Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 2023 - Maják Járy Cimrmana, Příchovice


Popis

Rozhledna a muzeum Maják Járy Cimrmana se nachází na rozmezí Jizerských hor a Krkonoš v obci Příchovice. Maják je součástí areálu společnosti U Čápa Příchovice s.r.o. Na vzniku muzea se od samotného začátku velmi aktivně podíleli členové Žižkovského divadla Járy Cimrmana. Rozhledna je vysoká 25,6 metrů a je vybudovaná z masivního dřeva. ucapa.eu/


Mapa

Navštívil jsem Maják Járy Cimrmana, Příchovice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum Cimrmanovy doby, Příchovice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Jablonec nad Nisou
Poloha:
50°44'23.86"N 15°20'43.43"E
Hodnocení:
2.893
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2023 - Maják Járy Cimrmana, Příchovice


08.03.2024 - dostupná bez problému
08.10.2023 - dostupná bez problému
22.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
V pokladně
v muzeu mají známek dosti.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Majáku.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ v pokladně muzea. na majáku jsem se stavil cestou z rozhledny Štěpánka, která je na kopci naproti.Zajímavá stavba, i když jsem už na podebných byl. Restaurace U Čápa je skutečně příjemná, jen ceny se mi už tak příjemné nezdály.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Známka zakoupena v pokladně muzea (spolu s rozhlednou), vstup za 50,- Kč. Muzeum plné věciček s vtipnými odkazy na hry a osobu velikána J. Cimrmana. Samotná rozhledna je nádhernou dominantou na okraji svahu, vyhlídka až na "Kilimandžáro" :-). Restaurace U čápa skvělá, stejně jako celé okolí. Bohužel teď v létě přecpáno lidmi, ale s tím se na takovém místě a si musí teď v létě počítat.
 
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena u vstupu na maják. Podle mě se to tu nějak zvrtlo taková osada v osadě. Jinak pěkně udržované a hojně navštěvované.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Maják
Malé muzeum našeho největšího velikána a rozhledna z prostor muzea vystupující, vše za jedno mírné vstupné. Místo se nám líbilo, architektonicky zajímavě řešeno, paní v pokladně příjemná.
Návštěvu mohu doporučit, příznivcům JC obzvláště!
TZ bez problémů.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Maják
Nevím jestli to bylo tím, že nejsem vyloženě fanoušek Cimrmana, ale nějak na mě toto místo nezapůsobilo. Muzeum ještě v pohodě, ale maják mi přijde zbytečný, když o kus dál je mnohem hezčí rozhledna Štěpánka, ze které je toho vidět mnohem víc. TZ v pohodě na pokladně.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
.
No... nejsem si jistý, jestli zrovna něco takového pánové Svěrák se Šebánkem před půl stoletím chtěli.
 
Ladislav Nauš
Ladislav Nauš
Maják
Toto místo mne velmi překvapilo,celý areál včetně Majáku fajn, povedené místo,paní v kiosku ochotná,dokonce nám dala ochutnat bylinný likér Járy Cimrmana,tak jsme si poté koupili flašku tohoto likeru na památku na toto místo :)
 
Petra Křečková
Petra Křečková
dostupná
Známka konečně po zimě dostupná.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
22. 11. 2016
Dokonale luxusní místo. Prvně jsme navštívili restauraci U Čápa, která je zajímavě řešená, moc příjemně jsme se tam cítili. Za Čápem je rozhledna. Pro příznivce Cimrmana doporučuji si naplánovat hodně času, protože toto místo nejde jen tak projít. Rozhledna je trochu pod vrcholkem hřebenu, což bylo určitě záměrně.
 
Michal L. Jakl
Prázdninový výstup na Bílou skálu
V sobotu 2. 7. 2016 od 10 do 14 hodin setrvává kontrola na vrcholu na Bílé skály (964 m n. m.) v rámci široké akce ,,Vystup na svůj vrchol, aby potvrdila účastníkům prvního ročníku hvězdicového z libovolného místa konaného Prázdninového výstupu na Bílou skálu razítkem zdolání vrcholu. Po vyplnění přihlašovací karty dostane úspěšný účastník výstupu za poplatek 20,- Kč na nedaleké Turnovské chatě (Příchovice 1208) od 10.30 do 15.00 hodin vydán vkusný pamětní list. Na trase od Bílé skály k Turnovské chatě v tom čase jsou přichystány různé soutěže pro děti! Další informace poskytuje pan Josef Jirouš na telefonu: 723 246 942! Dále doporučujeme návštěvu pamětihodností Pasecka (Památníku zapadlých vlastenců etc.) i Příchovicka (vojenský bunkr z I. československé republiky, rozhlednu Štěpánku na vrchu Hvězda etc.).
Kdy: 2.7.2016 10:00 - 2.7.2016 15:00
Kde: Bílá skála v Pasekách nad Jizerou nad Rejdicemi
Pořadatel akce: Klub českých turistů Vysoké nad Jizerou
Další zdroje: www.kct.cz
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
Maják
Známek a dalších suvenýrů dostatek. Muzeum o době jednoho z největších českých velikánů nezklamalo. I s okolím velmi příjemné místo :)
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Po nějakém čase jsme opět zavítali do Příchovic. Známka v pohodě k dostání na pokladně v Majáku. Vstup na věž stále za 45,-. Na pokladně u vstupu kromě spousty dalších suvenýrů aktuálně prodávají jeden z posledních dílů pexesové série rozhleden a parádní rozhlednový kalendář na příští rok ! V restauraci u Čápa si začali vařit vlastní pivo s názvem Světoběžník JC (Cimrmanův světlý 12° ležák), a vůbec není špatné. Skvělé bylo také jídlo, konkrétně dršťková a telecí líčka na smetaně. Spolu s různými atrakcemi pro děti se tak jedná o místo, kde lze klidně strávit několik hodin. Super !
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Jara
Muzeum Velikána přístupné celou sezónu do pěti odpoledne, aktuálně tuším od deseti. Nelze vynechat!
 
Ondřej Fiala
Ondřej Fiala
Super místo
Návštěvu majáku, muzea a vůbec celého areálu včetně restaurace lze jedině doporučit! Místo je opravdu na úrovni, v restauraci navíc potěší i čerstvě zprovozněný minipivovar, který je opravdu mini, ale jeho produkce je kvalitní :-)
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Maják
Suprové místo, kde se člověk pokochá výhledem z rozhledny a i se pobaví v muzeu. Známek mají dostatek.
 
Radek Berka
Radek Berka
Maják a muzeum J.C.
Maják a muzeum Jardy Cimrmana na Příchovicích to je bomba. Dnes jsem ho navštívil . Nejdříve jsem hledal k němu cestu, protože před ním jsem viděl samé lyžaře a rozjeté vleky. Cestu k majáku jsem nakonec objevil okolo řady zaparkovaných aut směrem k penzionu U čápa. V tomto období bývají pamětihodnosti jako je tato uzavřené. K mému velkému překvapení je maják přístupný každý den po celý rok. A úplně největší senzací pro mě byl vstup na maják, který je skrz info, bistro a muzeum "zapuštěný" do země. Kdo má rád vše okolo Járy Cimrmana tak se v muzeu hodně pobaví. Raději nebudu prozrazovat, ať někomu nezkazím zábavu. Z majáku je rozhled do celého světa např. můžete vidět do New Yorku, na Filipíny nebo do Mekky. Bohužel ten den nebyla nejlepší viditelnost, zcela jasně jsem viděl jen Příchovice. V íčku si můžete koupit pohlednice, suvenýry, kalendáře nebo třeba knížky zdejší autorky Kláry Hoffmanové. Návštěvu rozhodně doporučuju.
 
Libor Marek
Libor Marek
22.07.2014
TZ koupena na pokladně. Zajímavá stavba rozhledny, vtipné muzeum, pro děti dostatek skotačení v lesoparku i na dětském hřištu U Čápa. Prima místo.
 
Bc. Michal L. Jakl
Koncert v kostele svatého Víta na Příchovicích v sobotu 28_ 12_ 2013 v 18 hodin
Dobrý den,

přijměte pozvání na vánoční koncert v podání violoncellového kvarteta Prague Cello Quartet, který se uskuteční v kostele sv. Víta na Příchovicích v sobotu 28. 12. 2013 v 18 hodin, vstupné dobrovolné. V rámci obce Kořenov zajištěna autobusová přeprava, podrobnosti na plakátku v příloze.

S pozdravem a přáním krásných a klidných vánoc

Stáňa Čejková
Informační centrum Jizerky pro Vás o.p.s.
tel. 725 805 266
www.jizerkyprovas.cz
 
magipriba
MAJÁK
Moc prima místo. Známka v pohodě dostupná. Vstup 45,- platí dohromady pro muzeum J.C. i vyhlídkovou věž, která je architektonicky velmi zdařilá. Rozhled pěkný, ale z nedaleké Štěpánky je lepší. V muzeu mi nejvtipnější připadala přenosná turistická značka. U vstupu k zakoupení mnoho suvenýrů, my jsme sáhli po dřevěné žirafě vyrobené v nedalekém Jiřetíně pod Bukovou. Jen mne zklamala absence pohlednice s rozhlednou.
 
Martin Janata
Martin Janata
Dostupnost
známečky v pohodě v areálu před vstupem do muzea Járy Cimrmana, kde je zároveň vchod do rozhledny. Do muzea je vlezné za 45,- a rozhodně stojí za to. I s výstupem na rozhlednu, odkud je bezva výhled, zvlášť k údolí Kamenice.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek