Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 127 - Zruč nad Sázavou


Popis

Městečko s novogotickým zámkem, přestavěným z gotického hradu.

Mapa

Navštívil jsem Zruč nad Sázavou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum na zámku, Zruč nad Sázavou, Zámek 1 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SÁZAVA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kutná Hora
Poloha:
49°44'39.95"N 15°6'4.97"E
Hodnocení:
3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 127 - Zruč nad Sázavou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 127 - Zruč nad Sázavou


23.08.2023 - dostupná bez problému
01.08.2023 - dostupná bez problému
07.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Zruč nad Sázavou
Zámek ve Zruči je nádherný, až do plánovaní výletu jsme vůbec neměli tušení, že se ve městě nachází takový skvost. Zámek hezký jak zvěnčí, tak uvnitř. Navíc je obklopen pěkným parkem. K dispozici jsou dva prohlídkové okruhy, ten delší vás zavede na zámeckou věž. Parkování je možné zdarma na náměstíčku pod zámkem, kde je také restaurace na dnešní dobu s velice nízkými cenami. TZ zakoupena spolu se vstupenkami v IC v místnosti kasy.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka byla dostupná na pokladně zámku.
 
Pavla Veselá
Pavla Veselá
zámek
zde je turistika radost. výborně umístěné parkoviště, na kraji zámeckého parku s rekonstruovanými toaletami a za nic z toho nepožaduje nikdo poplatky, přesto je to udržované. Krása = chválíme. Zámecký park je krásný a klidný, výhledy do krajiny a na Sázavu stojí za to. Kus od města je i rozhledna, stojí za to na ni vylézt a rozhlédnout se do kraje.
 
Richard Špilka
Richard Špilka
Zámek
Krásný menší zámek,park i program pro děti.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Navštívil jsem jeden z nejkrásnějších zámků. :) A to na devatenáctý ročník Historických slavností aneb 250. narozeniny Napoleona Bonaparta. Všude plno dobrot, skvělé nálady, hudby, šermířů, pohody a zeleně. :) Událost proběhla ve zručském zámeckém parku v sobotu 3. 8. 2019
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Zruč
Opravdu skvostný zámek, zvenčí i zevnitř. Někdo by mohl mít předsudky vůči zámku ve kterém sídlí muzeum a městský úřad, ale zámecké interiéry na velkém i malém okruhu jsou opravdu překrásné a hrdě můžou konkurovat jakémukoli samostatnému zámku.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v íčku na zámku spolu s 2180.
Zámek i park je moc pěkný a upravený.
Mimochodem, zasloužil by si novou raznici.
Tenhle motiv vypadá, jak kdybych ho malovala já.
;-)
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
Re: TZ
Zítra tam plánuji výlet, tak se moc rád přesvědčím. Už se těším. :)
S raznicí máte pravdu, přeci jen je to ale 127. TZ, takže už docela historie. :)
Krásný den
aleŠnekovy cesty
 
Anna Šmídová
Anna Šmídová
Krásný výlet
Krásný zámek i park, skvělý průvodce, doporučuji, stojí opravdu za to.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zruč nad Sázavou
Tur. známka spolu s tur. nálepkou koupeny na pokladně zámku, které zároveň slouží i jako infocentrum. Kromě spousty turistických suvenýrů mají i několik pěkných tur. razítek. Při návštěvě jsme zvolili velkou prohlídkovou trasu - ta trvá něco málo kolem hodiny a podíváte se od interiérů, do kaple až po věž. Věž byla poměrně zklamání, výhled sice pěkný, ale okna nejdou otevřít a u oken neskutečný hejno much :). Průvodkyně skvělá. Zámek jinak moc pěkný a doporučuji procházku zámeckým parkem, který v těchto podzimních dnech hraje všemi barvami. Kolem zámku vede naučná stezka. U zámku kostel s márnicí a kostnicí. Město jsme si nějak neprocházeli.
 
Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
Krásné místo
Rozhodně stojí za návštěvu.
Musím doporučit i místní restauraci kousek od zámku. Dávali jsme si pozdní oběd a skoro nestihli prohlídku - už na jídlo jsme přišli pozdě a poprosili velice ochotnou paní, jestli nám dá něco rychlého. Kuřecí řízky přistáli v rekordním čase, jenže - porce byly tak masivní, že to bylo k nesnězení :-) Nakonec jsme si to museli nechat zabalit s sebou. Cena za takovou porci víc než přijatelná. Kdo máte hlad ve Zruči, jděte do Restaurace Na pohoří vedle Tesca :-)
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Sobota
Hezky opravený zámek je od dubna otevřen denně 10-11:30 X 12.30-17.00hod.
Doporučujeme navštívit muzeum panenek i velký zámecký okruh.Naproti infocentru jsme dobře poobědvali v zámecké restauraci.
V íčku mají velký výběr pohledů a dalších suvenýrů.V prodeji TZ 127 a 2180.
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Souhlas s předchozími názory - lze jen doporučit.
Nádherně opravený zámek rozhodně stojí za návštěvu, stejně jako úžasné muzeum panenek, které se líbí nejen dětem. A nelze vynechat ani procházku zámeckým parkem s návštěvou Kolowratské věže a Vodáckého muzea a rovněž nedalekou rozhlednu Babka s nádherným rozhledem po okolí.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Určitě doporučuji
Krásný opravený zámek,navštívili jsme ho i s malou holčičkou,které se tam taky líbilo,muzeum penenek.Přilehlý park také pěkný.
Na zámku měli i známku Z rozhledny Babka,která je nad Zručí.
 
joshula
Doporučuji
Zrekonstruovaný zámek je krásně opraven a určitě stojí za návštěvu. Známka je k dostání v infocentru, které je přímo na zámku a slouží také jako pokladna. Parkovat se dá zadarmo hned u zámku. Určitě doporučuji si projít i park, který je součástí.
 
Veronika Masaříková
Veronika Masaříková
Nádhera
Moc krásný zámek, nádherná zahrada a klid.
 
Václav
Dnes jsem navštívil tento zámek. Je moc pěkný jak interiéry tak exteriér. A navíc pěkná paní průvodkyně :-) a příjemná.Doporučuji
 
Marcela
Zámek
Souhlasím s předešlými turisty-nádhera.Již je k vidění i koupelna. V parku je i pár náhrobků na psím hřbitově. I já se určitě vrátím.
 
Gogol
Ve Zruci je krasny a upraveny zamek, ktery jsme trochu hledali, nebot adresa IC ulice "zamecka", nas zavedla spise od zamku. Nicmene po mensich problemech jsme jej nasli. Oprava se vice nez povedla, klobouk dolu. Okruhy dva, jak pise Tatik, vybrali jsme si ten vetsi a ten vas provede opravdu vsim. Pruvodkyne mila. Jidlo jsme si dali v restauraci Na pohori. Zvenku sice nevypadala uplne nejlepe, ale vnitrek byl prijemny a ceny prijatelne. Jen ty toalety by mohli byt lepsi. Naproti restauraci je velike detske hriste, kde pujci vasi ratolesti za smesnych 10kc na 30min i slapaci motokaru. Naprosta spokojenost a do zamku se urcite jeste vratime :-)
 
meera
Zámek opravdu hezky (až nepřirozeně) opravený, ale to je tak všechno... Kdy se český úředník konečně poučí, že mít otevřené informační centrum jen v úřední hodiny, když turisté se dostaví spíše o víkendu a jiných volných dnech... Zámecká restaurace taky zavřená. Takže si pak dojděte do restaurace Na Ostrově, kde vám nabídnou jídlo za ceny, za které by se v Praze stydět nemuseli (např. kuřecí plátek s přílohou za skoro dvě stovky), a pak využijte jejich sociálního zařízení... (zvláštní nepoměr). Takže beru zpět, vlastně do této restaurace nechoďte.
 
Tatík
Zámek obnovený a otevřený snad kromě koupelny a věže opevnění (prý za rok)-poslední prohlídka v 15:30 hod. Je možný malý okruh (nádherné interiéry po posledních majitelích-rodu Schebků), věž s galérií (celkem 110 schodů, výhled na celou Zruč), výstava panenek a velký okruh (vše kromě výstavy). Vstupné 100,- (50,-) Kč, prohlídka asi 50 minut. Turistických známek a pohledů dostatek v pokladně-společně s infocentrem v průchodu do zámku. Upravený je i celý park a vyhlídka baronky. Rádi se za pár let vrátíme!
 
tag.toget
rekonstrukce hotova!
krásné místo. rekonstruovaný zámek otevírají od 19.6. Byli jsme tam tedy v předstihu, ale známku nám paní prodala, i když měla skoro zavřeno. Zámecký park stojí za prohlídku - moc příjemné pohledy na Sázavu. Tak příště snad už i na prohlídku.
 
Kika
Známka nezakoupena
29.6. jsem byla ve Zruči. Zámek byl zavřený i s infocentrem, zahrada z části rozkopaná. Jinak infocentrum v centru nenalezeno, zakže TZ nezakoupena. Snad jen děti byli spokojené. Vyřádili se na skvělém hřišti plném prolízaček, skluzavek, houpaček,...
 
ZuLu
Výlet 10.05.2009
Zámek je zavřený (rekonstrukce do 2010), ale to jsme věděli, přesto jsme se chtěli podívat na krásný zámecký park. Tam se sice také buduje, ale odpočinout se tam dá. Až to dostaví, bude to tam moc pěkné!Infocentrum bohužel zavřené. Je to ta samá logika, co v Ledči. Mimo sezónu mají otevřeno pouze ve všední dny. A kdyby v pátek náhodou nějaký brzký turista běžel do "íčka", zavírají raději už ve dvě hodiny :-). Íčka asi mají jen pro turisty - důchodce.
 
Márty
POZOR
Infocentrum je otevřené, bohužel zámek nikoli. Probíhá rozsáhlá rekonstrukce a zámek i muzeum panenek je až do roku 2010 NEPŘÍSTUPNÉ!!! Proto nyní toto místo k návštěvě moc nedoporučuju. Snad po rekonstrukci...
 
Renata
Známek dostatek v infocentru na zámku.9.srpna tam měli historické slavnosti,které se jim vydařili.Na zámku je pěkná výstava panenek a medvídků.
 
Wíla
Katastrofa...
Připojuji se k předchozím příspěvkům.Zámecká zahrada nádherná.Prodejní místo zámek funguje jen na akce ,nebo denně červen až srpen. Info mikroregionu zrušeno.Info na zámku:PO-ST 7,00hod - 17,00hodÚT-ČT 7,00hod - 15,00hodPá 7,00hod - 14,00hodTrošku více mě zaráží otvírací doba .Vypadá to ,že ve Zruči jsou ranní ptáčata,ale do odpoledne jim dojde dech. Prostě otvírací doba infocentra je pro turisty velmi nepříznivá. Ale o ty tady vlastně nejde....
 
Ujunka
Děs běs...V zámku byla otevřená jenom restaurace, kde známku neměli.Infocentrum na náměstí jsme nenašli. Neporadili nám ani v trafice, ani v cukrárně...Zámecká zahrada jě pěkná, ale jinak město vážně nic moc :(
 
Milos
Info mikroregionu na náměstí uzavřené. TZ se dá získat na zámku kde sídlí MÚ- na sekretariátu. Takže jen ve všední dny, protože "íčko" na zámku je rovněž uzavřené.
 
Tomáš
Kulturní odbor ve 13:30 zavřen, milá paní z místního úřadu sic u sebe hledala, ale žádnou známku nenašla. Odjeli jsme bez známky.
 
MUDr Vladimír Henzl
Známka bez problému, výklad o historii zámku od milé paní z kulturního odboru,mají i spoustu suvenýrů (pohledy, trička, čepice, apod.), kam se hrabe např. Praha
 
JirkaS
Dnešní den (možná i období zimy) byl na získávání známek hodně neúspěšný.Jedině ve Zruči díky
p.starostovi, který byl tak ochotný, že mi sám známku prodal (paní v kanceláři měla dovolenou) bych chtěl
tímto poděkovat, jsem ji nakonec získal. Takže sbírání až v novém roce.
 
Granule
Ještě jeden telefon na infocentrum 327531194
 
Granule
Cesta Posázavím
Takže infocentrum najdete na náměstí, otevřeno je 9-11.30, 12.30 - 16.00, tel. 327531572,
www.posazavskykruh.cz. Zámek je od infa vzdálen 500 metrů. Prohlídka trvá cca 30 - 45 minut. Lepší je si
prohlídku domluvit nejprve v infu. Jinak většinou bývají průvodci po zámku přímo na zámku.
 
boris
Volby do EU
Neděle po volbách : infocentum zavřeno, na dveřích MU, který sídlí v prostorách zámku byla papírová pečeť
"volby". Zámecká zahrada stojí za procházku. Z hradeb neskákejte, spadli byste do rajčat...
 
garfield
nádherně jsem si na kole sjel kopec kolem zámlu až na náměstíčko, kde je infocentrum a ejhle, info bylo
zavřeno bez udání důvodu. Takže šup zpátky na zámek. Stále tam je městský (asi) úřad a tam na odboru kultury,
moc hodné paní mi bez problému vydaly zaslouženou známku.
 
Bohuslav DOŇAR
Známka je nedostupná. Na zámku ukončili provoz 31. 8. a zámek se bude vracet původnímu majiteli. Z toho důvodu
se městský úřad a íčko budou stěhovat. Neví se kam.
 
martin
Od 31.8.03 se na zámku neprovází - bude vrácen restituentům
 
Pavel Hrdlička
Dostupnost
Známka se prodává pouze na jednom místě, a to je na zámku, kde je místní infocentrum. Pokud není v zaměstnání
paní, která má dané infocentrum na starosti, tak se ke známkám zamčeným v nábytku nikdo nedostane. Tento
případ nastal dne 5.8.2003. Paní z infocentra měla dovolenou. Přemluvil jsem jinou pracovnici z Městského
úřadu, který sídlí tamtéž, aby šla se mnou zkusit, zda se nedostane ke známkám. Do zamčeného šuplíku se
nedostala. Zachránilo mě, že jedna známka byla pověšená na nástěnce, tak se přemluvil paní, aby mi prodalu
tuto. Takže se dalším návštěvníkům omlouvám, ale tato známka asi do příchodu paní z infocentra již vyvěšena
nebude a další asi nebudou k dispozici.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek