Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1871 - Hrad Litoměřice


Popis

Vznik hradu je datován do doby Václava II. V prostorách hradu se nachází interaktivní expozice českého vinařství. http://www.gotickyhrad.cz/

Mapa

Navštívil jsem Hrad Litoměřice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Litoměřice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městské informační centrum, Mírové náměstí, Litoměřice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Litoměřice
Poloha:
50°32'11"N 14°7'46"E
Hodnocení:
2.645
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1871 - Hrad Litoměřice


03.03.2024 - dostupná bez problému
01.07.2023 - dostupná bez problému
14.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Toth
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena v IC na náměstí v Litoměřicích. Že se jedná o hrad není na první pohled znát. Přilehlá socialistická budova tomu také moc nepřidá. V době návštěvy zavřeno.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Natálie Černohorská
Natálie Černohorská
Známka
Známka zakoupena v IC Litoměřice.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Litoměřice
Zajímavá ukázka toho, jak dopadne hrad když se od hlavního paláce odstraní věže, hradby a všechny ostatní budovy. Škoda ale nechutného komunistického kulturního domu přilepeného vedle.
 
Roman Vodný
Roman Vodný
Hrad
je sám o sobě zvláštní, je to poměrně zajímavé spojení nového a starého (třeba opravdu hezky provedené železobetonové schidště, které nijak nekoliduje s historickými částmi...). Vevnitř je např. obrovský přednáškový sál a výstavbí prostory. Oprava se opravdu povedla, teď kdyby se tak podařilo opravit ten protější pivovar...
 
Honza
Honza
Hrad
V infocentru na hradě známek dostatek, kromě TZ 1871 měli asi 5 dalších. Samotná prohlídka vinařské expozice na cca 25 minut, trochu jsem doufal v návštěvu sklepů, ale to součástí nebylo.
 
Pepe
Re:
SkvělÝ, negramotko
 
Věra
Doporučuji navštívit,skvělí personál,známky tu mají.Dokonce i jiné Hrad Kamýk,Porta Bohemica,Rádobýl,Katedrálu v Litoměřicích.
 
vláďa
Známek mají dostatek v infocentru na náměstí. Včera zde probíhala ochutnávka svatomartinských vín, takže já, jakožto vyznavač moku pěnivého jsem si hrad obhlédl jen zvenčí a pokračoval v cestě na Radobýl.
 
libor
Vchod do hradu je přímo naproti pivovaru. Expozice o vinařství mě trochu zklamala.Spíše mě zajímalo architektonické spojení nového a starého.
 
Jarda
TZ dostupná na recepci hradu.
 
pavel
hrad stojí za zhlédnutí i když z něho moc nezbylo,nově zrekonstruovaný do podoby multimediálního centra,z venku vypadá jako hrad.Před vstupem do něj popsaná historie i postupy oprav.uvnitř fotografie ze severu Evropy a historie českého vinařstvý-doporučuji,to že se ztrácí v okolní zástavbě jak píše kaladvě níže,je pravda!našel jsem ho až na podruhé a to jsem jel podle značení gotický hrad-z hlavní ulice na Valech-nejdříve je restaurace na hradě a zdruhé strany vstup do hradu přes dvůr a dlouhou krytou chodbou.
 
feli
Budete-li si sem plánovat výlet, zjistěte si předem, zda nepořádají nějaké akce. Pokud zde jsou, nikam se nepodíváte, jen tu známku koupíte.........
 
kala2
Ukončená rekonstrukce
Po mnoha letech se podařilo dokončit rekonstrukci gotického hradu. Povedla se. Známku si určitě zaslouží. Každý milovník památek musí mít radost. Trochu mi vadí, že se hrad poněkud ztrácí v okolní městské zástavbě. V hradu je také multimediální expozice českého vinářství. O tom nemohu poreferovat. Neviděl jsem jí, sál měla pronajatý nějaká škola. Známek mají v recepci spoustu i s jinými suvenýry.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek