Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 214 - Bouzov


Popis

Romantický pohádkový hrad, přestavěný na počátku 19. století Řádem Německých rytířů.

Mapa

Navštívil jsem Bouzov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Hrad Bouzov - prodejna suvenýrů
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Historický areál Bouzov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Olomouc
Poloha:
49°42'18.49"N 16°53'22.18"E
Hodnocení:
2.966
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 214 - Bouzov
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 214 - Bouzov


22.09.2023 - dostupná bez problému
17.09.2023 - dostupná bez problému
01.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Na pokladně mají i známku ze speciální edice pohádek a i výroční známku hradních varhan, které letos po dlouhé době hrají ????
 
Lenka Rabinová
Lenka Rabinová
Hrad
Hrad je opravdu nádherný. My stihli pouze základní okruh ale fakt krása. Průvodkyně super, mluvila srozumitelně, nahlas, pomalu takže paráda.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na místě. Moc pěkný hrad, vážnějsem se sem těšil. Ovšem prohlídka hrůza. Průvodkyně se zadrhávala, vždycky když jí vypadl text, začala se přihlouple hihňat. V každé místnosti jsme čekali až vedlejší odejde předchozí výprava a přesto prodloužená prohlídka 80 minut trvala jen 45 minut. No třeba to jinde bude lepší. Maxiznámka venku vedle suvenýrů.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně historického areálu.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Hrad
Moc krásný hrad, doporučuji navštívit.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Suvenýry
Známka v prodejně suvenýrů přímo na hradě. Velká TZ vystavená na nádvoří.
 
Ondřej
Ondřej
Nádhera
Jeden z nejkrásnějších hradů v ČR!
 
wenzel
Bouzov
Jeden z nejkrásnějších českých hradů tyčící se nad stejnojmennou obcí. Vybrali jsme si II. prohlídkový okruh, který je sice o 20kč dražší, ale provede téměř celým hradem. Nyní zareaguji na příspěvek podemnou- pokladna a prodejna suvenýrů se nacházejí v hlavní bráně, každá v jiné místnosti. Je pravda, že když jsem byl na Bouzově před sedmi lety, tak byla venku, ale nyní už je v klasické místnosti jako na ostatních hradech či zámcích.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Bouzov
Turistická známka spolu s výroční známkou 700 let první písemné zmínky o majiteli hradu Bouzov koupena v suvenýrech přímo na hradě. Na Bouzov jsme se těšili a chystali už hodně dlouho, návštěva vyšla konečně až letos při prodlouženém víkendu a návštěvy rozhodně nelitujeme. Bouzov je nádherný hrad přestavěný německými rytíři na romantickou stavbu. Prohlídky jsme absolvovali dvě - první byla vyhlídka z věže hradu, výhled luxusní. Druhá prohlídka byla ta rozšířená skoro celým hradem a prostě super. Poutavý výklad průvodkyně, interiéry hradu fakt krásný. Jediné co nás zarazilo je, že hrad nemá pořádné návštěvnické zázemí. Jediná pokladna před vchodem a ještě venku nám přijde na dnešní dobu trochu už moc, obzvláště, když se jedná o tak hojně navštěvované místo. Jinak návštěva super :)
 
Vladimír Hamáček
Vladimír Hamáček
Bouzov
Hodně Lidí i cizinců, je to tak na celý den, TZ koupena v suvenýrech. V podhradí historický areál s 14m maketou trojského koně se spousou dalších atrakcí, pro děti jak dělaný.
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
No. 214 - Bouzov
Bez problémů zakoupeno v pokladně hradu v suvenýrech,při Mírovském pochodu ,krásný výhled z hradní věže jen Jasněnka a Létající švec prťavec zrovna nebyli :-D
 
Veronika a Marek Vališovi
Veronika a Marek Vališovi
Bouzov
Co dodat. Bouzov se nemění.
 
Barbora Burdychová
Barbora Burdychová
TZ
Hrad je krásný, zastihli jsme i vánoční výzdobu a opravdu to mělo své kouzlo.
TZ koupena pod hradem v hotelu.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Bouzov
Známka zakoupena ve stánku pod hradem.
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
Bouzov
Bouzov je prostě Bouzov. Hrad jako takový je samozřejmě krásný, i když nad historičností se musí díky přestavbám přivřít oči. Hodně oceňuji časté akce a programy pro děti a také různé okruhy, kdy si skutečně můžete vybrat, co vás zajímá, včetně okruhu, který sleduje technické zázemí a fungování hradu. Ale 150 korun mi za hodinový okruh přijde přeci jen dost. Místností v něm rozhodně není tolik a to ani maleb či exponátů. Už jsem navštívila mnohem levnější zámky a hrady s mnohem zajímavějšími prostory. Pro rodinu má ovšem Bouzov opravdu vše, nádherné exteriéry, příjemné průvodce a zázemí. Na nádvoří si dáte pivo za slušnou cenu a můžete v klidu posedět.
 
Aleš P.
Parádní výlet
Opravdu povedený výlet. Mimo sezónu je sice k vidění pouze Zimní trasa, ale i ta stojí za to. Průvodkyně uměla zaujmout, suvenýrů plno, Bouzov je výborné místo pro rodinnou akci.
 
Ondra Sedlak
Ondra Sedlak
návštěva
super prohlidka
 
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Návštěva
Zámek pěkný, známka zakoupena v suvenýrech na zámku, průvodce tak troch komik, ale ví o čem mluví.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Hrad
Hrad i okolí se mi líbí. Často jsme je navštěvovali s dětmi. Známka dostupná v hotelu Bouzov.
 
Zavmen
TZ
TZ koupená v suvenýrech bez problému za 30 kč.Mají tam i výroční z Evženem Habsburkem.Paní v suvenýrech ochotná,tak to má být...Hrad je krásný!Doporučuji navštívit,ikdyž leží v Kotěhůlkách! :)
 
Aleš Soldán
Aleš Soldán
Turistická známka
Známka +razíka bez problému v pokladně na 1. nádvoří v suvenýrech.
Hrad super ,dlouho nic tak krásného jsem neviděl.
Slečna průvodkyně velice příjemná
 
Tatík
Otevírací doba v dubnu a říjnu v sobotu, neděli a svátky 9-16 hod., dále již denně mimo pondělí-květen a září 9-17 hod., červen 9-18 hod. a o prázdninách 10-19 hod. My dnes absolvovali Bouzov z ptačí perspektivy (výstup na Hlásku do 6. patra) za 60,- (50,-) Kč a okruh Bouzov za 150,- (100,-) Kč. Oba stojí za shlédnutí. Turistických známek a pohledů dostatek v suvenýrech i v Historickém areálu.
 
michal jakouš
zaparkovat se dá pod hradem u restaurace zadarmo.známka zakoupena bez problémů v hradních suvenýrech.na hradě na výběr ze čtyř okruhů.při návštěvě více památek či strávení v tomto regionu doporučuji zakoupit olomouckou turist card dá se na ní dosti ušetřit.jeden z nej hradů u nás.
 
Radek
Trošku zklamání
Po deseti letech jsem opět navštívil tento překrásný hrad a byl jsem trochu zklamán. Moc jsem se těšil do sklepení, které obsahuje různé bájné postavy z pohádek a podobně. Pamatuji si je jako dítě, kdy jsem hrad viděl poprvé. Dnes jsem však nemohl do sklepení kvůli konající se přehlídce svatebních šatů :(
 
Gumidek_01
Historicky areal pod Bouzovem
Ac nejsem zastancem preznamkovanych mist, pripojuji se k nazoru o umisteni TZ. Je to opravdu zvlastni misto se sirokym okruhem vyuziti.S pozdravem, Gumidek_01
 
Kateřina Adéla Hájková
Jejda to byl peknej hrad!A tech schodu?Zvlaste na okruhu Hrad Bouzov z ptaci perspektivy!Ale stalo to za to!
 
Bidlo JN
Bouzov
Jak nás informovali v Litovli na IC je prý Bouzov hezčí jak Karlštejn. Kdyby jen hezčí , je parádní a úplně stačí jen základní okruh . Navíc se pak zastavte i v Historickém areálu pod hradem.Taky zajímavý a pěkný. Možná by stálo za zvážení zde také umístit TZ.
 
Maki
dnes jsme navštívili hrad Bouzov příjemné prostředí , pěkný výlet,turistické známky k dostání bez problému
 
Anies
Bouzov na podzim
včera jsme se vypravili i přes nepřízeň počasí na hrad Bouzov a nelitovali jsme! Pohádkový hrad byl k vidění i o státním svátku. Prohlídka za 150,- Kč nás celkem nadchla a k vidění toho bylo dost. Určitě doporučuji navštívit!
 
Jableska
Bouzov
Hrad je krásný, ba přímo pohádkový. Okolí nádherné.
 
Luboš
Zážitek...
Výstava turistických známek-super dobrý nápad.Hrad sám o sobě je krásný,ale jak už tady bylo řečeno,uvnitř toho moc k vidění není.To jsem si zakoupil okruh za 150Kč + 50Kč za okruh pro fyzicky zdatné s prohlídkou věže.Zajímavější je hrad z venku a jeho panorama z okolí.Ano,je to jeden z nejkrásnějších hradů,ale stejně na Karlštejně z toho co nabízí k prohlídce,mi příjde vstupné sakra předražené.
 
Míša
Super výlet
Jeli jsme tam včera. Na Bouzově super a výstava TZ byla bezvadná dokoupila jsem si hromadu známek. Byla jsem tam sice podruhé, ale já už si nic nepamatovala a tak jsem si oživila staré vzpomínky.
 
Zuzka
Výstava super
Výstava TZ byla úžasná, mohla jsem si dokoupit známky, které jsem potřebovala. Prohlídka hradu taky zajímavá, ale hrad mi přijde zajímavější zvenku než zevnitř. Parkuje se kousek od hradu za 50,- Kč.
 
Janeček
Hrad krásný, vyšlo nám počasí ..... jen cena vstupného hodně vysoká. Hrad Bouzov, délka prohlídky 80-100 minut, cena 150 Kč: ..... prohlídka trvala do 60 minut. Výstava TZ otevřena a bylo na co koukat.
 
ladyX
bouzov
krásný hrad, příjemný a obsáhlý výklad, sice jsme neměli slunné počasí, ale i tak tenhle výlet stál za to.Známky k dostání bez problémů ... Jen výstava TZ byla zavřená, což mě maličko zklamalo, říkala jsem si, že v neděli by mohli úřadovat...
 
Eva Markova
zklamání
Za vstupné v ceně 100,- Kč na dospělou osobu jsme se dočkali prohlídky trvající pouhých 30 minut. Její úroveň byla také dost ubohá - slečna průvodkyně byla hodně neprofesionální, vůbec si nedokázala sjednat pořádek. Z výletu na hrad Bouzov jsem znechucená.
 
Standa
Hrad jako takový mne nesklamal, ani výstava TZ...ovšem to, že jsem nemohl zakoupit TZ hradu Bouzov pět minut před zavírací dobou, mne poněkud překvapilo...inu státní instituce...
 
KláraV
Výstava TZ
Hrad Bouzov jsme navštívili také kvůli vystávě TZ a všem tuto akci doporučuji. Výlet se povedl i přes to, že jsme jeli přes celou republiku. Počasí bylo slunečné a proto jsme zajeli i do Olomouce. Obě místa byla moc moc pěkná.
 
Smarktt
Hrad je moc pěkný a výstava TZ byla užasná, celkově krásný výlet, vřele doporučuji každému
 
vláďa
Hrad je super, hlavně pohled na něj z dálky je okouzlující. Jinak výstava TZ je opravdu dost povedená a nejvíc mě potěšilo, že za čtyři důkazy o návštěvě jsem si odvezl čtyři známky.
 
Dana
vysněný Bouzov
Na Bouzov jsem se strašně těšila, protože je známý z mnoha pohádek. A opravdu mě nezklamal. :-) Byl super! Byli jsme na na základní trase a na vyhlídkové věži a nemělo to chybu. Jediné, co je takové minus je cena. Ale ta se zvyšuje rok od roku, tak se není čemu divit. U hradu je trojský kůň a ukázka zbraní z doby husitské. Vřele všem doporučuji.
 
Vendula
Super
Na Bouzově jsem byla už před 6 lety a letos jsem se tam vydala hlavně kvůli výstavě TZ. Ale musím říci, že jsem byla unesena nejen výstavou - kde jsem dokoupila asi 17 chybějících známek (4 bohužel neměli :-( ), jen škoda, že nešlo dokoupit i slovenské TZ, ale hlavně výšlapem na hlásnou věž a vyhlídkou z ní. Tam jsem před lety nebyla. Organizace na hradě super a VÝSTAVA TZ ještě lepší.
 
Hana
Výstava TZ
V neděli jsme navštívili Bouzov - s cílem navštívit výstavu TZ. Panely se známkami úžasné:-) Radost pro oči:-)
 
anel
Na hrad jsme jeli hlavně kvůli výstavě TZ! nejkrásnější pohled byl na TZ, které měla paní k prodeji vzadu za pultem!!!!! akorát neměla některé k dokoupení!
 
Ivana
Hrad je moc pěkný. Na výstavě TZ jsme si dokoupili i chybějící známky na základě důkazů. Moc ochotná paní. Super
 
Pepa R.
POZOR! POZOR! POZOR!
Dne 9.9.2007 bude na hradě Bouzov akce "Hrátky s hrádky", kterou pořádá společnost Čez a v tento den bude hrad pro veřejnost uzavřen. Proto si svoje výlety na toto místo přeplánujte na jiný den.
 
hellena
o výstavě TZ jsem vůbec netušila a proto jsem byla hrozně překvapená! Hned jsem si čtyři chybějící dokoupila, ale zaujaly mně třeba ty zahraniční... jinak hrad je moc pěkný ale je to tam poněkud předražené...
 
Bruno
Výstava TZ
Na výstavě mají opravdu spoooustu známek, dlouho jsme na ně koukali. Jen nás docela zklamalo, že tam nebylo více povídání a obrázků, např. o výběru známkových míst, výrobě, distribuci atd.. Zkrátka taková cesta od vzniku známkového místa až po zakoupení známky sběratelem. Myslíme, že by to bylo zajímavé.
 
Ondřej Pospíšil
Bouzov - známka
Bouzov paráda, výstava skvělá, ale místní známku mají v obchodu se suvenýry. Jinak skvělý
 
Jarmilka
Hrad Bouzov se mi velice líbil,je mohutný,i ta výstava TZ známek,tak tam jsem chtěla dokoupit zbývající ale pouze 2 už neměli tak nakonec si na podzim nechám poslat.
 
Ostravak
Hrad Bouzov se mi velice líbil
 
Maja
super
dneska jsme byli na Bouzově,výstava skvělá, slečna ochotná, paráda. Dokoupili jsme co jsme neměli, i tričko jsme koupili. fakt senzace a hrad taky nádherný.
 
Věra
SUPER
Tak jsem jen zírala návštěva výstavy byla úžasná pani milá a zážitky perfektní. prostě super :-))
 
Pavla
Úžasná výstava všech TZ, zírali jsme. Dostali jsme bez problémů i prémiové TZ za nasbírané kupony a koupili TZ, na které jsme měli připravené důkazy.Parkoviště u hradu stojí 50,-Kč na celý den.
 
KPT
Čekali jsme na otevření již od 8.00hod.Báli jsme se velkých front vzhledem k výstavě TZ.Prohlídka perfektní a expozice také.Výstava TZ trvá až do 30.9.2007, což jsem se na Internetu nedočetl.Je to PRIMA...
 
Carter
tz
Je to dostupne a i tz
 
simsmania
bouzov
byli jsme v bouzovve na skautskym tabore a je to tam slusny.ze se prej tam neco tocilo tak to ani sem ten film neskoukla. no ale ujde to.
 
Monika
Bouzov
Byla jsem a hrad je nádherný.Jen místo s turistickými známkymi jsem nenašla. procházka přilehlí parkem byla
super a naš pes se tam také dokonale uvolnil.Vřele doporučuji.
 
moňa
nádhera
Na Bouzov jsme jeli s přítelem a byli jsme prohlídkou nadšeni. Vybrali jsme si nejdelší okruh cca 140 minut,
ukazují vše od ložnice, kuchyně, zbrojnice... až po sklep. Návštěvu vřele doporučuji. Když je na hradě svatba
poskytují se slevy na vstupném.
 
Káča
supeeeer
je to tam fakt super nádherný hrad a i okolí stojí za zahlédnutí. známek mají hodně!!!!!!
 
Katy
Na Bouzově jsme byli s přítelem, když mě stěhoval z Olomouckých kolejí a byl to krásný výlet! Na klasický
okruh jsme šli jenom my dva a vůbec v tom nebyl problém. Prohlídku jsme měli hned po deseti minutách, co
jsme tam přišli. Paní průvodkyně byla moc milá, jen mám ráda také trochu humoru či nějaké kuriozitky při
prohlídce, což nebylo. Data a jména sypala však z rukávu levou zadní. Známky v pohodě, měli jich tam hodně.
Stejně tak suvenýrů všeho druhu. Doporučuji, krásné místo!
 
ivuska
krásné počasí, krásný hrad, známku měli na pokladně
 
Gajdošek Josef
to nevím
Ale bylo to nádherné.Obloha modrá,obsluha otevírala před otevřením,na hradě pohoda,co 20min.prohlídka.Tolik
spokojených lidí jsem už dávno neviděl.A byl jsem v šoku,když v prostorách Mladečských jeskyní se sešli ti co
jeli autem a nebo AUTOBUSEM.Myslím,že nejšťastnější člověk může být až v přírodě.
 
Eva
Známka stále nedostupná
Hrad je nádherný, sezóna teprve začíná, takže bylo velmi málo lidí, ale známky na Bouzově ani v okolí nejsou k
sehnání, prý ještě nepřišly, takže nezbývá než sbírat alespoň razítka.
 
Honza
Hrad velmi pěkný, ale i v pátek hrozný nával a do toho ještě svatby (rytířský sál nepřístupný; sleva na vstupu
z 80 Kč na 75 Kč; na karty Eurobends ale slušná sleva).
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek