Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1874 - Vochlická rozhledna u Lubence


Popis

"Vochlická rozhledna leží 4 km severně od Lubence a 50 km jihozápadně od Loun a byla vybudována v druhé polovině 19. století. V roce 2007 rozhlednu začalo opravovat sdružení "Za záchranu kostela sv. Jilji" a v roce 2010 byla rozhledna slavnostně otevřena. http://www.vitraze.skloart.cz/kostel-sv-jilji"

Mapa

Navštívil jsem Vochlická rozhledna u Lubence

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Vitrážové muzeum, Libyně u Lubence (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Prodejna Skloart, Chýšská 109, Lubenec (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Louny
Poloha:
50°9'8"N 13°19'1"E
Hodnocení:
2.733
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1874 - Vochlická rozhledna u Lubence


28.01.2024 - dostupná s menšími problémy
20.11.2023 - dostupná bez problému
18.10.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Cienciala
Petr Cienciala
28. 1. 2024
Ve skloartu mi i mimo otvíračku prodali známku a půjčili klíče od rozhledny. Je to pak ještě docela kus cesty autem. Rozhledna je obdivuhodná, hezká a navíc má velmi zajímavou historii, kterou se dozvíte při návštěvě. Klobouk dolů tamním nadšencům.
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
TZ zakoupena ve firmě Skloart - Richard Kanta. Oči zde přechází z krásných vitráží, suvenýrů a kamínků!!!
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze sklárny v Lubenci.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Klíče od rozhledny v muzeu na rozhledně se pracuje aby nespadla jinak už by asi nebyla.Jinak výhled kazí vzrostlé stromy.
 
Jiří VELECHOVSKÝ
Jiří VELECHOVSKÝ
Skloart Lubenec
Dostupná i se známkou Vitrážového muzea č.2340
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v Muzeu vitráží v Libyni, kde Vám od rozhledny půjčí klíče. U muzea se dá parkovat, k rozhledně pak vede polní cesta. Nedoporučuji s kočárkem. Z rozhledny je hezký výhled, uvnitř pak spousta fotek z rekonstrukce. Jako perlička je zde vyvěšena pověst o Dejmalce, která je v rozhledně zpodobněna na zdi. Návštěvu doporučuji spojit s návštěvou Muzea vitráží. Je zde velice milý a ochotný personál, který zde provádí a podílí se na rekonstrukcích obou objektů. Byl jsem z návštěvy mile překvapen :-)
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ a místo
známka zakoupena v kostele sv. Jiljí včetně zapůjčení klíčů od rozhledny. Výhled jen na jednu stranu, ale pěkná kamenná rozhledna, kterou nadšenci krásně opravili.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Vochlická rozhledna
V sobotu dopoledne od 8-12 hod známka dostupná v prodejně Skloartu v Lubenci, v odpoledních hodinách 13-17 pak v kostele sv. Jiljí v Libyni, kde půjčují i klíče od rozhledny. Výhled sice omezený, ale i tak stojí toto místo za návštěvu.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Vochlická rozhledna
Turistická známka koupena v kostele sv. Jiljí ve kterém se nachází vitrážové muzeum. V kostele půjčují i klíče od rozhledny. K rozhledně se vydáte od kostela po značené žluté, je to cca. 15 minut chůze do mírného kopce. Z rozhledny trochu zklamání, výhled je značně omezený a okolí rozhledny celkem neudržované. Rozhledna je zajímavá kamenná stavba, údajně nejstarší u nás. Místo alespoň stojí za návštěvu. Více se mě líbil samotný kostel sv. Jiljí s vitrážovým muzeem.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Zajímavé místo
Víc než opravdu trochu omezený výhled zaujme historie rozhledny. Nedávno ji jako naprostou ruinu objevila skupina nadšenců a zajistila její rekonstrukci. Patrně je to nejstarší dodnes stojící rozhledna s turistickým určením na území ČR. Za vidění rozhodně stojí i rodící se muzeum vitráží v postupně rekonstruovaném kostele sv. Jiljí v obci Libyně pod rozhlednou. Klíče od obou objektů Vám ochotně zapůjčí ti, kteří se o jejich rekonstrukci zasloužili - manželé Kantovi v umělecké dílně Skloart ve 2 km vzdáleném Lubenci. A budete-li mít zájem, přidají i zajímavé vyprávění o kostele i rozhledně.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Známka zakoupena ve Skloartu v Lubenci. Zapůjčili mi klíče od rozhledny i kostelíka sv.Jiljí s tím,
že je můžu nechat u sousedů u kostelíka. NEUVĚŘITELNÉ. Ale funguje to.
 
Eva Pokrývková
Eva Pokrývková
Pochvala
Známka koupena i s TZ 1919 Kapucínské skály Ležky v muzeu sv.Jiljí. Paní byla velice ochotná a podala o místě i rozhledně opravdu skvělé informace.
 
Jakub Šavlík
Jakub Šavlík
Vochlice
6.9.2014 (neděle), TZ zakoupena ve vitrážovém muzeum v kostele sv.Jiljí v Libyni, kde nám byl zapůjčen i klíč. Rozhledna z venčí pěkná ale uvnitř v horším stavu, jednak se nahoře přemnožily mouchy :( a výhled je taktéž omezený, asi se o rozhlednu nestarají, škoda
 
Bob
20.04.13. známka v pohodě dopoledne dostupná ve Skloartu spolu s TZ 1919 Kapucínské skály Ležky... Paní je velmi ochotná a půjčí vám i klíče od rozhledny a od kostela Sv. Jiljí v Libyni, ve kterém ted probíhají archeologické práce... Obojí velmi zajímavé...
 
jíra
Známka zakoupena v prodejně Skloartu, měli i č. 1919. Pokud je rozhledna zavřená, půjčíte si klíč a čeká vás příjemné překvapení v podobě opravené kamenné rozhledny. Doporučuju navštívit i kostel, jak popsáno v předchozím příspěvku. Ať se místním nadšencům daří !
 
staňa
kouzelná rozhledna
Známku jsme zakoupili přímo na rozhledně ,otevřeno je pouze v So a v Ne odpoledne. Rozhledna je opravdu kouzelná, krásně opravená. Milá obsluha, byl nám zapůjčen i klíč od rekonstruovaného kostela v Libyni, u něhož jsme měli zaparkované auto. Od kostela je to k rozhledně cca půl km polní cestou po žluté. Rozhledna i rekonstrukce kostela vypovídají o velkém nadšení a elánu lidí, běžte se podívat.A nezapomeňte v kostele na vitráže.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek