Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 61 - Modrava


Popis

Malebná horská stavení na soutoku Vydry, Roklanského a Modravského potoka. Nejvýznamnější turistická křižovatka Šumavy.

Mapa

Navštívil jsem Modrava

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Hotel Klostermannova chata, Modrava (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Penzion PUPÍK na Modravě, Modrava 6 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Modrava 63 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ŠUMAVA
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°1'26.91"N 13°29'36.02"E
Hodnocení:
2.848
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 61 - Modrava
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 61 - Modrava


07.10.2023 - dostupná bez problému
23.09.2023 - dostupná bez problému
15.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
Úžasná panenská příroda
 
ThomasDag
сайт
Крем Шарлотт для торта – 5 пошаговых рецептов приготовления
 
MichaelImpus
сайт
Мусагалиев рассказал, почему закрыли шоу «Игра» на ТНТ
 
Seobacklinksup
сайт
Website promotion is inexpensive with a quality guarantee, hurry up !! www.links-for.site
 
seolinkspec
сайт
We will help you promote your site, backlinks for the site are here inexpensive www.links-for.site
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Modrava
Známka zakoupena v IC Modrava. Nádherný slunečný den umocnil krásnou šumavskou přírodu (pramen Vltavy, Černá hora, Březník, Modrava, Tříjezerní slať, rozhledna Jezerní slať).
 
wenzel
Modrava
Modrava je dle mého názoru jedním z nejkrásnějších českých horských vesniček a středisek. Všude čisto, uklizeno, opravené chodníky a cesty, dostatek místa k parkování, mnoho možností k občetstvení či obědu, bohatě vybavené IC (odkud máme také TZ), nádherné domy, Klostermannova chata, pivovar (opravdu honosná stavba, na Modravě mě zaujala nejvíce). Také okolní nádherná příroda, potoky plné vody.... na Modravu se vždy rád podívám znova
 
David Mácha
David Mácha
Nikde
Ani v Klostermannově chatě nemají, také čekají, až jim nějaké dojdou....A v okolí také ne, takže v současné době nedostupná
 
David Mácha
David Mácha
Nemají
V IC prý již 14 dní čekají na zásilku TZ 61. Stejně jako na Klostermannově rozhledně
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
TZ
Známka zakoupena v IC Modrava. Krásné místo odkud vede mnoho tras na procházky. Kdo se bude stavovat na jídlo, doporučujeme hotel Modrava. Velice milá obsluha a jídlo výborné.
 
Alena Kadavá
Alena Kadavá
Modrava Šumava
Zde jsme zahájili letošní rodinné putování po Čechách. Krásné místo, určitě se zase vrátíme. Známka zakoupena v INFO Modrava
 
Jarmila Šmejkalová
Jarmila Šmejkalová
1.5.2018
TZ v Modravském info centru. Šumava je prostě snad všude nádherná.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
13. 2. 2018
Týden jsme byli na Šumavě běžkovat. Bydleli jsme v Kašperských Horách a sněhové podmínky nebyly ani tam moc dobré. Ale když jsme přijeli do Modravy, bylo tam úplně jiné klima než v severnějších částech Šumavy. Luxusně upravené stopy, luxusní sněhové podmínky. TZ z info v centru.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Typické turistické středisko.
Krásně udržovaná vesnička s množstvím penzionů. Může se vám zdát, že nejste v Česku. Muzeum Dřevák je vlastně malý obchůdek, ve kterém můžete zakoupit tradiční dřevěné hračky, píšťaly, nádobí a dekorace. Vstup sem je zdarma a kromě výrobků si můžete prohlédnout interaktivní expozici o dřevě. Bohužel většina interakcí je však vypnuta a bylo nám hloupé se ptát, jestli by nám je obsluha zapnula, takže jsme rychle omrkli a šli dál.
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Modrava
Modrava navštívena 7.7.2016, TZ zakoupena v modravském infocentru, malebná vesnička s pivovarem Lyer a obchodem s dřevěnými hračkami, na Modravu jsme šli z Horské Kvildy přes Filipovu Huť.
 
Jana Michálková
Jana Michálková
Známky v íčku
TZ se dá sehnat v íčku Modrava, mají tam další zajímavé věci, doporučuji navštívit místní pivovar, velice dobrá 12-tka..:)
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
V infocentru v Modravě bez problémů a měli tam i další známky.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Modrava je velice pěkná a malebná obec uprostřed Šumavy. Výborné výchozí místo na výlety nebo ciklovýlety směrem na Tříjezerní slať (mimochodem, škoda, že ta ještě nemá vlastní TZ), Vchýnicko-tetovský kanál, Srní, Prameny Vltavy a další krásná místa Šumavských hor. Příjemné posezení a dobré pivo je v rodinném pivovaru Lyer, přímo v Modravě.
TZ bezproblémů dostupná v modravském Íčku, včetně dalších známek.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
neděle
TZ dostupná s dalšími TZ v infocentru.V nabídce mnoho knih o Šumavě,keramika,pohledy atd.
Doporučujeme navštívit pivovar Lyer s chutným pivkem,výbornou restaurací a rychlou a příjemnou obsluhou.Najdete jej před druhým mostem vlevo při cestě od infocentra,nad Roklanským potokem.
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
TZ zakoupena v pondělí 27.10.2014 v IC Modrava spolu s 854 Březník.
 
K + E
Modrava
TZ koupena v infocentru Modrava na náměstí, které zrovna rekonstruují. Z Monravy krásná procházka na Tříjezerní slať.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
IC MODRAVA
K sehnání stejně jako před rokem TZ MODRAVY, POLEDNÍKU a BŘEZNÍKU.
 
magipriba
V infocentru na Modravě stále v pohodě k dostání známky MODRAVY, POLEDNÍKU a BŘEZNÍKU. Podle údajů na dveřích je otevírací doba po celý rok 8.30 - 12, 13 - 16. Pouze od července do září se začíná už v 8 a končí až v 17.30. V nabídce spousta turistických materiálů a suvenýrů.
 
Macíček65
TZ na Klostermannově chatě
Na Modravu jsme přijeli kolem 19,00. Na Klostermannově chatě nám prodali jednu poslední TZ. Zítra v infocentru snad budou mít další.
 
jerry720
Modrava
Poslední návštěva Modravy v sobotu 11. 06. 2011. TZ bez problémů pořízena v "Íčku" na Modravě. Z Modravy doporučuji krásný výlet na Březník po modré turistické značce podél Modravského potoka, je to cca 7 km. Zpět to lze vzít po zelené značce přes Cikánskou slať.
 
magipriba
V infocentru mají TZ MODRAVA, BŘEZNÍK a POLEDNÍK. Otevírací doba dle cedule na dveřích 9:30 - 12:30 , 13:00 - 16:30. Na jídlo doporučuji pension ARNIKA, hned za mostem přes Roklanský potok směrem na Rybárnu. Dobře vaří a hlavně je tam příjemná obsluha. Točí Gambrinus a Plzeň.
 
Vavřík Ag
Íčko na Modravě je velmi pěkné a TZ všeho druhu je zde dostatek! Jinak ale vedle něj zrovna něco staví, takže to kazí trochu dojem.
 
Silencer
Na Modravě je nádherně. Všude je to poměrně blízko, letos jsme odtud sjezdili pěkný kus Šumavy. Ubytování v penzionu Pupík dopoučuji. Pokoje poměrně malé, ale dostačující. Restauracím jsme moc nedali, ale tu přímo u penzionu nedoporučuji. Klostermanova chata má pěknou vyhlídku, ale taky nic moc. Ceny dost vysoké, pivo pod míru a hlavní jídlo jim trvalo přes hodinu. Nakonec jsme se nejlépe najedli v hotelu Modrava na kraji obce. Ceny sice mírně vyšší, ale parádní porce a milá obsluha.Krásný je třeba výlet na kole na Březník, pak kousek zpět k Pramenům Vltavy, na Bučinu a Knížecí pláně, spadnout do Borové Lady, dojet k Chalupské Slati a buď podél Vltavy zpět na Kvildu a přes Filipovu Huť na modravu, nebo se dovézt na Kvildu cyklobusem stejnou cestou.Další pěkný výlet je na Poledník, Prášilské jezero a do Prášil. Odtud na jezero Laka a Hůrku (na Laku je to z Prášil pěkný výšlap). Zpět z Prášil na Modravu možné opět cyklobusem. Pokud se vám stane jako letos mě, že přijede narvaný, tak nezoufejte, zpět je to cca 25km a můžete jet podél Vchnicko Tetovického kanálu. Výše popsaná trasa má sice přes 80km a rozhodně to není rovina, ale stojí to za to.Pro ty kdo by hledali vilu pana Bakaly, tak je vpodstatě v kopci za Klostermanovou chatou, když se jede do kopce na Kvildu tak kousek za odbočkou je další a dostanete se tam. Jinak není odnikud vidět, protože okolo je les.Když si ráno přivstanete a stihnete první cyklobus do Železné rudy, tak se dá zvládnout pancíř, Čertovo a Černé jezero, Železná Ruda a ještě si odskočit do Německa na Velký Javor, to je opravdu zážitek, ale vezměte si na lanovku 10EUR na osobu.Pěší je pěkný výlet na tříjezerní slať, pak sejít k Vchynicko Tetovikému kanálu, dojít pod Antýgl, k Turnerově chatě a zpět ke kanálu a dojít až k rechlím a zpět na Modravu.Když vyjde počasí jako nám letos tak je to nádherná dovolená.
 
magipriba
Znamku jsme koupili v infocentru,oteviraci doba v zari 9.00 - 17.00. Maji take Breznik a Polednik. Znamku MODRAVA a 2 druhy VTZ KAREL KLOSTERMANN maji take na recepci Klostermannovy chaty. Samotna chata je zvenku i zevnitr velmi pekna a stoji za navstevu. Zaslouzila by si vlastni TZ. V restauraci skvele vari a ceny odpovidaji exkluzivite tohoto mista. Jidla v denni nabidce lze poridit okolo100,- - 130,- korun. Rozhodne doporucuji.
 
Petrklíč
Modrava
Známka dostupná v infocentru.Udělali jsme si výšlap na Tříjezerní slať.Škoda,že také nemá známku,zasloužila by si jí...
 
Krtik
Zakoupeno v Infocentru, pred nami byl vyslap na Kvildu, tak jsme si znamkou udelali radost.
 
Iška
V IC je momentálně k sehnání i TZ Poledník a Březník a několik výročních známek. Navíc se tu před turistickým pochodem můžete zásobit jídlem i pitím, samozřejmě, že za horské přirážky.
 
Pinďa
IC
Příjemné prostředí, otevřeno denně, TZ bez problémů
 
Fox
Modrava má krásné okolí a mají tady také TZ č.97 Poledník, a TZ č.854 Březník
 
Radka
Naprosto bz problémů, bylo krásně, tak jsme si to mooc užili
 
Honza Pásler
Infocentrum na Modravě otevřeno denně od 9 do 17 hod. Bohatý výběr propagačních materiálů, možnost zakoupení jednoduchého občerstvení. Velice příjemné místo.V prodeji též TZ97 Poledník854 Březník
 
Tereza
Známky se daly sehnat celkem snadno.Na jednu návštěvě hned 4 známky,v infu Modrava, Březník a Poledník.V Klostermannově chatě měli VTZ.
 
Luboš
V Modravském infu pouze Modrava, Poledník a Březník.
 
lois
15 10 2005 Turistické centrum v sobotu zavřené dle mapy TZ druhé místo v penzionu Zlatá stezka,restaurace má
na dveřích nálepku TZ ale známky neprodává.Že TZ prodává Klostermannova chata jsem zjistil až zde.
 
Holly
TZ No.61 Modrava v pohodě dostupná, v infocentru mají i spoustu dalších známek, nás potěšilo No.854 Březník,
kde už jsme byli, ale tam tu známku neměli. Tak jsme doplnili sbírku tady...
 
Ahasver
Známky už ve "Zlaté stezce" nemají, jsou v Infocentru. A je jich moc.
 
Eda
4.7.2004 - znamku meli v konzumu, ktery je soucasti penzionu Zlata Stezka.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek