Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 235 - Házmburk


Popis

Dominanta Českého středohoří, dvouvěžová zřícenina na sopečné homoli nad řekou Ohří.

Mapa

Navštívil jsem Házmburk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Házmburk (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační centrum, nám. 5. května 48, Libochovice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Litoměřice
Poloha:
50°26'2.41"N 14°0'56.05"E
Hodnocení:
2.932
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 235 - Házmburk
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 235 - Házmburk


17.09.2023 - dostupná bez problému
17.09.2023 - dostupná bez problému
01.09.2023 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Bohdana Ščecinová
Bohdana Ščecinová
Žádost
Prosím o zaslání známky poštou. Ani na jednom prodejním místě nejsou k sehnání.
 
Štěpánka Holubová
Štěpánka Holubová
Re: Žádost
Prosím, napište si na mail: sberatel@turisticke-znamky.
https://www.turisticke-znamky.cz/nechte-si-poslat.html
 
Monika Němcová
Monika Němcová
Tz
Tz zakoupena na hradě za 50,- Vstupné 140,-. Parkovne v obci Klapý 100,-.
 
Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
TZ auf der Burg gekauft
Sehr schöne Burg mit schöner Weitsicht
Schon bei der Anfahrt sehr dominant kann man nur empfehlen
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
Dostupná bez problému, pokud není problém výstup v těchhle vedrech. A pak to vstupné!!!
 
wenzel
Házmburk
Za dominantu Českého středohoří je hrad označován zcela poprávu. Ze všech stran je již zdaleka vidět kopec, na kterém se tyčí dvě věže- dominanty Házmburku. Zaparkovat se dá nad obcí Klapý, parkovné za 50kč. Z parkoviště to nahoru trvá klidnou chůzí necelou hodinku, ale dá se zvládnout i rychleji. Z vrcholu je nádherný výhled do okolní krajiny, spatřit lze třeba Milešovku. Horní věž slouží jako rozhledna, kam se dá vystoupat po vnitřním schodišti. TZ a razítko k dispozici na pokladně, která je hned za vstupní bránou. V pokladně je možnost zakoupit pití, nanuky či drobné občerstvení. Moc se nám zde líbilo a rádi se ještě někdy zastavíme.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Dostupná přímo na hradě.
 
Karolina Prosicka
Zážitek
Nádherný výlet, moc jsme si to s dcerou uzily
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Házmburk
Hrad se honosí titulem Král Českého Středohoří, a titul je to naprosto zasloužený. Je to jednoduše nádhera, byť kromě obou věží toho nahoře už moc nezbylo. Výšlap je slušný, ale proti takovému Bezdězu je to přeci jen čajíček. :-D A vyhlídka je dechberoucí.

Kalamita mravenců jako v srpnu 2016 se nekonala, ale zase se to v Bílé věži jen hemžilo plošticemi. Holt to tu nahoře žije, není to pro cimprlíny. :-D
 
Barbora Kumžáková
Barbora Kumžáková
Výlet
Do kopce to byla docela štreka ale za ten výhled to stálo :)
 
Libor Douša
Libor Douša
Re: Infocentrum
Už ne!
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Infocentrum
Známka se dá také sehnat v IC Libochovice.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v pokladně hradu. Měli jich spoustu. K zakoupení také několik dalších upomínkových předmětů. Hrad je sice zřícenina, ale výhledy do krajiny jsou fascinující. Na hradě létali také motýli - Otakárek fenyklový, takže to návštěvě dodalo kouzlo :-) K hradu je co sice pěkný výšlap, ale návštěvu rozhodně doporučuji.
 
Róbert Fabian
Róbert Fabian
TZ
Hafo v pokladně hradu.
 
Eliška
NECHODIT!
Známky jsou sice k dispozici, ale v tomto období jsou tam přemnožení okřídlení mravenci! Vstup na vyhlídkovou věž je naprosto nemožný, nikde nenjdete upozornění na tuto skutečnost a pokladní je velmi neochotná a protivná, když jí o tom řeknete, odbyde vás s naprostým nezájmem!
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
Návštěvní doba
Duben: 10 - 17 (zavřeno PO+ÚT)
Květen, červen a září: 10 - 18 (zavřeno PO)
Červenec, srpen: 10 - 18:30 (zavřeno PO)
Říjen: 10 - 16 (zavřeno PO+ÚT)

Na nehlídané odstavné ploše se platí parkovné 30,- Kč od 9 - 18 hodin.
TZ dostupná na pokladně.
 
Ruda
Házmburk
Známka je k dostání bez problémů u vstupu na pokladně. Krásný výhled, dnes nám foukal studený vítr, ale šlo to pěkná procházka. Vstupné 60 Kč a platí 30 dní jako sleva na vstup pro Říp a zámek Libochovice.
 
Radka
Krásný hrad
Známku jsme se hnali bez problémů, hrad byl nádherný, výhled perfektní, vstupné 60 Kč. Návštěvu všem doporučuji.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Hrad Házmburk.
Návštěva v neděli 27. 10. 2013. Parádní hrad, perfektní výhled, suprové podzimní počasí - ideální kombinace pro výlet a relaxaci. Výstup na hrad z parkoviště po žluté značce pohodový, jsou to asi 2 km, převýšení cca 160 metrů. TZ bez problémů pořízena v pokladně hradu.
 
M.Satrapa
bez problémů
dostupná v pokladně hradu
 
Jan
Známku mají, za 30 Kč, paní v pokladně dost nepříjemná, vadilo jí, že chceme jen známku a nechceme navštívit hrad - když je mlha, že není vidět na 5 metrů...tak se hlavní plus - výhled - nemůže uplatnit.
 
Janex
V neděli 11. 9. známka vyprodaná (prý nečekali tolik lidí).
 
Silencer
Nádherná zřícenina, asi nejhezčí kterou jsem po dlouhé době viděl. Je podobná Bezdězu, vzdáleně pak Troskám. Na kopci je hrad opravdu impozantní. Přístupná je Bílá (řtvrhraná) věž, na vrcholku se rojili mravenci (opravdu hodně, naštěstí nekousali), jinak jsou zde prý vosy. Z věže je krásný výhled. Měli jsme štěstí protože 3.9. se zrovna konala prohlídka osvětleného hradu až do neděle do 2:00. Byl fajn zážitek vyšlápnout si ze Slatiny potmě nahoru na hrad a chvíli tam poležet a dívat se na hvězdy .-) Akci s osvětleným hradem prý dělají jendou do roka. Vstupné 50 Kč věž byla při noční prohlídce zavřená. Pozor na děti ať někam nespadnou!
 
eMPage
Opravdu nechápu, proč se platí vstup 50 korun, možná je to do těch dvěří, ale jinak jsem se normálně všude jinde dostal. Jinak příjemná svěratelská raritka (snad). Koupil jsem si dvě známky Házmburku a každá je s jinou raznicí, mám velkou radost :-)
 
sedy vlk
z hradu jsme šli do libochovic ovšem v merunkové plantáži chybí tur. značky tak jsme si cestu prodloužili o 2 km. jeto bezohlednost od majitele plantáže zničit tur. značky. ale čemu se divit -kde družstevník hospodaří dobře hospodaří.
 
michlajz
Na hradě známek dost, nový i starý motiv
 
Milan
TZ dostatek v pokladně na hradě.
 
Jana Čtveráková
Bezva výlet, krásný výhled. Díky příjemné cestě většinou lesní a ve stínu se dá přežít výšlap i v tomto vedru. Navíc velké PLUS pro nás, že se tam dá vyšlápnout i s dvojčecím kočárkem.Navíc milá paní v pokladně, jen nám chyběl nějaký chlazený nápoj, který paní neměla ...
 
K + E
Zřícenina hradu byla pěkná. Výhled nádherný a TZ říkala paní v kase, že už má poslední tři.
 
Zdenda
Šli jsme z Libochovic, cesta na slunci docela únavná, ale výhled z hradu stál za to. Známek měla paní v pokladně dost.
 
Eva
Parádní výhled...k hradu vede pěšina lesem, je to pěkný stoupák, ale není to zas taková hrůza. Šli jsme v pěkném vedru, takže jsme děkovali stromům za přívětivý chládek...paní na hradě milá, příjemná a vtipná...kdosi ti píše, že známka byla předražená, nevím, nepostřehla jsem to v té záplavě vstupenek a pohlednic. Rozhodně doporučuji ale hrad navštívit...
 
beruska02
Předražená známka.
Sice krásný výlet, cesta trochu obtížná a známka jen na vrcholu a jěště za 30,- Kč. Pivo lahvové za dvacku bez zálohy.
 
Iva
Krásná procházka nádherný výhled TZ dostatek.
 
David
Návštěva neznámého
O tomto hradu jsem nikdy neslyšel, tím více mne mile překvapil! Rozhodně stojí za návštěvu!
 
Jirka
Navštívili jsme hrad v sobotu,nádherný výhled,krásné počasí ale známku neměli,prý až v pondělí.Sotva začala sezóna a už nemají TZ.
 
Vláďa
výlet
Dnes jsme navštívili Hazmburk a turistickou známku jsme sehnali bez problémů i razítko jsem sehnal. Krásné počasí a nádherný výhled.
 
Klára Volková
Na hrad vede krásná procházka lesem, jediné co bych opravdu vytkla je obsluha na hradě... slečnu opravdu otravovalo dát nám pohledy a vstupenky, natož když jsme se zeptali na TZ, které ani neměli...
 
Tereza
Dnešní výlet, hrad parádní, známka dostupná bez problému
 
Hanka
Dnes jsme se byli se školou na hradě podívat. Krásný výhled na České Středohoří, doporučuji. Známky měli dostupné bez problémů.
 
Seán
hrad uzavřen
Všem kdo se chystáte na hrad Hazmburk - je až do začátku sezony, tj. začátek dubna, z popudu či nařízení Památkového ústavu uzavřen. Tudíž se známkou v tuto dobu nepočítejte.Hezký den
 
magipriba
znamky bez problemu v pokladne hradu,otevreno celorocne,krasny vyhled dnes trochu omezen mlhou,celkovy dojem bajecny
 
Zdeněk
Nádherné počasí,krásný hrad,prostě paráda!
 
Miroslav Pimper
Známka byla dostupná celkem bez problémů,až na ten malý kopreček nahoru.Ale stojí to za to.
 
pikaso
Parkujte tady vždy jen na vyznačeném parkovišti!I to vám ale nezaručí,jak mi sdělilmístní policajt,že vám nevykradou auto!Je celkem komplikovaně značené,tak jsem ho netrefil.Krásný výhled z hradu skalil pohled na rozbité sklo mého vozu.V blízkých Libochovicích operuje totiž banda feťáků.Pokud vyrazíte tzv.se vším na zádech nebo na kole,odmění se vám hrad krásným výhledem a zajímavou soustavou dvou různých věží.V případě ,že přijedete autem,nemohu doporučit,budete jen snadný terč:-(
 
Bublinka
Pokud se někdy dostanete do Českého středohoří, tento hrad byste měli stoprocentně navštívit. Ať budete kdekoli, je vidět. Jinak i odsud ten výhled stojí za útrapnou cestu nahoru. Není nijak dlouhá, ale když cestu k hradu jdete dolu a od něj, tak to působí trochu blbě na psychiku. A pokud zde půjdete po dešti, připravte se na hromadu bahna. Ale zpřísupněná Bílá věž vám potom poskytne skvělou odměnu
 
HonzaH
Známka zakoupena v pátek 6.dubna na hradě u sympatické blondýnky - kastelánky. Podle dřívějších příspěvků se prý moc neusmívá (srpen 2006); tak konstatuji, že to není pravda. Nádherný výhled z věže; pěkné turistické razítko, příznivá otvírací doba: nyní denně (kromě PONDĚLÍ) 10:00 - 18:00; normální vstupné 20,-. Příjemná procházka z Libochovic. Jedním slovem: super.Honza H.
 
Exner
Samozřejmě jsme to vzai s dětma zkratkou po pěšině křovím od parkoviště doprava. Je to trochu náročnější, zvlášť když jsem půlku cesty malýho kluka nesl. Horší bylo, že známku neměli.Prý jich měli 150 a už jsou všechny prodány. Tak nevím, jestli je 150 hodně nebo málo, na tak hojně navštěvovanou památku.
 
Liba
Je to prima procházka i pro malé děti. Naši kluci, 4 a 5 let, si to úžasně užili. Pohodový výstup a pak spousta možností pro lezení, dobrodružství a hledání "pokladů".
 
Jan mikeš
Tajné dveře
V zadní části hradu u vchodu do sklepa na polorozbořené zdi je taková zvláštní prohluben která vypadá jako tajné dveře.
 
dan
vylet
hrad je hezky i kdyz je zriceninou. TZ dostatek v pokladne . byl to bezva vylet. vrele doporucuji
 
raf
Souhlasím s předchozím příspěvkem. Blondýnce v pokladně by úsměv určitě pomohl.
 
TortugaPearl
Ve vyhlídkové věži jsou vystaveny obrázky děcek z mateřské školky z nedalekého Klapý - a musím říct, že ten kopec je na nich vystižen docela přesně! :-) Jen slečně v pokladně by neuškodilo, kdyby někdy zkusila na unavené turisty promluvit alepoň trošku mile!!!
 
Stanislav Skalický
Vrchol rozhledny bzl dne 16.7.2006 bez problemů přístupný,nádherný výhledprocházka byla velmi příjemná po výstupu na Milešovku to byl "čajíček"...
 
M a mM
zavřený vrchol rozhledny
Na vrcholu čtvercové rozhledny nějaký darebák (darebáci) ukradl měděné plechy, kterými byl vršek chráněn. Díky tomu je vrchol rozhledny uzavřen a asi hned tak otevřen nebude. Škoda prý byla přes 300 tis. Kč a teď se neví, kde se vezmou peníze na opravu. Jinak krásný výlet (šli jsme z Libochovic do Třebenic).
 
M a mM
zavřený vrchol rozhledny
Na vrcholu čtvercové rozhledny nějaký darebák (darebáci) ukradl měděné plechy, kterými byl vršek chráněn. Díky tomu je vrchol rozhledny uzavřen a asi hned tak otevřen nebude. Škoda prý byla přes 300 tis. Kč a teď se neví, kde se vezmou peníze na opravu. Jinak krásný výlet (šli jsme z Libochovic do Třebenic).
 
Tatík
Pod hradem jsem se zděsil,že výstup bude stejně náročný jako na nedaleký Lovoš,naštěstí jsou to od parkoviště
jen dva kilometry.Na Bílé věži pěkně fučelo.Turistických zámek dostatek.
 
Věra a Zdenda 15.4.2006
Krásný výlet
opravdu to stojí za tu námahu,nádherný výhled,známka bez problémů
 
Milo.Havrann a Pětka
Nádherný výhled
Při naši poslední návštěvě Házmburku v loni na podzim byla věž v rekonstrukci. Teď o víkendu (09.04.2006)
jsme tam opět zavítali. Bílá věž je zrekonstruovaná, přístupná a výšlap na ní stojí za to – odměnou je
nádherný výhled do okolí. I to vstupné není tak drastické. Turistická známka k dostání bez problému přímo na
hradě a k tomu ještě několik druhů pohledů a různých cetek. Více viz na našem blogu o čundrování na
http://blog.lide.cz/milo.havrann/
 
Douda
Kolodějská smečka
Věž uzavřena, ale jinak návštěva hradu stojí za minimální námahu.
 
Linda a Vašek Kozukovi
Výhled hezký, ale na Bílé věži se opravuje cimbuří, tudíž úplně až nahoru nelze vylézt. Bohužel.
 
Lenka
Dlouho se tam nesmělo, je to tam moc pěkné. Na věž vede asi 120 schodů.
 
Myšák
Hrad je moc pěkný a kopec se dá zvládnout bez problémů - ten výhled za to stojí ! Překvapilo mne množství
turistů, asi už začíná sezóna :-)
 
Dejzzy
Byla jsem na Házmburku asi po 4 letech a zírala jsem jak to tam krásně zrekonstruovali.
 
Medvídek a Lybička
Výlet 1.9.2004
Cestu jsme také zdolali bez tatranek, ale cestou zpět jsme pojídali hruštičky z přilehlého sadu. Mimochodem
byly mooc dobré. Také jsme viděli něco jako kolibříka. Je to tam samý holub, asi si někdo z bílé věže vyklepal
kapesník :o). Výlet na Házmburk stojí za TO.
 
Stanly
Moc pěkný výlet.Hezký výhlet do kraje.Všude velká stáda vos.Jo a ta cedulka v půlce kopce že ke hradu jen 4OO
metrů pěkně žvaní.Ale jinak opravdu moc hezké.
 
Jarda
Hazmburk
Nádherný výhled z věže. Pokladnu ale otevírali až při našem odchodu. Pozor na věži at se nepraštíte do hlavy o
vykíř jako já ... :-))
 
Martin
Super
Suepr zricenina a super vyhlidka za super cenu.
 
Dušan
Házmburk
Známku v pokladně stále nemají, jak se zdá - již týden :-( Přesto vřele doporučuji, výhled je
nádherný.Kopec se dá zdolat i bez tatranek :-))
 
Lumča
Známka u pokladny vystavená, dají vybrat. Po prohlídce zámku v Libochovicích se určitě podívejte na hrad
Házmburk. Pohledy z bílé věže do okolí stojí za tu trochu námahy při zdolávání výstupu na hrad.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek