Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 2008 - Rozhledna Havířská bouda u Kutné Hory


Popis

Rozhledna Havířská bouda je vysoká 30 metrů. Tato rozhledna má i výtah a je postavena z kamenného kyklopského zdiva. http://www.havirskabouda.cz/


Mapa

Navštívil jsem Rozhledna Havířská bouda u Kutné Hory

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Havířská bouda (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kutná Hora
Poloha:
49°58'15.19"N 15°17'6.89"E
Hodnocení:
2.564
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2008 - Rozhledna Havířská bouda u Kutné Hory


10.03.2024 - dostupná bez problému
21.07.2023 - dostupná bez problému
20.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Miloslav Vlček
Miloslav Vlček
Tz
Dneska hnusně , rozhledna v poledne zavřená , ale slečna v restauraci na požádání otevře a doprovodí.Vzhledem k dešti a mizerné viditelnosti to ale nemělo cenu , známku nám prodala dole v restauraci.
 
Stáňa
Havířská bouda - rozhledna
Bez problémů k dostání na rozhledně, je třeba zaplatit i vstupné.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Známku mají jen na rozhlédne v baru, vstup na rozhlednu se platí za turniketem na baru. Výhled na Kutnou Horu je hezký.
 
Lukáš Čecháček
Lukáš Čecháček
TZ
K dostání nahoře na rozhledně. Krásná stavba.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z rozhledny.
 
Karel Kučera
Karel Kučera
dostupný
Dostupné ok, ale dávat za známku 100,- včetně vstupu na rozhlednu, která ani tak není rozhlednou ale barem, kde nemají ani točené pivo.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
3. 10. 2021
Není mnoho takovýchto rozhleden. Restaurace po celém ochozu, skvělé kaffe a jablečný štrůdl. Pravda že známka je pouze nahoře, ale někdy to prostě není jen tak zadarmo :-)
 
Jan Pásler
Jan Pásler
.
Rozhledna s výtahem, kavárna, co víc si přát. Úžasné místo.
 
Tereza
Rozhledna
Jak už je psáno níže, známku lze zakoupit pouze nahoře na rozhledně. Vstupné stále 60Kč. Nejsem lenoch, ale bojím se výšek (takže výhled mne neláká) a místo na mě nepůsobí úplně sympaticky s tímto přístupem.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Rozhledna
Zznámku seženete jen nahoře na rozhledně-kavárně a ven se nedostanete bez zaplacení vstupného. Ale tak by to asi mělo být, známka je přeci důkaz toho, že jste danou památku skutečně navštívili, ne že jste nikam nešli a známku koupili v íčku. A měli moc dobrou kávu.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Rozhledna Havířská bouda
Uvnitř beton a kovové schodiště, ale zvenku pěkná a vkusná stavba. Občerstvit se můžete jak nahoře, tak dole v restauraci. Vstup se psem je zakázán (i s malým v tašce), takže jsme se museli vystřídat. Nahoře 3 různá razítka a známka, dole ji neseženete.
 
milan
TZ
Je to velká sprosťarna. Turistickou známku prodávají současně se vstupenkou za 60 Kč.
 
wenzel
Havířská bouda
Z rozhledny je pěkný výhled na celou Kutnou Horu a okolí, pěkně mezi lesy prosvítá i bílá Kačina. Pod rozhlednou restaurace, na rozhledně kavárna. Na rozhlednu se dá dostat i výtahem, ale my si vše poctivě vyšlapali jako vždy. Nahoře si je nutno zakoupit předraženou vstupenku za 60 kč u obsluhy kavárny, pro kterou je telefon důležitější než hosté. Bez tohoto lístku se nedostanete dole zpět přes turniket a podlézání hlída kamera :-) Pokud je na rozhledně (v kavárně) moc lidí, musíte se proplétat mezi stoly a hosty, abyste se dosstali k oknům. TZ dostatek nahoře na rozhledně.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Od kostela Nanebevzetí Panny Marie jsem se vydal na cca 1,5km dlouhou vycházku a nastoupal kolem 100 výškových metrů. :) Došel jsem k rozhledně Havířská bouda, která byla vybudována v roce 2013. Do 30m výšky se můžete pohodlně dostat výtahem nebo si zasportovat a vyšlapat si 144 schodů. Na samém vrcholu na Vás čeká restaurace/cukrána s velkolepým rozhledem do celého okolí Kutné Hory. :)) Navštíveno 7.července 2018. :) TZ jsem zakoupil nahoře na rozhledně.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Rozhledna
Rozhledna je moc pěkná, tyto kamenné se mi líbí. Nahoru se dá vyjet i výtahem, takže vhodná i s malými dětmi. Nahoře na rozhledně udělaná kavárna. V restauraci u rozhledny jsme si dali oběd, jídlo normální nic extra. TZ nahoře na rozhledně. Navštíveno v létě.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Havířská bouda
Známek mají na rozhledně dostatek a k tomu ještě čtyři razítka. Nápad spojit rozhlednu s kavárnou se nám líbil. Příjemné posezení, k tomu kafe a pěkný výhled na podvečerní, pomalu se rozsvěcející Kutnou Horu. Určitě jsme vstupného, které je stále 60,- Kč nelitovali.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
k dostání na baru nahoře na rozhledně. Jedna z mála rozhleden, má kterou si můžete vyjet výtahem, proto ten vstup 60,- Kč :-)
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Nádherný výhled, co dodat - 4.3.2017
Výšlap zahájen od hlavní silnice, nechápu lidi kteří ten kousek musí jezdit autem, lenoši:( V restauraci jsme si dali chutný oběd a vyrazili vzhůru. TZ zakoupena na rozhledně u baru, schodů přiměřeně, bylo tam moc lidí a tak jsem dlouho neotálel, rychle nafotit panoramata a šup dolů za přítelkyní :)
 
Martin Sekera
Rozhledna u Havířské Boudy Kutná Hora
Personál rozhledny není vstřícní, naopak je arogantní a doslova jej obtěžuje téměř každý dotaz. Předražené vstupné na rozhlednu na dospělou osobu 60,- Jinak výhled hezký a oblast Kaňku nás od dětství fascinuje
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
místo
zajímavé místo, na rozhlednu jsme si vyjeli výtahem, krásný výhled. V restauraci pod rozhlednou jsme si dali oběd - velké porce a výborné jídlo.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
TZ
Známka zakoupena nahoře na rozhledně.Šel jsem po schodech a dveře nahoře bývají pootevřené.Rozhledna se mi líbila.Mladý klučina byl ochotný.Vstup stále 60 Kč.
 
Milan Bartoň
Milan Bartoň
Rozhledna
Šel jsem po schodech, dveře byly nedovřené, takže vstup bez problému. Jinak tam je zvonek, tak snad funguje. Část stolků je vně místnosti u oken, část stolků u středu místnost, tak si myslím, že obě skupiny, jak sedící u kávy, tak turisté prohlížející si okolí svůj prostor mají. Vstupné i občerstvení je sice dražší, ale pokud to půjde do údržby rozhledny, tak s tím problém nemám. Za mě spojení rozhledny a kavárny zajímavý nápad.
 
Lenka Scholzova
Lenka Scholzova
koncept
Pěkná stavba s nešťastně zvoleným modelem - známka dostupná pouze nahoře na rozhledně, na kterou musíte výtahem (když vyjdete po schodech, nemusíte se nahoře dobouchat). Nahoře je drahá cukrárna, stolečky jsou kolem oken... takže nemáte šanci podívat se dokola, aniž byste obtěžovali hosty se zákuskem. Škoda.
 
Petr Viktorin
Petr Viktorin
dnes není
Abyste si mohli koupit známku, musíte na rozhlednu nahoru, zaplatíte vstupné 60,-Kč a pak zjistíte, že známku nemají. Asi náhoda, prý včera došly, určitě je doplní, ale pro mě je to docela pech.
 
Romana Škvorová
Romana Škvorová
rozhledna a kavárna
mě teda tato rozhledna mile překvapila, měla sem docela strach, že se tam budou mačkat turisti s kavárníky, ale prdlajs, nejdřív jsme tam byli samy, tak sme si to tam obešli, okna byla otevřená, krásný daleký výhled a pak sme si sedli na kávu. A i kdyby tam bylo narváno, tak myslím že pořád je tam mezi stoly dost místa pro výhledy a nevidím žádný problém ve spojení kavárna + rozhledna. Takže za mě krásný :)
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Rozhledna
Cesta k rozhledně po žluté od kostnice je velmi příjemná. Rozsáhlý třešňový sad, nádherné výhledy, plno ptáků a naučná poučná stezka. Restaurace pod rozhlednou příjemná, obsluha sviižná. Rozhledna ma od 9 do 18, ale o půl šesté bylo zamčeno. Stačí říct obsluze restaurace. Pani se mnou vyjela nahoru a cela rozhledna byla moje. Je fakt, ze je to poněkud bizarni prostředí. Příjemné, utulne, výhledy mimořádně a daleké, ale to tam nebyl nikdo jiný, než ja. Jakmile se sejde víc lidi a začnou se mísit sedící s rozhlizejicimi se, vznikne poněkud přetlak. Už jsem to ale ve stejne podobě zažila víckrát. Vstupné 60.- Známka nahoře u baru, rovněž nálepky a dalsi.
 
Petr Daniel
Petr Daniel
koupítko
známka de koupit na baru na rozhledně
 
Petr Daniel
Petr Daniel
Re: open
jsou tam od 9 00
 
Roman Vagner
Roman Vagner
open
Co takhle napsat otvíračku.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena na rozhledně
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
čert vem cenu, jsou horší věci, za který lidi utrácí, nedej bože utratit musí. nikdo nikoho nenutí na rozhlednu chodit, ceník je u vstupu a je na každém, zda mu vstup bude vyhovovat. ale fakt, že výhled musíte vychytávat mezi hosty kavárny, je opravdu poněkud nešťasně trapný, alespoň já jsem se tak cítil. a podobně se asi cítí návštěvníci kavárny. takhle si nevychutnají ani turisti výhled a ani kavárníci kávu.
 
Jakub Šavlík
Jakub Šavlík
Havířská bouda
31.5.2014 (sobota), TZ zakoupena na místě, k rozhledně vede betonová cesta, takže autem se sem dostanete snadno. Jinak rozhledna na pohled velmi povedená ale tady asi končí všechny klady, za prvé je silně předražená (dospělí 60Kč, studenti+důchodci+děti 30Kč), nahoře je plošina sloužící jako kavárna a zároveň rozhledna, prostor je navíc velmi malý. Kdybych to hodnotil jako kavárnu, tak jednak musíte zaplatit vstupné a pak chcete-li kávu apod., takže se vám to pěkně předraží, budete sedět velmi na těsno a kolem vás budou chodit, slušně řečeno, haldy upocených turistů, takže nebudete mít klid. Jakožto rozhledna, stoly jsou hned u oken, takže turisté se musí plést mezi stoly. Okna, alespoň co jsem tam byl já, jsou napevno zavřená, nevím jestli na požádání by vám je otevřeli, to bych jen hádal. Myšlenka asi nebyla špatná, jen realizace trochu pokulhává. Celkově jedna z nejhorších a asi i nejdražších rozhleden, co jsem navštívil. Škoda :(
 
Ladislav Svoboda
Ladislav Svoboda
Havířská bouda
Já zase vyjmenuji klady-nevybírá se parkovné, výhled na Kutnou Horu je bezvadný a okna jdou celá otevřít. Výtah jsem pominul, nahoru je 144 schodů a všude čisto. Turistické známky v pohodě u baru.
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
Předražený vstup
Škoda, že jsem si nepřečetla níže uvedené komentáře :-( Nebyla bych pak v šoku z ceny za vstup. Rozhledna postavená z peněz EU a drahá jak čert. Toto opravdu nechápu :-( Turistika se v ČR pomalu ale jistě stává záležitostí horních deseti tisíc :-(((
 
Jakub Vlach
Jakub Vlach
Předražená cena
Rozhledna otevřena do 18:00, ale pokud tam má někdo soukromou veřeči máte smůlu. Cena 60 kč za vstup je extrémně předražená za chabý výhled, který kazí skla oken...prostě na prd a nedoporučuju.
 
joshula
Předražená cena
Rozhledna krásná, čtyři měsíce stará. Rozhled převážně jen na Kutnou Horu a Kostnici. Cena 60kč za vstup, ale tomu neodpovídá. Otevřeno přes prázdniny do 18:00.
 
Libor Marek
Libor Marek
13.07.2013
TZ zakoupena nahoře na rozhledně v kavárně. Rozhledna je moc hezká, pohodlná (s výtahem), ale vstup 60 Kč dospělí a 30 Kč děti je docela dost. Pod rozhlednou zrenovovaná restaurace.
 
Vladimír, Libuše Kubelka
Vladimír, Libuše Kubelka
Rozhledna
je velmi pěkná. I Havířská bouda. Autem se dá zajet až pod rozhlednu. Pro pohodlné až nahoru výtahem. Nahoře hezká kavárnička. Krásný výhled !
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek