Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 201 - Karlštejn


Popis

Pozdně gotický královský hrad západně od Berouna, vybudovaný Karlem IV., historický úkryt korunovačních klenotů.

Mapa

Navštívil jsem Karlštejn

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Muzeum Betlémů, Karlštejn 11 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Suvenýry - UNICUM, Karlštejn 333 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
TCK7 – Turistické centrum Karlštejn 7 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Muzeum voskových figurín, Karlštejn (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Karlštejn (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Suvenýry, Karlštejn 61
Toto místo prodává také turistickou známku
Suvenýry, Karlštejn 80
Toto místo prodává také turistickou známku
U husitské koule - Mykhaylo Yonash
Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum, 5. května 912, Dobřichovice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Beroun
Poloha:
49°56'20.73"N 14°11'17.49"E
Hodnocení:
2.923
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 201 - Karlštejn
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 201 - Karlštejn


27.01.2024 - dostupná bez problému
30.09.2023 - dostupná bez problému
29.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Alena Kosťunová
Alena Kosťunová
TZ
Známka koupena na hradě.Moc pěkné místo.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
Tento hrad by měl navštívit každý. Nicméně pokud chcete vidět kapli Svatého kříže, připravte se na velmi tučné vstupné. Bohužel jinak se do ní dostat nelze, má samostatný okruh.Díky absenci zahraničních turistů je málo návštěvníků a ceny v okolních restauracích jsou docela příznivé. Většinou do 150,-, což je jinde nemyslitelné. A hned na začátku pěší zóny mají dokonalou černou zmrzlinu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka byla koupena v na hradě. Typická dominanta.
 
Zuzana Skřivánková
Zuzana Skřivánková
Znamka
Česká perla mezi hrady...
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Karlštejn
Vybrali jsme si okruh II, kde jsou obě z kaplí a jsou nádherné. Na tento okruh je dobré se určitě objednat, protože jinak nebude nejspíše místo. Délka velmi obsáhlého výkladu je 100 min. Cena vstupného je brutální, ani Krumlov není tak drahý, dospělý platí 520 Kč, ostatní okruhy tak drahé nejsou, ale doporučuji určitě okruh II, protože kaple je unikát. Nečekejte vybavené pokoje, zde je to spíše o výkladu. Každopádně všude je vidět, na koho zde cílí a Češi to opravdu nejsou.
 
Michal Staněk
Michal Staněk
Dobry!
Mraky lidi, ale stoji to za to. Pruvodce dobry a i vtipny, dali jsme 3. okruh - Velka vez. Krom vyhledu ale celkem strohé, nic moc k videni. TZ temer vsude bez problemu.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Karlův Týn
TZ zde seženete bez problémů.
Návštěvu rozhodně doporučuji mimo hlavní sezónu, popřípadě ve všední dny. O prázdninách je to masakr, stejně jako třeba Český Krumlov. Pokud jde o prohlídku, dnes jsme absolvovali II. okruh, Posvátné prostory hradu. Průvodce byl fajn, výklad zajímavý, dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a kaple sv. Kříže je samozřejmě krásná...
Ovšem 500kč za dospělého a 350kč snížené??? Dovoluji si tvrdit, že takové vstupné je poněkud přehnané.
Pro srovnání: Relikviář sv. Maura v Bečově (150kč) nebo klášter v Kladrubech (100kč) mi vyrazil dech podstatně více... ;-)
 
Jirka
Jirka
TZ
Známku tu mají snad v každém stánku po cestě ke hradu, zakoupena za 35 Kč.
 
Radek Pavlišta
Radek Pavlišta
Karlštejn
TZ zakoupena v jednom z místních stánků.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Hrad Karlštejn
TZ hradu Karlštejn dostupná všude v suvenýrech v obci. U pokladny hradu obchůdek se suvenýry, zde ji seženete taky za starou cenu 30 Kč, loňskou výročku z edice Karel IV. a nově taky Karlštejnské vinobraní. V obchůdku nádherné razítko k výročí narození Karla IV. Karlštejn jsme navštívili už několikrát, dnes jsme absolvovali druhý prohlídkový okruh, který se dá rezervovat pouze přes web. Prohlídka trvající něco málo přes dvě hodiny vás provede nejvzácnějšími prostorami hradu. Za zmínku rozhodně stojí kaple sv. Kateřiny, lapidárium, pracovna architekta Mockera a v samém závěru navštívíte kapli sv. Kříže s unikátní výzdobou, která nemá ve světě obdoby. Vstupné je sice dost masné, ale vidět něco tak krásného na vlastní oči zato prostě stojí.
 
wenzel
Karlštejn
Známka zakoupena v turistickém centru vedle muzea betlémů, kde mají cca 20 známek z Karlštejna i širšího okolí + několik výročních. Známky ale byly v Karlštejně na každém rohu. Samotný Karlštejn je nádherný, a podle toho také drahý. Za dva prohlídkové okruhy jsme 2 dospělí platili 1040kč. Na nádvoří hradu se lze dostat zdarma. Na okruh s kaplí sv. Kříže je nutná rezervace. Na nádvoří je stánek se suvenýry i občerstvením, ve studniční věži další prodejna. Z hlavního parkoviště je to stále do kopce, cesta trvá cca 30 minut. Cestou nasbíráte množství propagačních letáků, které odkazují, že právě naše zmrzlina je ta nejlepší. A když vám nikdo leták nevnutí, tak za váma vyběhnou přímo z krámku :-) Ulice na Karlůštejn obsypána prodejnami a stánky se suvenýry, restaurace snad každých 30 metrů. V této nabité konkurenci se dá ovšem velmi levně najíst. Výborná svíčková přímo pod hradem (restaurace pod hradem) za 95kč. Kou se nechce z parkoviště/nádraží/zastávky šlapat pěžky, má k dispozici koňský povoz. V okolních polích a loukách je i pár pěkných vyhlídek na hrad z dálky. Cestou určitě navštivte nádherné Muzeum betlémů a u hlavní cesty malý vojenský bunkr. Na pár místech se dá koupit karlštejnské pivo, které nikde jinde neseženete. Výlet na Karlštejn vřele doporučuji, ale počítejte s tím, že zde necháte půl výplaty.
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
Bez potíží
TZ zakoupena nad Muzeem betlémů v Turistickém centru. Mají zde spousty TZ, vč. výročních (Noc na Karlštejně, 700 Karla IV, 660 založení Karlštejna)
 
Martin Čechura
Martin Čechura
Re: TZ
Asi na výlety jezdí celé rodiny a nechtějí roční děti nechat X minut venku samotné? ;)
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Jako člověk se zájmem o turistiku, nota bene z Prahy, takže to sem mám kousek, jsem se až dodnes musel stydět, že jsem tu ještě nebyl. No, povinnost splněna. :-)

Jen nechápu, proč lidi berou na prohlídky malé (cca roční) děti. Nic z prohlídky nemají, a akorát se za chvíli začnou nudit a dávat to hlasitě najevo.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Re: Re: TZ
Asi by lidé měli mít rozum a dokud je dítě tak malé, volit jiné aktivity...a počkat až dítě trochu povyroste, popř. si nechá vysvětlit, že ostatní svými projevy obtěžuje. Pokud prohlídka trvá hodinu nebo déle, je logické, že se malé dítě bude nudit, když nic z toho nechápe.
 
Jitka Dvorská
Jitka Dvorská
9.9.2016
Hrad jsme navštívili v pátek dopoledne, takže návštěvníků bylo tak akorát a prohlídku I. okruhu jsme si užili. TZ bez problémů k sehnání na každém rohu cestou na hrad a seženete i několik dalších jiných TZ.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
26.6.2016
Od vlakové zastávky je to pěkný kus cesty, kde je plno stánku s nejrůznějšími dobrotami a suvenýry. Známky mají na několika místech a tuším že se jich dá pořídit přes 10 ks. Na hradě jsme šli III okruh (150 Kč/os). Výhledy z věže byly moc pěkné, ale hrad mi přišel docela strohý.
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
TZ 201
TZ bez problémů dostupná v jednom obchůdku pod hradem. Pro ty, kteří nejsou zrovna příznivci historie, doporučuji III. okruh, který není nijak dlouhý (okolo 40-45 minut) a s průvodcem se podíváte až na vrchol nejvyšší věže. Výhled je odtamtud pěkný, i když není nijak daleký, kvůli kopcům všude okolo.
 
Honza
Honza
Karlštejn
Souhlasím s mnoha níže uvedenými názory. Karlštejn je nádherný hrad, který když se zpoza kopečků vynoří před očima, tak bere dech. Bohužel je zde hlavně o víkendech fakt narváno (doporučil bych tedy asi přijít už na první dopolední prohlídky) a hemží se to tu turisty ze všech koutů světa. Vstupenky jsou na přesný čas a může se snadno stát, že si na začátek prohlídky počkáte hodinu (nějací turisté z USA se tomu velmi podivovali, že je to crazy). Pro milovníky romantiky bych spíše než toto davové šílenství doporučil dát si "Noc na Karlštejně" - ubytovat se v jednom z hotelů či penzionů a projít se pozdě večer po setmění tichou pěší zónou bez turistů, s osvětleným hradem nad hlavami. :-)
 
Vojtěch Brázda
Vojtěch Brázda
super
bez problémů
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
Karlštejn
Info o hradu si každý najde na netu sám.Realita - lidí a lidí.Naštěstí se prohlídky konají v rozmezí 10-15 minut.Pouze II okruh tj kaple je cca jednou za dvě hodiny.
Podhradí - mile a to myslím vážně mě překvapily ceny místních restaurací.Prostě lidovky.A dobré.
Jenom nerozumím několika málo věcem,,,TZ Prahy se prodávají i tady.Nevím proč.Další co je zarážející jsou ruské vojenské brigadýrky.Nejspíš je to tím,že tyto šumty prodávají sami rusové,alespoň tady na Karlštejně.Celkový dojem - hezká procházka,výhled....
 
Barbora Pánková
Barbora Pánková
Karlštejn
TZ dostupná bez problémů v Muzeu Betlémů. Paní příjemná. Mají celkem 13TZ z blízkosti a asi 10 výročních.

Hrad parádní, ale trošku nám vadila rychlost prohlídky a to že se některé skupiny při prohlidkach potkaly.
 
Jan Pechar
Jan Pechar
Karlštejn
Super výlet, pouze problém dostat se na místo s vozidlem. V obci je všude pěší zóna, takže dobrý boty a hurá do kopce.....:-)
 
David Hireš
TZ ještě jednou
Dokonce i TZ 200-Pražský hrad.A pro fanoušky železnice taky něco.Na nádraží ČD Karlštejn 3 VTZ-Lokomotiva řady 52,65 let ve službách ČSD-M 131,50 let výroby lokomotivy 334.
 
David Hireš
TZ
Nestačím se divit,kolik TZ je v Muzeu Betlémů Karlštejn.Zato v infocentru bývaly suvenýrové známky Průvodce Karlštejnsko a Královský průvod z Prahy na Karlštejn,teď tyto známky nejsou k sehnání.
 
Miroslav Svrček
Miroslav Svrček
Prodejní místo
Opravdu se TZ prodává v "Infocentrum Budy, Křivoklát, náměstí Sv. Čecha" ???
Navíc Infocentrum se už nejmenuje BUDY.
 
David Brkl
David Brkl
prohlídka
...trochu zklamání...nádherný hrad a symbol české státnosti,ale prolínání cizích jazyků a výprav při prohlídce,dojem "japonského rychlíku"...vše v rychlosti...škoda
 
Zdenka
Vydařená akce!
Děkuji organizátorům zvláštní akce na Karlštejnu, kde jsme mohli vidět velkou věž+kapli sv.Kříže za cenu 300,- za osobu, která trvala do 6.1.2013. Poněkud drahý výlet s 2 vnučkami, ale pro ně to byl nezapomenutelný zážitek. Jen při čekání na prohlídku ve 14.00 se nebylo kde schovat před zimou a studenýmvětrem. Jinak dobrý nápad a obohacení adventní doby. Děkuji. TZ všude dostatek.
 
Pindrucha
TZ dostupná v muzeu Betlémů. Zajímavou zkušenost máme s IC. Slečna v IC nevěděla, kde je muzeum Betlémů. Myslím, že městys Karlštejn není tak veliký a těch pár domů by měla obsluha v IC znát!
 
Adelka
Že jsem musela zaplatit za vstupné v angličtině víc než v češtině (byla se mnou kamarádka ze zahraničí a tlumočit se nesmí), ok, asi dá víc práce naučit se 20minutový monolog v angličtině než češtině (průvodkyně totiž na všechny otázky turistů odpovídala: I don't know). Ale že pak budu muset zaplatit za záchod 10 korun, to mě teda fakt dožralo! Jinak teda poměr vidíte - platíte, mě taky moc neuspokojil. Další návštěvu už rozhodně neplánuji.
 
Franta
Na hrad Karlštejn jsme se moc těšili. Je pravda, že cena za vstupné je pro normální českou rodinu značné.....budiš. Výklad průvodkyně zajímavý.....v pořádku. Jenže, porovnám-li ostatní hrady a zámky navštívené za uplynulý týden ( Rabí, Kašperk, Blatná, Hluboká .....) nevyhnu se konstatování, že Karlštejn jakkoli je vyjímečný svojí dlouhou a bohatou historií a atmosférou jsou místa kde toho návštěvník dostane za své peníze více :-(. Souhrnem vzato: splnil jsem si sen, ale další návštěvu zatím neplánuji:-( Bohužel
 
JHS2308
TZ
Známku doporučuji koupit v Muzeu Betlémů - všeho dostatek. Z Karlštejna jsem byl zklamán. Za druhý okruh jsem zaplatil 300,- + 30,- Kč za telefonickou rezervaci. Cena podle mne neodpovídá tomu co jsme viděli. Interiéry nic moc a jsou u nás hezčí a interiéry přitažlivější hrady a zámky.
 
HonzaB
Ať žijou "lidové" ceny
Ceny na za prohlídku tohoto hradu v žádném případě neodpovídají tomu, co zde můžete vidět. Na třetím okruhu zaplatíte 120 Kč (60 děti) de facto jen za to, že vylezete na věž + prohlídku exteriérů třetího nádvoří hradu (ta sama o sobě stojí 60 Kč). Fakt "lidové" ceny. V prostorách věže přitom kromě pár kopií nic moc není, takže vlastně platíte jen za to, že vylezete na věž. Sama vyhlídka z věže pěkná je, ale za těch 120 Kč mi to přišlo trošku přehnané. Jinak TZ lze v pohodě koupit na nádvoří hradu.
 
Jaroslav Švejda
Muzeum voskových figurín
Muzeum celkem pěkné,ale známku neměli..8.5.2012Ale jinak se vším naprostá spokojenost...
 
Petra
V pražském info centru bohužel známku nemají. Byla jsem tam 29.11. 2011.
 
pavel
byl jsem zde ve středu 12.10 vecer,pršelo a i přes to byla cesta na hrad romantická-osiřelé ulice Karlštejna,nikde žádní turisté,poslední prohlídka hradu v 17hodin proběhla s dalšími 2čechy a nemělo to chybu-pářící se lesy a všude mír a klid-doporučuji.a ten uchvatný pohled při cestě na hrad...
 
gallisek23
Výlet
Hrad je navštívil včera v podnělí dne 29.8.2011 ( červenec a srpen je otevřeno i v pondělí). Kdo nemá rád hodně lidí tak opravdu zajeďte v pondělí. Všude je otevřeno jako normálně, ale je tam málo lidí. TZ mají hodně v ÍČ a cestou v různých krámcích jich mají taky hodně. Je tam po cestě muzeum betlémů . Já jsem jsi zaplatil okruh č.3 a to je prohlídka hlavní věže. Průvodkyně byla moc milá a rozumí to mu. Akorát, když jsi jako normální čech s rodinou budu chtít projít celý hrad tak jsi musím vzít hypotéku. Je to pro čechy hodně drahé. Je to škoda, ža naše děti toho moc neuvidí. ( jako já za mlada). Parkoviště je dolé pod hradem a stojí zase 80,-Kč na celý den ( to docela jde ). Kdo má ZTP může jet až nahoru pod hrad. Cený v hospodách jsou docela dobré a to je co říc. Jinak hrad je pořád takový neopravený a to je zajímavé kam jdou peníze ze vstupného.
 
PetrBlade
V muzeu betlémů je k prodeji i nově vypálená "raritní " verze, takže vlastně žádná rarita neexistuje...
 
meera
Infocentrum Karlštejn
Obsluha příjemná jak osina v pr...
 
s_54
Bezproblémů k dostání ve stánku přímo na hradě.... Ještě aby ne... :)
 
Libor
05.03.2011 - hrad přístupný v březnu o víkendech, a tak jsme využili krásného počasí, dole v podhradí je oproti sezóně nevídaný klídek - doporučuji! (TZ mají i v muzeu betlémů i dole v infocentru u parkoviště)
 
Miloš
Zavřeno
Hrad je až do (jestli si dobře pamatuju)2.2.uzavřen.Návštěvník to zjistí,až když dojde k hradní bráně.V podhradí ani na hradním webu o tom žádná zmínka není.Všechny místní i okolní známky se dají koupit v muzeu betlémů,které je otevřeno skoro pořád.
 
leoš
Ohonocení
Moc se my líbilo...... prošli jsme si 1.trasu hradu (až na tu větší frontu)
 
jerry720
Karlštejn netradičně
Jedna z možných pěších přístupových tras na hrad Karlštejn je z Hlásné Třebáně. Odtud se vydejte po žluté turistické značce, která nad obcí uhýbá doleva na polní cestu. Po zdolání jednoho krátkého strmějšího stoupání vyjdete z lesa na louku a po cestě dojdete ke křížku, odkud se otevírá nádherný pohled na hrad. Fotka v mém profilu na Turistice.cz je právě odtud:-) Po žluté pak sejdete až na rozcestí pod hradem.
 
Mirka a Tomáš
Hrad
Už dlouho jsme se chtěli zajet podívat na hrad, ale pořád nám to nevycházelo. Až 07.11.2009. Hrad je prostě úžasný. Jeli jsme vlakem, což je z Prahy 40 min. Od vlaku pěšky po asfaltce cca 3 km. Je to docela v pohodě, jen poslední metry jsou do kopce. Paní průvodkyně byla úžasná. Hltali jsme každé její slovo a vůbec nám nevydilo, že interiér je chudobný. Jen nás překvapilo, jak jsou jednotlivé pokoje malé, když hrad je tak velký. Byl to zážitek. Bohužel byl otevřen jen 1. okruh. 2. okruh je od 01.11. zavřený, takže zese někdy příště.
 
Michaela Bendová
Po pravdě, prohlídka Karlštejna mě docela zklamala. Na to, jak je profláknutý a všude se mluví o tom, jak je krásný a nejlepší, mi přišly interiéry velmi chudé. Lešení na fasádě nekomentuji, uznávám, že opravovat se prostě musí. Ve skupině nás bylo 30 a měli jsme problém do některých místností se vměstnat. Slečna průvodkyně bohužel nebyla schopná vykládat tolika lidem, její hlasová dispozice byla zcela nevyhovující, slyšelo ji jen pár šťastlivců kolem. Navíc se nám na záda lepila skupina Japonců, kteří mají výklad podstatně kratší ... Ale muem betlémů je nádherné, TZ dostatek, ovšem IC stálo za prd, jediná TZ, pár pohledů a dokonce ani razítko neměli ...
 
Aleš P.
Na hrad jsme vyrazili hned ráno na první prohlídku II. okruhu v 9:05 hod., tudíž jsme nahoru dorazili ještě bez mumraje, městečko se teprve probouzelo. Nahoře jsme si počkali na otevření a mohli jsme tak vidět Zdeňka Svěráka, který tam ten den natáčel Diktát.Prohlídka perfektní, slečna průvodkyně byla naprosto profesionální, žádný dotaz pro ni nebyl problémem. Známku jsme koupili v suvenýrech na Karlštejně, dole v muzeu betlémů i známku se starší raznicí a dvě VZ. 660 LET OD ZALOŽENÍ HRADU KARLŠTEJNA, 650 LET ZAKLÁDACÍ LISTINY KAPITULY KARLŠTEJNSKÉ a MUZEUM BETLÉMŮ 1995 - 2005. Mají tam i další kousky, na těch místech jsme ale nebyli a tudíž je nekupovali :-)Při zpáteční cestě už byl mumraj poměrně veliký, ale my byli spokojeni :-)
 
olda
TZ měli všude dostatek. My jsme ji spolu s TZ 1013,1185,1194 a 1378 koupili v IC. Jak už psal někdo níže, Karlštejn připomíná Babylon. Už jsem zde byl potřetí a tak mě zdejší atmosféra nepřekvapila. Proto jsme nejprve šli do Muzea voskových figur (opravdu hodně pěkné a zajímavé) a pak na Ameriku. Ke hradu jsme se vrátili až na jednu z posledních prohlídek, kdy se zde již celkem vylidnilo. Průvodce byl ještě ze staré školy. Výklad byl zajímavý a zpestřený mnoha zajímavostmi a pověstmi. K samotnému Karlštejnu by se toho dalo jistě říci mnoho v mnoha ohledech - přes historii, architekturu, legendy... Výstižně popsal Karlštejn kdysi Zdeněk Kalista : „Jsou snad u nás rozlehlejší hrady, než je tento hrad. Ale Karlštejn je rozhodně největší český hrad svou velikostí vnitřní. Jeho podoba strmí do povědomí českého člověka z jakési podivuhodné výše, jakou nemá žádné jiné podobné stavení u nás, ani královský Bezděz nevyjímaje: z výše jakéhosi národního mýtu. Je to jediný český hrad, který nepatřil nikdy žádnému soukromému majiteli, nýbrž jen a jen zemi a národu. Hrad, který nikdy nesloužil k tomu, aby obhajoval něčí bohatství soukromé, nýbrž byl schránou symbolických klenotů země a jejích privilegií. Hrad, jehož obrana nebyla nikdy věcí jednotlivce, ale celého království, jež jí pouze pověřovalo jednotlivé osoby pod závazkem jejich cti. Hrad, který byl určen, aby se stal symbolem temných hlubokých sil, jež stvářejí dějiny národa. Hrad jeho osudu.“ S tím se dá jistě souhlasit...
 
Hana
Karlštejn je krásný, prohlídka byla suprová a jinak žádné problémy!
 
mladý Jarda
Nová verze
Koupena 10.5.2009 v Muzeu Betlémů
 
Milan
Karlštejn jsme navštívili v sobotu 4.10.2008. Lidí bylo moc, stánku kolem cesty na hrad, samé levné tretky, i když bylo lidí moc, tak fronty moc nebyly. Prohlídka hradu nás moc nenadchla, asi jsme od toho čekali víc. Docela nás i zklamala slečna "průvodčí" která se zadrhávala, byla nervozní. Prostě si odříkala co musela a tím to pro ní končilo. Prohlídka která měla trvat 55-60 minut trvala cca 45 minut. Takže z naší strany nic moc
 
Alena
Karlštejn jsme navštívili v sobotu, na neštěstí tu bylo vinobraní, takže tisíce lidí. Muzeum betlémů je krásné a voskové figuríny nemají chybu. Prohlídku hradu jsme si odpustili, ale i tak jsme si výlet užili.
 
Zdeněk
krásný výlet
Mají tu hodně známek
 
Zuzík a Frtík
Karlštejn je krásný, byla jsem na něm poprvé. Slečna "průvodčí" byla taky skvělá. Hlavně neměla monotónní výklad, ale co mě trošku zklamalo byl obsah okruhu s kaplí. Za 300 Kč to je docela dost předražené:-( Krom kaple a hoooodně schodů celkem nic moc:(
 
Katka
Byla jsem ohromena neznalostí prodavaču v Infocentru a na samotnem hrade. Turistickych znamek mely dostatek avsak o Výletkách nebo o Stampkách neměly ani tušení co po nich chceme...
 
ZuLu
To co se z Karlštejna v posledních letech stalo snad ani nemá cenu komentovat. Hodně mě ale zklamala nekompetentost lidí ve zdejším infocentru. Asi to bude tím, že infocentrum, penzion a hospodu provozuje jeden člověk v jednom baráku.
 
Perikles
Teda to je hotový Babylon! A cestou na hrad stejné cetky jako v Nerudově a Karlově ulici v Praze - matrjošky a trička Czech drink team.... uff
 
Ondra
Karlštejn
Na hradě jsem byl se školou.Šli jsme na betlémy.Známku jsem sehnal v pohodě.
 
jan landa
karlštejn
na karlštejn jsme jeli vlakem. Z vlku je to asi 3km do kopce. Hezká prohlídka. Ale velmi drahý vstup. dlouhá fronta na vstupenky. po cestě zpátky jsme velmi zmokli.Zdrávy ale promokle došli.
 
Milena Kapinusová
průvodce
známky byly krásně vidět na Karlštejnském hradě. Průvodce byl naprosto fantastický. Je to o určitě o štěstí, ale stálo to za to.
 
dan
V muzeu betlemu 11 znamek , nejvetsi betlem je hezky . V patek a sobotu byl pochod krale Karla 4 z Prahy na Karlstejn , prevazel korunovacni klenoty.
 
Monika
V infocentru u centrálního parkoviště 6TZ + 2VTZ. Doporučuji vyšlápnout si na poslední prohlídku, na hradě už nebyla ani noha. Průvodce byl dost suchý, dozvěděli jsme se kde se jaký voják jak jmenoval, ale výklad o Karlu IV. a samotném hradu- předčily znalosti z dějepisu, což za tamější ceny zamrzelo. Příště si objednáme druhou trasu.
 
Věra
Karlštejn
dneska jsem byla na Karlštejně,bylo nádherně a v muzeu betlémů se dá koupit 9 tz vřele doporučuji,všechny známky mají kupony
 
Zdeněk
má známka kupon ?
nikdy jsem tam nebyl .určitě je to krásné místo.napište my prosím jestli má známka kupon.děkuji.
 
Jiří moláček
-
neví někdo kolik tz se dá koupit na hradě ?
 
Holka
Karlštejn
Nebyla jsem tam ale chtěla bych!!!!!! :-D
 
polmari
stojí to za to?
O tomto víkendu jsme se s kamarádem vydali na Karlštejn. Měli jsme v plánu ho navštívit, ale za 220,- Kč nám okruh bez kaple nestál. Nicméně po nádvořích jsme se prolítali dost a dost. Měli jsme v plánu dojít do Sv. Jána pod Skalou a přes Srbsko zpět, takže jsme ani nezoufali. Tuto trasu musím všem doporučit, včetně odbočky na skanzen Solvayovy doly. Je to sice přes 20 km, ale neustále listnatým lesem, takže ani nevadí, pokud by vám celý výlet pršelo, jako nám teď. Trasa se dá zkrátit pomocí využití vlaku na trase Srbsko - Karlštejn (Beroun-Praha hl. n.). Cestou navíc člověk projde 4 místa, která mají TZ.
 
peci-klan
Náš nejhezčí hrad!!!
 
Bali
pohoda
známky bez problému,ale dopručuji prohlíku muzea betlému,cena je pouhých 45kc nechte jsi ovšem dva búrz na pohyblivé betlémy jinak o dost přijdete. včetně vekovní(stodoly) ta je za 10,-.Známky mají širokého okolí stejné jako v infocentru.Jinak super vejlet!
 
broučci
Už z dálky nás lákal, náš nejznámější hrad Karlštejn. Jsou tam 2 prohlídky, šli jsme na tu klasickou, kde se nedostanete do věží a do kaple. Prohlídka těchto míst je omezena a musí se předem objednat, příště se ale určitě objednáme.
 
Lukáš a Martin
Legendární český hrad Karlštejn. Doporučejeme navštívit. Cesta ke hradu je vynikající, jak na Vás bude hrad vzhlížet. A jak napsal Olda Dvořák je to opravdu klasika.
 
Bara
Karštejn byl nádhernej jen mě trošku zamrzel výklad slečny průvodkyně,myslím že nebyl dosti odborný,známek až
nad hlavu dostupné skvěle starší pán v muzeu betlémů byl super podává fain informace,celý výled doporučuji jen
mít štěstí na dobrého průvodce
 
Phephy
Velikonoční Karlštejn
Na Velikonoční pondělí jsme stihli hned první prohlídku, takže náš šlo ve skupině pouhých 12. Prováděl nás
starý pán, který měl Karlštejn jako koníčka, takže to bylo moc zajímavé. V Muzeu betlémů skutečně měli záplavu
známek, ale aspoň jsem si doplnil chybějící TZ Ameriku a Srbsko. Tip pro fotografy: vydejte se po žluté
směrem na Hlásnou Třebáň a až vyfuníte kopec ke třem smrkům, tak se ohlédněte a uvidíte Karlštejn tak
nádherně, jako jen málo turistů.
 
Slávek Č.
Semiboj TZ
Stalo se při návštěvě Muzea betlémů v Karlštejně.Krásná expozice,která těžko najde konkurenci.Proto
nechápu,proč lákat návštěvníky přehršlem TZ.Jsou tu k mání 3 VTZ/60.let od konce II.sv.války,Pochod
Černošice-Karlštejn a Muzeum be-tlémů/ a 4 TZ/201,1013,1185 a 1194/. Sběratele TZ to potěší ale turista je z
to-ho otráven.TZ nejsou poštovní známky.Stačí uplně,že hlavní ulice v Karlštejně při-pomíná sklářskou
uličku:každý druhý dům je obchod či obchůdek se sklem.Ješ-tě,že se tam vešla Cukrárna,kde jsme přečkali část
super sněžení:tak velké sněhové vločky snad nepamatoval ani Josef Lada.Ale bylo to krásné sněže-ní,zvláště od
stolku s horkou kávou se závinem.Takže kdo chce být o 7 TZ resp. VTZ bohatší vzhůru na Karlštejn.
 
JirkaS
IC
V IC známky dostupné i z okolí (TZ1013 - Areál Čs.opevnění Karlštejn, TZ1194 - Česká Amerika Mořina, TZ1085 -
Srbsko CHKO Český Kras) po zavírací hodině (16:30). Včera jsem využil toho, že IC je společné s penzionem.
Dále jsou k dipozici VTZ Muzeum betlémů a Sluneční hodiny 2006.
 
David
Již po několikáté jsem se vydal před Silvestrem na tento klenot naší kultury. Nádherná zimní atmosféra a málo
turistů (na horách byl sníh a tak i nával), to bylo to pravé co člověk potřebuje před startem do nového roku.
Dostali jsme skvělého mladého průvodce, kterého tato práce zjevně baví. Přeji všem krásný nový rok.
 
Tatík
Už je po sezóně,takže ani v neděli jsme se nemačkali a ve skupině na I.okruh nás bylo jen 15.Průvodce
výborný,cena 120,- Kč za hodinovou prohlídku asi odpovídá-na Velké věži se pilně přestavuje.Turistických
známek dost v kiosku na nádvoří.Podzimní výhledy z hradebi přes mlhavé počasí stojí za to!
 
Gabi
Super místo
Souhlasím s nadšenými vzkazy návštěvníků. Údaje o vstupném pro návštěvníky v českém jazyce mě opravdu také
pobavily. Jinak z hradu je nádherný výhled. Známku jsem koupila vedle pokladny u stánku se suvenýry. K dostání
mají již 4 druhy známek v Muzeu Betlémů, které se nachází pod hradem cestou k parkovišti.
 
Jarda
Dnes zakoupeny TZ č.201 a 1013 v infocentru u parkoviště naprosto bez problému,jo a výborná káva se tam
podává.Jarda
 
granule
VTZ v Muzeu Betlémů už jsou. Mají i Karlštejn a Opevnění.
 
Olda Dvořák
Karlštejn je klasika. Nejvýhodnější je jít se na něj podívat v některém okrajovém měsíci a co nejdříve,jinak
se tam nedá pomalu pohnout přes ten nával turistů.Co se vstupného týče,myslím že se hodně platí za známost
hradu,neboť v interiéru toho zas tak moc ke shlédnutí není. Přesto bych doporučil každému,kdo se bude v okolí
nalézat,aby jej navštívil. Ne nadarmo je tento impozantní gotický hrad,již od svého založení Karlem IV.
symbolem českého království.
 
Cervanek
Přidávám se k nadšenému vychvalování Karlštejnu - není k němu co dodat:o) Známka k dostání v IC i v Muzeu
Betlémů - tam se mi dostalo info, že se chystá - cca do měsíce - známka nejen Muzea Betlémů - ale i Ameriky.
Jak v IC, tak v Muzeu velice ochotní lidé. Překvapila mě i cena jídel v některých restauracích cestou ke
hradu - očekávala jsem vyšší cenové hladiny.
 
Pirko
Karlstejn je proste Karlstejn. Jenom,... az tam budete, vsimnete si cedule s cenami vstupneho, mozna se
pobavite. Ach jak my ty cizince zdimem dumyslne...
 
granule
Zlatý Karlštejn
Co dodávat k tak známé památce. Prostě paráda. Známku měli v infocentru Dolního poberouní, kde je velmi
příjemná paní. To jen pro ty co se nechtějí drábat pro známku pěkně na hrad do kopce. Zde jsem se dozvěděla,
že v zámku v Hořovicích je několik expozicí, mezi nimiž i výstava hraček. Takže asi tušíte, kam bude směřovat
má další návštěva, kterou spojím s výletem na Točník a Žebrák. Jinak v infocentru pracovní doba 8-20. Nechci
vidět jak to tu bude vypadat o prázdninách, ale teď v květnu to bylo docela vpohodě. Dopředu si to však chce
objednat prohlídku sv. kaple. Také jsem se v infocentru dozvěděla, že zámek na Dobříši má otevřeno i v
pondělí, na rozdíl od většiny ostatních památek.
 
Jirka
hrad je nádherný, víc netřeba dodávat
 
Jiří Janů
Karlštejn
Zdravím KArlštejn, máte moc pěknej hrad.
 
DANA
MOC PĚKNÁ ZNÁMKA,ALE TROŠKU DRAHÉ VSTUPNÉ...JINAK STOJÍ ZA TO NA K.VYRAZIT.
 
Klárinka
Hrad je super,opravdu se musí objednávat na II.okruh(zahrnuta kaple sv.Kříže),cena vsupenky na II.okruh je
300,--Kč (to jsem se opravdu nespletla).Nezapoměňte navštívit pod hradem Muzeum voskových figurín,to
opravdu stojí za to!!!Super zážitek!
 
Radka
Karlštejn sámn o sobě stojí za shlednutí, ale doporučuji si předem objednat II. okruh prohlídky.Známka je
velice pěkná a přiznávám, že je i moje první...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek