Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 237 - Nové Hrady


Popis

Gotický hrad, přestavěný renesančně a barokně, obklopěný mohutným zděným příkopem. Výborně zachovalá památka na okraji Novohradských hor.

Mapa

Navštívil jsem Nové Hrady

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Prodejna suvenýrů - Nové Hrady (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Nové Hrady - hrad
Toto místo prodává také turistickou známku
Trafika na náměstí Republiky 45
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
KIC, náměstí Republiky 46, Nové Hrady (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/České Budějovice
Poloha:
48°47'21.45"N 14°46'31.29"E
Hodnocení:
2.861
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 237 - Nové Hrady


16.09.2023 - dostupná bez problému
24.08.2023 - dostupná bez problému
02.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze suvenýrů v Nových Hradech na hradě.
 
Lenka
Hrad Nové Hrady
Známky dostupné na několika místech, bez problémů v "íčku" na náměstí, dokonce na výběr ještě asi dalších šest. Dále dostupné přímo na hradě, kde je krámek se suvenýry a tam mají na výběr ještě asi dalších dvanáct, i ze širšího okolí.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v út 27.7.2021 v IC na náměstí. Jsou zde dostupné i další TZ - 921, 1314, 1362, 1459, 1497, 1844, 2267. Hrad i okolí stojí za návštěvu.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Tato TZ, stejně jako řada dalších z okolí, je také v prodeji v místním muzeu.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Hrad
Mě osobně se hrad líbil,z nádvoří vypadá jak z pohádky. Prohlídka byla taková stručnější,o některých věcech jsme se toho moc nedozvěděli, ale zase to vydrží i menší děti.
TZ mají v IC na náměstí, tak i na hradě.
 
Alena Kadavá
Alena Kadavá
Nové Hrady
Exkurze probíhala trochu ve formě "postupujeme, postupujeme...."! Ale jinak hezké.
 
wenzel
Nové Hrady
Už samotná cesta na hrad od bývalého pivovaru je nevšední. Červená turistická značka nejprve vede v těsné blízkosti zdí, kde má člověk obavy, aby někdo nečíhal s nožem za rohem, pak se prochází lesem, na jehož konci je křižovatka pěšinek, a když trefíte tu správnou, tak dále se jde kolem zahrad, kde různě kvokají slepice, kokrhají kohouti, mečí kozy, odér jako v ZOO u hrochů, nakonec se vyjde průchodem nějakého domku pomalu na dvůr dalšího domku, kde si paní vesele suší prádlo. No a pak stačí zahnout doleva a hrad je zde. No hrad, spíše taková kombinace hradu, zámku a něčeho, co nejsem schopen popsat (tento dojem způsoben tím, že na nádvoří hradu sídlí ZUŠ). Ale interiéry jsou pěkné a na hradě se nám líbilo. Co mě ale zklamalo je to, že přestože hradní suvenýry měly mít otevřeno do půl, tak už v celou a 20 minut bylo zavřeno (nevím už, po které hodině přesně). Po týdenních toulkách jižními Čechami jsem si mysles, že zde dokoupíme chybějící TZ (kterých by se zde mělo prodáva opravdu hodně). Takže zavřeno a následoval zoufalý pokus najít ve městě infocentrum. To se povedlo 3 minuty před jeho zavřením. Takže známky koupeny, jenže zde už neměli výběr celých JČ. Takže nakonec spokojenost a cesta zpátky okolo paní se sušákem, přes podchod, kolem koz, kohoutů a slepic :-D
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Hrady
V Hradech je dost k viděni i navstiveni i mimo sezónu.
 
Vlado Dinga
Vlado Dinga
TZ
Po prichode "prijemne" prekvapeni, ze predavaju listky len 10 minut pred prehliadkou. Po zakupeni listkov nas poslali na nadvorie, kde pre nas ma prist slecna. Cakali sme 5 minut po funuse, ked vybehla nejaka pani, ze zacina prehlaidka. Samozrejme to bolo na iny okruh. Nakoniec sa nam pdoarilo najst spravnu pani, aj prisli sme o uvod a historiu hradu. Trosku viac organizacie neuskodi.
 
Helena Lhotková
Helena Lhotková
TZ
Návštěva s přáteli, moc se nám tam líbilo
 
Hanka
TZ
Známka dostupná v IC Nové Hrady, které je nyní obestavěné lešením, takže jsme chvilku hledali. K dostání jsou zde TZ i z mnoha dalších míst.
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
Nové Hrady
Veliké zklamání - vstupné na věž 40kč, dostali jsme helmu, šli jsme a do 10 minut jsme byli venku. Popravdě, ani ty výhledy nebyly zas tak krásné.
 
sokoj
Doporučuji navštívit též krásně opravený kostel a klášter řádu servitů - jediný v naších zemích.
 
Michaela
Pěkná expozice - především však obrazů (portréty, rytiny a krajinné výjevy). Velmi kvalitní a přiměřeně obsáhlý výklad. Prohlídka byla fajn, bez strkanců a hádek o místo - byli jsme pouze 4, no jo, holt všední den v dubnu :) . Jsou zde dvě prohlídkové trasy - vstupné odpovídající. Známku jsem koupila na Hradě, měli jich zde spoustu.
 
Michaela
Pěkná expozice - především však obrazů (portréty, rytiny a krajinné výjevy). Velmi kvalitní a přiměřeně obsáhlý výklad. Prohlídka byla fajn, bez strkanců a hádek o místo - byli jsme pouze 4, no jo, holt všední den v dubnu :) . Jsou zde dvě prohlídkové trasy - vstupné odpovídající. Známku jsem koupila na Hradě, měli jich zde spoustu.
 
jerry720
Nové Hrady.
Po 4 letech jsem opět navštívil toto malebné městečko s nádherným hradem, zámkem, klášterem, hrobkou Buquoyů a dalšími památkami. V místním "Íčku" v přízemí budovy radnice měli ve čtvrtek 01. 09. 2011 inventuru, ale TZ jsem bez problémů sehnal v prodejně suvenýrů na hradě. Po prohlídce města a hradu doporučuji zajít do Restaurace U Heidingerů (na náměstí), kde mají famózní dršťkovou polévku:-)
 
Martin
známka dostupná na hradě se spoustou dalších z okolí
 
Libor
26.09.2010 (Ne) - v IC TZ neměli, v pokladně hradu však ano (navíc ještě asi 15 dalších TZ bližšího i vzdálenějšího okolí - na jednu stranu díky za jinak nedostupné TZ (např. Dobrá Voda ...), na druhou stranu to stojí za zamyšlení (např. v klášteřě v Borovanech nebyli rádi, že jejich TZ, kterou zajišťují po celý týden, lze koupit až tady). Prohlídka hradu pěkná, lze doporučit.
 
Tatík
4.9.2010
V infocentru měli dostatek turistických známek hradu a Tereziina údolí, ale již žádné z okolí. Suvenýry v sobotu a v neděli zavírají v 15:00 hod. V pokladně známky nemají, trasa hrad trvala 50 minut, vstupné 70,- (40,-) Kč. Expozice rodu Buquoy je zajímavá, za pokladnou lze shlédnout malou výstavu ořezávátek na tužky.
 
Zdenek
Rýmařovští-zamyslete se,prodávat na jednom místě známky z celého okolí.Zasáhněte -takhle to přece nejde!!!!!!Zdravím poctivé sběratele turistických známek.
 
Profesor
Známka dostupná bez problémů. Pouze při dotazu na Obchodní domek Rillich se slečna v infocentru smála a oznámila nám, že jsme již asi šestí, kdo se na něj ptá, ale nic takového tam prostě není. Kde se stala chyba?
 
vk077
Pěkné upravené město, hezký hrad a opravdu ráj pro sběratele známek v suvenýrech na hradě, mají: 237. Nové hrady, 301. Žumberk, 663. Koněspřežka Bujanov, 921. Dobrá voda, 924. Klášter Borovany, 1314. Žofínský prales, 1353. Trhové sviny, 1362. Terezino údolí, 1458. Slabošovka, 1459. Kraví hora, 1497. Horní Stropnice, Český Krumlov, Vyšší Brod, a dost mimo mísu Červenou Lhotu.... takže sme koupili a pak objížděli celý den, naše cíle....
 
kabalenka
Město Nové Hrady je pěkná díra, ale hrad je super. Moc se mi to tam líbilo. Průvodce byl moc příjemný. Zaznamenali jste tu akci se sbíráním razítek na památkách pod správou NPÚ? Když navštívíte památku ve správě NPÚ, dostanete razítko a pátý vstup (na další památku) máte zdarma.Doporučuju autokemp Veveří, který je vzdálený 3km v lese od města. Roztomilý malý kemp, moc milý provozovatel, kterému patří i les. Ochotný a vstřícný. A připravil nám k večeři výborného divočáka.
 
feli
Překlikl jsem se, ale je to stejné. Známku totiž neměli. Slečna v íčku si vzala moji adresu a že mi ji hned jak dojdou pošle - za 25,- Kč a ani na poštovné nic nechtěla.
 
Kadlik
Hrad stojí za shlédnutí. Moc příjemná pokladní i pruvodkyně a dokonce nás pustili i s králičím jezevčíkem v přep. tašce což třeba na zámku Hluboká nebo na Červené Lhotě možné nebylo!!! Známka dostupná v suvenýrech bez problému.
 
Setup.exe
Michal
Známku jsem zakoupil v suvenýrech na hradě. Taky mě zaskočilo, že je tu mnoho jiných známek, a že jich tam teda bylo aspoň na padesát.
 
cj.vlada
známka zakoupena v sevenýrech naproti pokladně.známek dostatek,docela mě zaskočilo množství ostatních známek co tu mají,jak už psal honza že místní známka a terčino udolí je v pořádku,ale mají tu například známky jako jsou dobrá voda,hojná voda,horní stropnice,tvrz žumberk,trhové sviny,český krumlov,třebon,čertova stěna,borovany,žofínský prales,schwarzemberský plavební kanál,vyšší brod,a nejspíš sem ještě něco zapoměl tak mi to přijde jako porušování pravidel prodeje tz.třeba někdo bude jiného názoru,ale kdyby to takhle bylo na více mísstech tak by to bylo dost nefér,sehnat na jednom místě takový počet známek aniž bych na to odtud dosti vzdálené místo od místa prodeje musel pro známku.já osobně sem si i přes to že sem měl možnost zakoupit všechny známky co sem neměl tak sem koupil jen ty na které místa sem ten den opravdu jel,protože právě o tom sbírání tz je.
 
Krtik
Znamku jsme zakoupili spolecne TZ Tercino udoli v mistnim Infocentru, kde byla vcelku ochotna slecna.
 
Honza
Známku jsem bez problémů koupil v obchůdku naproti pokladně,kde je možné zakoupit obrovské množství suvenýrů a kupodivu i dost druhů TZ ze vzdálenějších míst.Že mají Nové Hrady a Tereziino Údolí je v pořádku,ale že prodávají TZ 436-Vítkův Kámen,505-Frymburk,1105-Čertova stěna,113-Vyšší Brod,114-Rožmberk,509-Schwarzenberský kanál atd.je trošku narušení pravidel sbírání TZ.
 
Peťula
Známku jsme zakoupili přímo na hradě v pokladně.Jinak hrad je pěkný.
 
Kocour
Hrad moc pěkný, dvě prohlídkové trasy, jedna po klasických hradních interiérech, která trvá tři čtvrtě hodiny a je o něco málo dražší, druhá po úřednickém bytě (které byly v historii na hradě umístěny), která trvá půl hodiny, je o něco levnější, ale provází se jen několikrát denně. Spoustu informací o hradě můžete najít na webu místního infocentra, viz odkaz u prodejních míst. Když jsem na hrad zavítal já, sešly se tu asi tři dětské tábory, což byla docela síla, ale jinak s návštěvou neváhejte.Známku jsem označil jako dostupnou s menšími problémy, protože sehnat ji nebylo úplně bez ztráty kytičky. Na hradě byla prodejna suvenýrů (prodávají je zvlášť, v pokladně na prohlídky ji nedostanete) z nějakého důvodu zavřená (,,Paní dneska nepřišla."), v trafice na náměstí, kam mě poslali, ji vůbec prodávat neměli, ale prý ji "vyprodali", teprve v infocentru jsem uspěl. Někdy je nákupo známky opravdu dobrodružství svého druhu.
 
Míra
Mají to tam moc hezké, i když je listopad, ale infocentrum, kde mají známky prodávat, si mimo sezónu dělají
polední pauzy neúměrně dlouho. Už jsem nevydržel čekat a odjel jsem bez známky...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek