Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 240 - Bečov nad Teplou


Popis

Gotický hrad a barokní zámek nad stejnojmenným městečkem s řadou historických památek.

Mapa

Navštívil jsem Bečov nad Teplou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Ateliér Uhlík - Bečov nad Teplou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Hrad Bečov (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°5'8.63"N 12°50'23.45"E
Hodnocení:
2.932
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 240 - Bečov nad Teplou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 240 - Bečov nad Teplou


01.01.2024 - nemají sběratelský předmět
22.09.2023 - dostupná bez problému
07.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka na pokladně hradu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Bečov
Nádherný zámek, stejně tak hrad. Škoda, že na hrad se nesmí, ale snad se to za pár let zvládne.

Navštívili jsme oba okruhy, zámek i relikviář. Na zámeckém okruhu byla průvodkyně skvělá, u relikviáře bohužel už tolik ne "ehmm relikviář" bylo suveréně nejčastěji slyšené slovo. Holt je to případ od případu, trěba paní začínala. Dojem z návštěvy to naštěstí nezkazilo.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Opravdu doporučuji návštěvu zámku. TZ přímo v pokladně. Krom zámku je zde muzeum, kostel a botanická zahrada.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Bečov nad Teplou
Turistická známka koupena přímo na pokladně zámku, kde mají v prodeji kromě hromady turistických předmětů v prodeji i turistickou známku č. 91 rozhledna Krásno.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Pátek
V pátek 19.6 pohodová pokladní,a první okruh-Relikviář sv.Maura také naprostá spokojenost.Výklad o historii,objevení,restaurování,až po shlédnutí samotného relikviáře velmi zajímavý a působivý.
Na zámku lze navštívit ještě další okruhy,popř.ve městě botanickou zahradu,naučnou stezku,či několik muzeí.
Návštěvu doporučujeme.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
paní pokladní sice dost doměřená, ale energická průvodkyně vše napravila. její výklad o hledání relikviáře byl napínavější než lecjaká detektivka.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Oprava
Chtěl jsem napsat zakoupena na zámku
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena na hradě. Z přístupových cest nevypadá hrad nijak vábně, ale z pohledu z nádvoří už to za ten výlet celkem i stojí.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
Re:
objednej se na rpohlídku a známku dostaneš, bez prohlídky ani známky nehrabou
 
Jan Lutrýn
TZ 240 je mimo sezonu, nadto o víkendu, prakticky nedostupná. Co zřídit prodejní místo v některé z restaurací (je jich tam dost). Také by mne zajímalo, pro koho se dělají mimořádné mimosezonní prohlídky hradu a zámku ve všední den (viz web)...
 
Správa zámku
Re:
Vážený pane Lutrýne,
mimořádné prohlídky zámku se v tomto období konají pro širokou veřejnost, např. jich využívají lázeňští hosté.
Turistickou známku Vám po zaslání 30,-Kč, rádi obratem zdarma doručíme prostřednictvím České pošty.
Pokud máte stále o známku zájem, kontaktujte mě prosím na info@zamek-becov.cz.
Přeji Vám klidné vánoce.
Alena Švehlová
 
Pavla
Bečov krásný, TZ zakoupena v pokladně zámku, mají ji i v suvenýrech u vstupní brány. Restaurace u zámku také příjemná, je to ta hned první u vstupní brány.
 
Kateřina
Nádherný zámek, který jsme navštívili již podruhé, tentokrát v době městských slavností. Známka bez problémů k dispozici v pokladně zámku. Určitě doporučujeme i návštěvu restaurace "Hradní Bašta".
 
Cruchot
Oprava uťuku s ukukem.
Průvodci na to upozorňují.
 
Cruchot
mobilní telefon
Pro Pass. Občas je dobré opravdu poslouchat nejen výklad ale i technická upozornění. Průvodce na to upozorňují. Telefony se vypínají, protože by mohlo dojít ke spuštění alarmu na PCO-policii . Pokud neuposlechnete a dojde k tomu, zaplatíte zbytečný výjezd. Zabezpečení této památky je opravdu velké k relikviáři vstupujete do trezorové místnosti. Není divu, je to po korunovačních klenotech nejcennější poklad a to nejen nejen peněžně. To s pinem a hlavně služebním mobilem jsou výmluvy. Češi prostě musí remcat. Bečov jsem vzhledem k profesi navštívila x krát a mám strašný zažitek s rodiči. Přesto že jsem oba před vstupem upozornila, že musí mobil vypnout, otec nevěnoval pozornost ani mně ani průvodkyni a po odchodu z místosti jsem zjistila, že nechal mobil zapnutý. Pokoušeli se o mne mdloby a jak říká můj brácha málem se mi kousla "hercna". Stáli při nás všichni svatí včetně sv. Maura.
 
Jiří Klimeš
TZ - Hrad a zámek Bečov nad Teplou
TZ dostupná bez problémů v pokladně zámku
 
PetrBlade
TZ dostatek. Zámek má přes prázdniny do 18hod. Vitráže Uhlík ale pouze do 16hod.VTZ už neměli. Kdyby ji měl někdo na prodej, ozvěte se. Díky.
 
VáclavK
Prohlídku zámku s Relikviářem Sv. Maura doporučuji. Úžasné!
 
Milan Pari
Bečov n. Teplou
Dobrá dostupnost. Výborná restaurace "Hradní Bašta". Doporučuji.
 
Libor
03.04. - na začátek sezóny opravdu bonbónek v podobě relikviáře sv. Maura - je to opravdu nádhera !!! (přednáškový výklad o osudu relikviáře s jeho prohlídkou na závěr, cca. 35 minut), TZ a VTZ 25. výročí nálezu relikviáře bez problémů v pokladně zámku
 
Tatík
Turistické známky měli dnes v pokladně i v suvenýrech. Určitě stojí za shlédnutí oba okruhy, ale relikviář sv. Maura by měl být jako bonbónek až na závěr-my šli opačně. Mezi koncem prvního okruhu a začátkem druhého byla pauza 15 minut. V sezóně otevřeno 9-16 hod. s polední přestávkou.
 
pass
známka u pána v suvenýrech pod prodejnou vstupenek, k dispozici i známka Krásenské rozhledny, která je vzdálena asi 800 metrů od parkoviště přímo u silnice Bečov - Krásno. Rohledna fakt stojí za to, je krásná! a když už máte známku...jinak v Bečově mě opět nepříjemně překvapil personál u vstupenek... Trochu zarážející je, a mě osobně to hodně překvapilo - nutnost vypnout mobily; ne ztlumit vyzvánění, ale vypnout. Kvůli bezpečnosti. Bylo tam s námi několik lidí, co se zděsili, že neznají pin, že už ho nezapnou, že mají pracovní telefon a nesmí ho vypínat, že budou mít problémy atp. Pokud je to skutečně kvůli bezpečnosti, měli by na to podle mě upozornit dopředu, nebo umožnit ten telefon někde odložit.. Jestli je to jen snaha prohlídku znepříjemnit, asi se daří.. nevím, no.. Ale prohlídka, a to hlavně relikviář, určitě stojí za vidění.
 
Romča
Zámek Bečov nad Teplou
19. dubna 2009 jsme navštívili město Bečov nad Teplou. Je to krásné městečko, pěkně položené v údolí. Zdejší hrad a zámek je skutečná jeho dominanta. Jak je již níže napsáno, hrad je dlouhodobě uzavřen a zřejmě ještě dlouho bude. Zámek je nádherný (oba dva okruhy) s pěknými terasami a výhledy do okolí. TZ jsou bez problémů dostupné. V pokladně prodávají i TZ Krásno.
 
Matulinka
Rozhodně stojí za to!
Bečov je nádherný zámek a rozhodně stojí za návštěvu.Můžete si vybrat ze 2 okruhů:Maur a Zámecké interiéry.Na obojím jsem byla a moc se mi to líbilo.V blízké době prý otevřou i Pluhovský palác a hrad.Můžete jít i na Šibeniční vrch,ale jde se tam docela blbou zarostlou cestou a nahoře je kamennej základ šibenice.TZ je dostupná bez problému.
 
jarda
V suvenýrech pod pokadnou zámku mají dostatek TZ No.240-Bečov a dokonce je zde i k sehnání TZ No.91 Krásno!
 
Exák
Známky mají jak v pokladně zámku, tak i v suvenýrech před branou.
 
Luděk
Bečov nad Teplou
To Ivča: A to jsi nevěděla, že je relikviář "dvojka" po korunovačních klenotech? To ses dozvěděla až v Bečově? :-( TZ dostatek stále v suvenýrech o patro níže, než je pokladna, otevřeno od 09:30. Hrad se bude opravovat do roku 2015 (snad je to konečné datum), pak by měl být přístupný i on
 
Ivča
Dnes v pokladně zámku známku neměli, jen velké razítko. Známku jsme koupili v suvenýrech "pod" pokladnou, mají i 2 razítka. Relikviář stojí za to vidět. Dozvěděli jsme se, že je to naše druhá největší cennost, hned po korunovačních klenotech.
 
preceja
Na zámku v pokladně měli 18.8. známek dost.
 
Lubomír Soukop
Nedostupná známka
V Bečově je možné známku koupit pouze v informačním centru, ale bohužel dnes vyprodáno. Další prodejní místa - zámek - neprodávají a Shop Benika je již přes rok zrušen.
 
Stanislav
Zkušenosti z Bečova
Známka je od 8.7.vyprodaná a čekají na dodání. Jediné místo kde se dá koupit je obchůdek (IC) před zámkem naproti restauraci. Na zámku ji mají jen občas, když si ji vezmou z toho obchůdku, ten vřele doporučuji je to něco jako IC s obrovskou nabídkou turistických věcí a velice ochotným starším pánem. V Bečově jsme byli ubytovaní týden, vřele doporučuji k návštěvě, ale člověk se musí obrnit trpělivostí:-) 1.Restaurace U Zámku má ceny vypsaných jídel 68Kč (knedlíky plněné uzeným), 88Kč (svíčková na smetaně) a stále strašnou obsluhu, čekali jsme 20min na jídelní lístek, prošli kolem nás 3 různí číšníci a nic, takže jsme odešli:-( 2. restaurace RIČ je ještě více předražená, polévka 35Kč a jídla tak od 110Kč. Jinde se asi nevaří. Pokud někdo cestuje vlakem, tak na nadraží je typická "nádražka" U jezevce, kde mají Chodovar 10 za 13Kč a utopence v županu za 17Kč. Na návtěvu Muzea hraček a motocyklů zve už reklama v pokladně zámku s tím, že když máte vstupenku ze zámku je v Muzeu sleva na vstupném 10% Jde pouze o reklamní trik, protože když jsme ji chtěli, tak se obě pokladní v muzeu velice divily proč, když je ta sleva tak zanedbatelná, vstupné je 15Kč na výstavu hraček a 40Kč na motorky, přesto stojí za návštevu. Zámek vřele doporučuji cena 3.okruhu který zahrnuje obě expozice je 120Kč (sleva 20Kč oproti 2 jednotlivě koupeným okruhům). 1.okruh zámeckých interiérů neurazí ani nenadchne, ale 2.okruh s relikviářem je něco naprosto ojedinělého a vřele doporučuji vidět. Hrad je podle průvodkyně v rekonstrukci a přístupný má být tak za 20 let, hradní nádvoří už za 2 roky. Shop Benika jsme nikde neviděli a i podle pána z IC je jediný kdo TZ vede.
 
jarda
Do Bečova
pro známku zatím nejezděte-v jediném dostupném místě nejsou!!!
 
Vendula
Byla jsem jen na prohlídce relikviáre, ale ta fakt stála za to.
 
Petr
Zámek a hrad je krásně zrestaurován, především stojí za zhlédnutí prohlídky relikviáře sv. Maura. Bohužel mají předraženo v restauraci pod hradem.
 
Ardbena
Musím říci, že tak pěkný a odborný výklad už jsme dlouho na žádném hradě či zámku nedostali, jako zde na
Bečově. Vyplatí se jít opravdu na III. okruh, který zahrnuje i relikviář i prohlídku zámku.Relikviář je
něco tak skvostného, že když jsme ho uviděli běhal nám mráz po zádech. Chvála týmu restaurátorů!!!!! Měl by ho
vidět každý.Už se těšíme až se opraví ještě hrad, bohužel je narušena statika, takže to asi ještě chvíli
potrvá.Celé městečko je na moc pěkném místě a všude tam byli moc ochotní, doporučuji i zdejší muzeum
motocyklů a hraček.Vedle muzea se prodávají výborné langoše, opravdu domácí těsto.
 
Thomash
Znamka
V sobotu 17.9. jsem ji koupil v obchudku vedle radnice. Za cenu 20 Kc, asi stare zasoby :o)
 
lukin
známka
Ptali jsme se na shop Benika a nikdo o tomto obchode nic nevedel. Patrn neexistuje.
 
David z Prahy
Pěkné
Musím souhlasit s panem Němečkem, prohlídka obou okruhů byla pěkná (do deseti lidí), paní průvodkyně výřečná a
i v pokladně pohoda. Oprava hradu probíhá. A jen snad dodám, že oběd v restaurantu na náměstí byl vynikající
:-)
 
Ing. Pavel Němeček
Pěkná prohlídka
Prohlídkou relikviáře sv. Maura jsem byl příjemně potěšen - děkuji slečně průvodkyni za krásný - spisovný a
odborný výklad. Turistickou známku jsem sehnal bez problémů v suvenýrech hned vedle pokladny, kde kromě nich
mají i další krásné dárkové předměty. V pokladně zámku mne ochotně informovala dlouhovlasá paní. Jinak jídlo v
restauraci U Zámku bylo dobré, jen obsluha trochu pomalá. Celkově jsem však spokojen!
 
Adélka
RADŠI TAM NEJEZDĚTE
Vypadá to tam jak kdyby se o to nikdo nestaral. Připadáte si jako na staveništi, personál tápe a moc toho
neví.Připadá mi, že tam všichni pracují první den. Na pokladně jsme strávili asi půl hodiny, před náma totiž
stáli němci a taková tlustá brejlatá ženská v pokladně, se nemohla vymáčknout. Němčina pro ní asi je velkou
neznámou,proto pracuje v cestovním ruchu :-))). Na hrad se nedostanete a asi se ani neopravuje (info od
průvodkyně), nějaké budovy kolem hradu se ale opravují. V zámku jsou dva okruhy-nevím proč. Každý obsahuje asi
5 místností, to asi abyse lidi moc neunavili. Vyhodíte stejné vstupné za 5 místností, jako jinde za celý hrad
nebo zámek. Okolní restaurace nic moc. Nejlepší je asi restaurace U zámku(ale pomalá obsluha).PS.: když
jsme byli v zahradách, tak jsme si všimli, že nahoře u hradu jsou nějací pejsci. Jeden koukal zkrz takové
kamené zábradlí a štěkal na nás. Tak ty se nám líbili!!! :)))
 
Evík
Zařazení známky do kategorie HRADY moc nerozumím. V Bečově je sice hrad i zámek, ale na hrad se můžete jen
koukat z venku (je v opravě), kdežto v zámku jsou dokonce 2 expozice. Jedna Vám odhalí zámecké interiéry,
druhá zase RELIKVIÁŘ SV. MAURA (relikviář je schránka na ostatky).
 
Larry L.K. :)
Už se dali konečně i do opravy hradu... :) Krásné okolí, pěkné místo na celodenní výlet...P.S. - V
infocentru lze zakoupit výbornou publikaci - průvodce "Západočeské lázně", kde jsou popsány a
vyfotografovány veškerá místa, která stojí za návštěvu (od Aše přes Františkovy Lázně, Karlovy Lázně,
Mariánské Lázně, Kynžvart a mnoho dalších až téměř k Úterý...doporučuji!!!)
 
Alča
Vřele doporučuji.Je zde ke Shlédnutí mobiliář svatého "Maora".Jednu z nejvzácnějších věcí co Česká
republika vlastní.Vyrovná se korunovačním klenotům .Rozhodně si nenechte ujít.
 
aleš Hofman
30.7.2003 - známka dostupná bez problémů, ale též k sehnání známka č.109 Strakonice / 20,-/ a Jižní Čechy 2003
- kapřík /30,-/ ?!?!?!
 
Kukanová Julie
Vzít s sebou stravu, místní hospodští nestojí o práci, mají zpátěční rychlost.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek