Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 397 - Přírodní rezervace Soos


Popis

Národní přírodní rezervace severně od Františkových lázní. Výdechy oxidu uhličitého a vývěry minerálních pramenů dokladují aktivní vulkanickou činnost.


Mapa

Navštívil jsem Přírodní rezervace Soos

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rezervace Soos - pokladna Muzeum (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Máchova 8/373, Františkovy Lázně (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Cheb
Poloha:
50°8'42"N 12°23'58"E
Hodnocení:
2.917
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 397 - Přírodní rezervace Soos


23.09.2023 - dostupná bez problému
04.09.2023 - dostupná bez problému
31.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Pěkná přírodní rezervace kterou asi u nás jinde neuvidíte trochu mě to připomínalo cestu do pravěku, můžete i ochutnat vodu z pramenu.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena na pokladně u vstupu.
 
Milan Bartoň
Milan Bartoň
SOOS
TZ koupena v IC Františkovy Lázně. Naučná stezka z větší části vedena po dřevěných roštech má délku cca 2 km. Hned vedle je muzeum úzkorozchodné železnice.
 
Marta Šoufková
Marta Šoufková
dostupnost
Koupeno v TIC Františkovy Lázně. Na pokladně SOOS bylo vyprodáno a ve stánku na parkovišti již žádné známky neprodávají.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny rezervace.
 
Renata Bezděková
Renata Bezděková
TZ 397
Přestože tento den probíhaly bourací práce v okolí parkoviště, mohli jsme naučnou stezku navštívit. Je to úchvatný přírodní úkaz,bylo po dešti, takže "bublání" bylo na každém kroku. Moc pěkné a zajímavé.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Soos
Nádherný kousek přírody, byť musíte trochu krotit vyše očekávání, druhý Yellowstone to opravdu není. :-D Vstupenka do rezervace zároveň platí i do krásného muzea přírodní historie, kde jsou jednak roztomile nepovedené modely dinosaurů a dalších prehistorických tvorů, ale hlavně tabule s nádhernými Burianovými obrazy vývoje života na zemi, od trilobitů až po lovce mamutů. Takže toto rozhodně nevynechejte.
 
Lucie Buriánková
Lucie Buriánková
19. 7. 2019
TZ zakoupena na parkovišti ve stánku s minerály a suvenýry. V obou pokladnách (v pavilonu i u vchodu do rezervace) měli vyprádáno, čekají na další. V pokladně k dispozici také dvě razítka do vandrbuchu.
 
Jan Steller
Jan Steller
Předražená známka
V Infocentru Fr. Lázně za 35,-.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Známka zakoupena za 35,- Kč v prodejničce minerálů a výrobků z nich (hlavně dámy ocení krásu šperků s kameny) u parkoviště rezervace. Samotná rezervace je úžasná, jen nám přišlo, že sucho dorazilo i tam.Rozhodně doporučuji navštívit.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
7. 11. 2017
TZ jsem koupil v info Františkovy Lázně. Toto místo je vskutku originální, trochu mi přijde jako mrtvá bažina, ale když se dokonalou stezkou zpřístupní pro turisty, vše je velmi zajímavé.
 
Wenzel
SOOS
Známka zakoupena ve stánku se suvenýry na parkovišti. Samotný okruh je zpoplatněn, cesta vede po dřevěném chodníčku, ve druhé části směrem zpět po asfaltové cestě. Po cestě jsou nainstalovány informační tabule, projít celý okruh zabere cca 40 minut. Vstupné nám připadalo vyšší, ale v jeho rámci je zahrnut i vstup do dvou budov muzeí, která se nacházejí naproti parkoviště, a do zooparku, který je vedle pokladny.
 
Catalonka
známka soos
mají ji v krámku s minerály na parkovišti, i v 19 hod. měli otevřeno.
 
Monča
známky mají
397 i 646
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
magipriba
Známka rezervace Soos i 'skanzenu' Nový Drahov dostupná za 30,- ve stánku MINERÁLY před vstupem do Soosu.
 
Lucka
Turistická známka
Na pokladně rezervace nepříjemná baba, asi ani netušila co to turistická známka je. Ve stánku suvenýrů měli známek habakuk, i TZ 646 Nový Drahov a navíc nám paní poradila kam na výlety v okolí a doporučila vhodný kámen k měsíčnímu znamení.
 
Jana
TZ 397
Dostupná bez problému, mají jich tam vyrovnyný sloupeček
 
Pavel
TZ 397 a TZ 646
Obě dvě známky dostupné, zakoupili jsme také stříbrnou a zlatou medaily a stampku štítek.
 
Pavel
TZ 397 a TZ 646
Obéé
 
Pepa
V pohode ke koupi v mineral souvenyr stanku
Skoda, ze ji neprodava primo soos
 
Tereza Pešková
Tereza Pešková
známku jsme nesehnali
V SOOSu mají známku pouze ve stánku se suvenýry, který byl zavřený, i když měl mít otevřeno (denně kromě pondělí od 10 do 18), na pokladně není známka dostupná. A íčko Americká ul. ve Františkových lázních je zrušené.
 
David Šturc
David Šturc
Známku nelze koupit
Íčko ve Františkových Lázních je zrušené,v SOOSu je jen ve stánku s minerály, které má prý věčně zavřené, tak i dnes, u dvou pokladen ji nevedou - záhada proč
 
David Šturc
David Šturc
Známku nelze koupit
Íčko ve Františkových Lázních je zrušené,v SOOSu je jen ve stánku s minerály, které má prý věčně zavřené, tak i dnes, u dvou pokladen ji nevedou - záhada proč
 
Václav Tauš
Václav Tauš
Mineral Souvenyr - Přírodní rezervace SOOS
Doporučuji návštěvu spojit s jízdou důlním vláčkem.
http://www.csimc.net/soos/plakaty/soos_2014.jpg
 
Vendy Volavková
Vendy Volavková
Známku nelze koupit
MIC ve Františkových Lázních je zrušené bez náhrady a přímo v SOOSu je k mání pouze v prodejně na parkovišti, kde je však otevřeno pouze o víkendu :-(
 
Pinďa
V Íčku
TZ jsem koupil ve Františkových Lázních v místním íčku, společně s TZ Frant. Lázně
 
Jakub Šavlík
12.05.2013, Velmi pěkné, TZ zakoupena hned u parkoviště v mineral souvenyr spolu s TZ 646 - Nový Drahov. Sice vstup do SOOS je poměrně drahý, ale zahrnuje i vstup do muzea přírody Chebska a muzea dějin země. Doporučuji
 
Pavla
7.8.2012 - určitě stojí za zhlédnutí, co příroda všechno umí... Proč nemají TZ u pokladny v muzeu, ale jen ve stánku na parkovišti (má jinou otevírací dobu než pokladna) je mi sice malým tajemstvím, ale hlavně že je dostupná. Mají i TZ Nový Drahov.
 
Richard
Vřele doporučuji k návštěvě. Není to rozsáhlá rezervace, ale opravdu stojí za shlédnutí. TZ v dostatečném množství.
 
Skybka
10.7.2011 krásná procházka, která dokumentuje vývoj Země.
 
Janex
Dnes pravděpodobně kvůli špatnému počasí stánek se suvenýry uzavřen.
 
Libor
20.05.2011 - bezvadná krátká procházka po jednom z nejhezčích a nejzajímavějších míst v této oblasti - jendoznačně doporučuji, to se jinde nevidí (Tz koupena ve staánku na parkovišti u SOOS), otevírají v 9:00, stánek o něco později
 
roman
....
opravdu zajímavé místo, návštěvu lze doporučit. ani nevadilo že pršelo. ale ten smrádek byl jako by se tam někdo po.... ale byla to sýra
 
Eda
Červen 2010: TZ Soos je nyní k mání nejen ve stánku s minerály u rezervace, ale také v městském infocentru ve Františkových Lázních (u autobusové zastávky Františkovy Lázně - Městské sady).
 
Petr
Úžasná procházka dokazující vulkanickou činnost. TZ v suvenýrech parkovišti mají - společně s TZ Nový Drahov - obě dvě za starou cenu - doprodávají loňské zásoby.
 
Mirka
Suvenýry zavřené - dovolená 4.-18. září
Bohužel jsme se trefili zrovna do dovolené, takže známku nemáme. V hlavní pokladně celkem příjemná paní, ale v druhé pokladně paní tak otrávená, že ani nezvedla hlavu, když jsem se jí na něco ptala. A dělala, že ani neví, co známky jsou, a že "něco takovýho" oni teda nemají. Když jsem viděla i reakci paní z hlavní pokladny na dotaz jiného návštěvníka, získala jsem dojem, že s pánem ze suvenýrů nemají dobré vztahy. Ale těžko říct, těžko soudit. Každopádně toto místo opravdu stojí za návštěvu, něco takového se jen tak nevidí. Vážně paráda!
 
Tatík
22.8.209
Turistických známek dostatek ve stánku s minerály u parkoviště, u pokladny mají jen pohledy. Vstupné do celého areálu 45,- (30,-) Kč. Obě muzea, záchrannou stanici pro zraněná zvířata, rodinku daňků za stánkem s občerstvením i naučnou stezku rezervací lze pohodlně zvládnout za 2 hodiny. A vše stojí za shlédnutí, souhlas s passem 10.5.2009.
 
Martin
Opravdu stojí za to si tam zajet.Prohlídka trvá podle toho jak kdo má zájem a jak je rychlej.Ale je tam nádherně.Nikdy jsem neviděl ještě nic takového.A ještě po ceste najdete spoustu jiných zajímavostí
 
pass
návštěva rozhodně stojí za to, je to zážitek! známky v suvenýrech na parkovišti, pán v suvenýrech toho mnoho ví a poradil nám spoustu úžasných míst k vidění! dámy na vstupenkách vskutku lehce nepříjemné, ale co... a muzea jsou dle mého také pěkná - jedno plné vycpaných zvířat, a to převážně ptáků s popisky, druhé se věnuje geologickým dobám a potažmo vzniku soos.. a ocenit je třeba i činnost zdejší záchranné stanice pro zraněná zvířata, která z pochopitelných důvodů nemá nijak rozsáhlé expozice...
 
Lída
Nádhera
Velmi doporučuji. Nikdy jsem nic takového neviděla. Prostě nádhera!
 
Mirka
Počasí bylo nádherné. Byli jsme překvapeni jak je tam krásně. Bylo to velice zajímavé. Známky je dostupná ve stánku se suvenýry. Dokonce tam koupíte i z¨námku Nového Drahova.
 
Radek
Příjemné počasí, vše takřka vyschnuté, takže pár bublinek a dva prameny, malá muzejka celkem o ničem :-(, TZ k dostání v Mineral souvenir spolu s č. 646 - skanzen Nový Drahov
 
golfoxovox
SOOS je prostě klasika karlovarského kraje... Moc pěkné! :-)
 
Sawyer
Známku mají v Mineral souvenir spolu s č. 646 Nový Drahov. Soos je velmi zajímavý, zajímavější než třeba slatě na Šumavě. Bylo vlhko a bahenní "sopky" se činily.
 
Vendula
Prijemná procházka po zajimavé krajine. Muzea jsou malinká, ale presto jsou pekná, jen ty paní co tam prodávaj ty listky jsou takové neprijemne.
 
Petr
V současných vedrech je rašeliniště SOOS téměř vyschlé a mimo vývěrů vod nejsou bahenní vývěry vůbec vidět. Z tohoto důvodu 50Kč vlezného je drahé!
 
ptiger
teda SOOS v děšti má taky své kouzlo....
 
JirkaS
Nevím proč je zde vedeno městské muzeum v F.L. jako místo, kde se dá tato TZ koupit. Nejdřív mi trvalo než
jsem muzeum našel, a pak se dozvěděl, že žádné známky muzeum nemá. Od místních se též dozvědět kde muzeum se
nachází je též problém. Bohužel Skalná mi pak z časových důvodů nevyšla.
 
Lenka Nováková
stánek Mineral souvenir
celý leden z technických důvodů zavřeno
 
evaK.
SOOS moc pěkná přírodní lokalita, bohužel bublajících mofet je tu čím dál méně. Známka nedostupná, v
Minerálech drželi zřejmě státní svátek, zavřeno a paní v pokladně u dinosaurů byla silně neochotná a velmi
skoupá na slovo.
 
Andilek@Prazdroj
Známka v pohodě zakoupena v Minerálu Suvenýr. SOOS je nádherná přírodní rezervace s naučnou stezkou. Nejvíce
nás okouzlili minerální prameny a "vůně" rašeliny :-)
 
Kikin
Soos nás nadchl, měsíční krajina, ale zároveň živá.
 
lukin
známka
Na hlavní pokladne známku nemají. suvenýry mají být otevreny v 9:30, byli jsme zde do 10.00 a nikdo neotevrel.
Mají tam z toho holubník.
 
Martinka
V pokladně známky neprodávají, Minerál suvenýr je dřevěný stánek na parkovišti, tam je mají bez problémů.
Naučná stezka super, určitě to stálo za to.
 
Zirafka
Bylo to tam mooc krasny, ale mooc suchy, pripominalo to mesicni krajinu. Ovsem mofety krasne bublaly.
 
Schenk
Jedinečná geologická lokalita s postvulkanickými projevy - výrony plynů (mofety) v bahenních sedimentech,
krystalizace solí na povrchu a další úkazy. Kromě procházky terénem je zde museum přibližující geologický
vývoj Země a střední evropy (Jurský park). Návštěvu Soosu doporučuji spojit s prohlídkou nejmladšího vulkánu
ve střední Evropě - Komorní Hůrkou na opačné straně Františkových Lázní.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek