Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 398 - Besedické skály


Popis

Skalní labyrint v Českém ráji u stejnojmenné obce, útočiště v dobách válek a reformace.

Mapa

Navštívil jsem Besedické skály

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení na rozcestí, Michovka 9
Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení u Parkoviště, Besedice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Infoshop Vejměnek, Malá Skála 12 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ČESKÝ RÁJ (www.rajnet.cz)
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Jablonec nad Nisou
Poloha:
50°37'33.61"N 15°12'7.48"E
Hodnocení:
2.945
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 398 - Besedické skály


23.09.2023 - dostupná bez problému
12.08.2023 - dostupná bez problému
12.11.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Musím uznat, že skály jsou opravdu fantastické. TZ v IC Vejměnek
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze stánku v Turnově u Dlaskova statku.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz v ic Vejměnek. Jedním slovem bomba. Udělal jsem si stejný okruh, jako na Výleťáku a važně to nemělo chybu. Lepší než Adršpach nebo Teplické a hlavně žádný lidi.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
26. 10. 2008
TZ jsem sehnal v kiosku u Hrubé Skály
 
Viktor Blinka
Viktor Blinka
TZ
Známka dostupná v Infoshopu Vejměnek.
 
FCB
Známku
jsme koupili v občerstvení u parkoviště.
Besedické skály jsou krásný skalní labyrint, kde jsou i úžasné vyhlídky. Návštěvu rozhodně doporučuji.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
bez problémů v občerstvení u parkoviště, mají zde i "mimořádnou" TZ - "vlastní" z limitované edice s motivem "kofola - už to tady zase voní po bylinkách", prodávají ji za deset Kč, když si dáte
dvě točené kofoly. Obsluha velmi milá.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Bohužel obě udávané prodejny známek měli zavřeno. Známka objednána v Rýmařově.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
Besedické skály
Besedické skály jsme navštívili 7.6.2020.
Je to moc pěkné skalní bludiště s mnoha vyhlídkami na Český ráj. Bylo tam několik cest k prolízání. Besedické skály rozhodně doporučuji navštívit.
Jinak TZ už mám z dřívějších dob.
 
wenzel
Besedické skály
Nádherné skály a bezvadné skalní bludiště s mnoha vyhlídkami do blízkého i vzdálenějšího okolí. Skalní bludiště Kalich se nachází na modré turistické trase, skalní bludiště Chléviště s nádhernými vyhlídkami je na žluté stezce. Ještěže jsou turistické značky téměř na každé skále, snadno by se zde dalo ztratit. V horkých dnech je mezi skalami příjemný chlad. TZ koupena v IC v Malé Skále vedle Boučkova statku.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Besedické skály
Besedické skály jsou další z dominant Českého ráje, které stojí za to navštívit. Je tu spousta labyrintů a výhledů do okolí. Známka zakoupena v IC.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Besedické skály (součástí trasy jsou skalní bludiště Chléviště a Kalich) jsou opravdu pěkným místem k výletu do Českého ráje. A pokud budete mít štěstí tak jako já na malý počet turistů tak skutečně můžete mít pocit, že se mezi skalami ztratíte. Trasa po Besedických skalách je dlouhá cca 6 km, ale dá se spojit s cestou na velice pěknou a romantickou zříceninu hradu Zbirohy (s vlastní TZ). Na trase je několik krásných vyhlídek na Český ráj, hrad Vranov, Frýdštejn, ale třeba i na Ještěd či kopce Krkonoš.
TZ jsem zakoupil v Íčku na Boučkově statku, kde byla zásoba dostatečná s možností nákupu i ostatních TZ z okolí za standardní cenu 30 Kč.
 
Brian
Hey how did you buil
Hey how did you build that? how much did it coast i want to build something like this but i dont know how to start and it would pobrly look nothing like it.
 
Kolawole
Moc your the biggest
Moc your the biggest soft cock for pyinussg out on building a ramp and jumping the interstate, its only 5 lanes FFS you could jump that easy
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Prodejní místo
na Boučkově statku
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
Pohoda
Známka i v občerstvení i v suvenýrech na parkovišti. Pivíčko, razítko a pokračoval jsem po modré do Malé Skály. :)
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Besedické skály
Turistické známky mají na parkovišti a v občerstvení v Besedicích. Žlutý okruh 5 km s nádhernými vyhlídkami je na necelé dvě hodiny, jen zelená turistická značka na Zbirohy není označená.
 
Lenka Krejčová
Lenka Krejčová
Lenka
sehnala jsem ji na parkovišti v Besedicích.
 
Renda
Známka koupena na parkovišti kousek od občerstvení.Mají tam i VTZ č.911 Koberovské šlápoty 2011.
 
Libor
23.03.2012 (pátek) - TZ dostupná v občerstvení na parkovišti v Besedicích (otevírají v 11 hod.), skalní bludiště Kalich i Chléviště moc pěkné, na konci března ještě se zbytky sněhu - za cca. 2 hod. dopolední procházku jsme nepotkali ani živáčka
 
Alena
Tuto známku lze zakoupit jenv Besedicích, jinde ji nekoupíte, zkoušela jsem to na všech uvedených prodejních místech a měli ji jen v Besedicích.
 
K8
Prodejní místa
Nad prodejními místy jen kroutím hlavou - V Sedmihorkách? U myší díry ? Možná bych tak věřil tomu Dlaskovu statku....
 
Gogol
Místo opravdu nádherné po žluté úplně ideální, kdo má dost síly a nezkrátí si okruh po červené dojde ke skalní vyhlídce sokol z níž je nádherný pohled na Suché skály, vřele doporučuji. Hospůdka v Besedici ale bohužel zavřená a bez označeni otevíračky......... Dalši prodejní místa dle mého vkusu hoooodně daleko, nechapu proč se tato TZ prodáva třeba v Sedmihorkach kde je Hruboskalsko a ne Besedice........................
 
Lucka
Tuto známku jsme si chtěli koupit na dovolené na kolech v kempu Sedmihorky.... Navštívili jsme Dlaskův statek, ovšem, tam měli jen 1177, pak jsme navštívili lázně sedmihorky, kde měli jen Sedmihorskou známku a u stánky u Myší díry taktéž. Takže jsme si při vyjížďce na hrad Rotštejn - vřele doporučuji - zajeli přes Klokočí až do Besedic, kde ji naštěstí měli......
 
Kateřina
Místo,které stojí za to
moc hezké,nepřelidněné skalní město,žlutý okruh vhodný i pro malé děti s různými skalními průlezy,což je pro ně zábava,vhodné zkrátit po červené značce zpátkyvše ochotně poradí sympatický mladík na parkovišti v Besedici,též nám bez problémů prodal turistickou známkuv kiosku naproti též všichni ochotní a sympatičtí,lidí pravda nebylo mnoho kvůli ne zcela ideálnímu počasí a i tak pěkný výlet!!!!!!
 
vláďa
Místo, které mě moc příjemně překvapilo. Ačkoli nemá takovou popularitu jako jiná skalní města v Českém ráji, bohatě se jim vyrovná. Známek v kiosku u parkoviště a na parkovišti samotném mají dostatek, mladík, který měl na parkovišti službu nám poskytl i nějakou tu informaci o skalách. Moc pěkná jsou skalní bludiště a hlavně vyhlídky na žlutém okruhu, který vede přes nejhezčí a nejzajímavější místa Besednických skal. Jelikož se o besednických skalách asi moc neví, také lidí zde bylo v dnešním krásném odpoledni přiměřěně. Moc pěkný kout naší vlasti, který určitě stojí za to navštívit.
 
HOLAS + Peťa
Známka bez problému v občerstvení u parkoviště. Moc krásné místo, určitě se sem vydejte, nejlépe k večeru, moc lidí tam už nebude. Příjemná procházka.
 
Katka
Známku jsme dostali bez problémů. V občerstvení byla sympatická prodavačka, zahrádka plná turistů i místních. Všichni žili především ME ve fotbale :-) Besedické skály jsou moc krásné. Především Modlitebna českých bratří. Doporučuji.
 
Pinďa
Nové místo
Neděle 27.4. byl krásný dubnový den. Tůristů jak máků, autama přetékající parkoviště a na parkovišti novotou zářící bouda pro výběrčího. A u výběrčího na stolečku stál mezi ostatními suvenýry v plné kráse On. Visánek plný TZ 398.
 
Pařez
Haluz! Pan vedúcí čekal na dodávku zboží a tak jsme se dobouchali! Jinak by tam prý nebyl, ačkoli mělo být otevřeno, omezení otvíračky se asi nevyvěšuje. Ovšem TZ ochotně prodal a i razítko poskytl (vrátili jsme)- má stejný symbol jako na TZ. Takže zkuste zatím spíš jen o víkendech.
 
Pinďa
Furt zavříno
Neděle 10.2. byl krásný únorový den. Tůristů jak máků, autama doslova přetékající parkoviště a na ceduli u kiosku nápis: Sejdeme se na Velikonoce.
 
Zuza
Skály a bludiště NÁDHERNÉ (i přesto, že je to krpál). Ve stánku v Besedicích protivná čůza, která se mohla zbláznit z Němců, ale nám tvrdila, že známku nemá, i když jí měla vystavenou. Že prý tu vystavenou nám neprodá a jiné nemá. Důvod odmítnutí neřekla, prostě neprodá a hotovo. Ještě že je možnost si o známku napsat.
 
Martina
Asi nejkrásnější skalní město v Českém ráji. Jen kdyby to z Malé Skály nebyl takový krpál :-))
 
Aleš KČT Pohoří
Ač byl dnes APRÍL výlet do Besedických skal neměl chybu.Výborné výhledy na Jizeru ,Suché skály i zasněžené Krkonoše.Pouze vítr nemusel tak fučet jinak jsme šli i s malými dětmi 5,6,8 a 9 let. Pro podobné věkové složení vřele doporučuji.TZ v pohodě v kiosku u parkoviště.Za měsíc se chystáme na Frýdštejn a Kopaninu a tak se již těšíme. 8 spokojených turistů z KČT Pohoří(Královehradecká oblast)
 
Pinďa
Zavříno
Neděle 22.10. byl krásný říjnový den. Tůristů jak máků, aut na parkovišti 6 půlek a na ceduli nápis. Sezóna skončila. Zavřeno. Takže milé TZ, chystejte si na centrále obálky. Asi je budete brzo potřebovat. :-))
 
Zdeněk
Skvělé místo. Jen pro turisty přicházející ze strany od Malé Skály je trochu problém najít parkoviště s občerstvením a TZ.Doporučoval bych proto lepší označení.
 
Jana a Ríša
Musíte určitě vidět!!!!
Okruh Besedickými skalami cca 1hod - nic moc náročného, některé vyhlídyky by potřebovaly proklestit, ale
shodli jsme se, že "kam se hrabou Prachovský"!!!! Méně lidstva, mnohem dramatičtější a
zajímavější. Pro mnohé bude možná i argumentem, že na rozdíl od Pracovek BEZ VSTUPNÉHO. V Besedicích
parkoviště a supr bufáč.
 
Honza Pásler
Nelze popsat slovy, musí se vidět. Skutečný Český Ráj, bohužel občasnavštěvovaný hulváty, kteří zde dělají
svinčík, vyrývají monogramy do skal a pod. Lidi, zamyslete se!
 
Fanýs
Stánek byl už zavřený, ale zazvonili jsme na restauraci a pani nám TZ prodala. A kvůli nám ještě stánek
otevřela a koupili jsme (pohledy, průvodce, zmrzlinu, limo).
 
granule
Český ráj
Při výletu z Turnova, přes Dolánky a Zbirohy jsme zavítali do Besedických skal. Skalní bludiště Chléviště,
oltář Kalich, prostě super. Menší skalní město, ale také je zde míň lidí. Hospůdka u trempa nefunguje, ale
když se nebojíte sejít ze skal trochu níž do vesnice, tak narazíte na občerstvení u parkovíště, kde mají
známky i pohledy s razítkem a výborné pivo Budvar. My jsme pak kráčeli na Malou skálu, ale možností je více. Z
některých vyhlídek krásný rozhled.
 
DANA
MOC PĚKNÉ BLUDIŠTĚ.ZNÁMKA JE TAKY DOCELA PĚKNÁ.MÁLO LIDÍ OPROTI PROFLÁKLÝM PRACHOVSKÝM SKALÁM.
 
David
Občerstvení je přes zimu zavřené, ale hospoda naproti známky má. Pozor otevřeno je až odpoledne, od 16 hodin.
Když zazvoníte mimo otevírací dobu, paní vám známku prodá
 
Danča
Nádherné sklaní bludiště s vyhlídkami, které jsou bohužel místy zarostlé, tudíž neuvidíte nic. Občerstvení u
trempíka nebo na parkovišti. Všimněte si pejska, katerý tu vždy popíjí se svým majitelem pivo z popelníku.
 
Kuba
Pěkné skalní bludiště, doporučuji žlutou turisticku značku (okružní) s řadou krásných výhledů.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek