Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 234 - Hrad Valečov


Popis

Skalní hrad, vtesaný do tří pískovcových bloků, krásná vyhlídka na Český ráj, nedaleko Mnichova Hradiště.

Mapa

Navštívil jsem Hrad Valečov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Restaurant KRÁSNÁ VYHLÍDKA, Mužský 40, Boseň (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Parkoviště pod hradem Valečov
Toto místo prodává také turistickou známku
Autocamp Příhrazy (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Valečov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Chatová osada Lemberk - kemp, Branžež (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační středisko, Kněžmost (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Mladá Boleslav
Poloha:
50°30'38"N 15°1'34"E
Hodnocení:
2.828
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 234 - Hrad Valečov


13.08.2023 - dostupná bez problému
27.07.2023 - dostupná bez problému
16.04.2023 - předražený sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dvořák
předraženo
suvenyr predrazen
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena na parkovišti v občerstvení za 45,-.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka dostupná na parkovišti pod hradem za 45kč.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka na parkovišti pod hradem s dalšími třemi známkami z okolí jinak na prohlídku hradu vztup 50 což ještě šlo.
 
Hurchy
TZ Valečov
Hrad krásný, ale TZ momentálně nemají. Prý jsou objednané.
 
Eleven 011
Eleven 011
hrad Valečov
Na hradě jsem byl dvakrát. Těd jsme jenom kolem něj prošli. Pěkný romantický hrad. Rozhodně doporučuji navštivit. TZ už mám zdřívějška. Jinak je mají na pokladně a všude po okolí.
 
Ladislav Nauš
Ladislav Nauš
TZ
Na hradě Valečov TZ dostatek, mají zde 3 TZ hrad Valečov, Drábské světničky i Vrch Mužský. Vše za 35 kč..
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Zakoupeno ve stanku vedle hradu. Mají tam i Drábské světničky, včetně vizitek a dalších serepetiček :-) Velmi hezké místo.
 
Pavla Veselá
Pavla Veselá
stánek
krásně opečovávany hrad/zřícenina. stánek nahoře na hradě s bezvadným servisem a zásobený turistickými suvenýry. děkujeme
 
wenzel
Valečov
Známku jsem kupoval v kiosku na parkovišti pod Drábskýma světničkama. Pokud mohu radit, zde známky nekupujte. Jednak jsou předražené (40kč), jednak pán prodavač nerozezná turistickou známku od turistického deníku. Na otázku, zda mi po minutě čekání prodá známku odpověděl, že nevedeme. Ptám se jak to, odpovídá, prostě nemáme. Říkám, tak proč je zde má vystavené. Podívá se na známky a říká, jó, vy myslíte tohle? Ano, myslím. Myslel, že chci koupit deníky, které jsem měl v ruce na razítko. Pak ještě hostům zaměnil 3 párky za 2 klobásy :-D
Pod Valečovem ve stánku na parkovišti známky neměli, přímo na hradě jsem neměl odvahu se ptát, byl jsem rád, když nám místní hradní ježibaba prodala lístky (trvalo jí to asi 5 minut). Asistoval jí nějaký podivín, vypadal jak kovboj. Vřele doporučuji změnit personální obsazení- malé děti zde mohou dále věřit na hradní strašidla. Hrad je pěkný, krásný výhled do okolí, zrovna se na nás hnala průtrž mračen.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Hrad Valečov
Známka zakoupena v Informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov. Skalní hrad jsme navštívili s dětmi v rámci prázdninového výletování v roce 1993.
 
Jura
Pěkný hrad
Na parkovišti budka zavřená, pod hradem taky, v pokladně na hradě známku nemají, jen tu z Drábských světniček... Paní obsluhuje rychlostí 2 turisté za hodinu, průvodce vypráví unyle-monotónním hlasem. Kdy sem dorazí 21. století???
 
Martina Cicvárková
Martina Cicvárková
Hrad Valečov
V sobotu 1.10.16 jsme dostali známku v občerstvení u hradu, měli i pohledy a razítko. Bufet na parkovišti má už asi po sezóně, nikde nikdo a otvíračka psaná do 30.9. Parkovné taky nikdo nevybíral, místa spousty, k hradu je to jen kousek. Lešení už kolem hradu není, počasí nám přálo, výhledy nádherné. Hrad je moc pěkný, průvodce nikde, chodili jsme s papírem, zas nás aspoň nikdo nehonil :-). Vřele doporučuji projít si i skalní byty, které začínají hned za hradem. Pokračovali jsme na Drábské světničky a Mužský po trase nové dětské naučné stezky, která začíná na parkovišti pod hradem a je moc pěkná :-)
 
Verča
Valečov
Známka bohužel nebyla, zrovna měli vyprodáno :( kdyby ji měl někdo dvakrát, klidně ji odkoupím ;)
 
Michal Trnka
Michal Trnka
Hrad Valečov
Známka zakoupena v občerstvení u hradu. Pro mou nelibost byla část hradu obležena lešením, takže pro focení z jedné strany nic moc...
 
Veronika Masaříková
Veronika Masaříková
Valečov
Bezvadný hrad s volnou prohlídkou, trošku nepříjemným panem kastelánem, ale turistická známka bohužel nedostupná.. :-(
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
10.8.2015
V pondělí byla sice prohlídka bez průvodce, ale také jsme atmosféru hradu nasáli skvěle. Poblíž hradu jsou skalní domky, určitě zaujmou. V malé hospůdce u hradu, kde je otevřeno nepřetržitě si ulovíte známku :-)
 
Adam Orzech
Adam Orzech
Turistická známka
Byla otevřena hospůdka pod hradem a tam byla k dostání.
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
Počasí přálo, nádherný výhled, občerstvení otevřeno, známek dostatek.
 
Jana Hájková
Jana Hájková
TZ
Ač by mělo být zavřeno, bylo dnes otevřeno. Na hradě bylo pár turistů, fungoval i stánek + kasa u hradu. Akorát nemají TZ, ještě je neobjednali, protože není turist. sezona.
 
2mig1
působivá hradní skorozřícenina s přilehlou skalní vesnicí..pouze bych doporučoval poupravit zázemí - ukazatel umístění kasy má v pozadí pravděpodobně nahou slečnu, průvodcem (ač s kvalitním výkladem) byl kovboj, to se na střeověký hrad moc nehodí
 
Sheila_b
Dnes jsme hrad navštívili, i když jsme přišli mimo prohlídku s kastelánem mohli jsme vstoupit s papírovým průvodcem a prohlédnout si tak hrad sami. Celý hrad je stále v rekonstrukci a mě osobně moc nezaujal, určitě je vhodný pro rodinu s dětmi, není vůbec náročný a prohlídka netrvá dlouho, kromě toho je velmi blízko parkoviště s občerstvením. Známku v pokladně neměli ani paní netušila kdy dorazí...
 
K + E
TZ koupena na pokladně hradu Valečov.
 
Martin K.
Na hrad jsme přišli v pondělí, měli sice zavřeno, ale pan kastelán, jak nás viděl, sám se nabídl, že nás do hradu pustí. Hrad je pěkný, vstupné 35 Kč/osobu. Dostali jsme papírového průvodce a hrad jsme si prošli sami. Stále se opravuje a zvelebuje. Krásná je dlouhá chodba - schoiště z věže hradu dolů, opravdu temná a úzká cestička. A v kiosku mají moc dobré pivo Rohozec :) Návštěvu doporučuji i rodinám s malými dětmi, už i proto, že hrad je přístupný bez náročného stoupání přímo z vísky u hradu.
 
Libor
28.10.2011 - TZ dostupná na hradě, velmi pěkný skalní hrad se zajímavým výkladem dobového pana kastelána, hned u hradu i skalní obydlí, ale Drábské světničky to nejsou .-)
 
djorthodox
Hrad je hezky, ale mne osobne nejvice zaujaly skalni byty a jejich okoli, doporucuji. Narocnost je spise nizsi.
 
djorthodox
Hrad je hezky, ale mne osobne nejvice zaujaly skalni byty a jejich okoli, doporucuji. Narocnost je spise nizsi.
 
HonzaB
14.11. bohužel známka nedostupná. Kastelán hradu mi řekl, že už je po sezóně. Vzhledem k tomu, že hrad je přístupný o víkendechpo celý rok, tomu tedy moc nerozumím. Škoda na TZ jsme se se synem moc těšili. Ale jinak hrad i okolí se spoustou skalních světniček fakt stojí za to. Pohradem je i menší areál pro děti (prolézačky + houpačky). Pro výlet s dětmi je to prostě skvělý turistický cíl. Jinak nevím jak o funguje během "sezóny", ale za nás byl areál hradu volně přístupný, tj. nebyli jsme s vyjímkou hradního sklepení nikterak vázáni na výklad kastelána.
 
magipriba
Známka v pohodě zakoupena v kiosku u hradu, mají i velké množství dalších suvenýrů. Prohlídka celkem zajímavá, průvodce dosti svérázný, nechápu rozdělení prohlídky hradu na hlavní část (za 35,-) a hradního sklepení (za příplatek 10,-). V kiosku čepují skvělé pivo, jen už jsem zapomněl, jestli to byl Klášter nebo Rohozec.
 
Pavlína
Navštívili jsme hrad Valečov po cestě na Drábské světničky. Zklamalo nás ale, že jsme si hrad mohli prohlédnout pouze jako součást organizované prohlídky. Minimální počet lidí, kteří smí na prohlídku je 10, provází se po hodině. I když pan průvodce o hradu řekne spousty informací, domníváme se, že by bylo lepší, kdyby si návštěvníci mohli hrad prohlédnout sami s výkladem, jako je tomu např. na Vranově či Frýdštejně.
 
Lenka
Krásný výlet, ale nepříjemně ovlivněn paní v kiosku, která známku prodává za 30,- s tím, že od letoška je dražší, protože jsem neměla přesné informace, nepřela jsem se a známku koupila, ale jinak bych to neudělala! Drábské světničky krásné a známka za 25,-
 
makky
Byl den stvořený pro výlety-sluníčko, všude zlaté listí. Hrad působí velice romantcky.Prošla jsem i kolem hradu, ovšem na můj vkus je tu nepořádek v podobě plechových sudů, různobarevného zaslepení vchodů a sklepů do hradu, karavan, apod. Takový návrat do socialismu. Chápu snahu o obnovu hradu,ale ze skalního hradu nové měděné slunce, na zdi bývalé kuchyně, neudělá hvězdu mezi hrady. Někdy je trocha ledabylosti lepší, než kýčovytá rekonstrukce. Bylo mi to líto. Ale je to jen moje mínění. TZ k dostání v zakouřeném kiosku.
 
Mirka
Doporučujeme
Moc pěkná zřícenina s krásnou vyhlídkou a velice poutavým výkladem pana kastelána, který opravdu věděl o čem mluví a nemá to naučené jako básničku ve škole.TZ bez problému v kiosku a razítako na požádnání také.
 
Honza Pásler
Zřícenina pěkně udržovaná, je vidět, že se o ni dobře starají. Jak jsem se dozvěděl od zasvěcených, hodně práce tady dělá kastelán pan Steklý. Byl jsem tady jako předvoj před naším zájezdem, který se koná 23.5., takže na prohlídku jsem nešel. TZ momentálně nemají, čekají na dodávku. Po 23.5. podám informaci.
 
peterson
Na Valečově jsme byli podruhé a znovu se nám tam líbilo.Docela bych si to s tím kastelánem vyměnil.Musí to bejt fajn život
 
Martin Kopečný
TZ č.234
známku nebylo možné zakoupit, byly vyprodané
 
Ruda
Ro s tím průvodcem můžu jen potvrdit. Prostě monotónost v kovbojských botách,ale hrad byl v celku pěkný,je od tud krásný rozhled do krajiny
 
HOLAS + Peťa
Nejhorší průvodce za celý Český ráj. Výklad naprosto monotóní, skoro při něm spal a neustále opakoval v každé "místnosti": "Zdivo bylo místními sedláky vytrháno a použitzo jako stavební materál." tuhle informaci jsme se dozvěděli tak 5x. Ještě že jsme si nekoupili vstupenku i do hradních sklepů, pověst o paní Machně v tomhle monotóním podání by se změnila na pronuděnou půlhodinu.
 
Vlk
už nikdy
Nic horšího jsem nezažil.Hrad je vcelku pěkný,ale správce a kastelán byli v pravé poledne na mol a to pokazilo celkem pěkný sobotní vílet.Snad je to že známka byla dostupná bez problému u slečny v kiosku,bylo pro nás potěšujcí že už na Valečov nikdy nebudu muset.(aspoň né za současného perzonálu).Je to ostuda v tak nádherném kraji
 
Pinďa
Mimo sezonu
Přestože ještě není za kamna vlezem, kdy by měla na Valečově začít sezona, usoudil velice správně místní zálesák, že pole nesílí, ale za to vyleze spousta lidí do krásné neděle a měl otevřeno. TZ bez problému, na hrad jsem nešel. Kdybych za každou noc, kterou jsem v minulosti prospal na hradě, nebo blízkém okolí, měl dostat jedno pivo, musel bych v kiosku trávit celý víkend a ještě se dost tumlovat, abych to stihnul.
 
JirkaK
Valečov
Hrad jsem navštívil 11.7. 2007. Hrad má dva prohlídkové okruhy: 1. hrad , 2. hradní sklepy. Určitě to stojí za shlédnutí. Jediné co mě dost upoutalo, že pan kastelán byl již v deset ráno opilý.
 
Michal
VALEČOV je dobrý
Krásná zřícenina s hezkým výhledem a chodbami a zkrátka vším, co v zřícenině patří. Místní zálesáci, co tu prodávají v bufetu měli všechno, dokonce nalepili ochotně i známky ( dopisní) na pohledy, taky prodávají občerstvení, prostě doporučujeme.Jinak Valečov je opravdu hezký a stojí za vzhled. Okolní suť a hromady "bordelu" na ploše kolem hradu jsou sice ???, ale tím se nenechte odradit.
 
Milan
Valečov už za nic nestojí
Známky jsem se doptával velmi slušně a bylo mi dost neochotně sděleno, že není a nebude, zálesáci byli dva a dost neochotní, výklad a exponáty zvláštní vzhledem k mým návštěvám Valečova před lety, kdy se obec o tento hrad vůbec nestarala a dnes jen vybírá vstupné a vyvěsila pár exponátů bůh ví odkud. Spokojen jsem tedy nebyl.
 
Miloš
Známka získána včera v bufetu u vstupu do hradu.
 
Pavlína
Byli jsme mile překvapeni. Ze silnice vypadal jako malý (připomněl mi trochu Kumburk), ale nakonec nám prohlíkda chvíli trvala. Moc se mi líbily chodby vytesané do skály i sklepení. Moc hezký hrad, příjemní lidé.
 
Luboš
Zřícenina i lidi okolo super. Ochotní, spousta pohledů, nikdo razítkami neházel, ouplnej klid. Pěkné místo, pokud pojedete kolem.
 
Fylkir
Prima dobrodružství
Zajímavé místo, které je navíc východiskem k dalším dobrodružným cestám do okolí. Bydlet bych tam v době
nějvětší slávy hradu určitě nechtěl, ani bych nebral případný podnájem v přilehlích světničkách. Navíc mám
dojem, že jsem při prohlídce jedné malé místnosti cestou do ní dostal silikózu. Průvodce hradem má zajimavé
image, pohádat bych se s ním ale určitě nechtěl :-). Na jevišti pod hradem jsem předvedl známým bezvadné
představení, které sice neocenili potleskem...ale očividně je zaujalo...
 
Pirko
Zalesak v pohode, pivo jsem si nedala, cesta z mesta bez bahna (jen kolem sadu sama vosa), takze az na tu
tezkou usarnu, za kterou si muzu sama, to byla fakt parada. Cesky raj proste miluju.
 
Jirka Fořt
Valečov
Zálesák v pokladně v pohodě, pivo taky v pohodě.Akorát cesta pěšky z M.Hradiště trošku rozbahněná ale
jinak paráda.Doporučuju Drábské světničky.
 
Lenča
Zálesák v pokladně dosti neochotně sdělil, že známky ještě nedorazily. Sezona v plném proudu a oni nemají už
měsíc známky, kdoví kde je chyba. Byl takový nabručený, že jsem se ho na víc neptala.
 
Kvaka
O místo se lidi VELMI dobře starají, pastva pro oči, fakt paráda.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek