Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 244 - Rabštejn nad Střelou


Popis

Zbytky gotického hradu nad stejnojmenným "nejmenším městem v Čechách", v malebném údolí Střely.

Mapa

Navštívil jsem Rabštejn nad Střelou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum Rabštejn nad Střelou (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Turistické informační centrum - Info Café Četnická stanice Rabštejn nad Střelou (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum Manětín (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Manětín (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Plzeň-sever
Poloha:
50°2'33"N 13°17'33.22"E
Hodnocení:
2.903
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 244 - Rabštejn nad Střelou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 244 - Rabštejn nad Střelou


12.08.2023 - dostupná bez problému
10.08.2022 - dostupná bez problému
24.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Mimo sezónu v Rabštejně všude zavřeno. TZ zakoupena po předchozí domluvě na zámku v Manětíně
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem sehnal v místní cukrárně.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Re: TZ
Oprava: bylo to vlastně infocentrum.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
koupeno na zámku v Manětíně 28.10. při poslední letošní prohlídce. Info zavřené
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Rabštejn
TZ zakoupena na zámku v Manětíně. Rabštejn mě zrovna neoslovil. Ze zříceniny Sychrov se zachovala pěkné torzo věže, Z Rabštejna jen pár zbytků zdí na pěkné skále, ale zarostlé šípkovým trním. Dojem z ní ale pokazil milion cedulí SOUKROMÝ POZEMEK, někdy s dodatkem zákaz vstupu, někdy bez něj, myslím že k ruinám se může, ale sympatické to dvakrát není. Být Rabštejňany tak bych se tolit nechlubil tím statutem města, co se architektury i dojmu týče, je to vesnice jak poleno. Pokud chcete krásné malé město, zajděte si do Lokte. Zámek docela hezký, bohužel jsem už nestihl prohlídku, ta by třeba celkový dojem zlepšila. Takhle za mě nic moc. Ale okolní příroda je nádherná, takže jako výchozí místo pro výpravy proč ne.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Rabštejn
Známka k dostání v muzeu i v infocentru. Mají zde otevřeno celoročně. Ideální na poznání města i jeho nejbližšího okolí je projít se po 5 km dlouhé NS Rabštejn-Střela.
 
Václav Kuna
Václav Kuna
hrady
srdeční záležitost od r. 1978
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Rabštejn nad Střelou
Na to, že je to nejmenší naše město, je zde toho mnoho k prohlížení.
Zámek se zahradou - prohlídky se konají mimo pondělí v 11:00, 13:00, 14:30 a 16:00 hodin. Trvají přibližně 1,5 hodiny. Některé soboty a neděle však nejsou z důvodu konání svateb. Je tedy lepší se předem informovat. Suvenýry na zámku nejsou.
Zřícenina hradu Rabštejn - jen zbytek zbytku věže
Zřícenina hradu Sychrov - jen zbytek věže
Muzeum - historie městečka, ale třeba také informace o myslivosti. na tak malé městečko pak je zde obsáhlejší expozice botanicko-zoologická.
Loretánská kaple - klíč se dá půjčit Četnické stanici
Židovský hřbitov - také lze navštívit
Lidová architektura - vlastně městečko jako takové, je zde i naučná stezka
Takže na jeden den je toho dost.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
TZ
Z hradu toho moc nezbylo ale město pěkné
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Rabštejn nad Střelou je moc hezkým a pohodovým městečkem (mimo jiné nejmenším městem ve střední Evropě) uprostřed lesů na sever od Plzně. Kolem městečka vede nenáročná naučná stezka.
Velice pěkná trasa je právě z Rabštejna po zelené na Čoubův mlýn (takřka celá cesta vede podél řeky Střely) a odtud po žluté a následně po červené do Manětína, které má též vlastní TZ. Celá trasa je dlouhá 17 km, ale stojí za to.
Samotná TZ zakoupena v Íčku v Rabštejně v Četnické stanici včetně TN za standardních 30,00 Kč. Je zde skvělá obsluha a pokud budete mít štěstí a nebude již vyprodáno, můžete si dát např. k výbornému kafíčku skutečně domácí koláč nebo domácí dortík (žádný Penny ani Makro :)).
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
Po 15km pochodu bylo informační centrum Četnická stanice příjemným místem ke spočinutí. Zapůjčili jsme si klíč od loretánské kaple i od kostela. Obzvlášť návštěva kostela, kde jsme měli možnost "zahrát si" na varhany byla nezvyklým zážitkem. Vynikající bezlepkový koláč v Íčku byl pověstnou třešničkou na dortu.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v infu v Rabštejně
 
Dana
TZ
V penzionu U Laury mimo sezónu otevřeno jen o víkendu,na zazvonění mě TZ ochotně prodali i v pátek,kdy bylo zavřeno.
 
Zdeňka Mytníková
Zdeňka Mytníková
X návštěv
Koupila jsem ji v Manětín na zámku. Místo, kde ji můžu koupit přímo na místě jsem neznala.
 
magipriba
Rabštejn nad Střelou
Známku lze za 30,- zakoupit v pokladně zámku v Manětíně, za 35,- je stále k dostání i v penzionu U LAURY. Zde jsme si na příjemné terásce vskutku vychutnali nefiltrovanou žateckou 12°. Smutný osud potkal oblíbený Ranč Havraní kámen dole u Střely. Díky sporu s restituentem jej byl provozovatel donucen uzavřít a objekt již zhruba rok chátrá. V těchto dnech byl také uskutečněn prodej zdejšího zámku. Od SAZKY jej zakoupil nový majitel, takže jsem zvědav, zda alespoň část zámku zpřístupní veřejnosti.
 
Zdeňka Mytníková
Zdeňka Mytníková
Re: Rabštejn nad Střelou
Byla jsem tam 6.5.2014. Všimla jsem si, že ranč je zavřený. Je to velká škoda. Na zámku se opravuje. Pořád je tam cedule Soukromý objekt, ale třeba se to po rekonstrukci změní. Bylo by fajn doplnit trojúhelník Chyše, Manětín a Rabštejn o poslední zámek.
 
magipriba
Rabštejn jsme navštívili minulou neděli; teď mimo sezónu je to tam vážně skvělé. Známka v pohodě k dostání v penzionu U LAURY, bohužel za vyšší než doporučenou cenu (á 35,-). Nicméně návštěvu této restaurace mohu doporučit - točí skvělé žatecké pivo a na guláši jsme si fakt pochutnali. Nádherné turistické trasy všemi směry, kromě té nejznámější při Střele do Plas stojí za to vyrazit směrem na Žihli nebo na Blatno u Jesenice. Pozor, nic pro cykloturisty !.
 
Tomáš
Za známku U Laury požadovali 35,- Kč, tak jsme poděkovali a z principu ji nekoupili. Bez problémů pak byla k dostání v infocentru v Manětíně. Naučná stezka kolem Rabštejna se svými výhledy rozhodně stojí za prohlídku.
 
Tuleník
Parádní naučná stezka, příjemný oběd na ranči.. jen to prodejní místo TZ je docela ...ehm... No, známka předražená, žádné upozornění, že prodávají TZ, špatná navigace. Škoda, že nebyl přístupný zámek.
 
Pes
Rabštejn je prostě úžasný, do poznámky se to nevejde. Dnes navíc Mariánská pouť - např. komentovaná procházka městem, možnost prohlídky jinak nepřístupných objektů: loretánské kaple, zámeckého parku a komplet kostela (vč.sakristie, kůru a zvonice). Skvělý den, moc děkuji.
 
michlajz
Známka dostupná bez problémů v IC v Manětíně, na zámku v Manětíně (za 25,-). V Rabštejně u parkoviště hlásal poutač Penzionu u Laury, že by známky měli mít, byly jsme však v Rabštejně v 9 hodin ráno a penzion otvíral až od deseti.
 
Catpet
Včera jsme byli na výletě v Rabštejně. Na ranči Havraní kámen jsme se naobědvali. Bohužel, to, že se tam dají zakoupit turistické známky jsme nikde napsáno neviděli, tudíž jsme to nevěděli, což mě dost mrzí. Také to, že zámek i kostel jsou nepřístupné mě docela rozladilo. Jinak naučná stezka je moc pěkná, spousta zastávek se zajímavými informacemi, krásná příroda.
 
pařez
tz na ranči 11.5.2010
 
Tatík
Turistické známky a pohledy bez problémů v infocentru Manětín, otevírací doba viz níže. Ze samotného nejmenšího městečka Střední Evropy mám smíšené pocity-z hradu zbyla nepřístupná část hlásky, zbytek kamenů je po všech zahradách v okolí, připomíná to Talmberk na Sázavě. Zámek patří Sazce a je nepřístupný, tak jen naučná stezka...ovšem její část po místní silničce, kam se vejde tak jedno auta, mi nepřipadala moc bezpečná.
 
alex
Rabštejn
Místo opravdu vřele doporučuji k návštěvě,z celých západních Čech the best off:-))..Zastavil se tam čas,je to nejmenší město střední Evropy se vším všudy..Roubené chaloupky,náměstíčko,zámek,zřícenina..Fajn strávená chvíle..
 
Pavel
Na ranči TZ právě dostali.
 
jarda
v infocentru v manětíně je známka v pohodě k sehnání ale pozor info má otevírací dobu říjen-květen : so,ne a svátky od 10-16 hod. a červen-září : út-ne od 10-16 hod.
 
Petr Smutný
nesehnatelná známka
Na ranči se změnil majitel - známky nemají. Smíšené zboží dle místního obyvetele už dva roky neexistuje, zemřela majitelka. V Manětíně jsem se neptal, ale infocentrum má otevřeno jen někdy, nikdo neví kdy.
 
Luděk
Rabštejn nad Střelou
Byl jsem v městečku po několika letech a obešel jsem místní naučnou stezku. Přátelé, nedělejte takovou hloupost jako já a neberte si s sebou na naučnou stezku kolo (nechte ho u někoho místního)! Obejděte to pěšmo. Ranč je po cestě, téměř na konci NS, na čepu je PU12° a G10°, známek plné plato
 
Ondřej Fábera
Lávka přes řeku Střelu
Omlouvám se za zavádějící informaci psanou po letech už poněkud automaticky v příspěvku "Rabštejnské novinky 2006:" Velkou novinkou je samozřejmě i skutečnost, že již NENÍ třeba brodit řeku Střelu při absolvování naučné stezky nebo příchodu do městečka ve směru od Manětína, protože od letoštího června se nad vodní hladinou "klene" nová ocelová lávka...
 
Ondřej Fábera
Rabštejnské novinky 2006
Vážení turističtí přátelé!Ať už jste Rabštejn navštívili v minulosti, nebo se do našeho nejmenšího a nejkrásnějšího:-) městečka teprve chystáte, rád bych vám přiblížil letošní novinky:Po mnoha letech byla konečně opravena všechna zastavení naučné stezky Rabštejn - Střela, takže vás již místo "průhledných" informačních panelů čekají texty plné zajímavých informací o městečku a přírodě v jeho okolí. Osvěžení v podobě brodu přes řeku Střelu místo lávky však stále zůstává...V letošním roce byl také "dotištěn" Průvodce Rabštejnem od regionálního vlastivědného pracovníka a rabštejnského znalce pana Josefa Vorla. Průvodce si můžete zakoupit v bývalé chatičce Josefa Vorla, ke které se dostanete uličkou vlevo od rabštejnského mostu, nebo na ranči Havraní kámen.Na řece Střele u bývalého Nučického mlýna (proti proudu řeky směrem k Chyším) právě probíhá obnova jezu (prakticky novostavba) společně s výstavbou kaskádového rybího přechodu. Zájemci mohou stavbu pozorovat zpovzdálí a vše vypadá velmi zajímavě.A jak je to letos s rabštejnskými službami? Znovu připomínám, že jediný koloniál na rabštejnském náměstí je již dlouho zavřený, takže turistickou známku zde nezískáte (oproti chybné informaci v záhlaví) ani si nekoupíte základní potraviny. Jediné aktuálně otevřené "občerstvovny" jsou ranč Havraní kámen (zde mají i TZ) a chatička E18, která leží kousek od židovského hřbitova (od zastávky směrem k ranči).Více informací můžete najít na stránkách rabstejnnadstrelou.wz.cz, které se snad letos (konečně) dočkají pravidelné aktualizace informací a zásadní změny grafického stylu (pokud se jejich současná úprava grafickým stylem dá vůbec nazvat).Příjemný pobyt v Rabštejně a okolí vám přejeOndřej Fáberasprávce stránek rabstejnnadstrelou.wz.cz
 
Análie Šimonková
Smrdí mi tvaroh
fuj, to smrdííííí
 
Petula
Ranč Havraní kámen otevírá až v dubnu. Prodejnu Smíšeného zboží s nálepkou TZ jsem objevila až v sousední obci
Stvolny, ale mají pouze do 14:00, což jsem nestihla.
 
Karlos
Rabštejn
Dne 22.8.2005 jsme absolvovali to samé co ruza a nezbývá než se vším souhlasit. :-) Jen na vyhlídce U Kříže
dorůstají borovice a začínají pomalu, ale jistě zakrývat výhled na Rabštejn.
 
Karlos
Rabštejn
Dne 22.8.2005 jsme absolvovali to samé co ruza a nezbývá než se vším souhlasit. :-) Jen na vyhlídce U Kříže
dorůstají borovice a začínají pomalu, ale jistě zakrývat výhled na Rabštejn.
 
ruza
Upozornění ohledně NS Rabštejn-Střela
Dnes jsme navštívili nejmenší městečko střední Evropy Rabštejn nad Střelou. Zaparkovali jsme si auto u
zastávky BUS. Vydali jsme se po naučné stezce dolů k památkám lidové architektury až dolů k mostu. Pak jde NS
po takové menší pěšině kolem řeky Střely. Vyšlape se na vyhlídku U Kříže. Nádherný výhled. Poté se sejde znova
ke Střele a zde si sundejte botičky, ponožky a ohrňte kalhoty, protože musíte přebrodit řeku Střelu nebo se
vrátit zpět (6km). Když ale brod překonáte, za 0,5 km objevíte Ranč Havraní kámen, plnou krabici TZ, všechno
dobré k pití a něco teplého k jídlu. Pro
fyzicky zdatné vřele doporučuji
 
Kleitos
Ranch Havraní kámen
Známky lze zakoupit na ranchi Havraní kámen v údolí řeky Střely. Otevírací doba v létě: Po-Pá: 11-21
hod. So: 10-22 hod. Ne:
10-20 hod. Cesta k ranchi je dobře značená přímo z města, na ranchi příjemná obsluha..Blízko brodu na
turistické trase se buduje nový most pro pěší, předpokládaná doba dokončení stavby je konec léta... Opravdu
překrásné místo na rodinný výlet ale především pro milovníky historických objektů, koní nebo přírody.. Vřele
doporučuji!
 
Jarda
oprava
špatný datum-oprava sobota 4.6.2005
 
Jarda
Rabštejn
V sobotu 4.5.2005 jsme navštívily Rabštejn a TZ koupily na ranči Havraní kámen,ale piva a kávy jsme se v
restauraci nedočkali,nepříjemná servírka,která točí 1 pivo asi 5 min.,a lidí tam bylo mraky,ale všichni na
sucho.Dobře tam funguje občerstvení v kopci u židovského hřbitova.Prohlídly jsme zbytky zříceniny,u zámku
spadl kus skály,tak se nemohlo projít ani kolem,a ještě jsme se stavily u starého mostu.Je to tam nádherný,a
určitě to stojí za výlet.
 
Honza
Městečko stojí za vidění ale bohužel v sobotu dopoledne je zde úplně všechno zavřené.
 
Miluš
Ranč, kde se má údajně prodávat TZ je otevřený pouze v pátek a o víkendu. Chtělo by to tam zajistit více
prodejních míst, zvlášt, pokud mají omezenou prodejní dobu !!!
 
Petr Klein
Rabštejn
Byl jsem zde několikrát, ale TZ jsem nikde bohužel nenašel. Brod přes Střelu zchladí řádně spocené nohy.
Lávka tu opravdu chybí snad ji jednou zase postaví. P.Klein
 
Marcel
zámek patří Sazce - je uzavřený, obchod rovněž uzavřený - majitelka zemřela,soukromé muzeum zrušené -
majitel zemřel, zbývají trosky hradu a naučná stezka (slibovaná lávka není - nutno Střelu přebrodit), TZ mají
v občerstvení u židovského hřbitova cestou na ranč za 23,- Kč
 
M.Kroupa
A co nyní?
Je to opravdu nádhera, i to cojsme viděli přes zeĎ a nebo přes plot!!!Doporučuji k návštěvě, ale známka
není dostupná, protože paní z konzumu zemřela a konzum je uzavřený. J eto docela škoda, protože by to bylo
hezké z takového místa mít památku.M.Kroupa.
 
Mc.cvok +adelait
Rabštejn
Krásná příroda,krásná procházka,místní naučná stezka je opravdu hezká,jen nás zaráží chybějící údaj o nutnosti
překonání dost mohutného toku Střely...chybějící lávka může být pro některé lidi(starší ,nebo s dětma)docela
problém...ale jinak vřele doporučujeme.
 
Václav
Rabštejn nad Střelou
Dle zjištění od místních obyvatel musím konstatovat, že v této malebné obci nelze TZ zakoupit. Konzum
Schafranku je zavřený!!! Paní majitelka bohužel zemřela. Je mi líto.
 
Táňa
Je tam hezká příroda, ale konzum byl zavřený když jsem tam byla
 
Josef Anděl
Známku koupíte pouze ve všední dny.O víkendu: sobota do 11.00hod, neděle 13.00-17.00hod.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek