Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 262 - Velké Losiny


Popis

Renesanční arkádový žerotínský zámek v podhůří Jeseníků, neslavně proslulý čarodějnickými procesy v období baroka.

Mapa

Navštívil jsem Velké Losiny

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Zámek Velké Losiny (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Velké Losiny (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Šumperk
Poloha:
50°1'23.79"N 17°1'52.69"E
Hodnocení:
2.843
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 262 - Velké Losiny
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 262 - Velké Losiny


26.07.2023 - dostupná bez problému
24.09.2022 - dostupná bez problému
21.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

AJA AJA
AJA AJA
TZ
TZ v pokladně zámku
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na pokladně zámku. Byl jsem tu jako dítě kdyz jsem tu byl v lázních na ozdravném pobytu. Moc si z tuho nepamatuji, tak jsem to teď napravil. Zámek je opravdu krásný.
 
Jiří
Zámek
Koupeno bez problému na zámku
 
Ondřej Žižka
Ondřej Žižka
TZ
TZ dostupná jak na I, tak i na zámku.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Měli na zámku.
 
DavidGep
Obnova lázní v Chimkách
Kryt vany akrylem
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Zámek
Prohlídka zajímavá příjemná průvodkyně akorát málo o procesách jinak ok
 
Petr Helstein
Petr Helstein
TZ
Zámek jsme navštívili již 7.9.2018 ale bylo nám oznámeno, že třetí okruh se jde až 8.9 v 10:00. Takže jsme se druhý den vydali na 10:00 na pokladně nám bylo sděleno, že se prohlídka bude konat až v 10:30. No co už. Poseděli jsme v kavárničce s luxusními zákusky. První část na mne působila trochu stroze nicméně kaple to dovyvážila a i výklad paní průvodkyně byl zajímavý.Druhá část byla o něco zajímavější co se týká vystavovaných exponátů. Odpočinout si můžete i v místním parku s lavičkamiplacené parkoviště je hned u zámku. Kousek od něj pak najdete opravenou bývalou žerotínskou sýpku.
 
wenzel
Velké Losiny
Trochu netradiční zámek- na výběr jsou dva prohlídkové okruhy. První zavede návštěvníky do nejstarších prostor zámku, spíše to vypadá jako na hradě. Prostory jsou hodně tmavé, na konci prohlídky se nabízí k pokochání nádhernáí kaple. Zvolili jsme tento prohlídkový okruh a spíše nám to připomínalo prohlídku hradu. Nicméně se nám líbila, pouze zklamalo to, že fotit se mohlo pouze na arkádách a v první místnosti. Při další cestě do této oblasti plánujeme navštívit i druhý okruh, který interiéry připomíná klasický zámek. TZ dostupná v prodejně suvenýrů, ale my ji měli už z IC. Za zámkem se nachází cukrárna, je v ní ale poměrně draho. Daleko levněji vyjde návštěva stánku na parkovišti, i v tomto stánku mají suvenýry nebo zmrzlinu. Parkoviště před zámkem menší a zpoplatněno, lepší je parkovat přes cestu za hřištěm, zdarma.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů přímo prodejně suvenýrů na zámku.
Krásný zámek a zámeckém jezírku plavou pěkně naducaní kapříci.
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
TZ v IC
Známka koupena v IC (byl všední den, tudíž bylo otevřeno - nešvar většiny IC u nás, že mají zavřeno o víkendu, to přece žádní turisté nechodí...) spolu s TZ 1162 a 1890, vše za 30 Kč (na rozdíl od TZ 354 v papírně, kde je za 35). V IC velmi ochotná slečna, na stolku k dispozici asi 15 razítek :)
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Velké Losiny
Známka zakoupena v suvenýrech v zámku.
 
FCB
Zámek
pěkný, jen jsem čekal, že o inkvizici nám řeknou více. Známek měli dost.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Velké Losiny
Známek dostatek jak na zámku, tak i v infocentru u vstupu do lázeňského parku.
 
Láďa
: rada
Děkuji, také jsem to asi 2 hodiny hledal
 
anička luxová
anička luxová
rada
Zdravím, letos v září jsme byli ve Velkých Losinách a podařilo se nám koupit VTZ-330 let od čarodějnických procesů 1678-1693, Velké Losiny. Mohl by mi někdo poradit pod jakým číslem se tato známka nachází? Předem moc děkuji za radu
 
Petr Duba
Petr Duba
Re: rada
Je to 384 - čarodějnické procesy. Taky mě chvíli trvalo než jsem ji našel...
 
Libor Marek
Libor Marek
23.07.2013
Velké Losiny jsou ideální místo na den odpočinku po horských tůrách v Jeseníkách. TZ 262, 354 a 1890 s koupáním v termálech. TZ koupena v pokladně zámku, v poli před zámkem dub (bohužel již spadlý), u kterého upalovali "čarodějnice".
 
KamPa
Neděle
TZ měli 7.7 v pokladně zámku.Lze vybrat ze dvou okruhů,vsadili jsme na klasiku-I.okruh,a ten nezklamal.Opravdu pěkné.
Kdo chce použít WC,tak musí počkat na začátek prohlídky,a až po vstupu na nádvoří je mu umožněno WC použít,takže ostatní návštěvníci na dotyčného musí čekat.Dobrý né?
Druhou možností je použít neoblíbené toitoi na parkovišti.
 
Miska 1
Razítko
TZ na zámku OK. Dobrá zpráva, RAZÍTKO už mají, chytře v okénku, kde prodávají vstupenky :-)
 
Karoska
Známka ANO, razítko NE - ukradené :-(
Známku mají na zámku, bez problému, ale razítko prý někdo ukradl - v sobotu 24. září 2011. Tak by mě jen zajímalo, k čemu trapnému zlodějíčkovi bude?
 
Karoska
Varování pro návštěvníky Jeseníků!!!
Chcete zažít "Noční můru v Jeseníkách"? Tak se ubytujte v Penzionu Later (www.penzion-later.cz)! Je to přesný prototyp rčení "Nahoře huj a dole fuj". Nenechejte se zlákat ani bazénem, tělocvičnou, posilovnou, saunou či vyumělkovaně nafocenými snímky. Žádné dlouhé rozepisování, prostě katastrofa!!! Hodnocení - mínus 100!!!
 
Tatík
9.4.2011
Otevírací doba v dubnu a říjnu soboty, neděle a svátky 9-15 hod., květen až srpen denně mimo pondělí 9-16 hod., v září 9-15 hod. Prohlídka nás nezklamala, turistických známek dostatek v pokladně.
 
magipriba
Známku za 30,- se samolepkou mají v prodejně suvenýrů přímo v budově zámku. Prohlídka cca 45 minut , vstupenka á 90,-, čarodějnickým procesům bylo věnováno asi 5 minut, což považuji za dostatečné. Průvodkyně mluvila jako na baterky a s fixní intonací bez ohledu na skladbu věty, nedalo se to skoro vydržet. Přitom při odpovědích na doplňující otázky už mluvila normálně, civilně. Dobře jsme poobědvali v restauraci U Zámku směrem na Šumperk.
 
MARKOS
AHOJKY. VČERA VE ČTVRTEK VE 13:00 JSEM ZNÁMKU SEHNAL V MÍSTNÍM IC. MAJÍ I ZNÁMKU Č.1162. OTEVŘENO PO-PÁ 8-12,13-17. V KIOSKU LÁZENSKÉ BUDOVY ELIŠKA ŽÁDNÉ ZNÁMKY NEVEDOU A ZÁMEK JE OTEVŘEN V ŘÍJNU UŽ JEN VÍKENDY A SVÁTKY 9-16. ZNÁMKU Č.354 VEDOU JEN V PAPÍRNĚ A MUZEU-COŽ JE JEDNA BUDOVA. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
euroskeptik
zánek super i průvodkyně, v papírně znuděná průvodkyně a známka za 30,- už bych tam nešel.
 
Pavel Lasztovicza
Nádherný zámek
Zámek je krásný.Trochu mně mrzelo že bylo to vrchní patro z důvodu opravy zavřeno.Ale Empírová část a ta dolní s tím čarodějnickým sálem byli otevřené.Známka byla koupena v pokladně.K tomu jsem sehnal výroční známku čaro.procesů.Byl jsem tam v roce 2008 a tak se nedivte že vrchí patro zavřeé bylo.
 
Danny
Ohledně této turistické známky jsem našel na internetu zajímavý pohled včetně fotek z Velkých Losin. Když tak tady přikládám odkaz: www.dooffy.com/cs/turisticke-znamky-znamka-c-262-zamek-velke-losiny-a-inkvizice.html
 
Aleš P.
Zámek
Zámek je nádherný, nejvíc nás zaujaly velké gobelíny. Výklad byl perfektní. Známek mají dostatek, koupili jsme i výroční známku čarodějnických procesů. Doporučujeme spojit s návštěvou místní výrobny ručního papíru a případně lázní, nebo termálního koupaliště.
 
Romča
Zámek Velké Losiny
3.7.08 jsme navštívili zámek Velké Losiny. TZ mají dostatek. Prohlídka i samotný zámek nás zaujal, zejména vnitřní arkády. Obdivovali jsme velkou lípu na nádvoří.
 
pavel
Známek fůra, dokonce je teď k dispozici výroční znímka čarodějnických procesů. Ochotná paní průvodkyně, byli jsme ve veliké skupině pouze naše rodina. Z důvodu přítomnosti malých dětí jsme téma procesů přeskočili, přestože nám půvdně k tomuto chtěla něco říci...
 
Jirkacek
Čarodějnice na zámku???
Ahoj lidi,na zámek jsme se s rodinou vydali zejména kvůli čarodějnickým procesům,ale tak jako skoro všichni ostatní jsme byli ale zklamaní z toho,že průvodkyně tento ,,jasně nejpřitažlivější důvod návštěvy" přešla snad 3 větami a mluvila o nich jen v jedné místnosti.Ostatní prohlídka připomínala klasickou prohlídku jakou nabízí spousta dalších zámků nebo hradů.Myslím si,že by se nad tím ve Velkých Losinách měli zamyslet.Zajímavá byla kaple...TZ byla k dostání bez problémů...
 
Pavel
Byl jsem na zámku 9. srpna a akorát na nádvoří připravovali pódium na nějakou kulturní akci. Jinak prohlídka hradu mě docela zklamala, protože jsem také čekal více informací o čarodějnických procesech.
 
Helena Jurašková
Slečna průvodkyně byla sice milá,ale její výklad byl téměř k ničemu- "nějaké selské povstání,nějaký šlechtic".Většina nás, z naší skupiny návštěvníků se zajímala o čarodějnické procesy,se kterými je tento zámek spjatý,ale dozvěděli jsme se jen, že zde se žádné nekonaly a více se dočteme v knize Kladivo...,kterou všichni dobře známe.Nechápu,tedy, proč je tento zámek spojován s č.procesy,když ve výkladu a n i v prostorách po nich není ani památky.Návštěva,na kterou jsem se těšila, byla pro mne velkým zklamáním.
 
Petr@
No....
Když jsme tam přišli, tak to šlo. V pokladně dcl příjemná paní, ale měli na výběr jen tři pohledy - aspoň ta vstupenka byla hezká, asi se to tím snaží zachránit. Jinak suvenýry žádné. Měli dvě TZ - zámek a čarodějnické procesy.Slečna průvodkyně byla velice milá a věděla o čem mluví. Prostě poutavý a srozumitelný výklad. Nádvoří se mi líbilo, ale uvnitř.... Holé, neutulné, nějaké obrazy, tapisérie, pár kusů nábytku, nepůsobilo to dobře. Navíc místnosti byly hrozně tmavé. V druhé části zámku, kterou vlastnili Lichtenštejnové, měli vkus a alespoň si barevně vymalovali stěny a vše zesvětlili. V zámku se smí fotit pouze venku, z arkád jsou hezké snímky. Park u zámku je udržovaný. Spíš než návštěva zámku se mi líbila prohlídka ruční papírny, kterou srdečně doporučuji.
 
Jarmilka
Zámek Velké Losiny jako budova moc hezká,ale co bylo uvnitř mně zklamalo,průvodkyně o.k. Dále je lepší spojít s papírnou-ruční vyroba papíru která je cca 1km nedaleko,ta byla daleko zajímavější než ten zámek.Tz dostupné.
 
Věra
Losiny
Musím se zastat V.Losin,průvodkyně velice mladá dívka-příjemná,poutavě a srozumitelně vyprávěla,zámek byl krásný,měli jsme štěstí,zažila jsem nepříjemnou průvodkyni na jiném zámku a je to hruza,tady vše ok a známky měli bez problémů
 
Michelle
Do Velkých Losin jsem se hodně těšila, ale zklamalo mě to. Průvodkyně nepříjemná. Pořád jenom nešlapetjte na parkety, neodtýkejte se ničeho, jestli vás to nebaví, tak můžeme skončit atd. Když jsme vyšli ven, tak jsme si ani nemohli koupit známky, protože zrovna měli polední přestávku. Nevím, ale řekla bych, že pokud tam mají prohlídky tak co 40 minut, tak mi polední pauza přijde zbytečná, protože většinou si lidi kupujou suvenýry po prohlídce zámku ne. Jinak Velké Losiny super, bylo tam moc fajn, ale zámek hrůza..
 
masha
Losiny
Byli jsme včera o Velikonočním pondělku s přítelem a našima dvěma kamarády na výletě. Nejdříve jsme navštívili zámek, kdysi jsem tam už byla s rodiči...Náš dojem? Na paní v pokladně jsme měli štěstí,byla milá a vstřícná, známek měli už jen posledních pár,ale i tak nám dala vybrat,která se nám líbí:) Paní průvodkyně byla sice hodná a věděla toho hodně,ale mluvila naučená jak kniha a vysokým hlasem...Expozice zámku za moc nestojí, myslím,že by se dala vymyslet mnohem zajímavěji...
 
Daniela
Velké zklamání
Dny Evropského kulturního dědictví: neuvěřitelně nepříjemná paní v pokladně zámku VL, následovala průvodkyně a její úvodní 5minutový projev o tom, co smíme a co nesmíme. Místnosti skoro prázdné a tmavé (bylo pod mrakem, ze slavných gobelínů jsme viděli stíny...), zámek sází hlavně na jistotu přitažlivosti čarodějnických procesů, ze kterých ale - kromě průvodcovského slova - nepřináší ani jediný exponát krom OPISU knihy. Přístupová cesta od parkoviště: okna v přízemí vymlácená, střepy skel, neudržovaný parčík kolem. Žádná slušná prodejna suvenýrů. Nevím, jestli nemají prachy, nebo je problém ve vedení, ale z těšení se na vyhlášený zámek zůstalo velké zklamání...
 
Dav
Doplněk.
Jinak chci ještzě dodat, že samotné Losiny jsou moc hezké, architekturou, historií i umístěním, moje kritika se týkala přístupu památkového ústavu, který památku spravuje.
 
Kika
Velky Losiny
Nahodou se mi Velke Losiny libily. Znamku sem sehnala bez problemu a rovnou koupila i TZ dreveneho kostelika, kterou prodavaji i v papirne spolu se znamkou z papiren. Myslim, ze si nemam na co stezovat... Hezky den! :-)
 
Dav
....
Známku mají v prodejně suvenýrů kousek od pokladny. Tam je sice mají vystavené, ale bůhvíproč je neprodávají. Paní na pokladně byla velmi "milá". O průvodkyni je snad škoda i mluvit. Kromě krákavého hlasu, což je takový bežný standard, silně unylý projev. Expozice je také mimořádně nudná a je velká škoda, že NEDOKÁŽÍ připravit zajímavější prohlídku. témat je spousta - čarodějnické procesy, hornictví, bežný život atd. Skoro bych řekl, jsou to vyhozené peníze.... Škoda.
 
Venca
Zámek
Zámek je v obležení filmařů a jejich akce dělají z tohoto místa nezajímavou instalaci kamer a reflektorů. Jejich drzost je bezmezná - nákl.auto přistavené tak, že nikdo neprojde (bez toho, že by se nezamazal) do průchodu na kasu. Žádosti o nápravu ignorují - no a nejlepší je, že vstupné,s tímto dost zásadním omezením, nemění hodnotu a stále má tradičních 60,-Kč
 
Monty
Průvodce???
Zámek jsme navštívili až v odpoledních sobotních hodinách, kdy už může být leckdo unaven, ale to co nám předvedla slečna „průvodkyně“, to prostě byla katastrofa a celkový dojem ze zámku to značně snížilo. Hold na světě jsou různí lidé… . Monty
 
Ivuska
Byli jsme v ruční papírně, prováděli i o Velikonocích, známku měli, všechno v pohodě.
 
macek
Skvělý výlet do Jeseníku, ale do Velkých Losin už ne. Zámek měli zavřený, v lázních mají přestavbu a v
infocentru TZ neprodávají. Docela by mě zajímalo proč ne, když tam je to snad jediné co fungovalo.
 
Lenka
V srpnu uvádějí otevírací dobu do 17,00 s tím, že poslední prohlídka je v 16,00. Ale už v 16,05 byla zamčená
vrata a nebylo možné si koupit ani známku, pohled atd. O prohlídku jsme stejně neměli zájem.
 
Petra
Byli tam k nam velmi protivni, jako znamy zamek maji priliv turistu zajisteny, takze proc by se meli snazit a
byt mili?!?
 
Milan
Zámek-běžná otevírací doba.V sezoně to znamená mimo pondělí.Nedaleko tur.zn.místo Ruční papírna/asi 1
km./Pozor-na cestu se radši zeptejte místních,ušetříte si spostu času.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek