Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 739 - Hradec Králové


Popis

Metropole východních čech na soutoku Labe a Orlice, významné historické město, městská památková rezervace.

Mapa

Navštívil jsem Hradec Králové

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Kostel Sv. Mikuláše - Jiráskovy sady, Hradec Králové (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum Hradec Králové, Eliščino nábřeží 626 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Bílá věž, Franušova 168/1, Hradec Králové (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Hradec Králové
Poloha:
50°12'31.92"N 15°49'52.05"E
Hodnocení:
2.878
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 739 - Hradec Králové


17.12.2023 - dostupná bez problému
09.06.2023 - dostupná bez problému
09.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dolejš
Petr Dolejš
Město
Hradec jsme navštívili v období vánočních trhů. U velkého náměstí je krásný kostel sv.Ducha, hned u něj Bílá věž. Ještě jsme se prošli po Jiráskových sadech na soutok a kostel sv.Mikuláše a pak po nábřeží podél Labe. Strávili jsme zde krásné asi 3,5 hodiny.
Hradec má co nabídnout.
TZ na pokladně Bílé věže.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
wenzel
Hradec Králové
Město jsme navštívili v sobotním chladném a mlhavém dopoledni a nebýt cyklistického závodu, pochybovali bychom, že zde vůbec někdo žije. Hradečané a výletníci se začali ve větší míře zjevovat až okolo poledne. Vzhledem k tomu, že jsme se v HK nemohli zdržet déle než cca 3,5 hodin, prošli jsme si pouze centrum, náměstí, navštívili Bílou věž a podívali se do Jiráskových sadů k soutoku Labe a Orlice (kde se dají z bezprostřední blízkosti pozorovat nutrie a vodní ptactvo). Nakoukli jsem i do kostela sv. Ducha, kde zrovna probíhala mše. Líbily se i okrasné terasy pár desítek metrů od náměstí. Naopak, co nás celkem nemile překvapilo, byl fakt, že jsem v centru města měli problém narazit na restaurace s tradiční českou kuchyní. Buď byly zavřené, ty ostatní nabízely vcelku exotické krmě nebo se jednalo přímo o asijské či vietnamské podniky. Ještě si dovolím jednu kritiku, a to fakt, že hlavní náměstí bohužel slouží jako jedno velké parkoviště. My jsme auto nechali na velkém parkovišti naproti všesportovního stadionu a do centra došli pěšky, je to cca 900 metrů. TZ jsme zakoupli v pokladně Bílé věže, nicméně jsem ji také viděl v IC na Eliščině nábřeží.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena ve středu 25.8.2021 v IC na Eliščině nábřeží. Pěkné městečko, které určitě stojí za procházku.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
2. 9. 2009
Známku jsem sehnal v informačním centru.
 
RobtEvets
Obnova lázní v Podolsku
Rekonstrukce lázní v Podolsku
 
RobtEvets
Oprava lázní v Podolsku
Obnova lázní v Podolsku
 
FratiEgo
Oprava lázní v chimkách
Restaurování lázní akrylátem v Mytišči
 
AndreDus
Rekonstrukce lázní v Mytišči
Obnova lázní v Mytišči
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ a VTZ
Město Hradec Králové jsme navštívili 10.6.2020
Je to moc pěkné město s krásným centrem města akorá co mi trochu vadilo že ve městě bylo hodně dopravy trochu mi to připomínalo Prahu. TZ jsem sehnal v IC na nádraží u milé paní měla spoustu dalších TZ a taky nějaké ty starší VTZ. Z TZ jsem si vybral město a malou elektrárnu Hučák. Jinak všechny VTZ již mám,ale pár pár TZ mi od tamtud chybí. Město Hradec Králové rozhodně doporučuji navštívit je to moc pěkné město.
 
Willniz
Obnova lázní v Krasnohorsku
Obnova lázní na Krasnohorsku
 
CharlesRah
Kadeřník v Kazani
Účesy v Kazani
 
Martin Křížek
Martin Křížek
Re: Re: Hradec
Taky jsem se nad tím pozastavil. O ondatrách v Hradci nevím. :) Správný postřeh.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Hradec
Jako automobilista jsem neměl o Hradci příliš vysoké mínění (a v tomto ohledu se můj názor nezměnil :-D), tak pokud se probijete zkrz tu pavučinu zácp a kolon, dostanete se do nádherného středověkého centra obehnaného neméně nádhernými pozůstatky hvězdové pevnosti, s řadou krásných památek a skvěle vybavenými infocentry.

Vedle typických zajímavostí jako je kostel, radnice nebo muzeum bych vyzdvihl soutok Labe s Orlicí, kde se na nejjižnějším ostrohu Jiráskových sadů vyskytuje početná kolonie jak vodního (kachny, husy), tak parkového (holubi, kavky) ptactva a také minimálně dvě ondatry z nichž minimálně jedna je očividně naučená loudit tak, že přijde tak bízko, že bych si ji mohl pohladit, nebát se jejích zubů. Tak s tím počítejte, abyste jí jako já nemuseli vysvětlovat, že bohužel nic k jídlu nemáte. :-D

PS: Pro sběratele "Masaryků" (VTZ 100. let republiky). Hradec samotný mají v infocentrech, Sbor kněze Ambrože si prodávají sami ve Sboru ve Farním úřadě (při vstupu z ulice Ambrožova doprava a pak do 1. patra). Otevřeno v Po, St, a Čt dopoledne (do 12) a ve St ještě 14-(nejsem si jistý, myslím že do 17).
 
Petr Žáček
Petr Žáček
Re: Hradec
Tak ondatry, já myslel, že jsou to nutrie.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
Hradec Králové
V Hradci jsme jen přesedali na vlak ,protože je momentálně na trati Liberec - Pardubice výuka a tak jsem neměl možnost zakoupit TZ ani VTZ v infocentru na nádraží. Hradec Králové je moc pěkně město určitě doporučuji navštívit i já se sem ještě někdy určitě vydám.
 
Dennisedimi
Ктп утепленные 25-2500ква и т.п.. Заходите!
Пункт Коммерческого Учета электроэнергии Столбовой ПСС-10-ПУ, КТП КОМПЛЕКТНЫЕ ТРАНСФОРМАТОРНЫЕ ПОДСТАНЦИИ москва, Производство ктп москва и др. Вы найдете на: http://sviloguzov.ru/ - Это то, что Вам нужно!
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Bez problémů k dispozici na všech uvedených místech a několik výročních k tomu.
V Hradci jsme byli po několikáté a nikdy nevynecháme návštěvu Bílé věže, která je opravdu krásnou dominantou města. Divím se, že stále nemá vlastní TZ...
 
David Mácha
David Mácha
Bez problému
Známka a hromada dalších lze koupit minimálně ve dvou infocentrech i v sobotu
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
Všude zavřeno
Jediné infocentrum, které má mít v sobotu otevřeno bylo zavřené, známku tady nebylo možné získat.
 
Standa
Kde koupit
TZ zakoupena v novém infocentru na nábřeží hned vedle Městského muzea.
 
Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TZ a TN 739
Známka i samolepka zakoupena v IC na Velkém náměstí.Mají zde i TZ + TN Labská stezka,nemají ale VTZ 1828 spec.edice 100 let od úmrtí F.Josefa,mají ji dole na Eliščině nábřeží!
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
město Hradec Králové
TZ Hradec králové koupena na pokladně v Bílé věži u náměstí, která má celoroční provoz. Na pokladně mají kromě známky Hradec Králové i na prodej další tři VTZ a to VTZ 654 Zvon Augustin, VTZ 935 100 let odboru KČT Hradec Králové a VTZ 796 100 let moderní architektury v Hradci Králové. Na pokladně mají i dvě razítka a nespočet pohledů. Ve městě je otevřené i nové IC, které se nachází přímo naproti budově Východočeského muzea a které je i v zimní sezóně otevřené v sobotu do 16:00 hod, kde se dají koupit výše uvedené TZ a VTZ. Za návštěvu v Hradci doporučuji určitě nově zrekonstruovanou Bílou věž ze které je krásný výhled na celý Hradec Králové, dále přilehlý kostel sv. Ducha a pěkná procházka po upravených hradbách. Co trochu zamrzí, že z náměstí je uděláno jedno velké parkoviště. Celkově je Hradec Králové krásné město plné památek se spoustou parků.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Hradec má tři infocentra, ale všechny mají o víkendech zavřeno. Otevřena infa jsou pouze od června do září. Na můj dotaz, zda díky akcím, které se konají (v mém případě 30.5.2015) nebudou mít výjimečně otevřeno mi sice přišla zá porná odpověď, nicméně mi sdělili, že známky jsou k zakoupení v Bílé věži vedle infa na náměstí. Tam jsem promě TZ sehnal i tři VTZ, takže nakonec spokojenost. Jinak, Hradec očividně začíná žít až od 9 potažmo 10 hodiny. Je tam opravdu jinak mrtvo.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Hradec
TZ dostupná v IC Gočárova trida
 
Jaroslav Pelikán
Jaroslav Pelikán
p
v Hradci 28.3.2015 jsem nemohl sehnat znamku 5 informačních center zavřenych a v elektrarně znamku města neměli
 
Poly.c
Infocentrum o víkendu zavřené, ale turistická známka se dá koupit v pokladně v Bílé věži.
 
Leji1
V Hradci mají tři TIC, ale mimo sezonu mají všechna o víkendu zavřeno.
 
Majka
Známku jsme si pořídili hned po příjezdu na nádraží v infocentru. Jinak krásné město
 
Gufy
TZ opět v muzeu VČ není, paní na mě koukala jako kdybych spadnul z Marsu... v infocentru bez problémů ..
 
Gufy
TZ známka není k dostání v muzeu, magnetky také chybí. Mají jen něco málo posledních T vizitek. Jinak město pěkný, ale Pardubice jsou něco víc :)))
 
Libor
19.03.2011 (sobota) - TZ dostupná v pokladně Bílé věže, ačkoliv oficiálně by mělo být otevřeno až od dubna :-), Velké náměstí úplně vylidněné...
 
vosmet
Infocentra (obě) otevřeny pouze pondělí až pátek. Asi město Hradec Králové turisté obtěžují!
 
Groma
Známku jsme koupili přímo v pokladně do Bílé věže. Z věže je super výhled do kraje a na krajské město Hradec Králové. Doporučuji, stojí za návštěvu.
 
Bary
VTZ 700 let katedrály sv. Ducha v H.K.
Je stále v prodeji, lidi neváhejte a přijeďte !!! V prodeji v obou infocentrech a v muzeu ( tématická výstava k tomuto výročí).
 
Radek and Jana
TZ k dostání bez problémů v IC na náměstí u Bílé věže (18.8.2008) za běžnou cenu 25,- Kč. Možno zakoupit i tři druhy suvenýrů po 30,- Kč. Navíc mají i pěkná razítka.
 
Boocay
Známka dostupná v pokladně na Bílou věž za 25 Kč. Velice příjemná paní! Infocentrum o víkendech zatím zavřeno, ale od června do září SO a NE 9-15.
 
Pinďa
Žádná změna
O víkendech stále zavřeno.
 
Kamil
Moc pěkné město ale s tím IC je to skoro stejný o víkendu zavřeno ale bude i v sobotu asi od 10 do16 hodin. Moc pěkné město vřele doporučuji
 
Martin
Známku jsem sehnal pod Bílou věží za už zmiňovaných 30,- Město je nádherný, pár udržovaných parků (rozhodně v lepším stavu než naše Tyršovy sady v Pardubicích). Osobně bych doporučil kouknout se do Žižkový sadů na zbytky kaskádových hradeb s vypracovaným systémem schodišť a chodníčků.
 
magipriba
znamka v infocentru na namesti vyprodana,hned za infocentrem v pokladne u vstupu na Bilou vez znamka k mani za 30,-
 
meera
O víkendu se člověk moc nedozví a ani turistickou známku nesežene... Takže souhlasím s "cestovatelem" a řadou dalších přispěvatelů, že krajské město si tímhle dobrou vizitku u turistů nedělá. Pocházím ze Šluknova, kde mají IC otevřeno celoročně sedm dní v týdnu.
 
cestovatel
Včera tj. 3.2.2007 tedy v sobotu a ani jedno IC nebylo otevřeno!!!!!!!!!!!!Špatná vizitka KRAJSKÉHO MĚSTA u nás v Čáslavi ,která má desetkrát méně obyvatel má IC otevřeno celý rok v sobotu i v něděli.No to je hrůza.Jinak nádraží ČD pěkné a vlaky jeli přesně.
 
Daddy
Pořád se nic nemění. IC v HK má o víkendu pořád zavřeno a já se tam bohužel přes týden nedostanu. A takových
bude nejspíš víc. Možná by se nad tím někteří měli zamyslet, kdy jezdí více turistů, kteří město neznají a
potřebují nějakou tu informaci. Jinak HK doporučuji. Měli jsme krásné slunečné odpoledne a procházka kolem
Labe neměla chybu.
 
Marie
kritika
Hradec Králové - krajské město a nemá otevřeno IC o víkendu.Varuju všechny kdo tam budou mířit o víkendu.Má
osobní zkušenost -11.3.2006.Jinak Hradec hezké město,ale tohle nás zklamalo!!!
 
raf
Hradec Králové je jedno z nejhezčích měst u nás. Věřím že v IC pracují velmi ochotní lidé. Je však
neuvěřitelné že tak veliké město jako je Hradec Králové má obě výše zmíněná IC otevřena pouze ve všedních
dnech. V této době dokonceIC na Velkém náměstí z technických důvodů nemá otevřeno vůbec a cedulkou vás
odkazují do IC v Gočárově ulici. Kdo nevěří ať navštíví H.K. v sobotu nebo v neděli.
 
katy
Známku mají v pohodě na velkém náměstí, cena 20 Kč, velmi milý pán, dá vybrat.
 
Fylkir
Známky mají na Velkém náměstí i v Gočárově ul.
Návštěvu Hradce Králové doporučuji všem - Velké náměstí je velmi hezké. Zajímavostí určitě je, že hned za
kostelem je nově přejmenované náměstíčko Jana Pavla II. Co je na tom tak zvláštního? To, že v kostele byly
svého času uloženy ostatky Jana Žižky z Trocnova... Ještě přidám cenu známky - 20 Kč.
 
Fat Hippo
Gočárova
Milá slečna v Infocentru . Známek dost za 20,- CZK .
 
Martin
Ve čtvrtek 26.8. byla známka v IC na Velkém náměstí právě vyprodána. Navíc si slečna za pultem nejdříve cca 5
minut vyřizovala nesporně důležitý soukromý hovor a pak se teprve věnovala zákazníkům. V IC Gočárova se
známkou nebyl sebemenší problém.
 
Tomáš
Ve čtvrtek 5. února 2004 byla známka bez problémů dostupná v Infocentru na Gočárově tř. Infocentrum na Velkém
náměstí bylo včera zavřeno.
 
Miloš
TZ 739 je v prodeji od 30.6.2003 v INFO na Gočárově třídě. Konečně jsme se dočkali i této TZ.Miloš
 
Biggest
Tak ani 18.6. jsme se TZ v Hradci nedočkali.Chodím do IC každý týden,tak doufám že už příští středu budu
odcházet s úsměvem na rtech a známkou v kapse.
 
Šráma
10.6. turistickou známku neměli! Prý přijde!!!
 
Marcela
Znamku zatim nemaji - jeste je vubec nedostali - pry jsou ve vyrobe.Jinak ochota v info-centru.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek