Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 76 - Rešovské vodopády


Popis

Vodopády na říčce Huntavě jižně od Rýmařova.

Mapa

Navštívil jsem Rešovské vodopády

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Chata Na mlýně, Skály 178 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Penzion Nad Vodopády - Rešov 5 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Restaurace, Rešov (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JESENÍKY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Bruntál
Poloha:
49°52'47.08"N 17°12'39.57"E
Hodnocení:
2.88
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 76 - Rešovské vodopády
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 76 - Rešovské vodopády


07.08.2022 - dostupná bez problému
22.07.2022 - dostupná bez problému
03.06.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Výlet
Krásná túra k vodopádům
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Známka zakoupena v chatě Na Mlýně, po zelené značce nad vodopády směr Skály. V chatě aktuálně nefunguje restaurace, jen stánek s občerstvením.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Dostupná přímo z Rýmařova.
 
Michal Brabec
Michal Brabec
...
Známka zakoupena v restauraci Rešov, kde mají i razítko. K dispozici i Křížová cesta s razítkem. Parkování na na několika parkovištích zdarma. Cesta k vodopádům a zpět je trochu náročnější, ale dá se zvládnout i s dětmi.
 
Monika Němcová
Monika Němcová
TZ
TZ zakoupena v restauraci. Zároveň s ní mají v prodeji i č. 1491 - Křížový vrch Ruda u Rýmařova. V restauraci dobře vaří a na parkovišti za restaurací je možné bezplatně parkovat.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Rešovské vodopády
Známka zakoupena v IC a muzeu Tz Janovice u Rýmařova.
 
wenzel
Rešovské vodopády
K vopádům se dá dostat z několika směrů (od Rudy, z Rešova nebo z Horního Města. My jsme šli z Rešova po červené z prudkého kopce. Vodopády jsou nádherné, když je více vody, tak se brodíte přímo řekou nebo po kamenech, kudy vede stezka mezi skalami. Přes dřevěnné lávky se dá dostat na druhou stranu řeky a dále nahoru podél vodopádů. Tento terén je velmi náročný, místy je nutno překonat i půlmetrové schody ve skalách a kamenech, vše je pokryto mešíky a klouže to. Ale výprava až nad vodopády určitě stojí za tu námahu a špinavé mokré boty. Známka s razítkem v restauraci v Rešově. PArkoviště je zrušeno, vjezd je zasypán hromadami hlíny a kamení (zřejmě z důvodu nelegálního vybírání parkovného). Parkovat se tak musí "kdekoliv, kde je místo a nestojíte nekomu na pozemku nebo před vraty".
 
Vladimír Hamáček
Vladimír Hamáček
TZ
V Rešově parkoviště zavřené, auto jsme odstavili v Horním městě na samém konci, jinak záchytné parkoviště za Horním městem podle šipek za 50 Kč, od parkoviště tak 2,5 km k vodopádům. TZ zakoupena v Rešově v restauraci i s razítkem. Cesta k vodopádům od Horního města super, od vodopádů do Rešova je pořádnej stoupák.
 
Karel Svorný
TZ
Do Rešova úplně nová cesta (kéž by takto vypadaly naše dálnice). V prodeji TZ Rešovských vodopádů, Křížové cesty v Rudě i Výroční vodopádů ( 50 let rezervace)
 
Jaroslav Šulc
Jaroslav Šulc
TZ
K vodopádů se nedostanete opravuje se silnice. Znám zakoupena v hospodě Pod Křížovým v Rudě.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Rešovské vodopády
Známka zakoupena v hospodě Pod Křížovým vrchem v Rudě u Rýmařova.
 
Jana Michálková
Jana Michálková
TZ
Známka je k dostání v "restauraci" Radegast v Rudě u Rýmařova, mají TZ Křížového vrchu a k němu razítko..:)
 
Dana Smékalová
Fajn výlet
Výlet k Rešovským vodopádům se mi líbil, cesta dolů od parkoviště(auto jsme nechali jinde)sice místy příkrá, přes balvany zajímavá.Jen mám připomínku....na jednom místě u dřevěných schodů je utržené zábradlí, takže konec tohoto visí ve vzduchu. Proto je potřeba s tím něco udělat,než dojde k úrazu.
 
Michal
Pozor na zavádějící informační tabule při cestě do Rešova. Je něčím zájmem hnát Vás " super a dlouhou " cestou k vodopádům .Po absolvování 6-ti hodinového výletu jsme zjistili, že parkoviště v Rešově je normálně otevřeno .Parkovnému za 50 Kč se lze vyhnout ( informace obdržíte v restauraci ) a budete koukat , jak krásně se v naší krásné zemi (Vodopády jsou nádherné ) " podnikat "
 
Lucie
Vodopády nádherné, ale cesta tam a hlavně zpět jen pro zdatné!!! Zpátky se jde zhruba 1,5 km do prudkého kopce. Známka dostupná, parkování u hospody 50Kč. Již tam mají oficiální parkoviště.
 
ota
Vodopády
bylo tu pěkně TZ v bufetu u parkoviště .k vodopádům vedla z kopce kamenitá cesta. Z vozíčkem jedině s pomocí.
 
Markéta
Musím říct, že jsem nadávala celou cestu tam i zpět,takhle hrůzostrašnou cestu přes kořeny a podobně, jsem ještě nezažila, a když jsem viděla některé nadšence, jak tam tahnou kočáry, nechápala jsem, ale vodopády nádhera.
 
ing. Jan Bergmann
Rozpaky
Byl jsem zde poprvé a vodopády i příroda mne nadchly - opravdu je u nás krásně. Dojem z krásného výletu mi zkazilo pouze to, že obsluha parkoviště po mně chtěla 50,- za stání na neudržovaném pozemku a jako doklad o zaplacení mi byla předána jakási "vizitka", která jistě neslouží (ani při dobré vůli), jako daňový doklad. A tak jsem odjížděl s pocitem, že v naší krásné přírodní scenérii se nám usazuje jakási balkánská kultura... Škoda.
 
Kanar.21
Rešovské vodopády nádherné, kopec zpátky do Rešova --mazec, známky mají i vlevo když půjdete nazpět v restauraci-penzionu asi 150 m před cestou, měli tehdy výbornou zabijačku zrovna :) A POZOR - NEPLATTE PARKOVNÉ U HOSPODY NA PARKOVIŠTI - ten hňup co tam vybírá od nevědoucích 50 Kč nemá ani živnostňák nic - zkuste se ho na něj zeptat... ve vesnici končí cesta, dá se parkovat kdekoliv a ne platit podvodníkovi !!!
 
LILI
TURISTICKÉ ZNÁMKY
MAM 95 TURISTICKÝCH ZNÁMEK
 
Vojtěch Janský
Vojtěch Janský
Re: TURISTICKÉ ZNÁMKY
A JA MAM 386 TURISTICKÝCH ZNÁMEK.
 
Michal
Bonus ke známce
Vodopády mají od letošního roku " novou raznici " , tudíž známka je také nová .Nádherným bonusem k vydařenému výletu je hospoda u cesty .Tak velké vepřové koleno mi ještě servírováno nebylo !
 
Vladimír Malák
Turistická známka a razítko Rešovských vodopádů.
Dobrý den,28. září 2011 jsem navštívil vodopády, ale nevěděl jsem, že obojí mohu získatv Mlýně U Fialů. Prosím zašlete obojí na adresu : Vladimír Malák, Víta Nejedlého 426/9, Vyškov 3 - Dědice; 682 03Razítko(a) na formátu papíru A6. S pozdravem, Vladimír Malák
 
Vladimír Malák
Turistická známka a razítko(a) Rešovských vodopádů
Dobrý den,chci vás požádat o zaslání turistické známky a razítka(tek). 28. září jsem je navští-vil a jelikož jsem si nezjistil místo kde je toto možné, žádám o jejich zaslání na adresu : Vladimír Malák, Víta Nejedlého 426/9, Vyškov 3 - Dědice. 682 03 Děkuji. Malák
 
Karoska
Varování pro návštěvníky Jeseníků!!!
Chcete zažít "Noční můru v Jeseníkách"? Tak se ubytujte v Penzionu Later! Je to přesný prototyp rčení "Nahoře huj a dole fuj". Nenechejte se zlákat ani bazénem, tělocvičnou, posilovnou, saunou či vyumělkovaně nafocenými snímky. Žádné dlouhé rozepisování, prostě katastrofa!!! Hodnocení - mínus 100!!!
 
Joe
Vodopády
Vodopády nádherné , minimum turistů .Ačkoli hospoda již zavírala , velmi ochotně jsem byla obsloužena včetně zakoupení TZ.Pod dojmem předchozích příspěvků jsem byla velmi mile překvapena parkovné se žádné parkovné neplatilo.Před návštěvou Rešovských vodopádů jsem navštívila stránky obce http://www.hornimesto.cz/index.php?nid=723&lid=CZ&oid=28826a světe dive se ! Ono " parkoviště " je veřejným prostranstvím přístupné každému bez omezení .Takže Romano, Róberte - příště se nedejte .Takových vykuků je plná republika .
 
Jiří
parkovné
Parkovné za 50,- nebo také za 0.- .Vyžádejte si od toho výběrčího doklad o zaplacení a začnou se dít věci !!!Vrátí Vám peníze sbalí svoji " živnost" a rychle zmizí . Prapodivné podnikání .
 
Romana
Rešovské vodopády
Tak dneska stálo parkovné již 50 korun na celý den bez možnosti volby kratší doby. A do přilehlé restaurace si vemte ssebou repelent,za zahrádkou jsou popadané hrušky, takže vos jsou tam hejna.
 
Róbert
oprava k příspěvku: dne 05. 08. 2011 v 12:48:07
Opravuji: Dle přístroje GPS (Garmin) je trasa dlouhá od restaurace k vodopádům a zpět 4,12 km s převýšením 178m.
 
Róbert
Parkovné na parkovišti u restaurace - 40,-Kč. Stezka od restaurace k vodopádům střídá různý povrch, beton, zpevněná komunikace, štěrk, kameny, udusaná hlína.... ale je řádně udržovaná a značená. V případě deště hodně kluzká. Vodopády nádherné, božský klid, je slyšet pouze ptáčky a šum vody. Zpátky výšlap do kopce "s jazykem na vestě", ani pes to nechtěl vyšlapat.... ale nakonec jsme zdárně došli až k restauraci. Dle přístroje GPS (Garmin) je trasa dlouhá od restaurace k vodopádům a zpět 2,12 km s převýšením 178m. Tak Vám všem přeji hezký výlet.
 
...
Vodopády jsou krásné, kolem sedmé hodiny ozářeny zapadajícím sluncem. Stezka přes kameny a lávky vyžaduje trochu opatrnosti, není to však nic nebezpečného. Pokud ale trochu zaprší, prudce klesající cesta z Rešova k vodopádům se může lehce proměnit v bahnité koryto, v zimě si to tady vážně nedokážu představit...
 
Zdenek a Janča
Vodopády super, cesta k nim taky docela vpoho, ale samotný dojezd do Rešova docela peklo. Ta silnice je jak z minulého století:D...Dobrá tak pro povoz s koňma... Známek měli v restauraci plno + novou serii pohlednic (dle provozního)
 
Luboš
Danger!!!
Restaurace má otevřeno jen Pá - Ne. Po zavolání 603 232 609 ale paní Rašková přijde a TZ prodá. V létě asi vodopády hezké, v zimě nic moc, cesta k vodopádům 1/3/2011 nebezpečná, zmrzlá, kluzká, na zabití. Pouze pro adrenalínové turisty!
 
Martin
Známečka sehnána, a bohužel mnou vykoupena jakožto poslední kus :-). A neskromně podotýkám zaslouženě, protože vyběhnout ten kopec od vodopádů nahoru k restauraci jenom kvůli tomu zatr dřevěnýmu kolečku fakt stál za to :-).
 
Provozní
parking sice bezprostředně sousedí s rešovskou restaurací , ale provozovatel restaurace nemá s vybíráním parkovného nic společného , jak je dosti často mylně dovozováno ! Majitel restaurace se od aktivit spojených s vybíráním jakéhosi " parkovného " důrazně distancuje .
 
michal jakouš
parking u rešovské restaurace za 40kč tamtéž známka.dolů to jde nahoru celkem obtížnější ovšem stojí to za to zvládli to i moji prckové.
 
Laďka
Vodopády nádherné, šli jsme z Rešova, zpátky docela slušný výšlap, ale zvládli ho i naši prckové.
 
filip
zpátky je to dřina
na vodopád jsme s taťkou (šplhali)z Rešova.ale horší bylo lézt z vodopádu do Rešova.jinak vodopád je překrásný.
 
Saša
Pro Andílka@Prazdroj
Super podívaná . A jelikož jsme tam byli autem všiml sis Andílku@Prazdroj, že v rešovské hospodě mají čepovaný Birell ? Po tom kopci zpět ( který opravdu není tak hrozný ) krásné zakončení výletu. Nádherně orosený.
 
Mandy
Vodopády stojí za to, šli jsme k nim za příšerného letního slejváku, ale naštestí u vodopádu přestalo pršet, tak jsme v klidu exponovali.... MOc pěkná podívaná!
 
creator
Vodopády krásné, cestičky udržované, kopeček sise prudší, nicméně je zvládnutelný :-) Známek v restauraci opravdu dostatek :-)
 
Andilek@Prazdroj
Od restaurace v Rešově je to kilometr z kopce, půl kilometru podél vody k vodopádům, a pak ještě půl kilometru kolem nich. Souhlasíme s kroko01, také nám kopec cestou zpět nepřišel nijak velký, Jeseníky mají spoustu horších stoupání jako třeba na Špičák.
 
Pavel
K Rešovským vodopádům je celkem 5 přístupových cest . Provozvatel penzionu na Mlýně ve Skalách se Vás však snaží " stáhnout " k vodopádům přes jeho restauraci.Nic proti tomu - pokus pěkný . Ovšem při vyšších denních teplotách se pro Vás stane plánovaný výlet lesem , nepříjemnou záležitostí při návratu po asfltové silnici , hledajíc svůj zaparkovaný vůz u penzionu Na mlýně .A známku tam nekoupíte !!!
 
pavel
K vodopádům se dá jít buď z Rešova (1,5 km) nabo z obce Tvrdkov (3,5 km). Návštěva určitě stojí za to.
 
stanza
Ten krpál stojí za to, krásné místo i s dechem na pokraji.
 
kroko01
Po komentářích zde a dalších vyhledaných informacích na netu jsem dospěl k názoru,že Rešovské vodopády cestou ze Sovince nemineme. Velmi se nám zde líbilo,stoupání zpět k Rešovu mi nepřišlo až tak brutální,jak zde někteří píší.. to spíše by pro některé mohla být problematičtější cesta po kluzkých kamenech a lávkách proti proudu.Tím samozřejmě nechci nikoho odradit, naopak mohu jen doporučit!
 
Pavel
Skvělá podívaná,pozor na kluzké šutry,chce to pevnou obuv.Vřele doporučuji.
 
Petronelka
Z rešovského parkoviště je to 1,5 km. Ale zpátky ten krpál... Jinak samotné vodopády stojí za to. Ne nadarmo je ukazovali v Toulavé kameře. Když už tam budete tak se vyplatí vydat se po dřevěných můstcích proti proudu. Vzadějš jsou vodopády, které ze spoda nejsou vidět. Ale pozor, trochu to klouže.
 
Pepino
Rešovské vodopády byly super. V Rešovské restauraci byl velmi ochotný číšník, který nám vysvětlil jak přístup k vodopádům, tak následně ke hradu Sovinec.
 
petr
Vodopád bezva, bylo zrovna po dešti, ale obě hospody zavřené a to se hrálmistrák v hokeji.
 
kamyl
Rešáky jsou překrásný přírodní úkaz, který určitě stojí za to vidět. Chladivá voda, šumící les, všude samej šutr, fakt nádhera. Od Dlouhé Loučky k nim vede lesní stezka, která je jak stvořená pro pěší i pro cyklo. Ovšem TZ je na tomto místě skutečně těžce vydřená. Kopec který musíte vyjít (vyjet se fakt nedá!) do Rešova jsem dlouho neviděl. Kamenitá stezka mezi chatami a aspoň dvacetistupňové stoupání z vás vytlučou poslední kapky potu a sil...ale dá se to přežít...už jen pro tu známku :-)
 
gerbera
Ač byla hospoda ještě zavřená / otevírají od 11 hod. / velmi ochotný pán nám ji prodal a ještě nás informoval, že zrovna když prší jsou vodopády nejkrásnější. A měl pravdu. Z Rešova je to 1,5 km prudkým klesáním dolů, cesta kamenitá, z části lesem a pro kola úsek nesjízdný - cyklista musí vést kolo. Dobrá obuv nutná, chůze po lávkách a kamenech. Nenechte si ujít.
 
Kopečný Milan
Úžasný kaňon s vodopády nádhera nenechte si ujít .
 
masha
Vodopády
Nejdříve se nám šlo lehce z kopce,až jsme narazili na mlýn,dál za zatáčkou na nás čekal moc hezký zážitek.... Úsek vodopádů není nijak dlouhý, jako je třeba Údolí řeky Dobravy u Chotěboře,ale je tam mooooc krásně, klid, pohoda, pěkný vyhlídkový altán na skále,ze kterého je výhled na největší vodopád... A potom procházka po lávkách a kamenech...Doporučuji se tam podívat:) Známku jsem si koupila v Rešově v hospodě, měli jich hodně a za standardní cenu:)
 
Radek
Nádherné místo.Doporučuji zastavit v restauraci v Rešově (mají tam knedle jak krajíce chleba).
 
golfoxovox
Vodopády mě na české poměry velmi mile překvapily. Doporučuju zajet autem do Rešova (odsud je to cca 2 km)
 
Marťas
18.6.2006 Pěší tůrou z Oskavy jsme prošli vodopády v celé délce, jsou nádherné. Doporučuji pevnou obuv. Od vodopádů do Rešova pěkný stoupák. Známka v pohodě v restauraci v Rešově i v stánku s občerstvením.
 
Lenka
skvělá procházka
Vodopády jsou krásné. Vřele doporučuji, ale chce to dobrou obuv. Bohužel známka není dostupná. Restaurace je z
technických důvodů zavřena. Tak se to snad do léta nějak vyřeší.
 
Zdeněk
28.9. 2005 známka nedostupná. Vzhledem k tomu, že je to 10 km. od Rýmařova, docela ostuda. Zato jejich
vodopády jsou nádherné. Směle doporučuji.
 
Petra
Vodopady jsou moooc krasne. Vrele doporucuji projit si je cele.
 
Milan
Otevírací doba: Po-Čt 11-15 Pá 11-18 So 11-19 Ne 11-16Obsluha vstřícná,v den mojí návštěvy
otevřeno hluboko před otevírací dobou.Dosažitelnost-vyšel jsem z Horního Města u Rýmařova,Na zelenou
Tur.značku jsem se napojil u Mlýna/poradil místní obyvatel.Prodejní místo vzdáleno asi 2 km od vodopádů-prudší
kopec.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek