Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 59 - Horská Kvilda


Popis

Slavná horská osada, dříve vodní hamr.


Mapa

Navštívil jsem Horská Kvilda

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hotel Rankl, Horská Kvilda 18 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Informační středisko, Horská Kvilda 40
Toto místo prodává také turistickou známku
Turistické centrum Chata Terezka, Kvilda 35 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ŠUMAVA
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°3'26.84"N 13°33'29.69"E
Hodnocení:
2.864
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 59 - Horská Kvilda
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 59 - Horská Kvilda


07.10.2023 - předražený sběratelský předmět
26.08.2023 - předražený sběratelský předmět
17.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
Úžasná Šumava
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Horská kvilda
Pěkná šumavská osada, moc se mi zde líbilo. Lehce jsme se zde prošli a pokochali se výhledy a přírodou.
Navíc fajn oběd v Hospodě U Krámu s venkovním posezením.
TZ v pěkném infu s milou paní, kousek od hospody.
Měli i Kvildu a Zadov.
 
Petr Pařízek
Petr Pařízek
Motiv známky
Novým motivem známky je stavení č.p.41 po pravé straně od hotelu Rankl směr Kvilda.
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ 59
V hotelu Rankl chtějí za známku 50 Kč, takže čeká dále na jiného kupce. V IC Horská Kvilda koupena za oficiálních 40 Kč a mají tam na výběr spoustu dalších známek z okolí.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra horská Kvilda.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Horská Kvilda
Známka zakoupena v IC Horská Kvilda. Velký výběr TZ z okolí a dalších suvenýrů. Velmi ochotná a trpělivá paní. Nádherný slunečný den umocnil krásnou šumavskou přírodu (pramen Vltavy, Černá hora, Březník, Modrava, Tříjezerní slať, rozhledna Jezerní slať).
 
wenzel
Horská Kvilda
Podobná osada jako nedaleká Filipova Huť. Hlavní silnice a po stranách řídká zástavba. Výhledy do okolí pěkné, ale na Filipce jsou dle mého názoru hezčí. Dominantou je Hotel Rankl, které je vyobrazen na TZ. Místní IC je bohatě vybaveno, kromě tradičních suvenýrů je zde možno zakoupit i nějaký ten hadřík na sebe a mnoho dalších serepetiček. V nabídce je široký výběr mnoha TZ z okolí, takže pokud nějakou nemáte nebo jste ji nestihli v jiném prodejním místu, hurá pro ni na Horskou Kvildu.
 
Michaela
Horská Kvilda
Krásné klidné místo, ve kterém jsme byli ubytovaní. Poslední den před odjezdem jsem se chtěla stavit do infocentra pro známku, dřív jsme to nestihli, ale bylo zavřeno, v pátek v 10 hodin. Nadšená jsem nebyla, celou naši dovolenou jsme na známky neměli štěstí a ze šumavi si odvezli pouze dvě.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Horská Kvilda
Roztahaná vesnička s typickými šumavskými staveními. My si udělali okruh podél potoka, mezi pastvinami s krásným skotským náhorním skotem, který zaujme každého kolemjdoucího a vyšli jsme u hotelu Rankl, který je dle mého vyobrazen právě na TZ. Íčko jsme již nestihli. Paní sice otevřela a zeptala se, co potřebuji, ale když jsem jí sdělila, že bych chtěla jen TZ, tak mi řekla, že má zavřeno a zabouchla dveře, takže o nějaké příjemnosti já hovořit rozhodně nemohu.
 
Oldřich Zelený
Oldřich Zelený
infocentrum
Nádherná osada, nádherné hory a trasy pro běžkaře. Infocentrum jak má být, bohatý sortiment, ochotná paní a dodatečné zázemí...
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Horská Kvilda
Úžasné místo, zvlášť když sem přijedete v zimě a máte takové štěstí na slunečné počasí jako my. TZ dostatek v infocentru.
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Horská Kvilda
Známka zakoupena ve zdejším naprosto špičkově vybaveném infocentru. Asi nejhezčí vesnice na Šumavě, připomíná mi Rejvíz. Krásná je cesta na Kvildu přes Jezerní slať a taky cesta na Filipovu Huť a dále na Modravu.
 
Josef Pospíšil ml.
Josef Pospíšil ml.
Hospoda u Krámu
TZ je v hospodě u Krámu sice dostupná, ovšem předraženě za 33,-. Takže doporučuji koupit ve velmi dobře vybaveném infocentru. Na výběr spoustu známek i z okolí.
 
Vít Martinů
Vít Martinů
Re: Hospoda u Krámu
Jo, za tuhle cenu ji měli už vloni v červnu.
 
Miroslava Trnková
Miroslava Trnková
TZ
Známka zakoupena v IC Horské Kvildě, kde měli na výběr z 13 různých dalších TZ. Příjemné prostředí, jen slečna brigádnice bohužel velmi neochotná.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Horská Kvilda je krásná šumavská vesnička rozprostřená v dolině, která je nejchladnějším místem v ČR. Rekordem je - 41,6°C na Jezerní Slati. Velice příjemné místo je restaurace U Rankla s příjemným občerstvením.
TZ k dostání v Íčku v Kvildě, nebo velice pěkném obchůdku suvenýrů za Íčkem.
 
Josef Pospíšil ml.
Josef Pospíšil ml.
TZ
TZ bez problému k dostání v infocentru Horská Kvilda - velmi dobře zásobené infocentrum s velkým výběrem suvenýrů a to včetně TZ (asi 20 druhů). Horská Kvilda je nádherná především v zimě, běžecké trasy jsou super!!! TZ také dostupná v občerstvení U krámu, kde se také v Horské Kvildě nejlépe najíte.
(V IC Modrava TZ neseženete.)
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
sobota
TZ dostupná s mnoha dalšími TZ z blízkého i vzdáleného okolí v bohatě zásobeném,a navštěvovaném infocentru v Horské Kvildě,hned u silnice,
 
magipriba
V infocentru na Horské Kvildě potvrzuji dostupnost následujících turistických známek: HORSKÁ KVILDA, BŘEZNÍK, PRAMEN VLTAVY, CHURÁŇOV, CHALUPSKÁ SLAŤ, JEZERNÍ SLAŤ a BUČINA/KNÍŽECÍ PLÁNĚ. Skvěle vybavené infocentrum, velmi ochotná paní, mnoho turistických materiálů zdarma. V hotelu RANKL v horní části obce jsme zaznamenali zdražení (jídla kolem 100,-) i jisté gastronomické zhoršení. Dostat za stovku sekaný řízek z mraženého polotovaru zcela prostý jakékoliv chuti a k němu pár nedovařených brambor , tak to považujeme za velký průšvih. Naopak můžeme doporučit velmi dobrý guláš za stejnou cenu.
 
Lenka
Krásné místo, perfektní informace v infocentru včetně mapy zdarma.
 
K + E
TZ koupena v informačním středisku. Nádherná krajina a mnoho penzionů k ubytování.
 
jerry720
Horská Kvilda.
Poslední návštěva v sobotu 17. 09. 2011. Pěkná procházka je po zelené turistické značce od Hotelu Rankl na Filipovu Huť, tam si dát v Hájence česnečku a pivíčko a vrátit se zpět na Horskou Kvildu:-) Jinak TZ byla bez problémů k sehnání v "Íčku" na Horské Kvildě. Po nedávném požáru je celá budova pěkně zrekonstruovaná.
 
jarabr
Docela pěkné
Docela pěkné místo na krátkou procházku, nebo na delší, když to spojíte s Jezerní slatí a Kvildou. Známka dostupná bez problému v Hospodě u Krámu.
 
Waynee
Doporučení
Doporučuji trasu:Horská Kvilda - Jezerní slať - KvildaZnámky bez problému na uvedených místech.....
 
Vavřík Ag
Příjemná slečna v íčku, známek dostatek a samotná Horská Kvilda také moc pěkná.
 
magipriba
Infocentrum (muzeum) a Informační středisko jsou jedno a totéž místo. Kromě TZ Horská Kvilda mají také Chalupskou slať, Jezerní slať, Bučinu-Knížecí pláně, Březník a Prameny Vltavy. Pro hladové mohu upřímně doporučit samoobslužnou jídelnu v Hotelu Rankl, moc příjemné posezení, do 18h hotovky v cenách okolo 80,- . Měl jsem tam nejlepší kapustový karbanátek svého života :-) .
 
K8
Jaký je rozdíl mezi prodejními místy:- Infocentrum (muzeum), Horská Kvilda- Informační středisko, Horská Kvildaa co je prodejní místo: Horská Kvilda ?
 
Petrklíč
Známku jsme koupili v info na Kvildě.Příjemná slečna,příjemné prostředí.Doporučuji i návštěvu řezbářství,krásné výrobky.
 
Krtik
Znamku jsme zakoupili bez problemu v Infocentru. Moc pekne centrum i s ochotnou slecnou.
 
Jana
TZ jsme koupili bez problémů v řezbářství. Ovšem pozor na otevírací dobu Infocentra v červnu - otevřeno mají v závislosti na návštěvnosti a rozhodnutí pana starosty.
 
Mája
omluva
Omlouvám se, předchozí kkomentář patřil Kvildě, nikoli Horské Kvildě.
 
Mája
Obě infocentra v Kvildě mají otevřeno pouze do 16 hodin, tak pozor na to. Jinak ale není problém je najít, známek mají dostatek. Dokonce i co se týče druhů: 3 výroční a 3 stálé (Kvilda, Jezerní slať, Knížecí pláně).
 
Pinďa
Řezbářství
TZ bez problémů, spousta krásných předmětů ze dřeva, u stropu visící hrnečky... Pokud se tam v nejbližší době opět podívám, určitě si s sebou vezmu víc peněz. Dárky do zálohy se vždycky hodí.
 
mapina
TUr. známku jsme kupovali v Horské Kvildě v Infocentru, měli jich dost, ale jaksi jsem nepochopila, že její cena byla 30 kč!!!
 
Mároš+Macik
Známku prodávají i v "ubytovně" Hamerka naproti hotelu Rankl.
 
Karel
Na kvilde se mi moc libi, v infu jsem bohuzel nebyl, ale rezbare znam osobne, je to sikovny chlapik. Novy motiv znamky dokonce navrhoval on sam...
 
lois
11 08 2006 TZ koupena v Řezbářství Tittl & synové známek dostatek,samotné místo skvělé jak návrat časem zpět.Dovoluji si poznámku k příspěvku od Zdeňka v řezbářství mají 6 druhů známek, protože se musí sakra ohánět ,aby si vydělali což je vidět na způsobu prezentace a nabídky zboží i tz jsou zboží a oni obchodníci ,kteří žijí ze zisku ne z podpory.Je na každém a na jeho svědomí jestli sbírá jen čísla nebo také třeba zážitky vzpomínky na dané místo,ale každý má právo si vybrat i rozhodnout ...
 
gerbera
IC v Horské Kvildě dne 7. 8. 06 zavřeno z důvodu nemoci, datum neuvedeno. TZ mají v řezbářství a spoustu dalších.
 
Michal
Horská Kvilda
Horská Kvilda a celé její okolí je bezvádné místo pro trávení dovolené. Všem doporučuji. Určitě jsem tam nebyl naposledy. Známku Horské Kvildy bez problémů koupíte u místního řezbáře na rozcestí U Daniela. Tam mají i jíné, například výroční známky. Dále je prodávají např. na "ubytovně" Hamerka, kde jsem bydlel.
 
Ivča
12.7. v infocentru Horská Kvilda TZ No.59 neměli. Měli jen výroční TZ Sušice pohyblivý betlém 2005, kapříka 2005 a Adalberta Stiftera. Koupili jsme ji až v potravinách v Borové Ladě.
 
Čenda
Známka Horské Kvildy
S trochou pátrání jsme sehnali v drogerii na Kvildě (vedle muzea)
 
Pepa
O den později už známku neměli ani v IC, ani v řezbářství. Za den se jich prý prodalo kolem 250. Ale zase tam mají výborné borůvkové knedlíky. :-)
 
Luboš
Známky v hojném množství v IC Horská Kvilda. Na Modravě je neměli.
 
Skokan Ivan
Známku nemají
Dne 18.6. byly známky vyprodány.
 
Peťula
Známka dostupná bez problému+betlém Sušice.VTZ.
 
Holly
TZ No. 59 Horská Kvilda byla v infocentru dostupná bez potíží, paní v infocentru nám nabídla i spoustu dalších
výročních známek. Jinak nádherné místo, krásná a drsná krajina...
 
Andilek@Prazdroj
Známka byla vyprodaná jak v infocentru, tak v řezbářství. Hlavně, že výročních měli všude dost, ale aby se
zásobili tou hlavní, to ne. Bohužel.
 
Zdeněk
V řezbářské prodejně bylo k dostání 6 druhů známek.Trochu mi uniká smysl,pokud mohu na Kvildě koupit
např.Chaulpskou slať a namusím jí ani navštívit.
 
Badys
V infocentru měli 19.7. No.59, No.509 a výroční Léto v srdci Šumavy.
 
Václav Kopáček
Nemaj známku
Dne 15.7.2004 neměli známku
 
Jindra
V kiosku mají velmi dovedně zpracovanou výstavku turistických známek.Doporučuji její zhlédnutí.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek