný, protože auta jedou mimo koleje a do města svítí před mostem červená světla jako na přejezdu u závor. Chce to jenom troch se obrnit trpělivostí, protože rychlost jízdy vlaku umožňuje chovatelům želv tyto za jízdy venčit. Ovšem chovatel si musí dát pozor, aby zmíněné zvíře nebylo náhodou rychlejší a za mostem nevběhlo před lokomotivu.-)V říjnu není zámek otevřen už ani sporadicky. Doporučuji návštěvu klášterní zahrady s 1A výhledem
 
Longer
Náměstí sice rozkopané, ale pohled na údolí a vysoký most byl krásný. Škoda jen, že v září je zámek otevřen jen "sporadicky"...
 
Tatík
Turistických známek měli dostatek na zámku i v infocentru. Prohlídka zámku za 150,- (110,-) Kč, ale stojí za to. Náměstí je celé vybagrované. Přes Bechyňskou duhu jsme jen přejeli (vidět je pěkně od zámku), jen nevím, kam se uhýbá, když jede vlak.
 
Lucka
Známku jsme si koupili i ve svátek na infocentru za 30,- novou verzi.
 
jerry720
Bechyně
TZ jsem zakoupil v budově Turistických informací na náměstí. Kromě TZ jsem tam pořídil i VTZ "Svatba Petra Voka s Kateřinou z Ludanic 14. 2. 1580". Měli i větší množství dalších VTZ. Do Turistického deníku jsem si koupil turistickou vizitku No. 651.
 
Vavřík Ag
PŘEDRAŽENÉ ZNÁMKY!!!
V íčku s úsměvem prodávají předražené známky, staré za 30Kč a nové za 35Kč!
 
Luboš
Tentokrát provázela v klášteře druhá paní a tak IC zůstalo otevřené. Spolu s TZ k dostání také VTZ 645, 788 a 790 (podle seznamu na K8). Připojuji se k doporučení toto místo navštívit.
 
Petr
Jak je psáno níže prohlídka kláštera začíná u infocentra. Blbý ale je, že pracovnice infocentra provází. Čili v době prohlídky info zalígrováno a známka není. Fakt "dobrá" organizace. Ale město, zámek a most duha perfektní. Doporučuju. Narozdíl od Soběslavi.
 
euroskeptik
Na zámek jsme nešli, ale i tak krásné výhledy od zámku a z věže na náměstí, ospalé městečko s výborným pivem. Výborné IC.
 
Iva
Kromě zámku je tu i zajímavý klášter, prohlídka začíná u info, tam taky dostanete lístky. Vřele doporučuji všem kdo má rád prohlídku kostelů.
 
meera
Z Bechyně jsem nadšený, měl jsem na prohlídku jen několik hodin, ale město se tváří jako hodně kulturní a turistům otevřené. Prohlídka zámku se mi ale, přiznávám, drahá zdála.
 
Václav
Zámek je super-to,že se někomu zdá vstupné předražené svědčí o nepříliš dobré prohlídce zámku.Ten je v soukromých rukou a rekonstrukce,které zde probíhají musejí stát dost peněz-kde by je brali, že ...Jinak co se týče restaurace hotelu Panská-obsluha by potřebovala namočit do medu a vyválet v peří-děs a hrůza.
 
Olda
Souhlasím, že vstupné na zámek je předražené.Okolí Bechyně je velmi krásné.Byli jsme v Týně a z něj jsme šli pěšky přes Koloděje nad Lužnicí pěšky do Bechyně.Především bych tu pak chtěl upozornit na velmi krásné přírodní scenerie a jistě též každého nadchne visutá lávka nad Lužnicí.Velmi se nám tu líbilo...
 
alex
Bechyně
Vstup na zámek je předražený, 120 dospělý a 8 leté dítě 80.-..Navíc mladá průvodkyně to odbyla za 40 minut..Věž je taky pro děti bez slevy za 20.-..A v hotelu na náměstí vám napřed přinesou hlavní jídlo a pak polévku..Ještě že když ji odmítnete, tak vám ji odečtou z účtu..Znám lepší města než Bechyně..
 
Tomáš
V Bechyni mají taky skvělé pracovníky v IC, zvláště paní, která aktivně doporučuje návštěvníkům, kam by měli zajít a co by si neměli nechat ujít! Takový přístup se nevidí moc často.
 
Petr M.
Super
Od Bechyně jsem si moc nesliboval, ale městečko mě nadchlo! Vřele doporučuju, je tam idylka, krásný výhled, parádní "duhový" most, Křižíkova železnice a moře výročních TZ :)... (jen ta mapka by mohla být levnější, ale chápu soukromníky, není to jednoduchý ;-))
 
Ivča
Dnes na velikonoční sobotu odpoledne bylo info otevřené, TZ dostatek a mnoho různých VTZ. Paní nás lákala na prohlídku kláštera. Nenechte si ujít most Duha s dřevěnou vyhlídkovou plošinou za mostem.
 
Vláďa
I když je vstupné o něco vyšší, než na jiných památkách, určitě stojí za to ho zaplatit. Perfektní průvodkyně a v pokladně zámku mají i pěkné razítko. Doporučuji i návštěvu Infocentra na náměstí, které je otevřeno nyní každý den. Přístupná je i vyhlídková věž kostela na náměstí.
 
Barča
Včera jsme byli na zámku v Bechyni, docela nás překvapila výše vstupného: 110 za dospělého, 70 snížené pro studenty, ale prohlídka byla fajn a výklad slečny průvodkyně fundovaný a srozumitelný. TZ jsme koupili předem v info centru na náměstí, měli i velký výběr pohledů a dalších materiálů a taky blbůstek na památku:-)
 
info
Jízdy Elinkou v roce 2007
Nostalgické jízdy původním vlakem se v roce 2007 konají: 7.7., 21.7., 4.8. a 18.8. Odjezd z Tábora v 10.00 hodin, odjezd z Bechyně zpět do Tábora kolem 14.00. Více informací o této dráze najdete mj. na webu města Bechyně (www.mestobechyne.cz).
 
Renda
moc příjemná paní v infocentru. Má to soukromě, podle toho to vypadá. Živí sama sebe, bohata nabídka map, prospektů, suvenýrů.
 
Fat Hippo
Náměstí
Na náměstí je hezká kašna i s kamenným kapříkem . V parku je rovněž možno najít památník padlým sovětským (ruským ?) vojákům za druhé světové války . Zdrávi došli !
 
Klára
Otevřeno jen 7. 8. měsíc
Protože je zámek v soukromých rukách, je otevřen pouze v červenci a srpnu. My červnový návštěvnící jsme měli smůlu. Preclíkova galerie otevřena byla, a tak jsme si alespoň hezky popovídali s paní pokladní. Kdo miluje umění, určitě navštivte. A zámecké interiéry jsou prý moc pěkné. Tak snad někdy příště!
 
info
Jízdy Bechyňkou v roce 2006
Nostalgické jízdy původním vlakem se v roce 2006 konají: 17.6., 1.7., 15.7., 29.7., 12.8. a 26.8. Odjezd z
Tábora v 10.00 hodin, odjezd z Bechyně zpět do Tábora v 13.57. Více informací o této dráze najdete mj. na webu
města Bechyně (www.mestobechyne.cz).
 
Petr Novák
Bechynka
Spíše doporučení pro příští rok, najděte si na netu, kdy jezdí bechynka, historická dráha z tábora do bechyně, je to skvělý tip na celodenní výlet, dojet do Tábora, v deset jezdí historická souprava do bechyně... odpoldne zpátky... je to přes prázdniny každou sobotu... a zažitek na roky.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek