Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 226 - Okoř


Popis

Rozsáhlá zřícenina gotického hradu západně od Roztok u Prahy, zlidovělá v trampské písničce.

Mapa

Navštívil jsem Okoř

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Okoř - pokladna (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-západ
Poloha:
50°9'51.06"N 14°15'18.89"E
Hodnocení:
2.824
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 226 - Okoř
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 226 - Okoř


08.09.2023 - dostupná bez problému
05.08.2023 - dostupná bez problému
05.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

David Sirotek
David Sirotek
TZ
zakoupena na pokladně hradu. Cena 40,-
 
Mikuláš Šedivec
Mikuláš Šedivec
☹️
Jedno velké zklamání, jediné co na Okoři spolehlivě funguje,je placené parkoviště. Hrad je v provozu pouze za pěkného počasí,ale to se dozvíte až před zamčenou pokladnou,tak snad někdy jindy,hrad je z venku moc krásný.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena ve čtvrtek 18.8.2022 v pokladně na nádvoří u hradu. Prohlídka je samostatná s papírovým průvodcem. Hezké, zajímavé a klidné místo. Parkoviště u hlavní silnice za celodenní poplatek Kč 50,-, který se platí při vjezdu do automatu. V jeho zadní části je příjemné občerstvení.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Bez problémů na pokladně. Prohlídka s papírovým průvodcem, samostatná. Zřícenina je rozsáhlá, prohlídka nám trvala přes hodinu. Některým "turistům" ale stačilo na proběhnutí pár minut, zvláštní...
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku mám z Okoře.
 
Richard Novák
Richard Novák
Z bez problémů
TZ zakoupena v pokladně hradu
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
Re: Re: 12. 10. 2019
Jaké husy, co ti je?
Ve skutečnosti jsem na hradu nebyl, přivezla mi ji žena z výletu. Tak možná se jedná o ďolík. Dík za info.
 
Okoř
Re: 12. 10. 2019
Na rovince neni v žádném případě. Je v ďolíku. A netykejte mi, já s Vámi husy nepásl...
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
12. 10. 2019
Jdeš k hradu a čekáš kdy se konečně objeví a furt nic. Hrad je na neobvyklém místě, na rovince. TZ mají dostatek na pokladně :-)
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
Hrad
Krásné místo, bohužel ten den jsme měli prohlídku bez průvodce, ale nevadilo nám to. Známku jsme zakoupili v pokladně u hradu. V letních vedrech doporučujeme ledovou kávu vedle hradu :) v místní cukrárně, byla vynikající.
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
TZ bez problémů
TZ zakoupena v pokladně hradu
 
Ivan Strakoš
Ivan Strakoš
:)
Je to pekne misto :)dokonce nam tam uletel pruvodce
 
wenzel
Okoř
Krásná zřícenina, prohlídku hradu lze absolvovat poze s průvodcem. Přímo vedle hradní brány jsou 2 restaurace, na kole se dá dostat až k hradu, parkoviště pro auta je vzdáleno max 5. minut chůze za 40kč. Známky a suvenýry se prodávají v pokladně hradu, která sídlí v budově obecního úředu před hradní bránou.
 
Pavla Horčicová
Pavla Horčicová
hrad Okoř
Naprostý nezájem ze strany provozovatele - 11.7. během hlavní turistické sezony 15 lidí před pokladnou - zavřeno. Čekali jsme přes půl hodiny po konci pauzy na oběd - za celou dobu nikdo nepřišel, na uvedeném telefonu pokladny i provozovatele (obec) zapnutá hlasová schránka...musím konstatovat, že se nám toto ještě nikdy za celé roky nikde nestalo.Velice mne tento přístup mrzí, jeli jsme z celkem velké dálky a ten nezájem byl opravdu "výživný".
 
Jaroslav Štoksa
Jaroslav Štoksa
Hrad Okoř
Prohlídka s výkladem, pěkný zážitek
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Zřícenina hradu Okoř
TZ zakoupena na pokladně pod hradem, měli také další upomínkové předměty. Již jsem tam kdysi byl, tak mě vstup za 70Kč nezlákal si to zopakovat... Každopádně hrad se v krajině opravdu vyjímá a stojí určitě alespoň jednou za vidění.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Dovnitř snad ani ne
Vstupné na prohlídku zříceniny je 70,- Za tu cenu bych tam už nikdy nešel. Není tam vůbec nic zajímavého. Stačí se vyfotit pod hradem, koupit na kase TZ a zase jít.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Je to pěkná zřícenina hradu a je zajímavé, že je to jeden z mála hradů, který není na kopci. Konají se tu také často slavnosti a festivaly. TZ jsem bez problému koupil na pokladně hradu.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
Okoři
Okoř je moc krásný, jeho okolí se dají udělat krásné fotky. TZ se dají v pohodě koupit na pokladně hradu.
 
Tatiana Juríková
Tatiana Juríková
bašta
Doporučuji navštívit hned před vstupem na Okoř baštu (restauraci). Vynikající jídla za úžasné ceny s příjemným a ochotným personálem.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Hrad Okoř.
Návštěva v sobotu 26. 10. 2013. Prohlídka hradu s průvodcem za nádherného podzimního počasí doplněná krátkým vystoupením živé historické hudby. TZ bez problémů pořízena v pokladně hradu.
 
Iva
Tak dnes prokázali na hradě opravdu velkou inteligenci. Byly tam hradní slavnosti spousta návštěvníků, ale v době slavností se TZ NEPRODÁVÁ. Fakt super.
 
Jpnbk
Známek i nálepek dostatečné množství. V 10:00 pokladna otevřena, prohlídka invidiuální jen s papírem. Více méne nic moc.
 
Lukáš Jelínek
Lukáš Jelínek
Re:
Souhlasim.Dojdete s klíčníkem za bránu,s papírovym průvodcem to máte za cca 15min oběhnutý a můžete jít zase po svých.
 
sokoj
Známku jsem koupil v pokladně asi ve čtvrt na dvanáct a bylo mi řečeno, že prohlídka začíná v celou. Když jsem se před dvanáctou vratil a chtěl zaplatit vstupné, slečna mi sdělila, že od 11.45 do 12.30 je polední pauza a má zavřenou kasu.Neúprosná logika. Asi maj dost peněz.
 
Pardubitzer
jsou věci, které nepochopím...necestuju kvůli známkám a jsou známková místa, kde očekávám problémy s jejich sháněním, ale že nekoupím známku Okoře 1.dubna (tedy na začátku sezóny), protože jsou vyprodané? Okoř je parádní zhroucenina a TZ není smyslem mého života, ale docela mě to zklamalo. Trochu svérázné je vypuštění a poté uzamčení návštěvníků v prostorách hradu, ale to je spíš na úsměv. Ale místo pěkné ;)
 
lebka75
o víkendu možná prohlídka pouze s průvodcem každou hodinu. V týdnu prohlídka individuálně. Bohužel jsme přišli ve 14:10, tak jsme museli 50 minut čekat
 
LukasZ
... jako žádná ze sta ...
Okoř jsem dnes navštívil a trošku mě zklamal. Nabízejí i prohlídku s výkladem( každou hodinu), kterou jsem absolvoval a slečna které nás provázela odbyla poučky párem vět, které se dozvíte i na internetu. Navíc působila dosti nesměle a podle toho mluvila, takže v zadních řadách nebylo moc slyšet. TZ mají na pokladně dost a v podhradí i okolí je pestrá paleta se občerstvení.Vstup:Duben – květen pouze o víkendech 10 – 16hČerven – září kromě pondělí 10 – 16hŘíjen – prosinec pouze o víkendech 10 – 16h út – pá so - nedospělí 55,- 75,-děti, studenti, důchodci 35,- 55,-rodinné (2+2) 220,- 220,-děti do 6ti let zdarma
 
eMPage
Známka koupena během akce "Do Okoře bez oře" společně s výroční známkou ke 40.výročí této turistické akce. Nádherná cesta krajinou z Kralup po červené. Skvělý doprovodný program na hradě. Příjemné cena piva v místní restauraci. Během akce neskutečné kvantum lidí (několik tisíc), takže pří zpáteční cestě bylo celkem rušno asi tak jako na Karlově mostě :-)
 
akabibi
Známka v pokladně dostupná, ale jaké bylo mé překvapení, když jsem večer doma chtěla nalepit malou turistickou známečku do Deníku a bylo tam č. 229 Hrad Lipence. Ale jinak souhlasím s Mipix, na prohlídku hradu bych dala více času, půl hodinky je málo. Také jsme se účastnili pochodu Do okoře bez oře, 28 km bylo na nohou znát, ale cíl za to rozhodně stál. Každému návštěvu vřele doporučuji.
 
Mipix
Známka dostupná v pokladně, navíc čerstvě k mání výroční známka k pochodu "Do Okoře bez oře 2011", který zde měl ten den cíl před Okořem. Hrad jsme viděli zevnitř prvně a myslíme si, že není důvod omezovat návštěvu na půl hodiny, když s vámi žádný průvodce nejde, jen vám dají do ruky papír s prohlídkou a pak návštěvníky vpustí do areálu hradu. A nemá moc logiku je tam vpouštět jen každou půlhodinu. Hrad je moc pěkný, ale pořádně si ho vychutnat je na déle než na půl hodiny, prostě impozantní zřícenina a ráj pro zvědavé děti.
 
Daniel
omyl
omylem jsem pridal hlaseni o nedostupnosti znamky 4.8.2010, jednalo se o jinou znamku v krkonosich.
 
Petr
V pohodě
Známka zakoupena bez problémů v pokladně.K úrovni restauarce a její obsluhy se nevyjadřuji,uznávám,že vzhledem k pořádání dálkového pochodu byly včera podmínky specifické,navíc se zase tím pádem dalo občerstavení zakoupit i na louce pod hradem.Na Okoř chodím už řadu let každoročně právě v rámci dálkového pochodu a kvůli kráse údolí Zákolanského a Únětického potoka,samotný hrad mě dvakrát nefascinuje.
 
Honza Pásler
Prohlídka s průvodcem trvá asi půl hodiny. Zřícenina rozlehlá, ale kromě zbytků kamenných zdí, povyspravovaných betonem, zde není celkem mnoho k vidění. Projev průvodkyně byl jasný a zřetelný, ale působilo to dojmem, jako když zpaměti odříkává naučený (a stokrát odříkaný) text. Restaurace přímo u hradu poměrně drahá, stejně jako bufet s občerstvením při červené značce směrem k Budči.Myslím, že Okoř žije jen díky slávě, kterou mu přinesla stará trampská píseň. Jinak nic pro trempy.
 
magipriba
Znamek maji v pokladne dostatek,pani byla mila a nechala me znamku vybrat. Restaurace DELOVA BASTA hned vedle vstupni brany je celkem prijemne misto,ochotna obsluha,krusovicky MUSKETYR za pohodovych 22,- . Horsi je to s nabidkou jidel,vetsina se nam zdala predrazena,ale je to asi dan za polohu na velmi navstevovanem miste,a take se v blizkosti hradu nenachazi zadna konkurence. Prekvapila proto na tyto pomery levna grilovana klobasa za 35,-. Takze ve finale mohu doporucit.
 
Bobeš
Souhlas s Komárem - málo muziky za hodně peněz. Výklad průvodce stručný a možná i zbytečný, stavební úpravy nevkusné (plácance betonu mezi kameny) a navíc to tu vypadá jak na staveništi - i s těmi různými dřevěnými boudami. Okoř žije z podstaty díky jedné staré trapské písni. Jinak je mnoho hezčích zřícenin, na kterých je toho k vidění více a za nižší vstupné.
 
Ivo Ž.
Výlet jsme podnikli 19/4/2009, počasí nádherné, prohlídka hezká, bylo nám líto zanedbaného mlýnu-pseudorekonstrukci začal provádět člověk bez vkusu. Známka nedostupná :-((( , v pokladně nám řekli, že už ji více jak týden nemají. No, kdo by čekal o hezkém víkendu, že se tam někdo půjde podívat a bude chtít známku do sbírky. Je co zlepšovat
 
Ivo Ž.
Výlet jsme podnikli 19/4/2009, počasí nádherné, prohlídka hezká, bylo nám líto zanedbaného mlýnu-pseudorekonstrukci začal provádět člověk bez vkusu. Známka nedostupná :-((( , v pokladně nám řekli, že už ji více jak týden nemají. No, kdo by čekal o hezkém víkendu, že se tam někdo půjde podívat a bude chtít známku do sbírky. Je co zlepšovat
 
Jana a Milan
Okoř jsme navštívili v sobotu v 11 hod. s průvodkyní, součástí prohlídky bylo i vystoupení - ukázky středověké hudby. Bohužel jsme prohlídku museli urychlit kvůli naplánované svatbě, kterých se na Okoři koná hodně. Výklad je oproti zámkům či hradům stručnější, ale je ponechán dostatek prostoru pro detailní prohlídku všech prostor. Prohlídku doporučujeme. Známka dostupná na pokladně bez problémů.
 
Radka
Krásná zřícenina, zajímavá a nenáročná prohlídka (v pohodě zvládnou i malé děti) a fantastická cukrárna hned u hradu s milou obsluhou a příjemným posezením :-) Turistická známka je originální - se šerifem a bílou paní...
 
Wíla
Známek dostatek.Ovšem již nová verze.Prohlídka s milou průvodkyní 31.5.2008. Okoř je velmi pěkná zřícenina.Doufejme,že obec zjíská více peněz na opravu.
 
Žmyják
Velmi hezká prohlídka, milá průvodkyně.Okolí velmi hezké, doporučuji.
 
sinpa
Známka
Známku nemají, prý jsou už delší dobu obědnány.Možná nebudou celý srpen.Jinak Okoř velice pěkná, průvodce nebyl, tak pujčují tištěný opis.Nezapomeňte si dát v cukrárne zmrzku- osvěží
 
Veronika
Známka
30.7 Jsem byla se svou sestrou na Okoři.Známka dostupná bez problémů ale měli už poslední 3 kousky!
 
Sonina
TZ
Známka dnes dostupná, ale bude ouvej, byly zde poslední 2 kousky. !!!
 
monika
Známka dostpná dobře, dokonce nám jí prodala samotná starostka :)
 
Komár
To Mirek 2:
Prohlídka a výklad zajímavé?! Že bych měl takovou smůlu na průvodce? Jinak milá brigádnice nás za 15 minut provedla zříceninou s asi 4 krátkými zastávkami a to bylo všechno. Vstupné proto považuju za neadekvátní. Vzhledem k jeho výši a k tomu, že opravy údajně probíhají už od 20.let 20.století by tu měl stát pomalu nový renesanční zámek. Ale řekl bych, že hrad spíš žije ze svého jména a obec dobře rejžuje.TZ normálně dostupné, obsluha občerstvení u točny autobusu nevrlá, v cukrárně u hradu vrlá. Místo opouštím mírně zklamán.
 
Nikisek
Okoř
Ahojky, dneska jsem byla na hradě. Je to tam hezký a TZ dostupná..(mají jich tam celou krabici). Protože nebylo hezké počasí tak jsme neměli průvodce, ale chodili jsme po zřícenině samy. Zato bylo vstupné pro dospělé o polovinu levnější.
 
Mirek
pěkné místo, ale zcela v područí akcí a svateb, kdy je hrad, pokladna a většinou asi i restaurace uzavřena pro návštěvníky. Doporučuji (viz příspěvek níže) se ujistit o prohlídkových časech. Prohlídka a výklad zajímavé.
 
polmari
To: Mirek
Já jsem byla informována, že TZ jsou, ale jelikož je stálá pokladna zavřená a lístky do hradu a na představení prodává pořádající společnost, jsou TZ nedostupné. Bylo mi to dost líto - byla jsem na lovu TZ a šla jsem se svou psicí z Kladna - Vrapic přes Buštěhrad (TZ muzeum Oty Pavla) a Lidice (TZ památník) na Okoř. Pouze zde jsem neměla úspěch a na konci dne mě davy lidí dost nepříjemně zaskočily. Na druhou stranu jízda autobusem do Prahy byla o to zajímavější - už vím, jak se cítí sardinky. Pro všechny: zjistěte si předem, zda se právě nekoná nějaká akce, díky které by byla stálá pokladna zavřená.
 
Mirek
Okoř
Dnes byl na Okoři pestrý program, děti si mohly udělat svíčku, dospělí ochutnat medovinu - podívat se na šermíře. Jen mě mrzí, že v den ,kdy je velká návštěv- nost nemají TR(prý je objednána), to nemluvím o vstupném 100,-Kč a skoro nemožnost parkování.
 
Luděk
Okoř
Tak to se mi stalo poprvé, že mě nenechali vybrat TZ, i když jich měli na stojánku asi 10 :-(
 
Petr
Před prohlídkou, která je jediná až v 17.00, bylo mečevé klání. To ale bohužel končilo asi 40 min před
prohlídkou. Poté nezbývá , než se samostatně zabavit a vyčkávat a vyčkávat. Stačilo by vystoupení posunou o
půl hodiny. Výklad byl zajímavý, ale prohlídku doporučuji na slunečné počasí.
 
Kocour
Známka k dostání bez problémů, paní se sice tvářila trochu unaveně, ale jinak byla velmi příjemná a ochotná.
Prohlídky se pořádají jen při příznivém počasí, pozor na to. Jinak doporučuji ochutnat skvělou kopečkovou
zmrzlinu v místní cukrárně. :) Pokud známku neseženete na úřadě, v Dělové baště to ani nezkoušejte. Nemají ji
tam a v klání neochoty by se určitě umístili v první desítce.
 
Luboš
Známku jsem dostal i po zavírací době, která je v sezoně v 16.00.
 
Věra
Známku jsme získali bez problému, s prohlídkou to bylo horší, neboť celý den pršelo, tudíž se neprovázelo,
škoda.
 
ptiger
co to je?
tak tahle známka se mi mloc nelíbí, to je vtip?
 
rarasek
doporučuji
Okoř doporučuji všem. Je to bezva místo. I když nám celou prohlídku pršelo, zřícenina nemá moc stropů nad
sebou, tak se nám tam všem líbílo.
 
granule
Konečně mám známku
Tak třetí pokus úspěšný. "Do třetice všeho dobrého a zlého" Známku mám a je opravdu zvláštní. Byl
velký výběr. Známek je dostatek.Zase napíši jeden typ na pěkný výlet. Vhodný i pro sběratele soutěže rádia
Impuls a vydavatelství Žaket 8 x 4. Roztoky u Prahy, zde je teď vystava vycpaných ptáků, salonek ve slohu
Biedermaieru, obřadní síň s gotickým zaklopeným stropem a výstavní síň Zdenky Braunerové, zde tutistickou
známku nevedou, ale je zde karta hry 8 x 4, pak Roztoky - Žalov, Levý Hradec - hradiště a kostel s gotickými
freskami, zde mají turistickou známku i kartu 8 x 4, dále pokračujeme na Okoř, kde mají také známku i kartu,
pak jdeme do Buštěhradu, kde je muzeum Oty Pavla a pěkná nučná stezka po městě, zde mají turistickou známku a
výlet zakončíme v Lidicích, kde je nádherný růžový sad, který voní už z dálky a trochu si připomeneme i
tragické chvíle této země. Vlidicích mají známku i kartu 8 x 4. Když budete mít štěstí získáte čtyři
turistické známky a čtyři karty hry 8 x 4. Hodně štěstí. Délka výletu cca 15 - 20 km.
 
granule
Ach ta Okoř!
Tak jsem opětovně zkoušela známku na Okoři. Tentokrát sice pokladna otevřená, ale známku neměli. Tak jsem si
koupila alespoň pohled s razítkem, to mají pěkné. Jinak prohlídka trvá cca 45 minut a provádí se již od spodní
brány. Výklad je zajímavý. Když prší, tak se provádí jen omezně kvůli možnosti úrazu - uklouznutí na kamenných
schodech.
 
granule
Na Okoř je cesta ....
Tak jsem se byla po dlouhé době podívat na Okoři, bohužel známku nemám, protože v květnu je hrad otevřen jen v
so a ne, myslím, že tam bylo 10 - 16. Jinak nevím proč známku nemají třeba vedle ve vinárně, alespoň by mohli
mít pár kousků, kdyby náhodou přišel nějaký turista v týdnu. Od června už to bude lepší, to už bude otevřeno
každý den kromě pondělí. Jinak vřele doporučuji. O víkendech se zde koná spousta akcí.
 
Radek
1.5.2004 polední přestávka v pokladně zhruba od 12:00 až do večera.....Vstupné se platilo přímo u brány
bez možnosti zakoupení čehokoli jiného, tedy i TZ. Jistě by zde nebylo od věci zřídit druhé prodejní místo.
 
Emil
Okoř stojí za to navštívit. Nic moc neuvidíte(zřícenina), za to se hodně zajímavého dozvíte (průvodkyně).
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek