Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 232 - Hrad a poustevna Sloup


Popis

Romantický skalní hrad, vytesaný přímo do pískovcové plošiny nedaleko České Lípy. Od 17. století sloužil jako úkryt poustevníkům.

Mapa

Navštívil jsem Hrad a poustevna Sloup

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Skalní hrad Sloup (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°44'8.87"N 14°34'51.76"E
Hodnocení:
2.96
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 232 - Hrad a poustevna Sloup


26.08.2023 - dostupná bez problému
20.08.2023 - dostupná bez problému
17.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Zakoupena v pokladně za 40,- Hrad je úžasný a pokud chytíte datum kdy není přelidněný, užijete si to, kolem hradu různé obchůdky se suvenýry, většinou ruční práce. Parkoviště je u hradu.
 
Miloslav Vlček
Miloslav Vlček
Tz
Na pokladně hradu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku mám z Rýmařova.
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ 232
TZ dostupná i s TN a razítky v pokladně hradu.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Skalní hrad Sloup
Turistická známka koupena přímo na pokladně hradu. K dispozici i několik pěkných razítek. Hrad si můžete projít sami s tištěným průvodcem a nebo v určený čas přímo s průvodcem. Z hradu pěkné výhledy do okolí a na blízko rozhlednu. Místo velmi příjemné. Pokud rádi fotíte a chtěli byste netradiční fotku, doporučuji jít k rybníku, který je vidět z hradu. Dostanete se tam po silnici od hradu, u posledního domu zahnete doprava do lesa a poté kolem potoku dojdete až k rybníku. Moc pěkné.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná na místě u pokladny. Hrad s krásným výhledem po okolí.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka zakoupena v pokladně hradu. Návštěva mě nadchla. Zespodu místo tak veliké nepřipadá, a najednou procházíte místnost za místností, chodbu za chodbou, schodiště za schodištěm a hradu pořád ještě není konec.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Skalní hrad Sloup
Známka zakoupena ve stánku se suvenýry pod hradem.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Stánek se suvenýry
Známky mají ve stánku s nesmyslnými suvenýry pod hradem :-)
 
Zdeněk Chmelař
Zdeněk Chmelař
nádherný hrad
Jedno z nejkouzelnějších míst, které jsem za poslední dobu navštívil. Vřele doporučuji.
 
Honza
Honza
Hrad
Moc pěkný skalní hrad se slavným pohádkovým schodištěm. Vstupné 70 Kč, parkoviště 30 Kč, ale já bych spíše doporučil zaparkovat v obci poblíž kostela (zdarma) a ušetřené peníze za parkovné investovat do točené zmrzky v dřevěné boudě u silnice, moc dobrá. :) Odtud je to pak na hrad pohodová procházka mezi baráčky a chalupami, ani ne 10 minut. TZ, pohledy i razítko do deníku v pohodě na kase.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena na hradě v pokladně. Vstupné celkem vysoké (70 korun) a k tomu je nutné připočíst 30 korun za parkovné na dvě hodiny (pokud nechytnete místo mimo placené parkoviště, což zle). Zcela jistě doporučuji i výlet na protější rozhlednu Na Stráži, kam vede přímo úžasná stezka a je z ní skvělý výhled do okolí za krásného počasí.
 
Milan Urban
Milan Urban
Hrad
TZ bez problémů, počasí přálo a tak prohlídka skalního hradu byla super.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
11.09.2013
TZ bez problémů v pokladně hradu. Po jeho prohlídce doporučuji návštěvu rozhledny na Stráži na protějším kopci odkud je nádherný výhled na hrad Sloup a okolí. K rozhledně lze dojít pěšky nebo dojet vozem. Pár metrů od rozhledny je perfektní kámen ve tvaru medvěda.
 
Libor Marek
Libor Marek
31.08.2013
TZ bez problémů v pokladně hradu. Moc pěkný a velký skalní hrad, k příspěvkům níže není co dodat...
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
TZ
Souhlasím s příspěvky, hrad obdivuhodně rozsáhlý. Byli jsme v sobotu a měli štěstí na průvodce. Vše nám luxusně popisoval. Jen mne mrzí, že jsem nevyšel nahoru k poustevníkovi, který je motivem na známce.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
27. 7. 2013
datum návštěvy
 
jerry720
Skalní hrad Sloup.
Návštěva ve čtvrtek 30. 08. 2012. Ani jsem netušil, jak je areál hradu rozsáhlý, docela mě to překvapilo. Prohlídka hradu je samostatně s tištěným průvodcem. Až dojdete k dvouramennému schodišti v horní části hradu, tak popřemýšlejte, v jaké pohádce se objevilo:-) Právě tudy odnáší čert Janek (Ondřej Vetchý) s Petrem Máchalem (Vladimír Dlouhý) chamtivou Dorotu Máchalovou (Jaroslava Kretschmerová) do pekla ve filmové pohádce S čerty nejsou žerty. Vstupné pro dospěláka je 60 kaček, TZ jsem bez problémů pořídil v pokladně hradu.
 
Michaela Blažková
Schody jako do nebe
Když jsme jeli z hradu Houska a rozhodovali se, kam dále, Sloup byl jasnou volbou. Sice jsme se s papírovým průvodcem trochu ztráceli, ale to nic nemění na tom, že hrad stojí za shlédnutí. Navíc opět - s pejskem není problém. TZ za 30,- v pokladně a měli jich dostatek ;). Návštěvu doporučujeme, Blažkovi
 
Peter
TZ dostupna v pokladni hradu za 30 kč. Vstupné do hradu je 60 kč. Papierovy sprievodca stoji 7 kč. Velmi pekne miesto, odporucam kazdemu navstivit.
 
magipriba
Známka v pohodě k dostání u pokladny hradu,mají verzi se samolepkou za 30,-. Prohlídka hradu s průvodcem vyjde na 50,-. Doporučujeme ji absolvovat,je velmi zajímavá a průvodce byl výborný. Pokud k hradu dorazíte na kole,stánkaři v podhradí jsou velmi ochotní a kola vám pohlídají.
 
Radim
Známka je :
TZ v pohodě k dostání v pokladně hradu. Byl jsem tam 2.6.2010.
 
jirkacek
Sloup a Samuelova jeskyně
Během dovolené jsme s rodinou 3.7.2008 navštívili skalní hrad Sloup. Vystoupali jsme po schodech k pokladně a koupili tištěného průvodce. Ten živý zde provádí též, ale můžete na něj čekat delší dobu, pokud není domluvený. Procházeli jsme vytesanými místnostmi a po vrcholu skály - kde na nás počkal poustevník - bohužel neživý. Byl zde nádherný výhled do okolí , mimojiné i na protější skálu s vyhlídkou - tzv. Samuelovu jeskyni, kde jsme se vydali z prohlídky hradu. Také je tam nádherný výhled, ,,překvapivě " dobře je vidět hrad Sloup. Pěkné místo , doporučuje celá naše rodina.
 
Kolchar
20.6.08 - TZ zakoupena bez problémů v pokladně hradu.
 
Tatík
Turistických známek a pohledů dostatek v pokladně, vstupné 50,- (25,-) Kč. Ještě že jsme došli skupinu s průvodcem, protože podle plánku a čísel na zdech bychom plno věcí nenašli nebo je přešli.
 
Jarda kolař
Fakt to stojí za to.
Hrad je opravdu pěkný. TZ v pokladně a průvodkyně to umí.Samuelovu jeskyni navštivte taky,pěkný výhled a je to kousek.Oběd u Sedmi trpaslíků super,opravdu domácí kuchyně a hostinskej profík.Kolu zdar.
 
janča
Poustevna krásná jako vždy,hezké odpočinkové místo v malebném kraji,známky v pokladně do skalního hradu Sloup
 
Gabi
Super místo na výlet!
Navštívila jsem hrad Sloup minulý víkend - TZ dostupná bez problému na kase. Musím říct, že je tam nádherně, naproti hradu se vyplatí jít po místním značení k přírodnímu divadlu (nedávno opravenému) v lese, kde se dá prolejzat zákulisí divadla vytesané do pískovcové skály, pak pokračovat ještě chvilku do kopce. Odměnou bude nádherný výhled jak na samotný hrad zhora (leží mnohem níže), tak do širokého okolí :) Pro fotografy je to nutnost! Na místě samotném jsou ruiny bývalé hospody, která dříve fungovala. Jak jsem se dozvěděla od místní starousedlice, prý to místo koupila soukromá osoba a hodlá tam opět hospůdku vybudovat, ale kdy tak bude, se neví. Každopádně, až se tam bude čepovat, myslím, že nejeden turista bude rád, že po šplhu do kopce může svlažit jazyk v lahodném moku :)
 
ifanka4
super
No hrad úplně úžasnej. Akorát jsme měli průvodce a tak jsme museli poslouchat co povídá.A nemohli jsme jít svým tempem...Ale jinak to bylo super!
 
paji
Na hradě bylo krásně,hlavně vyšlo krásné počasí, které přilákalo i dost ostatních turistů:)) Občerstvení hned na parkovišti pod hradem. Za prohlédnutí stojí i okolí Sloupu, Samuelova jeskyně s vyhlídkou a skalní vyhlídkový okruh. Doporučuji všem. Známka k sehnání bez problému.
 
Peťule
Zavřeno
Hrad byl v pátek 23.2.2007 zavřený, což by se trochu dalo i čekat, ale hospoda měla nového majitele, který neměl ani razítko a vypadal, že o existenci turistických známek nemá ani tušení... Tak snad se to v letní sezóně zlepší, asi by stálo za to prohlédnout si hrad i jinak než ze silnice...
 
gerbera
Hrad super, mnoho turistů, občerstvení na parkovišti, které je zdarma a nebo v blízkých restauracích. Stojí za návštěvu.
 
Hana Burianová, MUDr.
Hrad je super,
bohužel nás vyhnal déšť. N ahradě moc příjemní lidé.
 
Hovorka
Zavřeno
Hrad byl v pátek zavřen, otevřeno měli pouze do konce října.
 
Barča
je to moc pěkný hrad!!!ikdyž od něj bydlim 3km,znám tam každý kámen,musim ho každý rok navštívit.také proto,že
jak výše uvedený Martin Růžička napsal,že je tam svítící obluda.ta obluda je práce studentů ze SPŠ
sklářské(kterou navštěvuju) z Nového Boru a jestli se mu to nelíbí a nemá smysl pro umění,tak ať si navštěvuje
jiné hrady nebo ať si toho nevšímá!!!je tam přece kvůli hradu,ne kvůli obludě!!!!
 
RŮŽIČKA Martin
Je to tam opravdu moc pěkné. Doporučujeme digitální fotoaparát pro vyretušování té obludy na hradbě. Nic proti
umění, ale tahle tam moc svítí.
 
Richard Slanař
Vloni jsme hrad navštívili a byli mile překvapení. Místnosti vytesané do skály, život poustevníků. Opravdu to
stojí za shlédnutí.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek