Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1976 - Hrad Frymburk - Nový Hrádek


Popis

U Nového Hrádku na zalesněném vrchu nad západním okrajem najdeme zříceninu hradu Frymburk. Hrad Frymburk je svérázným a u nás neopakovatelným typem hradu, proto i velmi vzácným. http://www.novy-hradek.cz/index.php?str=fr_hist

Mapa

Navštívil jsem Hrad Frymburk - Nový Hrádek

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum Nové Město nad Metují, Husovo nám. 1225
Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace Na Kovárně, Náměstí 23, Nový Hrádek
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Úřad městyse, Náměstí 28, Nový Hrádek
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Náchod
Poloha:
50°21'26"N 16°14'9"E
Hodnocení:
2.588
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1976 - Hrad Frymburk - Nový Hrádek


04.11.2023 - dostupná bez problému
22.08.2023 - dostupná bez problému
08.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Milan Rulc
Milan Rulc
Vstup na vlastní nebezpečí
Hrad je v soukromých rukou a majitel se o něj bohužel nestará. Hradby se rozpadají (což je u zřícenin celkem běžné), ale není vidět snaha o jakoukoli sanaci, o jakoukoli záchranu památky. Vstup je proto na vlastní nebezpečí. Stěny hradu i nádvoří jsou plné náletových dřevin. Kolem příjezdové cesty je neskutečný nepořádek, který dle mého názoru do podobných míst nepatří. Je to škoda, s trochou péče by to mohl být hezký hrad s dobrým výhledem do okolí.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v restauraci Na Kovárně, v infocentru v Novém Městě nad Metují jí už neprodávají.
 
wenzel
Frymburk
Ke zřícenině se dá pohodlně dostat přímo z náměstí v Novém Hrádku, nejprve z kopce po silnici a pak polní cestičkou. Přímo do jádra hradu jsme se nedostali, údajně hrad bývá otevřen jen příležitostně. Zřícenina se dá obejít i lesem a vystoupat po schodech nahoru, kde se dá dovnitř nahlédnout skrze malou dírku ve vratech. Ale i pohled zvěnčí byl dostačující, abychom si o hradu udělali nějakou představu. TZ zakoupena v restauraci Na Kovárně v centru obce, měli tam také razítko.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
Re: TZ
Dneska jsem byl na rozhledně na Šibeniku(TZ2694) a mají ji tam v prodeji
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
V infu v Novém Městě, známku nemají i prý paní z infocentra psala, aby je smazaly z prodejních míst
 
Martin Křížek
Martin Křížek
Nový Hrádek
Zakoupeno v restauraci Na Kovárně v Hrádku na náměstí. Sehnal jsem tam i turistickou nálepku.
V nabídce je i známka s rozhlednou Na Šibeníku a výroční s Kofolou. Vše bez problémů. Zřícenina hradu zajímavá. Dle očekávání.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
20.11.2021
TZ zakoupena v IC u rozhledny Šibeník.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
TZ
Známku jsem sehnal v restauraci Na Kovárně. Známek dostatek a ještě výroční s Kofolou.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
restaurace Na Kovárně TZ nemá už dlouho, prý až bude čas, nějaké dovezou.... koupena v íčku v Novém Městě společně s dalšími. Jinak hrad je jen větší kupa šutrů, takže jsem o prohlídku ani nestál. Kolem hradu vede "naučná" stezka pro děti, pěkná procházka po lese, ale za 15 minut jsem byl zpět u auta.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Re: TZ
Omlouvám se,restaurace má známek dostatek, popletl jsem to s TZ1253
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v íčku Nové Město nad Metují.
 
jerry720
Zřícenina Frymburk.
Poprvé jsem tuto zříceninu navštívil na jaře 2011, podruhé jsem se tam byl podívat ve středu 29. 05. 2013 odpoledne. TZ je dostupná jak v Restauraci Na Kovárně v Novém Hrádku, tak i v Infocentru Zázvorka v Novém Městě nad Metují. POZOR! Příjezd do Nového Hrádku od křižovatky pod poutním místem Rokole je uzavřen, je tam značená objížďka přes Nové Město nad Metují a Náchod.
 
Mirka Kahounová
Re: Zřícenina Frymburk.
Silnice je již průjezdná, ale přes letní prázdniny 2014 bude pravděpodobně znovu uzavřena.
 
Andilek@Prazdroj
TZ
Bohužel jsme neměli v pátek dopoledne na manžele Kahounovi štěstí, takže jsme hrad obešli kolem dokola a pro TZ se zastavili v restauraci Na Kovárně, kde se dá výborně a za lidové ceny posilnit na další cesty.Telefon na manžele Kahounovi je 725 044 902, využijte možnosti zavolat dopředu a domluvit se, zda je zastihnete doma.
 
Bruno
Skvělé setkání
TZ nekupujte v IC (stejně v Novém Hrádku žádné není) ani v té hospodě (klidně se tam najezte), ale kupte ji u majitelů hradu, činorodé rodině pana Kahouna, která se o zříceninu stará a snaží se zajistit, aby tu byla další stovky let. Přispějete tak na dobrou věc.Ke vzkazu níže: zmíněné kovové hračky se stále vyrábí a to přímo v Novém Hrádku ve společnosti Kovap (dříve ono Kovodružstvo), Kaden je název obchodu na náměstí, který tyto hračky pouze prodává.
 
Honza Pásler
Je dobře, že se o této unikátní zřícenině začíná dozvídat turistická veřejnost. Poděkování patří majitelům - rodině Bartoňů, ale zejména Společnosti přátel památek východních Čech(www.sopvc.cz). Dostupnost známky zcela bezproblémová, restaurace Na Kovárně na Novém Hrádku je otevřená denně od 10 do 22 hod., lze zde dobře a levně poobědvat. Zajímavá je na zdejším náměstí i výloha podniku Kaden (dříve Kovodružstvo Náchod), jehož plechové hračky (zobající slepičky na klíček, pásák na baterky,...) jistě mnozí pamatujeme z dětství. Na této stránce uvedené webové odkazy směřují na infocentrum v Novém Městě nad Metují, asi by bylo vhodnější dát odkaz přímo na Frymburk (hrad-frymburk.webnode.cz), nebo na Kovárnu.(www.restauracenakovarne.cz)
 
Mirka Kahounová
Re:
Ráda bych uvedla na pravou míru mylné informace v příspěvku pana Páslera.
Hrad již od konce listopadu 2010 nepatří rodině Bartoň-Dobenínů, ale rodině Kahounových. Za známku můžete děkovat Infocentru v Novém Městě nad Metují, kteří vznik známky zorganizovali. Proto je zde odkaz na webové stránky infocentra právem.
Zobající slepička na klíček nikdy na Novém Hrádku vyráběna nebyla. Zde se rodili a rodí funkční modely traktorů, chlapeček jezdící na motorce a jiné krásné kovové hračky.
Tolik na vyjasněnou.
Osobně bych ráda k nám pozvala každého, kdo má zájem o známku nebo se chce jen pokochat krásou Frymburku. Jelikož chodíme do zaměstnání nemáme na hradě otvírací hodiny. Proto je lépe si předem zavolat a domluvit si termín Vaší návštěvy, aby jste se dostali nejen k hradu, ale i dovnitř. Seženete nás buď na mobilu 725 044 902 nebo e-mailu: hrad-frymbur@seznam.cz
Hezké dny
 
kala2
Spolehlivé íčko
Na hradu Frymburk jsem sice nebyl, ale známku jsem si koupil bez problémů v íčku v Novém Městě nad Metují. Mají i spoustu jiných známek. Je otevřeno po - pá 9 - 17 s polední přestávkou 12 - 12.30 a so - ne 10 - 16. Nové Město určitě stojí za návštěvu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek