Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 368 - Klášter zámek Zbraslav


Popis

Bývalý klášter cisterciáků v jižní části Prahy, dnes expozice Národní galerie a reprezentační prostory české vlády.

Mapa

Navštívil jsem Klášter zámek Zbraslav

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Městský dům, U Malé řeky 3, Zbraslav (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum na Zbraslavském náměstí (u cukrárny) (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
49°58'40.37"N 14°23'31.1"E
Hodnocení:
2.663
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 368 - Klášter zámek Zbraslav


22.04.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
17.07.2022 - dostupná bez problému
05.08.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Zámek je zavřený, omezený přístup je do zahrady. Ic mělo mít podle webu otevřeno od 8.00 , na dveřích cedule od 10.00. Tak jsem jel dál……..
 
Ivo Čečman
Ivo Čečman
Tz
Známka k dispozici v knihovně. Jinak zámek pevně uzavřen. Zahrada byla z části přístupná a pěkně udržovaná.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka koupena v IC u cukrárny.
 
Hana Dosoudilová
Hana Dosoudilová
Tz
Na úřadě ji nemají, jen v místní knihovně.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
známka zakoupena na obecním úřadě u příjemné úřednice.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Známka koupena na náměstí v cukrárně. :) Příjemná obsluha. Pěkná procházka v párku a u zámku.
 
Láda Fiala
Láda Fiala
koupena
v cukrárně na náměstí vedle zámku.. příjemná a vztřícná obsluha
 
Lucie Vrbová
Lucie Vrbová
Trafika v lednu zavřená
Trafika na náměstí má od 2.1, do 31.1. dovolenou a jinak má otevírací dobu po-pá 5-14:30, v sobotu a neděli má zavřeno. Cukrárna měla bohužel zrovna také dovolenou. Sobota 3.1. nebyl moc dobrý termín pro shánění známky ...
 
david
Klášter zámek Zbraslav
Známku můžete koupit cukrárně dole na Zbraslavském náměsti
 
Solfernus
Solfernus
Klaster zamek Zbraslav
Znamka (Klaster zamek Zbraslav) se prodava jen v Tabaku na namesti, ktery bude koncit. Znamku nemaji (doprodali) a uz objednavat nebudou.
 
Marcel Kumhera
Marcel Kumhera
Známka není!!!
V tabáku na náměstí ji už delší dobu neprodávají a prodávat nebudou, jak jsem se dozvěděl od paní prodavačky.
 
Jan Valenta
Jan Valenta
Bruselská
K dostání v turistshopu na Bruselské
 
Zdeněk Novotný
Zdeněk Novotný
Re: Bruselská
asi spíše v Bělehradské...
 
Ondřej Červenka
Ondřej Červenka
Re: Re: Bruselská
Ale hned u krámu je tramová zastávka Bruselská, chytrolíne
 
Eda
Jsem zbraslavák...
a zámek je od mojeho mládí místo sobotních dopoledních procházek po parku s bábi, okukování soch J.V.Myslbeka,jeho sv.Václava, hlavně ten naklopenej motorkář nás občas s bráchou vzal na tandem, ale nikdy neklopil motorku na druhou stranu. Taky lachtana s vodotryskem tam pamatuju. Dodneška z toho všeho tam zůstaly dva stromy, jeden hezky rozvětvenej nizoučko nad zemí, hned vedle bejval ten lachtan a kdesi uprostřed parku strom schovka. Od země asi do metru a půl nebo dvou vydlabanej či vyžranej hmyzem. Pivovar ten nepamatuju ani já, ale pořád je z náměstí vidět ten pivovarskej komín. Pod zámkem jsme chodili bruslit na zamrzlou Berounku i když to vlastně skoro ani Berounka neni, je to prostě "Krňák" - zakrnělé rameno řeky.
Za chvilku už asi nebudeme moct ani do toho parku :-(
Ale Zbraslav je velká a má toho dost co nabídnout.
Nad Náměstím stojí v lesích Karlův stánek, Altánek na závisti již někdo zmínil, pod ním na začátku cesty najdete malou zoo tak nezapomeňte neco přinést zvířátkům na mls (nekrmí se ale smí se odevzdat na určené místo, v zimě to majitel jistě uvítá), od poslední zastávky autobusu 129 dojdete do kopce lesem k nejjižnější kapličce v praze a vedle na prahu Prahy vyhlídka. Tam najdete i bývalý vojenský bunkr kde jsem přerušil něčí snahu bunkr zavalit a uzavřít. Nebezpečí nehrozí, snad jen pro Matičku zemi, kterou tam lidi ničili odpadky, tak čas od času vyklízím...
Doufám že se známek někdo ujme, teď by to šlo možná zařídit v Darwinu. Je to Hotel s restaurací pod náměstím. Tak třeba v té restauraci.
Ahoj
 
-
Re: Re: Není a nebude
Tabák? Těžko....
 
Gába
Není a nebude
V tabáku známku nemají a dle sdělení paní prodavačky, ani mít nebudou. Nebudou je dále odebírat :-( škoda, nikde jinde je prý neprodávali.
 
Petr Strnad
Petr Strnad
Re: Není a nebude
Tak to je škoda. Chystal jsem se pro ní. Jediná možnost je tedy Rýmařov, že? Napadá mě ještě tabák v Bělehradské - známek z Prahy tam mají spousty a Zbraslav je kousek za Prahou. Možná by je mohli přidat do svého sortimentu.
 
Pája
Známka dostupná v tabáku na Zbraslavském náměstí. Zámek, klášter si je možno prohlédnout omezeně z venku z parku. Doporučuji také navštívit oppidum Závist na kopci nad Zbraslaví na levém vltavském břehu. Cestou od arcibiskupského altánku je hezký výhled do kraje.
 
Kala2
Nedostupná
Naprosto nefunkční prodejní místo. Známky dlouhodobě nejsou. Prý z Rýmařova nic neposílají. Namítl jsem, že by to měl někdo objednat a dostal jsem pěkně vynadáno. Prodavačce prý do toho nic není a mně taky ne. Velmi "sympatická" babizna.
 
jerry720
Už jí mám.
Po několika neúspěšných pokusech o získání této TZ jsem konečně uspěl a do svého držení jí získal v úterý 13. 09. 2011 na níže uvedeném prodejním místě.
 
Vladimír
Zbraslav
Protože všední den, známka dostupná v trafice bez problému. Škoda, že na zámku a v klášteře soukromý majitel znemožnil přístup skoro všude. Přístupná je jen malá část parku (i lavičky odstraněny) a kostel sv. Jakuba Většího. Informace v popisu známkového místa je již skoro dva roky neplatné, sbírky NG ze Zbraslavi přesunuty do paláce Kinských v Praze. Též je pro mne novinkou, že je Praha na Kladensku...
 
jerry720
Zbraslavský zámek.
Návštěva v sobotu 12. 03. 2011 okolo 15.00 h. Z celého areálu byl včera přístupný jenom park, ale i ten pouze z části, okolí kostela bylo zapáskováno a označeno zákazem vstupu. K vidění je toho opravdu hodně málo. TZ jsem nesehnal, v době mé návštěvy již bylo zavřeno. Prodejní místo je v Tabáku hned u vjezdu na parkoviště na Zbraslavském náměstí. Měli je vystavené za výlohou, takže jsou zcela jistě dostupné.
 
Alena
Známku prý lze koupit jedině v tábáku. Což namená všední dny do 16.00 a v sobotu do 11.30 hodin. Tak jsme ji ani při třetí námštěvě nekoupily. Večerka TZ nevede.
 
Miloslav Musil
skoro zbytečná cesta
Problém se sháněním známky, ale nakonec jem ji získal. Větší žkoda je ze zrušené expozice!!
 
Makky
17.11.jsem známku nesehnala ani v Tabáku, ani na zámku, který byl zavřený a až na internetu jsem si přečetla, že je od konce září expozice NM rzušena!! Škoda, expozice byla velice pěkná. Místími mi bylo sděleno, že nová zámecká paní vše ruší, i sochy z parku nechala odvézt. Škoda!
 
Libor
17.11. (svátek) v tabáku jako jediném prodejním místě zavřeno (což se dalo čekat), otvírací doba Po-Pá 05.00-17.00 a So 7.00-11.30, byl přístupný klášterní kostel s pěkným i poněkud netradičním interiérem
 
Eva Šuráňová
Tabák měl jako obvykle zavřeno, takže známku nemám. Výstava asijského umění stojí za návštěvu. Personál zámku je dost nepříjemný.
 
Kateřina Adéla Hájková
Tak se mi nepodarilo koupit znamku ani napoctvrte.Myslela jsem si,ze aspon o takove velkae akci jako Muzejni noc bude znamka k dispozici,ale zase nic!Vzhledem k tomu,ze 30.9.opousti Narodni galerie prostory v zamku,tak proc by se tam asi jezdilo,kdyz zamek byl vracen v restituci?
 
Vanda Ščupáková
Známku nelze pořídit na zámku samotném, pouze v trafice na náměstí, ta má v sobotu do jedenácti a pak už celý víkend není šance známku pořídit
 
Martina
Dnes jsme byli v zámku na výstavě asijského umění, pěkné. Zámek zvenčí je moc hezký, i kostely a socha sv. Václava na koni. Známku jsme dostali v tabáku na náměstí ( v dolní části ). Jestli vám zbude chvilka a máte rádi zvířátka, doporučuji návštěvu malé lesní ZOO v Dolních Břežanech, je to od zámku přes most rovně na Dolní Břežany, hned kousek za mostem necháte auto vpravo na malém parkovišti a můžete zdarma v otevřeném areálu strávit hezké chvilky. Na Závist se dostanete z toho samého místa. :-)
 
JirkaK
V hlavní části zámku je umístěna expozice asijského umění Národní galerie, která je otevřena celoročně denně mimo pondělí. Prohlídka je samostatná. Dále je v areálu také přístupný v době bohoslužeb a nebo při prohlídkách vždy 1. sobotu v měsíci od 10 hodin kostel sv. Jakuba, kde je pohřbena například Eliška Přemyslovna manželka českého krále Jana Lucemburského a matka Karla IV. Ve zbytku areálu bydlí majitel. Před kostelem sv. Jakuba je umístěna zmenšenina jezdecké sochy sv. Václava od J.V. Myslbeka. K areálu patří také piivovar stojící u náměstí. V trafice mají známek plno, jenom s pohledy je to horší. V zámku nemají se Zbraslaví žádné a v trafice mají pouze se sochou sv. Václava a kostelem sv. Jakuba.
 
Eliška Pekárková
Tak to jsme měli štěstí
V sobotu odpolene jsme vyrazili na výlet přes Zbraslav. Zrovna se tu konal sjezd veteránů, tak jsme byli našeni. Známku jsem bez problémů koupili ve Večerce na náměstí. Bohužel netuším, zda byla otevřena díky sjezdu veteránů.. Otevírací doby jsem si nevšimla...
 
Pájinka
Ahojky, známku jsem koupila bez problému v trafice na náměstí na Zbraslavi, ale udivilo mě, že nemají žádné razítko, jenom trafiky , a také nejsou schopni udělat pohled Zbraslavského zámku-kláštera, nebo jestli ho už vyprodali?Pani prodavačka mi nabídla sochu ze zahrady, tak to fakt ne!!! Budu to muset zkusit v centru,snad budu mít víc štěstí. Ale zámek doporučuji shlédnout alespoň ze zahrady-parku, jako já. Hodně štěstí na lovu turistických známek. Papánek...
 
Petr
Otvírací doba trafiky
Dne 1. 8. 2008 jse asi v 16:30 dorazil na náměstí ve Zbraslavi. Na trafice mě uvítala informace, že od 30. 6. 2008 je otevřeno jen do 16:00 (ve všední den).
 
EsterkaWoo
Půl roku od návštěvy k zakoupení :-)
Zámek jsme navštívili již dříve, samozřejmě v neděli. :-) Jediné štěstí, že jsme z Prahy takže známku můžeme nakoupit cestou na výlet za jiným cílem. To jsme také udělali, seznámeni s otevírací dobou Tabáku na náměstí jsme známku cca po půl roce úspěšně získali. Huráááá, lovu známek zdar a boji s otevírací dobou zvlášť :-)))
 
EsterkaWoo
Půl roku od návštěvy k zakoupení :-)
Zámek jsme navštívili již dříve, samozřejmě v neděli. :-) Jediné štěstí, že jsme z Prahy takže známku můžeme nakoupit cestou na výlet za jiným cílem. To jsme také udělali, seznámeni s otevírací dobou Tabáku na náměstí jsme známku cca po půl roce úspěšně získali. Huráááá, lovu známek zdar a boji s otevírací dobou zvlášť :-)))
 
Pája
Zdravím,
tak prodávat TZ v tabáku není dobrá volba. Kdo jezdí na výlety o víkendech jako my, ten má prostě smůlu. Zámek pěkný, expozice v něm zajímavá. Ale proč se neprodává známka na zámku nechápu.
 
Jitka
Zbraslav
Tabák – zavřenoVečerka - (také na náměstí, o 100 metrů dál) otevřeno, známky nevedou, ale zájem o jejich prodej by měli.S ohledem na otevírací hodiny by byla ideální kombinace obou obchůdků.
 
Hanka
tabák otevřen ve všední dny od 5 do 18, o vikendu jen v sobotu dopoledne
 
Katerina Hajkova
Myslim,ze uz jsem jednou psala a to totez!Proc ma Znamku kram,ktery NENI vecerka a v nedeli ma stejne zavreno!Navrhovala bych primo pokladnu v Zamku nebo cukrarnu na namesti (i kdyz taky mela v nedeli zavreno).K.Hajkova
 
Iva
Tabák stále funguje, ale otvírací doba o víkendu je dost nevhodná pro turisty.So-Ne 17-22.00 hod. Ve všední dny 7-22.00 hod.
 
Kuba
Pani v tabaku rikala zer ma znamky obednane delsi dobu, pry ale jeste nedorazily
 
Mirka
Prodejní místo
23. dubna 2007 jsme byli v Zbraslavi. Prodejní místo (Tabák na náměstí) pořád funguje. Turistickou známku jsme koupili bez problému (pravda, chvilku jsme čekali, jelikož si paní odskočila).
 
Vít Miš.
Problém
V březnu jsem byl v Zbraslavi a tz se tam nedá koupit. Prodejní místo je zrušený. Tímto radím všem sběratelům tz, aby při návštěvě Zbraslavi si pořídily fotku, nebo koupili pohled atd.
 
Katerina Hajkova
Prodejni misto asi jiz davno neni Vecerka,protoze maji do 18.00 a v nedeli je ZAVRENO!!!!!
 
tom
Zámek moc hezkej ale jen nechápu proč se TZ prodávaj v trafice...???
 
Tatík
V zámku trvale expozice asijského umění NG, stojí za shlédnutí i jen kvůli krásnému interiéru, turistické známky však stále neprodávají, takže zbývá trafika na náměstí (otevírací doba viz níže). Dále pěkný výšlap po turistické značce na Závist (keltské oppidum, po archeologickém výzkumu ale kvůli ničení úplně zavezeno hlínou). Naproti přes Břežanské údolí Točná, dříve také oppidum,nyní letiště.
 
Milan
Orientální výstava na zámku je fajn, české sochy ale bývaly lepší. Dostupnost známky je hodně závislá na otevírací době tabáku. Škoda, že není také přímo v galérii.
 
Alča
Nedostupná i v sobotu odpoledne
Známka je nedostupná i v sobotu odpo, já hlavně nechápu proč známku neprodávají přímo v pokladně a někde na místním náměstí a ještě k tomu v tabáku?!?
 
Yann
Nedostupna v nedeli
Potvrzuji - v nedeli je Tabak zavreny. Opravdu by se nenasel nekdo, kdu by to prodaval i o vikendu? Cukrarna, hospoda,....
 
Miloš
TZ dostání pouze v tabáku. V neděli mají zavřeno, v sobotu do 12.00, jinak do 18.00 (myslím tabák). Vstup do
zahrady zámku ja asi 200 metrů od tabáku.
 
Luboš
Pozor až do konce července je otvírací doba Tabáku pouze do 16.30. Už jsem tam byl po třetí a stále nic!
Poprvé to byla polední přestávka, poté návštěva lékaře v otvírací době. Snad na počtvrté...
 
Fylkir
Už jsem tu byl v zimě...
Známku v klášteře nemají, musíte si za ní zajít na náměstí do rohu směrem k mostu Závodu míru. V Tabáku má
paní i hodně pohledů Zbraslavi, v klášteře je jen jeden jediný. Je tu hezké okolí, které se nedá projít při
jedné návštěvě. Cena známky 25 Kč.
 
Berenika Hincová
Sbírka asijského umění v prostorách zámku rozhodně stojí za vidění. Známku mají pouze v tabáku na náměstí a
ten měl o weeku zavřeno :-(
 
Lucie Marková
Hezké místo beze známky...
Návštěvu opravdu doporučuji, zrovna když jsem tam byla, tak jsem vidělaexpozici asijského umění, ale známka je
prakticky nedostupná. Tabák má přes sobotu a neděli zavřeno a v cukrárně mi řekli, že ji dnes (v sobotu)
neseženu, v zámku zase že ji nevedou (asi o ní nestojí). Přes víkend doporučuju nejezdit.
 
Lucie Marková
Hezké místo beze známky...
Návštěvu opravdu doporučuji, zrovna když jsem tam byla, tak jsem vidělaexpozici asijského umění, ale známka je
prakticky nedostupná. Tabák má přes sobotu a neděli zavřeno a v cukrárně mi řekli, že ji dnes (v sobotu)
neseženu, v zámku zase že ji nevedou (asi o ní nestojí). Přes víkend doporučuju nejezdit.
 
Brauny
Dostupnost 2
Na získání známky aby si vzal člověk dovolenou. V trafice mají otevřeno jen přes týden a v sobotu do 12 hodin.
V cukrárně, která je otevřená i v neděli je zatím nedostali.
 
katekat
Dostupnost
nechápu, proč mají známky jen v trafice, která je o víkendu zavřená, když třeba v cukrárně je otevřeno ????
Pán cukrárny říkal, že si o ně žádal, ale bohužel ,mu je nikdo ještě neposlal.Kdy se mám dostat do trafiky,
když přes týden jsem v práci a o víkendu mají zavřeno?Sakra.
 
Petra
Klášter a zámek jsou v soukromém vlastnictví
Na zámek a klášter vypadají opravdu dobře. Jen je škoda, že jsou v soukromém vlastnictví a vstup je na vlastní
nebezpečí jen do zahrady. Ovšem z druhé strany řeky se dají pořídit hezké fotografie.
 
Medvěd
Velice ochotná paní v trafice na náměstí měla známek spoustu a dala i vybrat. Je to trafika na spodním rohu
náměstí u parkoviště.
 
Ivoš
Pouze tabák - ne večerka
Tabák se nalézá na dolní straně máměstí.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek