Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 652 - Kladno


Popis

Průmyslové město západně od Prahy, město uhlí, oceli a hokeje. V kladenském zámku sídlí muzeum a galerie. Bydliště Mirka Svrčků.

Mapa

Navštívil jsem Kladno

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Městské informační centrum, T. G. Masaryka 499, Kladno (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
ČD Centrum Kladno (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kladno
Poloha:
50°8'45.97"N 14°6'4.7"E
Hodnocení:
2.71
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 652 - Kladno


27.01.2024 - dostupná bez problému
22.08.2023 - dostupná bez problému
19.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Známka zakoupena v IC kousek od Sv. Floriána. Mají tam ještě zámek a muzeum věžáků. Momentálně je centrum hodně rozkopané, ale až to bude hotovo tak ta hlavní třída je velice hezká.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka je v informačním centru.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka v infu ale foukal výtr a byla dost zima tak jsme se nedostali ani k zimnímu stadiónu jak jsem se těšil takže se sem určitě vrátíme až bude tepleji.
 
jeb
Re: Tz
Hned vedle inocentra je knihkupectví. Neškodilo by, kdybyste si tam pořídil Pravidla českého pravopisu.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v íčku společně s 2170.
Mají i výroční ČSR. Centrum města překvapivě pěkné, okrajové části jsem nezkoumala... ;-)
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Kladno jsem navštívil 1. března 2017 (středa). TZ jsem si zakoupil, podstatě ihned po příjezdu, v městském informačním centru. Souhlasím s panem Záhorou, neboť paní v IC byla neskutečně ochotná, poradila mi, jaká místa na Kladně rozhodně nevynechat a po mém dotazu na Kožovu Horu, mi raději ještě ověřila otevírací dobu na internetu a poté i do restaurace/rozhledny zavolala. Takhle by to mělo vypadat! ;) Pěší zóna T. G. Masaryka, náměstí Starosty Pavla a další velmi udržovaná náměstí, kladenský zámek a zahrada, prohlídka hokejového a fotbalového stadionu nebo procházka NS Vojtěšskou hutí (bývalé Poldi) - to vše mne veeelice překvapilo a zanechalo z města pěkný a zajímavý dojem. Vypadá to na mojí opětovnou návštěvu a příště snad stihnu navštívit např. i Důl Mayrau Vinařice u Kladna nebo kladenský aquapark na relax. :0)
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Kladno
Turistická známka spolu s turistickou nálepkou zakoupeny v informačním centru, které se nachází v pěší zóně poblíž kaple sv. Vavřince, asi tak 5 minut cesty od náměstí. Informační centrum má otevřeno i v zimní sezóně v sobotu do 13:00 hodin a pracuje zde velmi ochotná paní, která nám velice pomohla se orientovat ve městě. K návštěvě doporučuji procházku náměstím Starosty Pavla, bývalou synagogu kousek od náměstí a rozhodně zámek a přilehlý zámecký park s medvědáriem, bohužel medvědi ještě spí. Pokud máte rádi technické památky rozhodně nevynechejte areál bývalé Poldovky, částí vede naučná stezka. Z výletu do Kladna jsme nic nečekaly, o to více jsme byly velice mile překvapeni :)
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost
TZ zakoupena v Infocentru na pěší zóně. Mají jich plný stojánek.
 
Aleš Krump
Aleš Krump
Neděle
V neděli seženete známku na zámku. Otevřeno od 13 hodin.
 
Jan Zahradník
Jan Zahradník
Informační centrum
Známka dostupná v Informačním Centru na pěší zóně...cena 30,- a mají tam i známku Kladenský zámek...
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Známku jsem minulé pondělí sehnal v infocentru na pěší zóně, cena standardní. Medvěd na zámku se moc nepředvedl, během půlhodiny dvakrát vystrčil hlavu z betonového úkrytu, a to bylo vše. Potěšilo výtečné pivo z nedalekého minipivovaru Starokladno !
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Kladno
Známka dostupná v IC na pěší zóně.
 
Jakub Šavlík
Jakub Šavlík
Kladno
19.4.2015 (neděle), TZ zakoupena v místním zámku, asi jediné místo, kde je dostupná TZ v neděli.
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
TZ jsem sehnal na Íčku na hlavní třídě. Je to pěkné město mají tu pěkný akvapark, OC central, záchranou stanici pro zvířata Čabárna,zámeček s medvědáriem, vlastivědné muzeum a mnoho dalšího.
 
Jana Knappe
Jana Knappe
Sládečkovo vlastivědné muzeum
Známku jsme sehnali v tomto muzeu. Po cestě z dolu Mayrau je to opravdu kousíček, navíc zde zrovna probíhala putovní expozice modelů a stálá expozice fauny a flory. TZ jsme získali až na potřetí, ptž pokaždé když jsme dojeli na zde uváděná prodejní místa tak měli zavřeno nebo TZ neměli. Takže díky Bohu za muzeum. Jinak velmi příjemná paní, krom TZ mají spoustu pohlednic, literatury a suvenýrů spojených s Kladenskem.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
Známka na zámku
Díky tipům zde v diskuzi jsme se po prohlídce města rovnou v neděli odpoledne vydali do kladenského zámku (ulice Zádušní 1) a naprosto bez problémů jsme známku sehnali. Mají tam i pár výročních známek. Paní na zámku byla moc ochotná a děkujeme!
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
zavřeno
v íčku bylo již ve 12.00 zavřeno !!! i když mělo být otevřeno do 13.00 hod. Oběd je asi přednější
než nějací turisti z Moravy. Kladno děkujeme.
 
Radka
Známka
Známku jsme sehnali v kladenském infocentru, potom jsme navštívili zámeckou zahradu a medvědárium - bohužel medvědi Marta a Míša asi nebyli vidět, asi zrovna odpočívali. Mimochodem Kladeňáci mají krásné aquacentrum :-)
 
Radek
TZ Kladna lze také sehnat ve Sládečkově vlastivědném muzeu a v Kladenském zámku (ověřeno 12.7.2012) v informačním centru mají také VTZ: Kladenské dvorky 2012 a 111. výročí povýšení Kladna na královské horní město, ale nejsou vystaveny musíte si o ně říct ;)
 
eMPage
Příjemná restaurace na cestě z náměstí směrem k Lídlu, dobré ceny a příjemná obsluha to vše ve středověkém stylu. Jinak pozor, u Lidlu je PLACENÉ parkoviště, první hodina zdarma každá další pak 30 korun. Jinak měli jetě VTZ k 111. výročí města
 
ONDRA KLADEŇÁK
KLADNO
Turistickou známku měli v infocentru ( íčko se přestěhovalo do jiné budovy - také na Floriánském nám. - před vchodem je cedule, takže ho najdete lehce ) . Měli také VTZ 111. výročí od povýšení Kladna na horní město královské a také otočný kalendář za 45,- . paní v infocentru je moc milá a ráda s čímkoli poradí :D KLADNU ZDAR
 
Libor
05.09.2010 - TZ dostupná v kladenském zámku (neděle odpoledne), právě zde probíhá výstava "Kuky se vrací" (do 30.09.), u zámku v parku medvědárium, jinak Kladno mě mile překvapilo - pěkné historické centrum města
 
AneTka
Ahoj,známku jsem koupila v kladenském zámku,kde jsem navštívila Zámeckou galerii města Kladna,kaple sv.vavřince,ŠTOLA,což je simulované důlní pracoviště a zámeckou zahradu spolu s medvědáriem.
 
AFIk 2811
Jen upozorňuji, že info na Sítné skončilo provoz a TZ bez problémů koupíte v infocentru na Floriánském náměstí - u kaple sv. Floriána.
 
katka
město které je hodně roztahané
V Kladně toho moc k vidění není je tam kaple sv Floriána,a víc než deset náměstí a částí.I zámek kde muzeum dole je štola vedle moc pěkná zahrada s medvídkama a v zámku je i kaple která je zamřížovaná.
 
Mirka
Známka bez problémů k dostání v zámku. Paní nám ještě nabízela TZ č. 624 a VTZ Kladenské dvorky.
 
Pavla
Známka k nesehnání, po Kladně jsme jezdili podle zelených "íček", našli pouze knihovnu, kde už infocentrum zrušili a pak podle mapky města došli k druhému infu, které je na magistrátu města (zřejmě), ale otevřeno pouze ve všední dny. O zámku jsme bohužel nevěděli, tak snad příště.
 
Lucka
Infocentrum v knihovne je zruseny !! !! !! Kde teda sezenu znamku ?
 
Tereza
Infocentrum na náměstí Svobody ukončilo k 29.6.2007 činnost a od poloviny července by mělo být otevřeno na Floriánském náměstí na pěší zóně. Podle informací v červencovém Kamelotu (místní kulturní přehled) končí od srpna i infocentrum Městské knihovny na Sítné. Turistické známky (tato, výroční ke Kladenským dvorkům i Budeč) jsou stále k dostání na zámku, v prvním patře u průvodců.
 
Lukpel
Hodná paní ve vrátnici "Kokosu"
Bydlíme na Kladně, a tak by asi nebyl problém známku získat kdykoli. Ale můj syn se rozhodl včera odpoledne (sobota), že známku musí, po kolovém výletu převážně v okolí Kladna, mít. Jeli jsme totiž okolo a on nás přemlouval, že se dozvěděl, že mají otevřeno každý den do 18:00 kromě středy. To, že se to týká jen pracovních dní, nechtěl uznat. Tak jsem z výchovných důvodů u infocenta zastavila, s tím, že mu ukáži zamčené dveře a otvírací dobu. Paní ve vrátnici nás chvíli pozorovala a pak se zeptala: "A nechtěli jste náhodou známku? Mám je u sebe a prodávám je, když je infocentrum zavřené". To bylo radosti.
 
Egon
Ve dnech 2-3.6.2007 se koná výstava v kladenské čtvrti Podprůhon. Na akci bude v prodeji výroční TZ 25.let výstavy Kladenské Dvorky
 
Miri
Město jako takové mě příliš nenadchlo, ale známku jsem sehnala
 
Tatík
Turistických známek je dostatek v muzeu na zámku, vstupné 40,- (10,-) Kč. Otevřeno celoročně, v sobotu a v neděli jen 13-17 hod. Dvě místnosti jsou věnovány historii okolí, jinak ve výstavní části nyní fotografie Josefa Fouska a ze soutěže Stromy Kladenska. Medvědice bohužel spí.
 
K8
Infocentrum
Infocentrum na Náměstí Svobody je - je to u autobusové zástavky v takzvané "lodi", kde kromě toho je trafika, rychlé občerstvení a předprodej jízdenek ČSAD - vchod je ze strany od parku a vedle dveří májí vylepené logo TZ a za sklem je vidět hromádka TZ k prodeji - teď jsem se tam byl podívat a měli otevřeno.
 
mirek
TZ 652 Kladno
Upozornění - v centru Kladna - na Náměstí Svobody žádné Infocentrum není, a nikdo o něm neví. Je tu pouze nefungující světelná info tabule a na sloupu poblíž směrovka - 1000 m - na jinak evidentně dobře fungující Info - knihovna Sítná.
 
Crash
TZ se prodává také v Infocentru v Aquaparku Kladno. (http://www.mestokladno.cz/aquapark.asp)
 
Jableska
Kladno
Na návštěvu Kladna jsem si nevybrala moc vhodný termín. Zámek byl v pohodě, průvodkyně milé a vstřícné, ale
zámecká zahrada kvůli náledí uzavřena, medvědi spí zimním spánkem a nádherný pohled od zámku se nekonal díky
dešti. Zámek je vcelku pěkný, kostel na náměstí starosty Pavla taky, ale celkově se mi město moc nelíbilo
 
Eda
Známku jsem bez problémů koupil v IC na Sítné v Kokosu (KOmunistickém KOStele - jde o bývalé sídlo OV KSČ).
Jinak si infocentrum nemohu vynachválit - ochotná paní měla spoustu zajímavých materiálů a uměla poradit. S
tím zavíracím dnem ve středu a neděli je to bohužel pravda. Pro lovce známek, kteří pojedou od Prahy
autobusem, je IC velmi snadno dostupné, neboť většina autobusů zastavuje na nedaleké zastávce Kladno, Sítná
(je vidět i z oken infocentra).
 
Věra a Zdenda
zámek v Kladně
možnost zakoupit i známku Budeč u Zákolan.medvědárium je moc hezké,upravené.prohlídka Kladna stojí za
zhlédnutí
 
Pavel Urban
Muzeum
Muzeum je malé ale krásné, pěkná je i výstava loutek. TZ tady mají, dokonce tu mají i TZ 624 (Rotunda Budeč) a
její návštěvu vehementně propagují. Průvodci jsou tu dva milí staříci.
 
Zandt
Jediné známkové místo je opravdu nevhodné, bohužel jsem tam byl taky ve středu :-( Na nádraží nabo v muzeu (na
zámku) by to bylo určitě lepší!!!
 
Katka
Kladenské infocentrum je na Sítné v budově KOKOSU - naproti domu kultury
 
Doctor Fox
Pokud chcete známku Kladna, tak se do Infocentra nevydávejte ve středu, ať nepohoříte jako já. Středa je tam
ZAVÍRACÍ DEN !
 
Kvaka
Milá paní ve vrátnici šla zabouchat na occhotného pána v infu 20 minut v sobotu po poledni a díky tomu MÁME
známku!!
 
Pepa & Ája
Infocentrum v Kladně jsme nakonec našli, ale je to bída. Na autobusovém nádraží jsme našli ceduli Infocentrum
1000m, po zhruba 10 minutách ostré chůze další cedule Info 700 metrů, po dalších 10 minutách cedule Info 200
metrů. Ty metry prostě vůbec nesedějí, ušli jsme (a zpátky prakticky uběhli) alespoň 3
kilometry...Přimlouval bych se za prodej známky v ČD centru na hlavním nádraží, mají tam taky dost
informací o Kladně a babka za pultem mi přišla dost nevytížená.
 
David N.
Přimlouvám se za umístění TZ i na jiném místě, neboť infocentrum se nachází mimo centrum na sídlišti Sítná a
navíc má podobně jako ostatní infocentra nevhodnou otevírací dobu.
 
Kaštan
Kladno
Měla by se známka Kladna prodávat také v muzeu, které je krásné a navíc má otevřeno, na rozdíl od infocentra.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek