Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 758 - Chanovice


Popis

Barokní zámek na místě gotické vodní tvrze severně od Horažďovic. Expozice lidového hračkářství a pravidelné hudební produkce.

Mapa

Navštívil jsem Chanovice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Zámek Chanovice - infocentrum
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°24'20"N 13°42'53"E
Hodnocení:
2.857
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 758 - Chanovice


18.06.2022 - dostupná bez problému
27.08.2021 - dostupná bez problému
03.07.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
V infocentru mají sice až do května zavřeno, ale paní tam byla a známku mi prodala, za což zaslouží pochvalu.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 758
TZ zakoupena v infocentru u zámku. V zámku je umístěna základní škola a není tam žádný klasický prohlídkový okruh. Ale celý areál je opraven a pečlivě udržován.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
TZ nedostupná
Kdy jindy, když ne o víkendech a svátcích (21.4.2019) by mělo být IC otevřené. Zhruba polovina jich to pořád nechápe. Místo pěkné, ale TZ nedostupná.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
.
Pěkné muzeum, mají zde i TZ rozhledny a VTZ otevření rozhledny v r. 2010.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
zajímavé místo
jak se tu níže píše - moc hezké místo, jen je škoda, že je otevřeno jen do 16 hodin na všech třech místech....skanzen už jsme bohužel nestihli.
 
Franta
V Chanovicích je vidět, že se opravdu snaží. Okolí zámku opravdu nádherně opravené, na pokladně zámku je k porovnání několik fotografií o průběhu úprav. Původní stav odhaduji na sídlo JZD. Dnes pěkný relaxační areál s hřištěm pro děti. Jen tak dál:-)
 
Tatík
Turistických známek a pohledů dostatek v infocentru na zámku, prohlídka byla i pro nás dva, vstupné 40,- Kč. Otevírací doba viz níže. Také mám pro Chanovice jen slova uznání!
 
jerry720
Chanovice
Návštěva v sobotu 21. 05. 2011. Byl jsem příjemně překvapen z pěkně upraveného zámku a jeho přilehlého okolí. Doporučuji obec obkroužit po místní naučné stezce. TZ bez problémů pořízena v "Íčku" v zámeckém areálu.
 
Waynee
Chanovice stojí za shlédnutí, pěkné okolí, zámek, skanzen a rozhledna, společně s Horažďovicemi na jednodenní výlet.....
 
magipriba
Známku jsme včera zakoupili v infocentru,za 25,- bez samolepky,jinak mají obrovský výběr pohledů nejen Chanovic,ale i dalších atrakcí v okolí. Asi 500 metrů od infocentra,na kopci Chlum,byla v pátek otevřena dlouhá léta budovaná rozhledna. Je z ní skvělý výhled,vstup stojí 20,-,ale hlavně byla k jejímu otevření vydána výroční turistická známka,kterou vám u vstupu prodají za 30,- (se samolepkou). Na oběd se zastavte v Kulturním domě na konci obce ve směru na Újezd. Příjemná hospoda.
 
Eda
Pár novinek z Chanovic
9.7.2010 - Naprosto souhlasím s předchozími pozitivními komentáři. I já jsem byl při návštěvě Chanovic velmi příjemně překvapen. Potěšil mě zajímavý výklad slečny průvodkyně ve skanzenu, která nelitovala času a prošla se mnou celý areál, i když jsem byl v dané chvíli jediným návštěvníkem. Obdivuji osobní nasazení všech nadšenců, kteří na skanzenu pracují. Také chanovické "íčko" je naprosto bezvadně zásobeno a opatřeno půvabnou a ochotnou obsluhou (TZ k danému datu měli dostatek). Dovoluji si pouze doplnit pár aktualit:- Skanzen je vskutku ve stavu zrodu, ale stále se rozšiřuje navdory nepřízni doby. Jen je trochu škoda, že je zde zakázáno fotit a natáčet.- Základní vstupné do skanzenu je nyní 20 Kč (nikoli 10,- Kč, jak píše Věrka - ale možná měla nějakou studentskou slevu, ze které jsem už bohužel "vyrostl").- ... a to nejdůležitější - ROZHLEDNA UŽ STOJÍ a měla by se počátkem srpna tohoto roku otevírat (původně měla fungovat již od začátku prázdnin, ale znáte to ... :-) Tak šťastnou cestu do Chanovic!
 
Jirka
Nádherný zážitek
Zámek je krásně zrekonstruovaný a během školního roku slouží jako škola... Vystaveny jsou ukázky klasických výrobků straých řemesel - modrotisk, ručně dělané pilíky a rašple, kované věci, dřevěné hračky atd. Dále je v rámci prohlídky přístupné sklepení, kde je opět ukázka různých nástrojů, potřebných např. při truhlařině, kovařině, kamenictví apod... Zámek nás překvapil a nadchnul - stojí mimo zájem turistického ruchu, podle nás neoprávněně...skanzen samotný je zatím spíše v plenkách...
 
Simča S.
Den řemesel
Vřele doporučuji naplánovat si návštěvu Chanovic na Den řemesel - pravidelně počátkem července. Celodenní bohatý program, vstupné symbolických 25,- Kč (děti do asi 120 cm zadara) a je skutečně se na co koukat. Letos 7.7. jsme tam koupili známku a strávili nezapomenutelný den. Simča
 
Luděk
Chanovice
Věrka to napsala hezky a přesně, rozhledna se zatím stále skládá jen ze základního kamene
 
Věrka
Chanovice mě mile překvapily. Infocentrum je hned vedle zámku, byla v něm milá slečna, která dělá zároveň průvodkyni. Ochotně natiskla razítko - mimochodem nejhezčí jaké zatím mám (motiv stejný jako na známce). Vstupné je 35,- Kč na všechny výstavy (ale můžete shlédnout jen některé - cena o něco nižší) + 10,- do skanzenu. Opravy zámku stále pokračují, skanzen se pomalu rozrůstá. Od zámku vede asi dvoukilometrová naučná stezka, která vás dovede oklikou přes les ke skanzenu (dá se k němu dojít i po silnici - kousek od zámku). Jedním ze zastavení má být i rozhledna - podle slečny z IC je teprv položen základní kámen. K rozhledně vede odbočka z naučné stezky - vzhledem k nepříliš vlídnému počasí jsme se tam už nevydaly a sešly pár desítek metrů ke skanzenu.Jak už bylo napsáno, není to Karlštejn, ale davy turistů mi tam opravdu nechyběly. Na rozdíl od některých přelidněných hradů a zámků se tam určitě za čas ráda vrátím.
 
Ramon Trosecký
Sympatická vesnice
Chanovice jsou zajímavé, obec je aktivní a snaží se - zámek a areál je z větší části již rekonstruován a
slouží jako škola. Za tři výstavy (líbily se) a prohlídku zámku (v tom však není z historie nic než jedna
vytrína o bývalém majiteli a dva nástějnné erby) chtěli 35 Kč - myslím, že to za to stojí. Průvodkyně jsou
holčičky, no a proč ne - vždyť to není Karlštejn. Zámek byl dříve sídlem majitele místního
velkostatku.Nedaleko zámku je ještě volně přístupný maličký, ale prý v budoucnu snad rozvíjený, skanzen
jihočeských dřevěných staveb. Byla tam pohoda a obec vážně působí moc sympeticky, že je tak aktivní. Víc
takových vesnic potřebuje náš venkov.
 
Mc.cvok +adelait
Kdo neviděl,neuvěří......objekt připomínající opuštěný bezdomovci obsazený dům za vstup pouhých 50 korun
českých.O kvalitách "průvodce"se musí každý přesvědčit sám....Každopádně,když si místní kapli
zapálil cigaretu,bylo nám už vše jasné.
 
PaVeAnTo
Otevírací doba informačního střediska: červen - září 9 - 16 hod, podrobnosti o obci na
www.panorama-chanovice.euweb.cz .
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek