Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 407 - Poděbrady


Popis

Lázeňské město s řadou památek a barokním zámkem na místě pradávného brodu přes Labe.

Mapa

Navštívil jsem Poděbrady

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Prodejna tisku a upomínkových předmětů, Divadelní ulice
Toto místo prodává také turistickou známku
TIC, Nám. T.G. Masaryka 210/17 (budova vlakového nádraží), Poděbrady (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Polabské muzeum, Na Dláždění 68/25, Poděbrady (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Nymburk
Poloha:
50°8'32.5"N 15°7'5.82"E
Hodnocení:
2.858
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 407 - Poděbrady


31.07.2023 - dostupná bez problému
24.06.2023 - dostupná bez problému
20.05.2023 - předražený sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Martin Křížek
Martin Křížek
Zklamání
Návštěva Poděbrad z hlediska turistických suvenýrů byla jedna velká tragédie. Infocentrum na náměstí zavřené !!! Známku s Jiříkem jsme zakoupili v trafice v Divadelní za 55,-!!! Levnější o 10,- je na zámku. Jinak známky Labské stezky a pivovaru jsou absolutně nedobytné. V malém upomínkovém infocentru u parku bylo druhů známek sice hafo, ale samé jubilejní a speciální bez souvislosti s místem. Takže zklamání.
 
Lukáš Dubec
Lukáš Dubec
Známka
Známka zakoupena na pokladně zámku v památníku krále Jiřího z Poděbrad.
 
Ivo Kušta
Ivo Kušta
TIC náměstí
Od 23.4. je info uzavřeno-
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Z infocentra, nezvyk být infocentrum otevřeno do 17h mimo sezonu.
 
wenzel
Poděbrady
Poděbrady jsou hezké lázeňské město, velice se nám líbil udržovaný park okolo kolonády, sluneční hodiny a také náměstí, kterému vévodí jezdecká socha krále Jiřího. Hned u náměstí se nachází zámek, kde je muzeum. Na zámek je rovněž hezký pohled z lávky přes řeku nedaleko velké odpočinkové zóny a hřiště. Stejně tak mohu doporučit exkurzi v místním pivovaru. Přes silniční most je to pak kousek z malebnému rybníčku se zvoničkou, kousek dál měrem ven z města je velké pakoviště, které je zdarma. Mimo sezónu bylo IC na náměstí uzavřeno, TZ jsme tak sehnali až v památníku králě Jiřího na zámku. Opět smutný příklad toho, jak mnohá IC bývají o víkendech zavřená, když chodí nejvíce turistů.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Známka dostupná v Muzeu a taky v tabáku.
 
Miroslav Kůs
Miroslav Kůs
dostupnost TZ
Tato TZ byla k dispozici jen na zámku, kam nás pro ni všichni ochotně posílali. Tak jsme zrovna prošli památník krále Jiřího z Poděbrad, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o tomto panovníkovi.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Zámecké muzeum a plavba lodí - 24.3.2018
Od vlakového nádraží je dlouhá promenáda s parkem, který končí před náměstím. Tam jsme obdivovali sochu Jiřího z Poděbrad. Potom jsme zašli za brány zámku kde je otevřené muzeum. Na občerstvení doporučuji zajít do místního pivovaru, piva tam jsou lahodná. Naše putování jsme zakončili plavbou lodí na soutok Labe a Cidliny. Cestou zpět jsme přešli přes lávku na levý břeh a užívali si čistého jarního vzduchu :)
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Lázně
Jelikož bydlíme v sousedním Kolíně tak do Poděbrad jezdíme v létě několikrát za rok jen tak se procházet,je tu klid ať už na kolonádě nebo podél Labe.Na náměstí opravdu výborná zmrzlina. TZ bez problému na náměstí v IC.
 
Alka
Lázeňské město
V Poděbradech jsme byli již po několikáté a je to krásné lázeňské město. Kolonáda, přilehlý park i květinové hodiny jsou i v září- po sezóně pěkně udržované. K ochutnání je k dispozici několik pramenů- doporučit mohu např. Trnkův pramen poblíž nádraží :-). Úchvatný je pohled na jezdeckou sochu krále Jiřího z Poděbrad na náměstí, v pozadí se zámkem. Na nábřeží lze nastoupit na loď a zamířit na Nymburk nebo opačným směrem na nedaleký soutok Lade a Cidliny, tamtéž se lze dostat i turistickým vláčkem nebo na kole či bruslích po cyklostezce.
 
Ing. Luděk Mastník
Ing. Luděk Mastník
TZ
Známka zakoupena v IC na náměstí.
 
Jaroslav Urban
Jaroslav Urban
TZ
V IC na náměstí s jezdeckou sochou Jiřího z Poděbrad k dispozicioi s ostatními asi čtyřmi v pohodě.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Poprvé jsem se do Poděbrad podíval v roce 2010. Avšak tato návštěva byla spíše účelově-pracovní. Pořádně jsem si toto krásné město prohlédl až 7.srpna 2016, kdy jsem si také zakoupil TZ. :0) Jedná se o mojí JUBILEJNÍ 100. TZ!! ;) PS: Ano vím, v tom obrovském množství TZ je to jako kapka v širém oceánu. Avšak také z mnoha míst, která jsem navštívil, mi TZ stále chybí. Jinak Poděbrady vynikají nádherným rozlehlým zelenajícím se lázeňským parkem s mnoha prameny, ze kterých lze také ochutnat. ;) TZ zakoupena v ,,Íčku". :0)
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ koupena na zámku v muzeu. V IC na náměstí měli vyprodáno. Poděbrady jsou krásné město vybízející k odpočinku a procházkám.
 
Petr Komárek
Petr Komárek
TZ
Známku jsem koupil bez problémů v IC na náměstí Jiřího. V Poděbradech jsem byl už poněkolikáté - rád se sem vracím byť i jen na krátkou procházku
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Město Poděbrady
TZ koupena v IC Poděbrady, které má i zimní sezóně otevřeno v sobotu do 13:00 hod. V prodeji je i TZ 2102 Pivovar Poděbrady a VTZ 1308 550. výročí mírové mise krále Jiřího z Poděbrad. Za návštěvu stojí zámek Poděbrady kam se dá dostat v zimně pouze na nádvoří. Pamětní síň Jiřího z Poděbrad je otevřena pouze v sezóně. Krásný je i havířský kostelík Nanebevzetí Panny Marie a přilehlá dřevěná zvonice. Procházka kolem Labe také stojí za to. Pomník Jiřího z Poděbrad na náměstí u zámku je fasninující. Celkově jsou Poděbrady krásné lázeňské město.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Podebrady
Mesto ma mnoho co nabídnout j- v mem případě těm, kteří jsou zaměřeni víc na stavby zvenku, promenádě, kolonády, cesty podél řek, courani se po ulicích. TZ v IC společně s TZ 1406 a 2120
 
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
TZ
Po nedělní návštěvě Poděbrad jsem byl rád,že jsem doma.Město má spoustu pramenů,které však jsou až na jeden zaslepeny.Jak jsem se dověděl je to kvůly mrazům.Nu to chápu.Ale Íčko zavřené a TZ absolutně nedostupná.Celkový dojem - znám spoustu jiných lázeňských měst,které stojí za vzhlédnutí.
 
Pinďa
Muzeum
TZ mají dostatek v místním muzeu. Prohlídka zabere asi hodinu a nemohu napsat, že by byla nezajímavá. Otevřeno je až do 17 hod. Oživíte si znalosti ze školy, dozvíte se o místním pokladu, který byl nalezen při stavbě hřiště a v prvním patře je, kromě příležitostných výstav, zmapován i počátek zdejšího lázeňství.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Lázně
Známka koupena v IC. V době naší návštěvy byly ve městě historické řemeslné trhy, mnoho lidí ve starobylých kostýmech a např.kováři. Město je nádherné a plné zeleně - prostě lázně. Na náměstí, blízko zámku jsme se výborně nadlábli. Manželka si tu koupila plyšovou "fretku z Číny" od autistických dětí a neměla už na lázeňské oplatky.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
neděle
TZ dostupná dne 11.5.2014 v infu na náměstí-otevřeno po-pá 9.30-18.00,so+ne 9.30-17.00.
TZ též dostupná v malém zrekonstruovaném muzeu-památníku krále Jiřího z Poděbrad,na zámku,otevřeno út-ne 9.00-17.00.
Vydali jsme se na akci Lodě na Labi,která měla začínat v 10.00,ale ani k poledni,kdy jsme se vrátili z projíždky parníkem se nic nedělo.Zklamání jsme si vynahradili procházkou po kolonádě,a teplou lázeňskou oplatkou.
 
Majka Tykalová
Majka Tykalová
:)
Krásný výlet. Navíc dnes sraz motorkářů, takže zážitek dvojnásobný :))
 
Jindra
Podděbrady
Známka zakoupena na náměstí v Íčku. Spolu s ní rovněž měli TZ 1406 - Slavníkovská Libice a VTZ - 550. výročí mírové mise krále Jiřího z Poděbrad.
 
Renda
Známku mají v IC a taky v muzeu. V muzeu je vystava šitých hraček. Moc pěkný.
 
jerry720
Poděbrady.
Poslední zastávka v tomto městě v pátek 01. 06. 2012. TZ bez problémů k dostání v "Íčku" vedle městského úřadu na Jiřího náměstí.
 
pavel
krásné město,které stojí rozhodně za vaší návštěvu vlakem a kolo sebou,auto nechte doma a nezhoršujte již tak katastrofální dopravu v centru,mají tu přepichové ciklostesky,krásný zámek,centrum,sochu Jiřího z Podebrad,kolonádu,parky a všude zelen a kytky,ne nadarmo se tomuto městu říká-město srdce.
 
Ing. Ladislav Jakl
TZ koupena v prodejně tisku a up. předmětů. Pak jsem navštívil zámek (tam ji měli samozřejmě rovněž) a rozhodně to stojí za to. Doporučuju každému prolézt památník až do sklepa, byť jsou tam strmé schody. Překvapilo mě, kolik návštěvníku nakoukne dveřmi do památníku, a když zjistí, že by měli platit 20,- Kč, otočí se a odejdou.
 
Petr
Poděbrady rozhodně patří k místům,která by se měla navštívit,i kdyby turistické známky neexistovaly.Moc krásné město!!!!
 
Jiří Jirek
Dostupnost
Dostupnost této turistické známky naprosto bez problémů, zakoupil jsem jej v prodejně tisku a upomínkových předmětů. Doporučuje všem navštívit toto velmi zajímavé a krásné lázeňské město.
 
K + E
TZ zakoupena na náměstí v Infocentru.
 
Daniela H.
Poděbrady
Nádherné místo. Byla jsem tam poprvé a naprosto jsem si ho zamilovala. Doporučuji!
 
Stoupa
Moc pěkné lázeňské město. Přímo u nádraží začíná kolonáda, na osvěžení si lze načepovat místní minerálku a příjemnou procházkou se člověk dostane až na náměstí se zámkem. A příznivci točené zmrzliny si tu přijdou zcela určitě na svoje ;-) TZ bez problémů v krámku v Divadelní ulici.
 
Radka
Krásné město
I přes nepřízeň počasí, jsme si udělali výlet do Poděbrad a moc se nám tu líbilo. Lázeňský park je moc hezky upraven, všude spousta zeleně a fontánek. Trochu nás mrzí, že jsme se nemohli projet na lodi, protože byla na celý den rezervovaná, zato jsme si užili jízdu malým vláčkem k soutoku Labe a Cidliny. Tohle místo vřele doporučuji k návštěvě. My se sem ještě určitě letos vrátíme. PS: Na záchodě už byl toaletní papír a ještě si tam můžete koupit nějaké to CD nebo DVD :-)))
 
Alena
TZ jsme koupili v informačním centru. Sice jsme tam dorazili v době polední přestávky, ale než jsme prošli město bylo otevřeno.
 
Poděbraďanka
Kupte si známku na Poděbradskym zámku a za malou cenu se můžete jít podívat i do zámeckého sklepa atd.
 
kalman
známky mají v infu i muzeu
 
Jak96
Poděbrady
Kde koupím turistické známky v Poděbradech?
 
Jája a Ráďa
Taková malá poznámečka k dnešní návštěvě Poděbrad:veřejné WC na náměstí za 5 kč a na toaletách na nás čekaly místo toaletního papíru,natrhané listy z časopisů !!!! Ty pečlivě trhala paní sedící na chodbičce ! Ostuda !!!!
 
jan landa
poděbrady
na výlet jsme jeli z prahy-Vysočan vlakem. Nádherné město. park a fontány.je to asi 50 km z prazhy. je zde i soch krále jiřího z poděbrad. bili jsme i u labeZnámku jsme koupili vinfocentru na náměstí jiřího z Poděbrad.Zdrávy došli
 
Vláďa
Pěkné město, které i díky počasí bylo skoro liduprázdné. Prohlédli jsme si lázeňský park s kolonádou, ochutnali jsme minerální vodu, která vůbec nechutnala dětem a navštívili jsme zámek, kde jsme i koupili známku. Mají i pěkné razítko, které má shodný motiv s TZ.
 
milan švehla
TZ měla paní ve stánku na kolonádě. Měla k ní i zvláštní známku ve tvaru slunečních hodin včetně entymologického špendlíku. Ale tu měla poslední a visí u nás doma.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v malém muzeu na zámku a v informačním centru na nádvoří vlevo. Zvládli jsme ještě projít kolonádu, prohlédnout si sochu Jiříka z Poděbrad, ochutnat pramen a zakoupit oplatky. Všude davy lidí a kolony aut i když dálnice byla průjezdná.
 
Miloslav
Město je krasné je akorát škoda že zámek není přistupní
 
Petr F.
Město
které stojí za zhlédnutí, ovšem čas nás tlačil, proto nákup TZ v muzeu.
 
Ja
Z Technických důvodů do konce dubna je muzeum zavřeno,alespoň to bylo napsáno na dveřích
 
Pepa & Ája
Poděbrady stojí za zhlédnutí. Muzeum má i pobočku na zámku, expozice je věnována Jiřímu z Poděbrad a známku
tam mají taky (vstup za 10, studenti za polovic). Od nádraží k zámku je to cca 10-15 minut stále riovně přes
park kolem kolonády.
 
Medvěd
Známky - kvalita???
Muzeum stojí za shlédnutí, al kvalita ražby známek = ŠÍLENÁ. Vybírali jsme, vybírali, ale nakonec jsme
spokojení s tiskem na jedné straně, druhá tedy nic moc.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek