Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 819 - Perníková chaloupka


Popis

Muzeum perníku a Perníkové hejtmanství v "Perníkové chaloupce" bývalého loveckého zámečku z roku 1882 v obci Ráby, severně od Pardubic, pod hradem Kunětická Hora.

Mapa

Navštívil jsem Perníková chaloupka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum Perníku A Pohádek, Ráby 38 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Pardubický kraj/Pardubice
Poloha:
50°4'42.14"N 15°48'23.8"E
Hodnocení:
2.693
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 819 - Perníková chaloupka


26.05.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
06.05.2023 - dostupná bez problému
15.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
TZ 819
Jen tady trochu upřesním celníci. Sice mě přes celnici nepustil bez zaplacení vstupu v hodnotě 50korun, ale dal mi za to jejich kupóny(měnu) v hodnotě 50korun a mohl jsem změnit kupóny za známku plus jsem si vzal dva perníky a nic víc jsem neplatil.
Jen nemají přesně danou otvírací dobu, ale je to poznat podle jejich webovek.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z perníkové chaloupky.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ vám na celnici neprodají a bez vstupného se do areálu nedostanete.Snažil jsem se celníka přesvědčit, že lepší je mít zisk alespoň z prodeje TZ, než nic, ale nepustil mě. Tak jsem je vyfotil a TZ mi přišla z Rýmařova.
 
Šárka Kudrová
Šárka Kudrová
Baba Jaga
Bez rezarvace nepustí do areálu. Prohlídka super, syn (6 let) nadšený. Pan průvodce to s dětmi umí.
V ceně vstupného je perník jako dárek. To nás zklamalo, že není malovaný perník o kterém je celá prohlídka ale klasický perník s marmeládou.
TZ za 40,- na infu v areálu.
 
Dana Kudělková
Dana Kudělková
Perníková chaloupka
No, prohlídka je spíš pro děti (ale bez zaplacení vstupného se asi k TZ nedostanete ) - možná jsme jen neměli štěstí na průvodkyni, její mluva byla tak pomalá a nezáživná, že pro dospěláky i děti to bylo únavné ...Ale zdobené perníčky během prohlídky byly kouzelné :-)
 
Veronika
Bez problému
TZ bez problému zakoupena v areálu Perníkové chaloupky.
 
Kolchar@seznam.cz
Kolchar@seznam.cz
Porušení dostupnosti TZ
TZ nelze zakoupit na "celnici" u vstupu. Platit prohlídku, která je určena pro děti, když ji nechci je nehorázná drzost! Bez ní nelze TZ zakoupit, takže je např. pro pěší turisty nedostupná. Do objektu se nelze bohužel bez zaplacení dostat. Porušuje se tak dostupnost koupi TZ!
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Náhled do historie Pardubického perníku - 1.8.2019
První zastávkou našeho výletu byla Perníková chaloupka, jde o tradiční domek, původně lovecký zámeček. Budova je celá oplocená a při vstupu musíte projít přes celnici, zde si můžete koupit i pas, protože budova funguje něco jako stát ve státě. Jméno je příhodné, jde o perníkové království a mají zde i vlastní měnu. Milá slečna průvodkyně nám vše pověděla a pro děti vytvořila báječnou atmosféru. Prohlídka je zaměřená na perník a jeho výrobu a končí kde jinde než u paní Ježibaby. Zdejší návštěvu doporučuji hlavně rodičům, kteří mají zlobivé ratolesti. Až jim Ježibaba pohrozí, že je strčí do pece začne jekot :)
 
Martin Sekera
Fraška a komedie
Jsem člověk co je pro leckterou legraci, ale tohle je dle mého názoru opravdová hloupost a nesmysl. Chaloupku jsme navštívily v minulosti a když jsme se tam dnes opěto zastavily abychom zakoupily známku, tak nám bylo řečeno, že ji obdržíme pouze v případě, že zaplatíme 20,- nebo 50,-. Tohle nemá úroveň, je to směšné a to nemluvím o nezdvořilém chování onoho,,celníka,, jež by se svojí červenou buřinkou mohl spíše dělat reklamu stavebnímu spoření. Když jsem se obrátil na zmínění subjekt, tak jsem dostal takovouto odpověd :
Perníková chaloupka official Všude uvádíme:
"Tady si nemohou nic koupit - mohou žebrat, prosit nebo poroučet, jsou-li hrabě." Nejsme obyčejná prodejna, ale klubovna divadelního spolku. Turistické známky nemáme na prodej, ale slouží jako spotřební rekvizity, které si lze vyžebrat, vyprosit nebo poručit. Nemáme důvod se na Vás zlobit, nejsou obyčejným zbožím pro každého.
Co si z toho má člověk vzít?At se na mne nikdo nezlobí, ale legrace přestává být legrací v okamžiku, kdy to jedna či druhá strana takříkajíc přežene.
 
Vladimír Šprync
Vladimír Šprync
Podmíněné zakoupení!
Zakoupení známky je podmíněno zaplacením vstupného do oploceného areálu při vstupu na místní "celnici"! Na naši prosbu, že nám jde pouze o zakoupení známky do sbírky nám bylo opakovaně sděleno, že bez zaplacení vstupného nás do jejich "infocentra" nepustí. Za prvé - mi přijde při nejmenším zvláštní lákat turisty už od parkoviště pod Kunětickou Horou na zelené "Íčko", kam se bez poplatku vlastně nedostanete a za druhé - podmínka pro získání mi přijde hodně nefér(TZ vyjde minimálně na 110kč). Nemáme děti a program by pro nás tedy byl(dle ostatních recenzí zde) ztrátou času. Pokud by šlo vyvolat hlasování o odebrání TZ tomuto místu, byl bych jednoznačně PRO!
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka koupena bez problémů v chaloupce za 35,-.
Jinak samotná Perníková chaloupka nic moc, zastavili jsme se tu cestou z "Kuňky", a kdyby ne, tak bychom o nic nepřišli. Další zbytečné místo cílené na vydělávání peněz na dětech...
 
Markéta BUBIK
Markéta BUBIK
Stupidni "Babisne"
V sobotu 18.11. jsem znamku a 2x vstupne koupila take s 100% slevou za "Babisne". Je to stupidni hnus kampan majitele podniku, odrazuje to navstevniky a nici dobry dojem z muzea a chaloupky. Zavedeni EET je v poradku, jako jinde. Parkoviste pred arealem je v hroznem stavu, bahno, trava, vysoky (s)najezd z asfaltu do bahnaku nebezpecny pro pripadne poskozeni auta, majitel by mel investovat do normalni parkovaci plochy (aspon posyp kamennou drti). Vyfotila jsem si jednu z ceduli o bojkotu EET, ale neni mozno ji sem vlozit...:-/. Byla jsem ochotna priplatit stupidni poplatek, ale muj dojem z chaloupky se tim padem blizi nule :-(
 
Jana Petrová
Jana Petrová
TZ
Muzeum hezké, výklad průvodce téměř také. Při příchodu do areálu ProtiBabišovské hlášky (písemné) a když jsme došli blíže k Chaloupce, další-pokračování (při výkladu také ústní). Dnes AKCE:100% sleva na 10 Kč příplatek za EET.Zaplatili jsme plné vstupné i za naše 10měsíční dítě. Při odchodu cedule, že máme volit Svobodné.. Takže smíšené pocity z návštěvy turisticky zajímavého místa, do kterého se plete politika...
 
Jitka Formánková
Jitka Formánková
TZ
cena známky 45,- (nevím, jaký vliv na toto mám EET nebo si prodejce chce přilepšit) a kupa stížností na Babiše..ať už písemných nebo ustních... celkem to pokazilo vjem turistického cíle, aspoň to počasí nám vyšlo
 
Norbert Šabacký
Norbert Šabacký
super výlet
Krásně využitá neděle se správným průvodcem po můzeu!
 
Karel
Nový
Všude upozornění na babišné,jak písemně tak i ústně a opakovaně...z perníkové chaloupky bylo zkažené odpoledne
 
David Janoška
David Janoška
cena TZ
Turistickou známku jsem koupil za 45 kč s vysvětlením, že těch 10 korun na víc je příplatek za EET
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
Perfektní pro děti
Byli jsme dnes, výklad uzpůsoben dětem, kteří zmákli hodinovou prohlídku (obě 4 roky). Babišné se všude píše, ale neplatili jsme nikde nic navíc. TZ zakoupena se vstupenkami za obvyklých 35,-. Jen škoda, že i tak malé děti platí plné vstupné, ale 70,- zase jde přežít :) Doporučujeme návštěvu, ale opravdu s dětmi, pro dospěláky to zas tak není
 
Jaromír Urban
Jaromír Urban
Pozdě
Na místě jsme byli již po zavíračce a možná jsem tak trochu rád. :D
 
Petr a Miroslava Nekvinda Vítová
Petr a Miroslava Nekvinda Vítová
Re: Známka za 45 Kč
Také jsme tam byli a 10 korun za každou zmrzlinu navíc není babisovne nýbrž okrádání hostů moc hezké místo ale kvůli zlodejskym praktikám majitele se už nikdy nevrátíme
 
Marek Mechl
Marek Mechl
Známka za 45 Kč
Otřesná zkušenost s cenou známky 45 Kč. Zdůvodnění bylo, že se jedná o "Babišovné". Známku jsem nezakoupil a zvažuji podnět na ČOI....
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Pěkná prohlídka
Pěkně udělaná prohlídka,dcera 5 let byla nadšená..pěkné chaloupky z perníku.Klidné okolí.
TZ bez problému na pokladně.
 
Jan Gröger
Jan Gröger
známka
Tz na pokladně Perníkové chaloupky. Příjemní průvodci. Zajímavá atrakce
 
Blanka Janšová
Blanka Janšová
tz bez problémů
pěkné místo,škoda že už neměli výroční letošní turistickou známku ze srazu jeníčků a mařenek,..
 
Zuzana a Jan Repčákovi
Zuzana a Jan Repčákovi
..
Spokojenost :)
Pěkně udělané, lidi velmi příjemní. Dcerky 1rok a 2a půl roku byly spokojené. Má tam být brzy snad i vlaček, takže navštívíme znovu.
Za nás pěkně strávený den :)
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
ač to tak nevypadalo, prohlídka byla vynikající - po výstavě perníku cesta temným lesem až k samotné čarodějnici
 
Marta
pro nespokojené návštěvníky
Zdravím, těším se, že se s dětmi na místo podíváme. Kamarádka mi Perníkovou chaloupku doporučila. Nedá mi to než se provozovatelů zastat, v dnešní době, kdy jsou lidé zvyklí na různé slevy a akce, tak si vůbec neuvědomují, co některé věci stojí úsilí a práce...a že by sami zadarmo také nepracovali :-))
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
19. 4. 2014
datum návštěvy
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
chaloupka
Vstupné do chaloupky 60 Kč i děti, ale v ceně je parbubický perník s motivem chaloupky. Trochu jsem si chaloupku představoval jinak, ale docela ujde. Také zajímavý výklad nám změnil dětské vzpomínky na Jeníčka, Mařenku a v podstatě teď již hodnou BábuJagu.
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
Perníková chaloupka
Celkem pěkné místo, ale zakoupení vstupu se hodí spíše pro rodinu s dětmi :).
 
Michael Bronec
Michael Bronec
:)
Přišlo mi to jako milé místo, doporučuju!
 
Luděk Šorm
Námět k zamyšlení
Děkuji za názor, byť mě nepotěšil - pohádkové expozice v areálu jsou zpřístupněny zcela zdarma. A v tom je možná jádro problému. Údržba areálu, který se stále rozrůstá a obohacuje (letos nově například o dřevěné vyřezávané sochy kance, žáby, lavičky s papoušky, havranů,...), nás stojí stále větší a větší peníze. Mnoho návštěvníků je neukázněných, ničí a znečišťují přírodu a pohádkové expozice. Pokud tyto aktivity budujeme a udržujeme z tržeb za něco jiného (např. občerstvení), pak je to vnímáno jako nežádoucí komerce? Perníkovné k odběru speciálního perníku od paní Ježibaby s přidanou hodnotou medových zážitků v délce cca 45 minut letos po mnoha letech opravdu vzrostlo o desetikorunu. Když jsme před lety cenu kalkulovali, byla DPH ve výši 5% - letos již státu odvádíme minimálně 14% DPH. O nárůstu cen energií a služeb nemluvě. Muzeum perníku v Perníkové chaloupce zcela funguje bez veřejných dotací a jednotné perníkovné má svoji logiku - každá sleva pro kohokoliv musí být vykoupena zdražením pro někoho jiného. Souhlasím s Vámi, že cena by měla odpovídat nabízenému zážitku - pro čtyři děti je ale nepochybně čtyřnásobná. Asi by bylo řešením zpoplatnit vstup do areálu přímo u brány - aby návštěvníci, pro které je perníkovné 60 Kč za všechno příliš, přispěli alespoň menší částkou na údržbu a další zvelebování venkovních expozic.
 
paja
zklamání
Vstupné se nám zvedlo už na 60 Kč. Snažím se chápat, že majitel vydělávat musí. Nemám ale pocit, že cena odpovídá nabízenému zážitku. Jdu li se čtyřmi dětmi a nemám možnost koupit si, dnes už celkem běžnou, rodinnou vstupenku, a když malí platí stejně, jako velcí, to je opravdu k zamyšlení. Navštívili jsem, nejenom letošní prázdniny, spoustu míst po celé republice, s tímto jsme se ale nesetkali nikde. Když se toto království začínalo budovat, oceňovali jsme nápad a těšili se na postupné vybudování pohádkového světa. Pohádkově to na mě, ani na děti nepůsobí vůbec. Ohniště dvanácti měsíčků, by mohlo vypadat úplně jinak, stejně tak úl včelky Máji, o Mrazíkových saních, nemluvě. Škoda dobrých nápadů. Komerce tam čiší na sto honů. Občerstvení dole, nahoře, koutek pro děti - kousek hřiště, houpačka, cokoli, jsme nenašli. A slečna průvodkyně, kterou jsme měli možnost zahlédnout a zaslechnout, no tak ta má hodně daleko k příjemnému průvodci, kterému jsme se svěřili do rukou před časem. Pod vlivem těchto dojmů jsme usoudili, že zřejmě ani prohlídka závratných změn nedoznala a rozhodli jsme se peníze investovat do zmrzliny. Škoda.
 
Majka
13.7. TZ zakoupena v pokladně muzea perníku i výroční známky dvě. Vhodné i pro malé děti. Příjemné zpestření půl dne v těchto končinách.
 
David
Příjemně strávená část odpoledne
Návštěva perníkové chaloupky je opravdový zážitek. Pokud se soustřeďujete na historické artefakty nebo jen TZ, pak si asi kupíte známku a jede od dům (hrad Kunětická hora) dál. Ale věřte, že zůstanete ochuzeni o kouzelnou a poetickou řeč pohádkové průvodkyně, krásné výtvory z perníku a především se nedozvíte, že pohádka o perníkové chaloupce byla úplně jinak. Nedozvíte se o hodné ježibabě perníkářce, ani o lotrovské povaze Jeníčka a Mařenky a tedy ani to, že v této pohádce rozhodně nevyhrálo dobro nad zlem, nábrž zloděj nad okradeným. A to se ještě objevíte i v kuchyni u čarodějnice (měla tam i živého černého kocoura) a dozvíte se, jak se perník peče. Pro děti skvělé a dospělák se rozhodně pobaví taky.
 
PetuleM
I přesto, že je místo především určené dětem, pobavil nás nový výklad tradiční pohádky - každá mince má dvě strany. Prohlídka byla hezká a možnost vidět tradiční formy na perník a ruční výrobu s možností zakoupení výrobků určitě stojí zato.
 
Květa M.
Moc pěkné
Já jsem byla naopak moc spokojená. Mezi návštěvníky byli hlavně dospělí, historie pardubického perníku je zajímavá, ukázka pečení perníku v kostýmu Ježibaby byla originální.
 
pplk.J.Morávek
to Luděk Štorm
Děs,hrůza a komerce.Přál bych vám aby tato chalupa co nejdříve spadla a ty vaše medové zážitky si sežerte sám.S pozdravem pplk. Jan Morávek
 
Luděk Šorm
Ježibaba ulehla k zimnímu spánku
Srdečně zdravím všechny sběratele TZ a přeji jim pevné zdraví a hodně radosti i štěstí v novém roce 2011. Současně oznamuji, že na Silvestra jsme uložili Ježibabu k zimnímu spánku (leden a únor bude z provozních důvodů úpravy expozic zavřeno). V naléhavých případech sběratele obsloužíme po telefonické dohodě na čísle 602 413 134. Děkujeme za pochopení a těšíme se na další setkávání od 5. března 2011, kdy zahájíme novou sezónu oslavou úředních narozenin paní Ježibaby.
 
stan
znamek dost i vyrocni ale vstupne je 50 kc a za to vam pruvodkyne povi pohadku o Jenickovi a Marence jinak nic k videni tan neni takze koupit znamku a rychle pryc
 
WoHiman
Pro děti
Tak u této turistické zastávky jsem čekal podstatně víc, než jen takovou dětskou až umělou prohlídku. Kdybych měl dítě, tak ano zdálo se mi 50,- dát celkem dost za perník v trochu jiném obalu, vesměs za 3,90 a uvnitř úplně suchý. Těšil jsem se na malovaný perníček! To bylo zklamání! Uvnitř chajdy mají příšerné horko a navíc v první místnosti jsme byli přes 15minut! Klimatizace nikde, větřáky vypnuté.Výstava perníků krásná, originální a stála opravdu za to, ale ty dekorace co měli upoutat dětskou tvářičku?! Za ty se styďte! Vypelichaná liška a u ní dvě porcelánové žáby!!! :(
 
Libor
29.05.2010 - TZ dostupná v chalupě, vhodné hlavně pro děti, pěkné prostředí, ale přeci jen trošku umělé. Kousek odsud pod Kunětickou horou velmi příjemná minizoo a pro děti projížďka na koních či kočárem.
 
Dunka
:)
Skvělý zážitek pro děti i pro dospělé, průvodce chaloupkou je opravdu zapálený pro věc a na dojmech je to skutečně znát. Pokud navštívíte Pardubice nebo Kunětickou Horu, toto místo určitě nemůžete minout.
 
Tatík
Od března do ledna otevřeno 9-17 hod., turistických známek i pohledů dostatek v pokladně. K polemice níže snad jen, že využití rozpadající se vily podnikatele, kvůli jehož lomu spadla část Kunětické hory, je chvályhodné. Jestli se sem budou návštěvníci vracet, je jen na nich...
 
Luděk Šorm
Ježibaba ulehla k zimnímu spánku
Srdečně zdravím všechny sběratele TZ a přeji jim pevné zdraví a hodně radosti i štěstí v novém roce 2010. Současně oznamuji, že na Silvestra jsme uložili Ježibabu k zimnímu spánku (leden a únor bude z provozních důvodů úpravy expozic zavřeno). V naléhavých případech sběratele obsloužíme po telefonické dohodě na čísle 602 413 134. Děkujeme za pochopení a těšíme se na další setkávání od 6. března 2010, kdy zahájíme novou sezónu oslavou úředních narozenin paní Ježibaby.
 
Luděk Šorm
pro pana anonyma Petra
Děkuji, že jste konkrétně napsal, o co Vám jde. Před lety, když jsme začínali, nám někteří návštěvníci vytýkali, že toho máme málo na prodej. Již jsme se zlepšili. Při nejlepší vůli ale nemůžeme služby, perníky či mlsání v Otesánkově cukrárně poskytovat zadarmo. Já se neschovávám v anonymitě, za naši "šaškárnu" se vůbec nestydím a obhajovat v diskusi ji nemusím. Právo na existenci jí dávají návštěvníci, kteří se zde zamyslí (loupání perníčků zadarmo v pohádce byla vlastně krádež), zasmějí se různým ptákovinám (vždyť mnohé situace v pohádkách jsou z racionálního hlediska nesmysl) a opakovaně se vracejí. Myslím, že další diskuse na toto téma je opravdu zbytečná. Přeji Vám, ať se Vám daří bez utrácení.
 
Pet
pro pana podnikatele Šorma
Já nemusím tahat peníze z lidí takovým způsobem jako vy, já si peníze vydělám rukama. Jde mi jenom o to, jakým stylem je ta vaše chaloupka dělaná. Vejdu dovnitř, koupím si vstupné (to vaše stokrát omýlané medovné je mi fuk), hned v pokladně prodej malovaných perníků, projdu dvě místnosti, tam zas prodává ježibaba perníky, projdu zase dvě místnosti se starými kýči a skončím u Otesánka v cukrárně, kde zase něco rejžuje peníze. Když tam chudák dítě jede na školní výlet, tak má po kapesném. Před dvaceti lety by nikdo na něčem tak stupidním jistě nevydělal. Náladu mám možná lepší než vy, který nesnesete žádnou kritiku a musíte se zuby nehty bránit, abyste si takovou šaškárnu obhájil. Tím končím debatu na téma perníkové chaloupky a každému návštěvu vřele doporučuji.
 
Luděk Šorm
Pro Petra
Podmínky čerpání služeb jsou na dveřích provozovny i na internetu uvedeny, každý si je může přečíst. Není reálné, aby Ježibaba své výrobky rozdávala zdarma - ani ČEZ a další naši dodavatelé neberou ohled na to, že většinu návštěvníků Perníkové chaloupky tvoří děti. Ani stát nám nedává jakékoliv úlevy či dotace, platíme veškeré daně i poplatky v plné výši. A že bychom měli malým dětem vstup zakázat, aby nerušily? Jsem pro. Jak ale chcete stanovit věkovou hranici, když každý člověk je jiný? Když máte s sebou malé i větší dítě, sám se rozhodnete, zda si koupíte perníkovné nyní nebo později, až děti povyrostou a budou víc vnímat či chápat. Pokud jste svéprávný občan, sám se rozhodnete, co koupíte a co nikoliv. Souhlasím s Vámi, že zcela legálně se dá vydělávat na všem, i na obyčejných dřevěných kolečkách - turistických známkách. To je dobře, to jsme před 20 lety nemohli. Já vám fandím, zkuste vymyslet nějakou blbost a vydělávejte. Budete mít lepší náladu a třeba se i zasmějete nad blbostmi jiných autorů.
 
Petr
pořád jenom kecy
Jak můžete tvrdit, že nevybíráte vstupné, když to není nikde řečeno, že se platí medovné. Ale to je jedno. Poukázka na osobní odběr perníku se předá Ježibabě, která vám perník sice dá, ale v zápětí začne prodávat svoje výrobky, které si tam v pracovní době vyrobí. Proč teda nedává svoje produkty zdarma? Pokud teda tam nesmí malé děti, aby nerušily, je dobré na dveře napsat, od jakého věku se vaše sluchové, zrakové, hmatové, čichové a chuťové zážitky dají zažít. Když mám totiž s sebou malé a větší dítě, těžko to menší mohu nechat venku přede dveřmi. Prostě dneska lidi vydělávají na všem. To, že se postaví starý sprchový kout do zatuchlé místnosti a nazve se to "Laboratoř deště" je taky pěkná ubohost, ale za ty zážitky všech smyslů to určitě stojí. A takových blbostí by se tam našla celá řada...
 
Luděk Šorm
Perníkovné
Těžko se můžeme zamyslet nad výší vstupného, když žádné nevybíráme. Každý zákazník si kupuje POUKÁZKU NA OSOBNÍ ODBĚR PERNÍKU od Ježibaby s přidanou hodnotou medových zážitků sluchových, zrakových, hmatových, čichových a chuťových. Kdo chce pouze perník bez přidané hodnoty, pošleme ho do supermarketu. Pokud někdo argumentuje malým věkem dítěte, doporučíme mu raději návštěvu za několik let, až děcko doroste. Alespoň nebude rušit zážitky ostatních návštěvníků. Pojmenování služby či produktu je důležité, neboť každý by měl vědět, co si za 50 Kč kupuje a zda to pro něho či pro jeho děti má smysl a hodnotu požadované padesátikoruny.
 
Petr
můj názor
Předchozí názor bych nebral jako plivnutí, ale jako připomínku k věci. Ať už se tomu říká vstupné nebo medovné, pořád to vyjde na padesát korun. Byli jsme na prohlídce s dvouletým dítětem a výklad ho ani nezaujal, tak nevím, proč takové mrně má platit vstup. Musím ale konstatovat, že devítileté dceři se výklad moc líbil. Možná by stálo za to, se nad výší vstupného zamyslet a trochu ho upravit. Perník stejného obalu se opravdu v supermarketu koupit nedá, ale perník stejné chuti za 3,50 Kč ano. Pozitivní je, že turistickou známku jsme zakoupili bez problémů, alespoň máme něco do sbírky.
 
Luděk Šorm
fakta
Takové plivnutí zamrzí, fakta jsou jiná: výklad přizpůsobujeme složení publika. Pokud ve složení skupiny výrazně převažují děti ze základní školy, pak je výklad určen zejména jim. Pokud převažují dospělí, pak je těžiště v historii perníkářského řemesla a vyprávění o morálních aspektech pohádky (Jeníček s Mařenkou nezaklepali, nepozdravili, nepoprosili a kradli, ač si každý myslí, že byli hodní) tvoří jenom doplněk. Vstupné se neplatí, protože nevybíráme vstupné, ale perníkovné 50 Kč/osoba jakéhokoliv věku. KAŽDÝ obdrží STEJNÝ perník (ve speciálně vyrobených obalech, který nikde jinde nelze zakoupit, takže zmíněná cena je naprostý nesmysl). Jako přidanou hodnotu k perníku každý návštěvník získá MEDOVÉ ZÁŽITKY, spojené s cca 45 minutovou prohlídkou více než tisíců perníků z různých koutů republiky a předvádění jejich výroby v Perníkářské dílně Ježibaby. To vše funguje celoročně bez jediné koruny dotací z veřejných zdrojů! Nekorektní srovnání s Kunětickou horou mě pobavilo: tam již v říjnu mají otevřeno pouze o víkendech a svátcích, od listopadu bude (se státními dotacemi) zavřeno až do jara. Je jistě na každém, aby zvážil, zda sluchové, zrakové, chuťové, hmatové a čichové zážitky mají pro něj a pro jeho děti hodnotu padesátikoruny. Pokud chce někdo pouze jakýkoliv perník za 3,90 Kč bez přidané hodnoty medových zážitků, raději ho přímo pošleme do nějakého supermarketu.
 
Radka
nic moc
Sice pěkný výklad, ale zajímavý tak pro děti ze Základní školy. Udivuje mě, že i ti nejmenší caparti zaplatí za vstup 50 Kč, ale průvodkyně vás ujistí, že to stojí za to, protože všichni dostanou zdarma perníček. Pak vám do ruky vrazí místo malovaného perníčku, klasický perník za 3,90 Kč a je vymalováno. Myslím, že taková chaloupka je akorát dobrá na tahání peněz z lidí. Ještě, že je blízko Kunětická hora, protože jinak bychom byli z výletu zklamáni. Jinak známka se dala koupit bez problémů.
 
Jarka
Návštěva Perníkové chaloupky a její výklad určitě pobaví, potěší a neurazí ani velké Jeníčky a Mařenky..Mimo super výkladu je možné zakoupit výborný perníček, níže zmíněné TZ i výroční známky jsou v Perníkové chaloupce stále k dispozici.
 
Alena
setkání Jeníčků a Mařenek
ve sváteční pondělí jsme se byli podívat u Perníkové chaloupky a i když z nás nebyl nikdo Jeníček ani Mařenka, výlet jsme si užili. A protože jsme TZ začali sbírat před necelým rokem byli jsme rádi, že jsme mohli koupit výroční známky i z minulých let.
 
Luděk Šorm
VTZ ze setkání nositelů jmen Jan a Marie
Renato, nechápu, proč jste nevěřili VTZ ... V prodeji jsou pouze TZ č. 819 Perníková chaloupka a VTZ ze Setkaní Jeníčků a Mařenek u Perníkové chaloupky z let 2006 (s vyobrazením Jana Amose Komenského), 2007 (s Mistrem Janem Husem), 2008 (s kresbou Jana Vyčítala) a netrpělivě očekáváme 2009 (s portrétem Jana Přeučila). Všechny známky nám zasílají z Rýmařova.
 
Renata
Kouzelný svět pohádek, kdo by na to chtěl zapomenout. Známka k dostání přímo v infu v chaloupce... Měli k dispozici dalších několik výročních, ale těm jsmě moc nevěřili :-) jak tady někdo psal.
 
yety
11.4 2009
Dost dobré místo pro výlet.Je zde i mini zoo. Přístup je i pro lenochy lehce zvládnutelný a známky jsou v hojném počtu k sehnání v pohodě. Hezký výlet pro celou rodinu.
 
Luděk Šorm
Falešné známky ???
Lukáši, co je to za nesmysl? Veškeré známky k prodeji nám posílají z Rýmařova.
 
Zdenek
Výklad byl perfektně udělaný pro malé děti, a dospělí se dozví něco nového, náš prcek si to tam užil a procházka na nedalekou Kunětickou horu je také perfektní.Seženete zde i 3 výroční známky za roky 2006, 2007, 2008.
 
˘Lukᚢ
ll
no já když jsem tam jel asi před rokem byli tam falešné známky!!
 
Martina
Známek je už dostatek. Na prohlídku doporučuji jít s dobrou náladou a malými dětmi, jinak vám to bude připadat dost infantilní, ačkoliv se dozvíte i dost zajímavých věcí. Například to, zač je v Pardubicích perník.
 
Boocay
Známku stále nemají, pouze 3 výroční. Výklad nám přišel trochu trapný.
 
Diana
Známky měli bohužel jen výroční, ale návštěvu Perníkové chaloupky doporučuji obzvlášť rodinám s dětmi, moc pěkně udělaný výklad, zasmáli se i dospělí :-)
 
Jarda kolař
Fakt pěkný
Kdo máte malé děti,vyražte do muzea perníku.Je to tam opravdu pohádkové.
 
Honza Pásler
Rekord padl!
Setkání Jeníčků a Mařenek 6.7. vypadalo zpočátku dost bledě", ale nakonec rekord přece jen padl.Převzato z deníků Bohemia:Registrovalo se 37 Mařenek a 61 Jeníčků, nejvzdálenější ze Slovenské Lysé pod Makytou.
 
Honza Pásler
Dnes zde probíhala akce "Setkání Jeníčků a Mařenek". Mnoho se jich nedostavilo, asi byli spíš někde u vody. V prodeji též VTZ k této akci a VTZ Nejlepší podmínky pro Jeníčky a Mařenky.
 
Vláďa
VTZ na akci pořádanou 6.7.2006 Setkání Jeníčků a Mařenek již k dostání. Návštěvu doporučuji hlavně rodinám s
dětmi. V občerstvení prodávají výborný guláš, po kterém se nám super šlapalo na Kunětickou horu.
 
ivan
Dnes byla pouze TZ. VTZ zatím nejsou a slečna nevěděla, kdy budou.V pokladně u Strašidel mají Suvenýry (
dva á 30,- Kč).
 
Jirka
Z Pardubic je to krásná procházka, jen by v Rábech mohlo být nějaká šipka kudy jít dál, když je to až za
vesnicí. Jinak velmi hezké infocentrum a známek dostatek.
 
Luděk Šorm
Muzeum je celoročně otevřeno, rekonstrukce dalších místností probíhají průběžně. Ve všední dny se může stát,
že je na dveřích cedule "z technicých důvodů nyní zavřeno" - to když jsme na WC nebo náhle musíme
odjet na poštu, na úřad,... Býva to ale jenom krátce a u provozní doby je nejenom poznámka o možnosti
operativních změn, ale také číslo mobilního telefonu. V takovém případě se obvykle s případným návštěvníkem
dohodneme, jak mu vyjít vstříc.
 
janek
9.2.2006 byla na dveřích Perníkové chaloupky cedule " z technických důvodů nyní ZAVŘENO". Při
pohledu přes dveře do chodby to vypadalo na nějaké stavební úpravy s delší dobou trvání. Takže nemáme ani
známku, škoda že na webu bylo a je stále napsáno celoročně otevřeno :-(
 
Pavel.S
Muzeum perníku je spíš pro rodiče s malými dětmi. Mě zaujala paní průvodkyně, kterak převrátila pohádku o
perníkové chaloupce. Ježibaba byla hodná a neměla ráda malé zlodějíčky Jeníčka a Mařenku, kteří jí kradli
perníček. TZ dostatek a velký výběr pohledů Perníkového hejtmanství.
 
Alena
Muzeum perníku je pěkné, milá starší paní průvodkyně se snaží. Ježibaba peče perníčky přímo před Vámi.
Nechoďte se dívat na strašidýlka, zaplatíte další vstupné 25,- Kč a to za nic. Tím jsem si tam dojem zkazila.
 
Honza
omluva
Strašně moc se omlouvám pánovi z Perníkové chaloupky za to, že jsem jej nařkl z předražení známky. Nepřečetl
jsem si na těchto stránkách aktuální informaci, že TZ letos stojí již 25,-Kč.Ještě jednou se tedy do
Perníkové chaloupky moc omlouvám.
 
Honza
Místo pěkné, zajímavé minimuzeum a spousta atrakcí pro děti, vhodné= především na letní výlety, či spíš jako
doplněk výletu na Kunětickopu horu.20. ledna ráno v 9.00 jsem byl jediný návštěvník - pán mě provedl bez
vstupného, za to však PŘEDRAŽIL ZNÁMKU
 
Honza
Místo pěkné, zajímavé minimuzeum a spousta atrakcí pro děti, vhodné= především na letní výlety, či spíš jako
doplněk výletu na Kunětickopu horu.20. ledna ráno v 9.00 jsem byl jediný návštěvník - pán mě provedl bez
vstupného, za to však PŘEDRAŽIL ZNÁMKU
 
Jirka
Výborný nápad
Příjemná starší paní uvede do místnosti s perníky a umí o nich krásně povídat, super je i okolí. Škoda jen, že
je poznat, že nedostatek finančních prostředků nedovoluje větší expozici. Velká část perníků je totiž na
prodej a po Vánocích zde mnoho nezbylo. JInak určitě stojí za návštěvu + procházka směrem ke Kunětické hoře -
krásné vyhlídky po okolí!! Doporučit lze i Restauraci Pod Kunětickou horou - krásné prostředí, výborně vaří,
příjemná obsluha i ceny.
 
takyHOST
Kdyby si HOST přečetl aktuality (Novoroční poselství z Rýmařova), pak by věděl, že TZ od Nového roku podražily
na 25 Kč (tj. 1 litr nafty).
 
HOST
Chtějí za známku 25,- Kč.
 
Dudu
Perníková chaloupka
bylo sice po sezóně, ale chaloupka byla přístupná a okolí pěkně upravené. Doporučujeme prohlídku s velice
příjemnou paní průvodkyní. A nezapomeňte venku na frňákovník a antifrňákovník.
 
Zirafka
819 = Pernikova chaloupka
Otevreno maji kazdy den od 9 do 17 hodin. Prvni patro chaloupky se rekonstruuje, takze pokud nebude otevreny
vchod, tak to chce zajit z boku do 1. patra a zaklepat. Pan sef rad prijde a provede muzeem perniku. V muzeu
je spousta krasne zdobeneho perniku. Taky se prochazi pohadkovym lesem, na jehoz konci je prijemne prekvapeni.
Prohlidka je upravena veku navstevniku, kazdy si prijde na sve. Nezapomente si i prohlidnout okoli chaloupky.
Stoji za to... Zaverem jedna prosba od pana sefa. Planuje zridit mj. pohadkovou knihovnu, takze mate-li doma
nejake nepouzivane pohadkove knizky, vezmete je s sebou do Pernikove chaloupky. Urcite najdou uplatneni...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek