Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 209 - Křivoklát


Popis

Přední český královský hrad v hlubokých lesích dnešní CHKO Křivoklátsko.

Mapa

Navštívil jsem Křivoklát

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Křivoklát (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Parkoviště, Křivoklát
Toto místo prodává také turistickou známku
Prodej dárků ve věži Huderka, Hrad Křivoklát (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum CHKO, nám. Sv. Čecha 82, Křivoklát (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Rakovník
Poloha:
50°2'16.35"N 13°52'19.18"E
Hodnocení:
2.951
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 209 - Křivoklát
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 209 - Křivoklát


16.09.2023 - dostupná bez problému
15.08.2023 - dostupná bez problému
12.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Mirek
IC Křivoklát
IC pod hradem z provozních důvodů uzavřeno, již
delší dobu žádná správa o otevření. TZ nedostupné.
 
Aleš Socha
Aleš Socha
Zakoupení
Známka zakoupena 16.9 2023 přímo na hradě za 40 Kč. Návštěvu Křivoklátu vřele doporučuji.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Známka koupena v kase hradu za 50,- Kč. Prohlídkový okruh gotiky je 220 za dospělého a je velmi pěkný. Bohužel další prostory až někdy jindy. Na nádvoří kavárna, cukrárna, restaurace a suvenýry, možnost si zastřílet z kuše. Príma jak ukrátit čas čekání na prohlídku.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
tz
TZ na pokladně hradu.V sobotu na první prohlídce v 10 hodin nás bylo jen 8 dospělých, takže jsme měli na všechno dost času, žádné nudící se a zlobící děti, prostě paráda.Moc pěkný hrad, i když v průběhu výkladu jsem nabyl dojmu, že větší část hradu sloužila jako vězení a mučírna.Nádvoří a jedna věž přístuné bez placení.Hrad byl otevřený do večera, dlouho po ukončení prohlídek s průvodcem. Mážete sem zajít do cukrárny, nebo se jen projít po nádvoří.
 
Tereza SURMOVÁ
Tereza SURMOVÁ
Hrad Křivoklát
Moc krásný a jeden z nejstarších zachovalých státních hradů v Česku. Velký výběr okruhů. Spojení románského a gotického slohu. Sídlilo zde spousty českých panovníků a šlechticů. Paní průvodkyně byla velmi milá a ochotná se smyslem pro humor a podrobnými znalostmi historie hradů. Moc se nám tento hrad líbil.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka dostupná na pokladně hradu, stejně tak i v infocentru.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Hrad zavřen kvůli covidu, tak aspoň z venku moc pěkný ale určitě se vrátím.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Poklona průvodkyni
Hrad navštíven ve čtvrtek 26.10., prohlídka ve 12h.
Ve skupině bohužel mnoho lidí, z toho cca 10 menších dětí, některé z nich dávaly svou znuděnou přítomnost dost otravně najevo. Paní (nebo slečna) průvodkyně báječná, její výklad poutavý. K tomu velmi trpělivá nejen pokud jde o výše zmíněné děti. Dávala nám dost času na obdivování a focení... A jako bonus pro pány byla velmi hezká. ;-)
TZ samozřejmě bez problémů.
 
Lolo
Re: TZ
a) známky se netisknou
b) asi nechápete, že jde o časově omezenou sérii
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známek jak jinak dostatek, ale bohužel už nejsou VTZ Karla IV, což je škoda (apel na prodejce, jen klidně objednejte dotisk, ty se neztratí ;-)).

Jinak v kontrastu s předchozími hororovými komentáři byla prohlídka úplně v pohodě, v naší skupině bylo jen 7 lidí a z jiných skupin jsme potkali jen nějaké opozdilce sestupující z vyhlídky hlavní věže, a to navzdory (nebo možná právě díky tomu), že na dolním nádvoří byly jakési myslivecké slavnosti. Takže zkrátka, našinci, sem raději mimo hlavní sezónu a bude to ok.
 
wenzel
Křivoklát
Jeden z nejkrásnějších českých hradů opbklopen davy českých i zahraničních turistů. Na prohlídky jde tolik lidí, že se jednotlivé skupiny dokonce spojovaly, aby se v menších místnostech nestřetávaly navzájem. Určitě si zajděte po žluté nad hrad k vyhlídce u kapličky nebo přes cestu za lávku kousek do lesa k další hezké vyhlídce. Známka na pokladně.
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
TZ bez problému
Zakoupena v kase hradu, 30 kč
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Rozpačitý dojem
TZ v pokladně (ovšem tradičně bez TN), výroční známku Karla IV. ovšem nemají a dle slov slečny v pokladně už ji objednávat nebudou!?!
Nefunkční systém "Klíče k památkám" - takže místo zaslouženého vstupu zdarma zaplaceno plné vstupné!
Prohlídka celkem hezká, ale jak ve fabrice - skupiny se ani nestíhají střídat, jedna čeká, až druhá odejde, výklady na nádvoří se navzájem ruší.
Navíc hrad pokrytý plátny kvůli festivalu Noir Film, v rytířském sále promítán zbytečný dokument (i na prohlídce pro malé děti!?). A do toho všudypřítomný zvuk motorové pily z opravované věže...
 
Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
Stojí za to i s dětmi
Dali jsme si zkrácenou (45 min) prohlídku, aby to utáhlo i naše nejmenší dítě - 5 let. Ještě jsme se nerozkoukali a bylo po prohlídce, tak rychle to uteklo. Moc milá slečna průvodkyně, TZ v pokladně i s výročkou. Paráda.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Křivoklát v rekonstrukci
V současné době probíhá na Křivoklátě oprava hlavní kulaté věže, hrad však normálně funguje, TZ zakoupena přímo v pokladně hradu společně s výroční známkou 700.let narození Karla IV. (KIV.5).
 
AJA AJA
AJA AJA
hrad a podhradí
na hradě doprovodný program,v podhradí hezké muzeum motocyklů - stojí za návštěvu
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
hrad a podhradí
Hrad stojí za to jej navštívit,ovšem pokud od něj nic nečekáte.Stavba je to skvostná,ale to je asi tak vše.Co se týká interiérů,takřka nic tam není.Moc šikovní jsou ovšem průvodci,to se musí nechat.A teď podhradí.Vesnička Křivoklátje malá I vlaky tady zastavují na znamení.Jedna ze dvou restaurací U jelena je sice velká,ale předražená.Nu co,řekli jsme si,ale místa na zahrádce nebylo.Chtěli jsme si tedy sednout dovnitř.Odtama jsme byli vykázáni,se slovy "vevnitř Vás obslohovat nebudeme "a tak jsme se vydali do druhé a to poslední krčmy.Malá a narvaná i přes vyšší ceny.Takže celkový dojem - vracet se sem už určitě nebudeme.Jak na státní hrad,tak do městečka.
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
Výšlap na Křivoklát
Jeden z nejstarších a nejvýznamějších hradů českých králů a knížat.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
TZ zakoupena na parkovišti nad Křivoklátem dá se ale i koupit na ičku Křivoklát (mají tam 26 druhů TZ)TIP: jděte ze Zbečna po zelené k roscestníku u silnice napojte se na červenou. A půjdete po naučné stezce PR Brdatka až ke Křivoklátu.
 
Ondřej Červenka
Ondřej Červenka
Infocentrum Budy
V infocentru mají 20 druhů známek, víc si nevzpomenu: 167, 201, 209, 225, 227, 441, 767, 941, 1005, 1154, 1179, 1194, 1202, 1249, 1269, 1442, 1501, 1556, 1564, 1704.
 
Ivana Hůlková
Ivana Hůlková
;-)
Bez problémů
 
Libor Marek
Libor Marek
24.08.2013
TZ koupena na hradě, v sobotu přdváděčka výcviku dravců, pěkné pro děti i dospělé.
 
Michael Bronec
Michael Bronec
!
Celkem grandiózní hrad, doporučuji k návštěvě! Nyní k shlédnutí rovněž zajímavá výstava Neprakty!
 
Waynee
novější prohlídka bez průvodce, ideál s malými dětmi (Na hradby)....nyní výstava v podhradí strašidelné sochy...pro děti od 12 let......
 
Ondra
Prodávají tady TZ: 167 Rychta Zbečno, 201 Karlštejn, 209 Křivoklát, 225 Žebrák a Točník, 227 Krakovec, 355 Lužná u Rakovníka, 767 Skryje, 964 Lány, 1005 Nižbor, 1179 Nezabudice, 1185 Srbsko, 1269 Kublov, 1442 Týřov, 1501 Hudlice, 1556 Jenčov, 1564 Skautská expozice, 1704 Velká Buková, 1770 Muzeum betlémů Karlštejn, VTZ Berounka, 1185 Srbsko, 1194 Mořina Česká Amerika...O turistické známce 964 Lány nevím.....
 
Kryštof Barták - Medved13975
A je pravda co říkal olda a nebo Roman oba mají něco jiného.
 
Kryštof Barták - Medved13975
Opravdu jdou všechny získat?
Opravdu jdou všechny získat v tom Infocentru? To bych byl moc rád. Odepište prosím.
 
Romča
Hrad Křívoklát
Dne 2.9.2011 jsme navštívili hrad Křívoklát. Vybrali jsme si okruh Celým hradem, který je sice dražší, ale projdete skoro celou královskou část. Prohlídka byla super s fajn průvodkyní. Upozorňuji ovšem, že zdoláte celkem 300 schodů včetně výstupu na zdaleka viditelnou věž. TZ i dalších propagačních materiálů zde mají dostatek. Restaurace přímo na hradě má docela vysoké ceny. Restaurace na parkovišti ovšem již byla zavřená. Otevřeno bylo jen menší bistro. Tento krásný hrad doporučuji k návštěvě!!!!
 
Lucka
Zakoupeno v suvenýrech u Křivoklátu na parkovišti
 
Roman
Tak je to pravda. Prodávají tady TZ: 167 Rychta Zbečno, 201 Karlštejn, 209 Křivoklát, 225 Žebrák a Točník, 227 Krakovec, 355 Lužná u Rakovníka, 767 Skryje, 964 Lány, 1005 Nižbor, 1179 Nezabudice, 1185 Srbsko, 1269 Kublov, 1442 Týřov, 1501 Hudlice, 1556 Jenčov, 1564 Skautská expozice, 1704 Velká Buková + ještě výroční, sluneční hodiny
 
Mates
TZ zakoupena v infocentru, kde byly velmi příjemné a ochotné paní. V infocentru mají k zakoupení spoustu TZ z okolí.
 
Iška
V pokladně jsme se nejdříve lekli, že budeme na prohlídku čekat déle než hodinu, ale na nádvoří pak bylo tolik zábavy, že nám ten čas skoro nestačil. Známky jsou k dostání na pokladně ještě před vstupem do hradu, pohledů tam ale měli velmi málo. IC dole ve vsi mělo otevřeno jen do tří hodin, což jsme samozřejmě nestihli.
 
jerry720
Křivoklát
TZ pořízena dne 09. 04. 2011 bez problémů v "Íčku" v Křivoklátě. Mají tam celkem 18! TZ ze širokého okolí.
 
Mipix
30.10. se nám povedlo pěkné slunečné počasí, které barevně vymalovalo nádherný podzimní hrad. Ideální je, si udělat fotky z dvou blízkých okolních vyhlídek. Bacha na fastfoodové občerstvení na zámku, olej moc nemění, nikomu z nás klobása ani pidi bramboráky nesedly. Známka bez problému v pokladně hradu, pokladník navíc ochotně poradil, jakou prohlídku si vybrat. Dali jsme nakonec tu nejdelší prohlídku, kde vymetete celý hrad od spodu až do nejvyšší věže a spokojenost.
 
David
V pátek 24. září jsme navštívili hrad Křivoklát. První prohlídka odcházela v 10 hodin a byli jsme na ní sami dva a průvodce pan Adam. Super zážitek, perfektní výklad a i jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí, které se bohužel do velké prohlídky nevejdou. Děkujeme ještě jednou.
 
KEŽI
Hrad Křivoklát
Vše proběhlo prima,hezká prohlídka celého hradu za 80 minut,TZ se samolepkou mají dostatek,pohledů taky,nové razítko k 900 letům hradu. Občerstvení v areálu hradu ušlo,vše je ale pouze smažené ve friťákách,klobása za 45,- a vrchol byl cena piva 10st. Krušovice do kelímku za 32,-!!! Počasí bylo letní,krásné vyhlídky z ochozů,různé výstavy,lučištníci,sokolníci,svíčkařství,mincovna atd. Super den.
 
Kůtíci
Nádhera - doporučujeme
Přidáváme se k ostatním komentářům, že hrad je opravdu nádherný a určitě stojí za shlédnutí. Známka byla v době naší návštěvy k zakoupení nejen v hradní pokladně, ale i na parkovišti pod hradem.
 
olda
TZ jsme koupili v IC, kde měli i známky 167,225,767,1179,1269,1442 a 1556. Hrad sám o sobě je velmi pěkný a průvodkyně, kterou jsme měli byla velmi znalá své věci s velmi širokým rozhledem, proto nám nabídla opravdu velmi zajímavý výklad. Na hrad i okolní krajinu je pak nejlepší výhled od pomníku Karla Egona z Fürstenberka, která se nachází asi 300m od hradu (značený ukazatel). Hrad samotný pak je opravdový skvost a tak není divu, že byl často ztvárňován jak v dílech malířů, tak spisovatelů (mj. je Křivoklát dějištěm Jiráskova románu Mezi proudy; Karel Hynek Mácha se chystal napsat velký románový cyklus z období vlády Václava IV. nazvaný Kat. Smrt ho však dostihla dřív, než mohl záměr uskutečnit. Stihl dokončit pouze jedinou část - Křivoklat, jejíž děj se odehrává právě na tomto hradě). Historik A. Sedláček zmiňuje Křivoklát jako klenot mezi českými hrady. Píše o něm, že potěšuje nejen svou krásou, nýbrž i zachovalostí. Ještě před ním pak B.Bernau napsal : „Ve věnci památných hradů českých vedle Zvíkova a Karlštejna přední místo zaujímá starý, krásný a znamenitý Křivoklát, blížící se oněm uměleckou svou výzdobou - jako časté sídlo králů našich, jako bydliště milostných paní Blanky z Valois a Filipíny Welserovy a konečně i jako smutný žalář biskupa Augusty a četných jiných známých osobností. Co do celkového zevnějšího dojmu poskytuje nám Křivoklát obraz skvostný a unášející, podobný onomu, jímž vynikal za dob plné slávy své." A tak by se dalo pokračovat dál a dál... Ale svůj dojem si z tohoto starobylého a velmi zachovalého hradu odnese jistě každý milovník našich památek...
 
Mirka a Tomáš
Nádhera
Na hradě Křivoklát jsme byli 30.12.2008 a byla to nádhera. Bylo otevřeno a paní průvodkyně byla skvělá. Byla děsná zima, ale to nám nevadilo. Vyhlídky kolem hradu doporučuji, hlavně tu od pomníka Karla Egona z F. Najdete ji při cestě na hrad z městačka na pravé straně v kopci. Pohled na hrad byl fascinující. Známku na hradě již neměli, ale dole v íčku měli dostatek a ještě 5 dalších známek.
 
Roumen
Známky mají na parkovišti nad hradem a dole v informacích.Je to tam super.Hezká je i vesnička Městečko.
 
Radek Nedvěd
Hrad Křivoklát
Bylo to opravdu super a TURISTICKOU ZNÁMKU už mám doma.
 
Libor
Překrásné místo s nádhernou přírodou okolo.
 
Marek
Hrad krásný, ale známky nemají a prý asi ještě nějaký čas nebudou. Objednány jsou již dlouho, ale VÝROBCE PRÝ NESTÍHÁ VYRÁBĚT A POKRÝT POPTÁVKU. Myslím, že u takto frekventovaného místa by mělo být vždy dostatek TZ. Z mého pohledu je chyba zcela jistě na straně výrobce!!!!
 
Lenka
Mohu doporučit vyhlídky nad hradem a dále pokračovat po červené značce na krásnou vyhlídku nad Rakovnický potok. Pak se můžete vrátit zpět na Křivoklát nebo pokračovat do Zbečna, kde je mimochodem další známka. Ze Zbečna jede vlak do Berouna - je to stejná trasa jako z Křivoklátu.
 
Sir Johny
to Zdeněk: Známka má kupon.
 
kosta
Naprostá spokojenost
 
Zdeněk
má známka kupon ?
napište my prosím,jestli má známka kupon. děkuji.
 
Luca
Hrad parada, 2 prohlidkove okruhy - vez a interiery, byly jsme jen na interierech a trvala zhruna 1,5hod.
Hospoda na 1.nadvori sice pekna, ale prilis penez za male porce. Krasne vylety do okoli:)
 
Petr
Pěkný hrad i okolí. Povedl se i velikonoční jarmark na nádvoří hradu, který v tu dobu probíhal. Pokud někomu
nevadí větší množství lidí, doporučuji spojení s podobnou akcí. Opravdu se to povedlo.
 
Kolodějská smečka
Křivoklátsko
Doporučujeme k návštěvě i v podzimních měsících
 
Libor
Na hradě známka nebyla, prý měla být ten den dodána. Dostupná v IC pod hradem a ještě za 20,- Kč; dle
prodávající je zes tarých zásob za tuto cenu a nechtějí zájemce okrádat.Hrad hezký. Prohlídky čtyři:
Interiéry, věž, přízraky Křivoklátska a Indonésie. Sice dlouhé, ale když už je člověk tam, tak ať to stojí za
to.
 
Olda Dvořák
Velmi pěkný gotický hrad českých králů na strmém ostrohu. Pěkný výhled do okolí. Rozhodně stojí za návštěvu
 
wažman
křivé kláty
Ten průvodce je špičkovej! Vypadal ze začátku trochu unyle, ale pak to rozjel ve velkým stylu! Díky, šefíku!!!
Moc zajímavá prohlídka s dobrejma průpovídkama!!
 
Tvrdak
Dlouha prohlidka
Moc dlouha prohlidaka ale hrad ujde.
 
Vicky
Známky jsou v prodeji i na horním parkovišti - suvenýry. Teď byly na Křivoklátě nádherné Velikonoce. Ale nejen
při různých akcí je na hradě krásně. Je tam krásně pořád. Kolem hradu vedou pohodlné a naučné stezky. Koupání
v Roztokách u Křivoklátu. Občerstvení na každém rohu a pěkná krčma i na hradě.
 
dana
moc pěkný hrad!!!
 
David N.
Známka k dostání je, ale pouze v infocentru nedaleko dolního parkoviště.
 
Ivoš
Filmaři
Do 3.7. natáčení filmu, hrad uzavřen ......
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek