Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 757 - Chrast


Popis

Renesanční a barokní zámek jihovýchdně od Chrudimi, kdysi letní rezidence královéhradeckých biskupů. Dnes muzeum zaniklých řemesel.

Mapa

Navštívil jsem Chrast

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum, knihovna, Náměstí 174, Chrast (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městské muzeum Chrast, Náměstí 1, Chrast (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Pardubický kraj/Chrudim
Poloha:
49°54'2.1"N 15°56'16.66"E
Hodnocení:
2.833
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 757 - Chrast


10.10.2023 - dostupná bez problému
20.01.2023 - dostupná bez problému
02.11.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
TZ v zámku (muzeu), doce hezký interiér a hlavně kopie Kodex Gigas. Příjemná paní nás nasměrovala. Za shlédnutí stojí i zahrada a dlouhatánská alej až do Podlažic. Zámecká restaurace vaří opravdu skvěle.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v muzeu/zámku, musíte si zazvonit, aby vás pustili dovnitř. Lidové vstupné a zajímavé expozice včetně kopie Ďáblovy bible. V zámecké restauraci už tak lidové ceny nejsou.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Hodinu před zavírací dobou nebyl nikdo z muzea k dostání - neúspěch.
 
Jan Fridrich
Jan Fridrich
Chrast
Nelze koupit. Knihovna zavřena (malují), v muzeu nikdo nebyl. Infocentrum zavřeno. V místní trafice o možnost prodeje známky již žádali, ale bezúspěšně.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Chrast
Turistická známka koupena v informačním centru na náměstí u zámku přes silnici v budově knihovny. V prodeji ji mají i přímo na pokladně zámku, který stojí za návštěvu a kde se nachází pěkně udělaná expozice o Ďáblově bibli a historii města. Jak v infocentru tak i na pokladně zámku pěkná razítka, na zámku dokonce i razítko Ďáblovi bible. Při návštěva byla otevřena i zámecká kaple. Po prohlídce doporučuji procházku krásně upraveným zámeckým parkem a návštěvu staré vodárenské věže, která v minulosti přiváděla vodu do zámku. Věž je předělaná na rozhlednu, otevřeno je skoro pořád a bez vstupného. Jinak celkově pěkné ospalé městečko, náměstí opravené s dominantním kostelem. Na druhé straně náměstí než je zámek výborná pizzerie :)
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Chrast
Nejen hezky opravený zámek s muzeem a kopií Ďáblovi bible a krásná zámecká zahrada, ale třeba i vodárenská věž ze 17. století v Chrašticích, nebo moc hezké a čisté náměstí, to vše je v Chrasti k vidění. Známka bez problémů dostupná v muzeu. Muzeum otevřeno jen do konce října, pak bude probíhat rekonstrukce stálých expozic a otevírají až v květnu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známak zakoupena v pokladně na zámku. Moc hezké místečko. Celý areál je takový malý (zahrady, v porovnání s jinými zámky) a zámek působí dojmem většího statku, ale hezky opravený a dobře udržovaný.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Zámek
Chrast neni pouze zamek a stojí za delší zastaveni. Muzeum prijemne regionální, část expozice tvoří galerie, část je věnována Codexu gigantu a to velmi srozumitelným způsobem, část je obvyklé představení města a okolí. V sekci řemesel me ohromil tkalcovsky stav. Výlet zámeckou zahradou a lipovou aleji k přírodnímu divadlu a do Podlažic vřele doporučuji. Pouze pokusy (dva dny po sobě) se nejak normálně najíst, se nezdarily. TZ je, spolecne s nálepkou, dostupná nejen v pokladne muzea, ale i v IC v knihovně.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
Muzeum
TZ koupena v muzeu na zámku. Velice pěkné a příjemné prostředí, ochotné a milé pracovnice muzea.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
v restauraci známku nemají a podle reakce už delší dobu. Bylo krátce po páté hodině, takže muzeum bylo zavřené a na zazvonění již nikdo nereagoval.
 
Libor
08.06.2013 (so) - TZ zakoupena v muzeu v zámku. Stálou expozici (k vidění i kopie Ďáblovy bible) aktuálně doplňuje výstava "pohádky" a "útrpné právo". Park je opravdu pěkný, i když menší než jsme si dle níže uvedených příspěvků mysleli.
 
thief
chrast
V samotném zámku je muzeum a uvnitř jsem nebyl. Ale co stojí za prohlídku jsou zahrady za zámkem. Je to opravdu krása. Najdete tu kromě květin i některé vzácnější stromy (jinan, buk převislý, bud červenolistý) a funkční fontánky.TZ na zámku.
 
jenda
peknee
moc hezke mestecko, upravene namesti, hezky opraveny zamek, kde sidli muzeum... celkem zajimava expozice, hlavne replika Dablovy bible! nejhezci ale asi zamecka zahrada s prirodnimi tunely ze zelene... z ni se pak da pokracovat lipovou aleji ke kapicce, a za tou kdyz uhnete po pesince doleva a dolu prikre ze srazu, dojdete ke kostelu sv. Markety na miste byv. Podlazickeho klastera, pekne misto, skoda, ze se neda jit dovnitr :-( po teto trase a jeste dale prochazi moc zdarila NS Chrastecka, ktera vede az do Vrbatova Kostelce (zpet se da vratit vlakem), VRELE doporucuji ji projit, moc zajimava a pekne udelana
 
Zdeněk
Upozornění-okolí zámku včetně zahrady značně poničeno nedávnou větrnoukalamitou.Zahrada uzavřena,dá se na chvíli vniknout než vás vyženou dělnícizpracovávající popadaná stromy.I přesto to stojí za návštěvu.Obdobné to jei v nedalekých Slatinanech. Zdraví Zdeněk
 
Lenka
Známka dostupná i v pondělí, kdy je normálně zavřeno... nebála jsem se a zazvonila na zvonek... otevřela mi hodná paní a známku prodala
 
Miti
Muzeum určitě stojí za shlédnutí, nyní výstava krejčovství a v galerii obrazy pí Vaškové + stálá expozice. Zámecká zahrada je krásná, velká, v zámku je restaurant Amicus. Zámek otevřen i o víkendech. Malebná příroda v okolí...
 
stanza
Nadherna zamecka zahrada,znamku maji v restauraci.
 
katka
TZ
Známku jsem koupila v zámecké restauraci. Mají od 10,00 hod. Muzeum funguje jen na zazvonění, nemají tam nikde
uvedenou provozní dobu. Zámecká zahrada nádherná!
 
Tomáš
Známky mají zatím pouze v muzeu, otevřeno denně do 15 hodin 30 minut. V restauraci známky ještě nikdy neměli!
My jsme hold přijeli po 17 hodině a spoléhali se na restauraci. Takže smůla! Ale dobře tady vaří!
 
Nina
Známku jsme včera zakoupili v muzeu.
 
martin
do restaurace známky dosud nepřišly
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek