Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 230 - Štramberk


Popis

Válcová věž "Trůba", sloužící dnes jako rozhledna, zbyla z kdysi mocného hradu, postaveného nad stejnojmenným městečkem, v podhůří Beskyd.

Mapa

Navštívil jsem Štramberk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Suvenýry, Náměstí 40, Štramberk
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Chata Dr.Hrstky, Štramberk
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Městské informační centrum, Štramberk (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad - pokladna
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Občerstvení na Zauličí č. 146, Štramberk
Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení Pod Schody, náměstí 41, Štramberk (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum Šipka, Štramberk (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Nový Jičín
Poloha:
49°35'31.83"N 18°6'58.06"E
Hodnocení:
2.953
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 230 - Štramberk
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 230 - Štramberk


19.11.2023 - dostupná bez problému
03.09.2023 - dostupná bez problému
22.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vojtěch Kudláč
Vojtěch Kudláč
Není hrad jako hrad
Je to spíše jen věž a rozhledna než hrad.
 
Jonáš Kreisel
Jonáš Kreisel
Štramberk
Pěkné městečko. Mají tam dobré štramberské uši. Mají tam minizoo kde jsou malé opice i velký had. Mají tam např. rozhlednu Trúba, muzeum Zdeňka Buriana, muzeum Šípka, park a jeskyně Šípka. Doporučuji.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
19. 7. 2009
Turistickou známku i s raritou jsme koupili na hradu.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Hrad
Hrad Štramberk je vlastně jen věž Trůba, nic jiného nezbylo. Ale městečko je moc pěkné a těch uší všude :-)
 
Vlaďka Macháčková
Vlaďka Macháčková
TZ
Známka zakoupena na pokladně hradu. Hrad, okolí i městečko je velmi krásné. Oběd ve Štramberské Trúbě doporučuji
 
TZ
Známka zakoupena v IC na námwěstí. Velice krásné městečko, moc nás to překvapilo...
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Štramberk
Známka zakoupena v obchůdku na náměstí. Pěkný výhled z hradu. Hezké náměstí.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Štramberk
Turistická známka koupena v otevřeném informačním centru na náměstí. V prodeji mají známku i v občerstvení Pod hradem, v kiosku u hradu a i přímo na pokladně hradu. Všude na zmíněných místech i spousta pěkných turistických razítek. Štramberk je překrásné horské městečko. Náš okruh městem začal výšlapem k jeskyni Šipka, poté na nedalekou vyhlídku odkud je luxusní panorama na celé město. Poté z vyhlídky malebnými uličkami na náměstí, všude spousta starých dřevěných domů. Na náměstí muzeum Zdeňka Buriana, které bylo zavřené, údajně rekonstrukce do poloviny dubna. Z náměstí výšlap na hradní vrch. U chaty dr. Hrstky kiosek s občerstvením, mají zde spoustu tur. nálepek a dalších suvenýrů. Poté výšlap na hradní věž zvanou Trúba. Luxusní výhledy z věže na město a okolí. Všude spousta lidí, nedivím se bylo ten den opravdu krásně. Jediné zklamání z celého výletu bylo předražené a ne moc dobré jídlo v restauraci pod hradem. Už nikdy více. Od hradu poté pěšky do Kopřivnice.
 
Kolchar@seznam.cz
Kolchar@seznam.cz
tz
TZ zakoupena díky ochotě paní z pokladny. Dorazili jsme po šesté, tedy po zavíračce. Naštěstí byla paní milá, a toto cestou bych jí ještě jednou poděkoval. Bohužel jsem neviděl z Trůby městečko a okolí - snad tedy příště.

Jediné negativum byl personál restaurace naproti hradu. Servírce při podávání na stůl spadlo plněné štramberské ucho se šlehačkou na stůl a nejen že se pořádně neomluvila, ale ani to neuklidila ze stolu. Člověk by čekal pořádnou omluvu a přinesený druhý kousek (ani by nemusel být zdarma), ale tohle?... Asi po dvaceti minutách to po našem doprošení odklidila. Samozřejmě jsme dobrotu nezaplatili a měli sto chutí nezaplatit ani vše ostatní - takže návštěvníci Trůby pozor na tento rádoby podnik!
 
Róbert Fabian
Róbert Fabian
TZ
Zakoupeno kdesi v hlavní ulici i s pytlíkem uší :)
 
wenzel
Štramberk
Moc pěkné místo. Pod samotnou trůbou restaurace, kde dobře vaří. Na náměstí expozice ryb, hadů a ještěrů, na protějším kopci jeskyně šipka, odkud je na hrad nádherný výhled. Turistické známky jsou ve městě téměř všude k mání
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 230
TZ 230 je dostupná ve Štramberku téměř na každém rohu. Koupil jsem ji v TIC, kde byla velmi neochotná mladá paní. Takovou bych okamžitě vyhodil. Žádný zájem o turisty, vyřizuje si telefonicky soukromé věci a k dotazu na TZ tvrdila, že ji mají pouze v TIC. Na dotazy také moc ochotně nereagovala. Škoda. Jinak je městečko nádherné!
 
Martin Tešnar
Martin Tešnar
Štramberk
Zakoupeno bez problému přímo v trůbě. Ale je k zakoupení i v suvenýrech na náměstíčku.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Štramberk
Známka zakoupena v Informačním centru.
 
Jakub Kos
Jakub Kos
OK
TZ mají snad ve všech suvenýrech ve Štramberku, jinak v IC, na Trúbě a v muzeu loutek.
 
KamPa
čtvrtek
TZ dne 12.7 dostupná suvenýrech pod Trůbou,spolu s výročkami Valašské království.
 
magipriba
Ještě opis ze dveří místního infocentra (pod náměstím) : otevírací doba v sezóně (květen - září) : út - ne 8:30 - 12, 12:30 - 17.
 
magipriba
Známku jsme koupili v pokladně Trúby, vstup na věž podražil na 35,- . V chatě Dr. Hrstky pod Trúbou mají VTZ k obnovení chaty a čepují skvělé místní švestkové pivo !
 
Aleš
Známku jsem koupil v IC ve Štramberku na pochodě Poslední puchýř + razítko do vandrbuchu
 
vláďa
Při Posledním puchýři známka bez problémů v infocentru v Kopřivnici.
 
Tatík
2.8.2011
Turistických známek měli dostatek v suvenýrech na náměstí, v infocentru i na Trúbě. Vstupné 30,- (20,-) Kč, výhled na město pěkný. Zvládli jsme ještě Šipku a Bílou horu.
 
Slávek Č.
Město skořicí a medem vonící
Málo je míst,kde pomalu každá ulice,každé prostranství je provoněno kořenímprozrazující výrobu perníku či něčeho podobného.Jen co jsme slezli od rozhledny na Bílé hoře,měli jsmo toho plný nos i oči.To byla nádhera. To Vás to potom do krámku resp. výrobny místní speciality "štramberských uší" přímo vtáhne a beznějakého vzorku k ochutnání prostě neodejdete.Při sestupu uličkami k náměstípak musíte zavírat oči,protože těch výroben je tu hafo,skoro na každém druhémrohu,včetně samozřejme náměstí.Zkusili jsme klasická i jiná(manlová,oříšková-aleaž doma) a je to tedy NĚCO!!!TZ jsme v pohodě pořídili v pokladně v Trúbě a pak nahoru.Rozhledy nádherné adaleké.Zase je na co vzpomínat.Výborně jsme se najedli v restauraci Měšťanskýpivovar na náměstí pod Muzeem.Dost tu frčelo knedlo-vepřo-zelo a s výrobkem onoho pivovaru to nemělo chybu.
 
Luboš
V prodeji již známka s novou grafikou, též nová vtz.
 
Libor
04.07.2010 - TZ v IC i na ostatních místech v městečku dostatek, městečko je velmi malebné a z "trůby" opravdu pěkný výhled - stojí to opravdu za to ... a nezapomeňte na uši - i když ty tady potkáte na každém kroku
 
MARKOS
AHOJKY. V SOBOTU ODPOLEDNE JSEM ZNÁMKU SEHNAL ÚPLNĚ BEZ PROBLÉMŮ. JE OPRAVDU NA KAŽDÉM ROHU-STEJNĚ JAKO VÝBORNÉ ŠTRAMBERSKÉ UŠI. A NAHOŘE U VSTUPU NA HRAD MAJÍ I PAMĚTNÍ MEDAILE. JE TO TU TAKOVÝ MALÝ TURISTICKÝ RÁJ. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
OGGY
Město Štramberk je opravdový skvost mezi historickými památkami naší krásné země. Křivolaké uličky ve svahu, které někomu připomenou židovskou Třebíč nebo přístavní městečka v Chorvatsku, nemají u nás jistě obdobu. Naprostý unikát totiž spočívá v roubenkách rozesetými ve svahu pod dávným hradem, z kterého ční slavná Trúba.
 
Alena
Štramberk je krásné město. Známku měli ve starším i novém provedení, koupili jsme obě, ale ta nová je hezčí.
 
magipriba
Znamku maji ve Stramberku opravdu skoro vsude,ale jen v infocentru jsem videl VTZ 650 LET MESTA STRAMBERK. Vstupne na trubu prijemnych 25,-,rozhled pekny,ale s luxusnim vyhledem z nedaleke Bile hory se to neda srovnavat.
 
Honzík a Kačka
Je to tam moc hezké, stojí to za vidění, dá se navštívit i rozhledna na Bílé hoře, je to kousíček a dále bývalý lom, tam je to fakt super, doporučujeme.
 
Pavel Lasztovicza
Dnes jsem tam byl
Jak jsem již psal u Bílé Hory dnes jsem hrad také navštívil.Nejprve jsem navštívil hradní pokladnu.Na věž jsem se ale neopovážil.Turistickou Známku č.230 jsem zakoupil v takovém bufetu pod hradem.
 
olda
Jak už bylo napsáno,TZ se tu sežene takřka všude.Zde rozhodně nehrozí,že někdo odjede s prázdnou.Když pomineme věž Trůbu a Národní sad na Kotouči, kde je mj.světoznámá jeskyně Šipka, ale též mnoho pomníčků a vyhlídek např.Kalich,Bezručova vyhlídka (z ní je moc pěkný výhled na Štramberk), tak bych chtěl hlavně upozornit na muzeum dle mého názoru genia českého malířství - Zdeňka Buriana.Jeho rekonstrukce pravěku dle mého (a nejen mého názoru) nebyly překonány.Tento odvážím se říci světoznámý malíř mě svými kresbami (ať už jde o obrazy,ilustrace aj) fascinuje již od dětství...
 
andy
Známka dostupná téměř na "každém rohu", stejně jako výborné Štramberské uši. Krásné městečko a krásný výhled z Trůby. Vřele doporučuji.
 
Nalim L.
Dnes byl v Štramberku jarmark. Skvělá akce! Velmi pěkně zde zahrála kapela Gnomus, která se věnuje středověké hudbě. Slyšel jsem je prvně v životě a stálo to za to:) Neznáme se - já jsem z Hodonína a oni odněkud z Polabí. Ale opravdu stojí za to je slyšet! Podrobnosti viz http://www.gnomus.eu/
 
Nalim L.
Dnes byl v Štramberku jarmark. Skvělá akce! Velmi pěkně zde zahrála kapela Gnomus, která se věnuje středověké hudbě. Slyšel jsem je prvně v životě a stálo to za to:) Neznáme se - já jsem z Hodonína a oni oněkud z Polabí. Ale opravdu stojí za to je slyšet. Podrobnosti viz http://www.gnomus.eu/
 
Marketa
Pro všechny
Je to snad nejkrasnější město co znam projela jsem toho hodně ale tady se mi libí nejvíc.
 
Luke
Nádherné místo, ale divím se, že nemá Štramberk známku historického města, právem by mu to patřilo.
 
borec
z truby je super vyhled! skoda ze fucelo protoze vypladli svetla :(
 
anel
Na Trúbu jsme lezli za bouřky, ale ten výhled....nádhera! I blesky jsem měli blíž :-)
 
Sally
Štramberk je prostě a jednoduše úžasný !
 
alex
Štramberk
Na Trůbu je to z nádraží furt do kopce,ti netrénovaní jako já se pořádně zpotí:-))..Lépe jít kolem kostela,tam nejsou schody..
 
Makro
Uši naprosto výborné.Infocentrum bylo trochu horší, ale známky a razítka jsem sehnali hned nad infocentrem v suvenýrech. Tento stánek měl naprosto všechno a obsluha velmi ochotná.
 
Martin Zeman
Tak bola to veľká sľapačka. Najviac som spokojný s "ušami" :). A výhľad bol tiež perfektný!!! A tých známok... Suvenýry sú tam dobré, proste tam choďte! Keby som bol čech... Len schodov mohlo byť menej...
 
souki
Známky na každém rohu. Skvělé
 
beruška
Krásné městečko, známka na každém rohu. Nádherný výhled z rozhledny a dobré štramberské uši. Doporučuji
navštívit toto město.
 
Jarek
Pěkný výlet, doporučuji arboretum.
Známku dostanete přímo na Trůbě u vstupného.
 
Jarek
Pěkný výlet, doporučuji arboretum.
Známku dostanete přímo na Trůbě u vstupného.
 
Luisa
Znákmu sice neměli přímo na trůbě na věži ale na náměstí v obchůdku se suvenýry. Pěkná procházka, pěkný výlet.
Doporučuji pro všechny
 
alpenstock
Ověřen prodej TZ v Kafé Ucho vedle infocentra a v Muzeu na náměstí
 
alpenstock
Prozatímně zrušen prodej TZ na Chatě Dr. Hrstky (změna majitele) a na hradě.
 
Hana Burianová
Kouzelné místo
Štramberk patří mezi nejkouzelnější místa naší země.
 
wert
Máte-li jeden den volna a malé děti, jeďte na Štramberk. Dítka s radostí polezou na Trúbu (vy možná už tak
ne), proběhnou se uličkami lemovanými dřevěnicemi a u jeskyně Šipky si zahrají na lovce mamutů. Jedině o
známku si na chatě Dr. Hrstky musíte říct. Jinak, doporučuju (z vlastní zkušenosti), v kterékoli roční době.
Jen si ohlídejte otevírací dobu na Trúbě.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek