Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1887 - Zoologická zahrada Tábor - Větrovy


Popis

ZOO Tábor je největší ZOO v Jižních Čechách. Najdete zde více než 60 druhů zvířat, se kterými přijdete do bezprostředního kontaktu! Zoologická zahrada Tábor byla znovuotevřena 30. Června 2015. Specializujeme se na ochranu ohrožených druhů zvířat. www.zootabor.eu/

 


Mapa

Navštívil jsem Zoologická zahrada Tábor - Větrovy

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
ZOO Tábor
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZOOLOGICKÉ ZAHRADY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Tábor
Poloha:
49°23'16.92"N 14°39'0.59"E
Hodnocení:
2.66
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1887 - Zoologická zahrada Tábor - Větrovy
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1887 - Zoologická zahrada Tábor - Větrovy


31.03.2024 - dostupná bez problému
03.03.2024 - dostupná bez problému
26.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zoo Tábor
Tuto zoo jsem navštívila po mnoha letech. Tenkrát to byla zoo ve výstavbě, měla potenciál, nyní je v totálním úpadku. Jejich recenze na facebooku jsou nerelevantní, jelikož veškeré ty špatné mažou. Nejhorší zoo, jakou jsem kdy viděla. Nebyla jsme jediní, kdo si to myslel, potkali jsme i další lidi se stejným názorem. Zvířata jsou vidět minimálně, ani děti to zde nebavilo.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Bez problému v areálu - suvenýry
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v pokladně.Taková mini.Myslím, že 160,- za sotva hodinovou návštěvu je docela dost a to jsem tam byl pozdě odpoledne.Bylo 20°C a všechno co nebyla nějaká koza,kráva a surikata bylo kdesi zalezlé. Přes voliéry s dravci rohož s cedulí nerušit, sedí na velcích.Nedokážu si představit, jak to vypadá v parném létě.Nikde, mimo restaurace ani metr stínu.Uzčitě už jsem navštívil hezčí zoo.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
místo
menší ZOO, ale moc pěkná, lev i lvice spokojeně podřimovali pod přístřeškem a nějací návštěvníci jim byli úplně fuk, surikaty jsou prostě surikaty :-D - ty nezklamou nikdy, tygr měl zrovna hody a bylo mu úplně jedno, že se na něj dívá spoustu lidí, medvědy jsme viděli čtyři - jeden nám dokonce zapozoval na zadních, vlci byli na brdku také vidět, a mnoho dalších zvířat - i když ne všechny - ale bylo to SUPER. Stromů je tam sice málo vzrostlých, ale až povyrostou ty zasázené, tak to bude v poho.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze Zoo.
 
Michal Švestka
Michal Švestka
Tz
Zoo navstivena dnes a moc se nám tu líbilo.ve většině zoo se prodávají známky v suvenýrech až po zaplacení vstupu tak nevím co to ti někoho udivuje.cena 110kc je naprosto v pohodě a stejná jak podobné zoo.drzim palce ať se zoo daří a určitě zase navštívíme
 
Maruška Čechová Václav Němec
Maruška Čechová Václav Němec
Komentáře níže
Jsme překvapení, proč jsou všichni tak překvapení, že TZ nedostanou hned u vstupu ale musí si nejprve zakoupit vstup do Zoo.
Proč chcete TZ když jen projíždíte kolem? Proč musíte mít TZ když jste ve skutečnosti Zoo nenavštívili, neužili si ji a nepodpořili ji?
Zoo je moc krásná, zvířat určitě není málo na to jak je zoo mladá.
Zvířata mají krásné výběhy - s porovnáním například velké zoo v Liberci kde jsou bílý tygři za sklem a nemají dostatek prostoru.
Ano stromů je málo, ale vysazených jich je spoustu a každé zvíře má svůj přístřešek kam se může schovat. Stejně tak návštěvníci se můžou občerstvit v super restauraci.
Vstupné ani restaurace není nijak předražená, ceny jsou přijatelné.
S žádnou arogancí jsme se nesetkali. Celkově této "nové" zoo fandíme a příště jí rádi navštívíme zas. Rádi je podpoříme ve snaze zachraňovat ohrožené druhy.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena bez problémů v budce za pokladnou za 35kč. Obě místa obsluhoval jeden mladík. S žádnou arogancí jsme se nesetkali. O zoo samotné: chce to víc stromů, před sluncem vážně není kam utéct. Medvědí výběh je úchvatný, ačkoliv chlupáče samotného jsme neviděli. Stejně tak rys a vlci byli schovaní. Potěšili nás lvi a divočáci, pobavily opice a surikaty. Opravdu to není tak hrozné, jak se zdá z některých komentářů. Zvířata vypadají spokojeně a to je hlavní.
 
Vašek
Re: arogance
V každé zoo, kde jsme byli se TZ prodává v suvenyrech v areálu zoo, tak nechápu kde je problém. Pro turisty jako vy doporucuju foto u kasy a poslat do Rymarova
 
Michael Bronec
Michael Bronec
arogance
Dretatý chlapík v pokladně nám se zjevným potěšením oznámil, že abychom dostali známku, musíme si koupit vstupenku za 300,- a ujít asi 4 metry ke kiosku, protože na pokladně je nevedou. Na dotaz, proč to tak je, byl už jen arogantní. Doporučoval bych známku zrušit, ne každého musí zajímat předražený vstup do ZOO velké jako dlaň. My jen procházeli kolem.
 
Ivo Kušta
Ivo Kušta
chybná poloha na mapě
zahrada má souřadnice 49.3881933N, 14.6488181E
 
wenzel
ZOO Tábor
ZOO oproti jiným v republice menší, ale stále prochází vývojem, tak uvidíme, jak to ve Větrovech dopadne. Velkým negativem je absence stromů a zeleně prakticky v celém areálu, takže před slunečními paprsky nemohou najít záchranu jak zvířata, tak návštěvníci. Pouze výběhy baribalů, hnědého medvěda, tygra, rysa a částečně jelenů jsou v lesní části na konci ZOO. 4/5 ZOO jsou víceméně na zelené louce, i když stromky jsou již místy zasazené, bude trvat hodně dlouho, než vyrostou.Kdo z vás má zájem o komentovaná krmení, nedejte na rozpis časů na tabuli u pokladny, může se stát, že je neaktuální a pak čekáte, až dostane baštu lev a místo toho krmí tygra úplně na druhé straně ZOO :-( Naopak musím pochválit restauraci uprostřed areálu ZOO a bezplatné parkoviště. To a příjezdová prašná cesta udělají z vašeho auta za pár hodin stání něco neuvěřitelného. Lituji lidi, kteří bydlí u příjezdové cesty a bojují s oblaky prachu. To nejde tu cestu vyasfaltovat? Ještě si dovolím v kritice pokaračovat- proč je otevřena jen jedna pokladna, když ve frontě stojí půl hodiny desítky lidí? TZ v pokladně nemají, stánek se suvenýry se nachází hned za branou. Sečteno podtrženo- ZOO má velké rezervy a potenciál se dál zlepšovat, tak snad to časem vyjde.
 
Kateřina Adéla Hájková
Kateřina Adéla Hájková
16.7.2018
zoo docela pěkná, mezi pokladnou a budkou se suvenýry pobíhá paní ve vyšším až vysokém stupni těhotenství, tak nevím jak dlouho to ještě vydrží. Dneska aspoň nebylo tak strašný vedro, takže to mezi výběhy šlo, ale připadalo mi, že lvi mají docela malý výběh. Na první pohled laika zvířata nestrádají.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
ZOO
Na Zoo je vidět že je v rekonstrukci, ale pan majitel se opravdu snaží. Procházka zoo tak akorát, stejně tak zvířata. Nejlepší je opravdu výběh pro medvědy, ty se opravdu mají. Navštíveno v létě.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
22. 7. 2017
Také bych chtěl napsat něco pozitivního o tomto ZOO jak v minulých příspěvcích. To všechno je pravda, ale ZOO je určitě nejslabší ze všech v republice. Zvířata se tam nemají kam schovat, stejně jak návštěvníci. Nejsou tam totiž stromy, co by dělaly stín, kromě výběhu medvědů( ten je moc hezký). Četl jsem o záchraně zoo, fandím jim, ale pokud má být útulné, musí vysadit stromy, je to tam totiž jak na pustině.
 
Monika Němcová
Monika Němcová
TZ
ZOO je menší, ale moc hezká. Zvířata vidíte většinou v těsné blízkosti. TZ dostupná bez problému v budce se suvenýry.
 
Michaela Kristenová
Michaela Kristenová
Tz
Známka dostupná bez problémů za 35 Kč. Zoo pěkně, stojí za návštěvu
 
Linda Valentová
Linda Valentová
TZ a ZOO
TZ k dostaní v boudičce se suvenýry hned za vstupem. ZOO menší,ale pěkná! Parking zdarma, jen mi přišel celkem dražší vstup (v poměru velikost/cena pražské ZOO) Nicméně mě uchlácholilo, že to jde na zvířátka a šla jsem do toho. No a můžu říct,že krásnější výběh pro medvědy jsem dlouho neviděla:-) Ale nejen to-prostě je vidět,že zvířátka tu mají maximální péči, je to tu hezké (ty různé stany na všechno možné doufám časem zmizí,protože celkem hyzdí přírodní vzhled,o který se ZOO evidentně snaží) Vřele doporučuji:-)
 
Jaroslav Volf
Jaroslav Volf
Známek dostatek
Dnes 16. 8. 2016 známka zakoupena v ZOO ve stánku se suvenýry, měli jich dostatek.
 
Kain Bohuslav
Turistická známka 1887
Byl jsem zklamaný že neměli turistickou známku ZOO Tábor-Větrovy
 
Panda :)
Tz vyprodaná :(
Dobrý den dnes sem tuto zoo navštívil a známku neměly , prý jsou vyprodané a nevý jestli a kdy budou zase k mání :(
 
Milan Šperka
Milan Šperka
TZ bez problémů v prodejně suvenýrů v zahradě.
Vstupné vzhledem k počtu zvířat možná trochu vyšší, nicméně je spousta dražších a méně zajímavých míst (např. různá soukromá muzea o jedné či dvou místnostech...). Zde se alespoň snaží zoo postupně rozšiřovat a např. výběh pro medvědy mohou jiné zahrady jen závidět.
Pro Jana Páslera: A co je na tom divného? Navštívím zoo, koupím si známku. Nenavštívím zoo, známku nemám - viz bod 2 Pravidla vydávání TZ (...aby sběratel toto místo navštívil.).
 
Adéla Zemanová
Adéla Zemanová
:)
ZOO jsem navštívila o víkendu vstupně docela vysoké, zvířat málo.... Za mě ZOO Ohrada na Hluboké je daleko lepší :) !
 
Ondřej Musil
ZOO
Musím navázat na předřečníky, vstupné 110 Kč je na množství zvířat nepoměrné. Spousta zvěře se nekonala, papoušci odletěli za teplem, puma také nebyla, situaci tak zachraňovali převážně vlci arktičtí s medvědy hnědými a baribaly. Fajn bylo vidět i tygry. Občerstvení bohužel taky nebylo, snad budou mít příští návštěvníci větší štěstí.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Bez návštěvy ZOO známku nekoupíte
TZ v prodejně suvenýrů pár metrů za pokladnou. Nepustí vás pro ni ani těch pár metrů, striktně vyžadují zakoupení vstupenky (tedy návštěvu ZOO).
 
Jan Hejna
Jan Hejna
prostorné výběhy a rozlehlý areál
30. 6. 2015 - využili jsme nabídku volného vstupu (stejně jako moře dalších lidí, které se v areálu krásně rozprostřelo, takže jsme si ani nepřipadali namačkaní) a zoo na nás opravdu udělala velký dojem. Nový majitel si jejím zakoupením splnil sen z dětství a je to poznat. Kvalita všeho má přednost před kvantitou (relativně menší počet druhů zvířat), což vůbec není špatně, právě naopak. Výběhy jsou obrovské, zvířata spokojená a návštěvníci jakbysmet. Za pozornost stojí i tabule se zajímavostmi, například o tygrech a tradiční čínské medicíně. Vřele doporučujeme.
 
Václav Král
Václav Král
známka
s novým motivem od dnešního k dne bez problému v zoo.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek