Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 858 - Čebínka


Popis

Typizovaná ocelová telekomunikační věž s vyhlídkovou plošinou, postavená v roce 2003 na kopci Čebínka u obce Čebín, jihozápadně od Tišnova.

Mapa

Navštívil jsem Čebínka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Čebínská chaloupka, Čebín 209
Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Čebínka
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Restaurant Čebínka, Čebín 146
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Brno-venkov
Poloha:
49°19'11.64"N 16°29'5.06"E
Hodnocení:
2.81
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 858 - Čebínka
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 858 - Čebínka


08.07.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
24.02.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
14.08.2022 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jiří Vaníček
Jiří Vaníček
rozhledna Čebínka
Podruhé v životě jsme se vyškrábali prudkým stoupáním k rozhledně, která však byla zavřená. Bohužel jsme si předem nepřečetli, že je delší dobu zavřená, takže jsem byli po výstupu zklamáni. Tento stav trvá bohužel i o letních prázdninách. Zavřená byly z důvodů dovolené i hospoda Čebínská chaloupka. Odměnili jsme se alespoň vynikající zmrzlinou na parkovišti u chaloupky a nákupem piva z pivovaru Sentice. Nejlepší bylo medové pivo Kvasar.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Rozhledna zavřená nejen proto, že je zima a tudíž není turistická sezóna, ale také proto, že na vyhlídkovém ochozu chybí asi z 1/3 podlaha. O nějakém plánu opravy se na místě neuvádí nic.
V pátek dopoledne měla zavřeno i prodejní místa a tak známku budu kupovat korespondenčně.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
18. 10. 2010
Známku jsme sehnali v restauraci Na Rychtě.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Dostupnost
Potvrzuji předchozí příspěvky, že otvírací doba je pouze o víkendech. Ideální je se dopředu informovat buďto mailem a nebo telefonicky, jestli bude opravdu otevřeno.
Ideální výchozí bod je parkoviště naproti restaurace Čebínská chaloupka u hlavního tahu. Odtud 900m po žluté kolmo nahoru. Kopec je opravdu strmý a výstup je fyzicky náročný.
Rozhledna v pátek přes den byla zavřená a v chaloupce známku nemají. Momentálně dostupná v restauraci Čebínka ve středu obce sídlící v budově Sokolů.
 
Veronika Krásná
Veronika Krásná
Zavreno :/
Znamka koupena dole v Cebinske chaloupce, na kopec jsme vyslapali, ale rozhledna byla v pul pate zavrena. Je rijen, nefouka, neprsi, nemrzne a ani neni mlha. Takze zadne nepriznive pocasi :( Skoda.
 
Pavel Jahoda
Známka
Rozhledna byla ve 13,30 hod. zavřená, známku jsem zakoupil v Čebínské chaloupce, nechápu proč nebyl uveden alespoň důvod uzavření rozhledny. Bylo nás tam asi 10 a pěkně naštvaných.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Známku v Čebínská chaloupka neměli,ale sehnal jsem ji v restauraci Čebínka.
 
Sebastian
Friedl
Snadný výšlap a pěkný výhled na odpolední výlet perfektní. :)
 
M.Kristková
Re: Zavřeno i v neděli
Vážený pane Virostko,
velmi se Vám omlouváme za tuto nepříjemnou zkušenost způsobenou špatnou koordinací zajištění rozhledny v tento den. Děkujeme za Váš názor a upozornění. Problém byl snad vyřešen a nyní je možné si koupit známku bez problémů v běžnou otevírací dobu rozhledny.
M.Kristková, správce rozhledny
 
Petr Virostko
Petr Virostko
Zavřeno i v neděli
Ač je otevírací doba: Sobota, Neděle od Dubna do Října, tak v neděli 30.4.2017 byla rozhledna zavřená. V restauraci Čebínská chaloupka byla známka vyprodaná a v restauraci Čebínka už známku neprodávají.
 
Luděk Caha
Luděk Caha
Fakt nepochopitelné
Byl jsem s rodinou na výletě s úmyslem navštívit mimo jiné rozhlednu Čebínka. Skvělý nápad, špatný den. Známku jsme koupili bez problémů 16.8.2016 v úterý v restauraci Čebínská chaloupka hned u silnice. Milá mladá slečna nás odkázala na cestu k rozhledně. Dole hned u začátku cesty cedule, že rozhledna je otevřena pouze od dubna do října v sobotu a v neděli od 11:00 do 17:00 hod.. Provozuje obec Čebín. Vstupné 20,- Kč dospělí a 10,- Kč děti. Rád bych zaplatil, ale bylo bohužel úterý. Nechápu, proč Obec Čebín musí omezit otevírací dobu pouze na sobotu a neděli. Vždyť se jedná o stožár vysílače, který sám o sobě vydělává obci jen tím, že je na jejich území umístěn. Vyšlápli jsme si kopec (brutální) i přesto, že jsme veděli, že je zavřeno, v domnění, že by od paty stožáru mohlo být vidět do okolí. Bohužel nebylo. Je to celé v lesním porostu. Ale z rozhledny musí být nádherný výhled. Ovšem nesměla by Obec Čebín bránit ve
výhledu uzavřením rozhledny železnou bránou s visacím zámkem. Nemyslím si, že by toto bylo kvůli možnému poškození, neboť zde není co poškodit. Je to železný stožár, obtočený železným schodištěm. Zřejmě vidina zisku Obce Čebín převládá nad zájmy turistů.
 
Jaroslav Klouda
Re: Nepochopitelná otevírací doba.
Možná je otevírací doba nepochopitelná, ovšem všude na webu se dočtete, kdy je rozhledna otevřena. Takže možná problém nebude v "nepochopitelné" otevírací době...
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Nepochopitelná otevírací doba.
Rozhledna je otevřena pouze přes letní sezónu v sobotu a v neděli, já měl holt smůlu, že jsem tam byl v pátek. Přesto jsem vystoupal ten prudký kopec od parkoviště u hlavní silnice doufaje, že by zavřeno být nemuselo, když jsou prázdniny a je pátek odpoledne. Bylo zavřeno. Takže z tohoto výstupu na rozhlednu mi jako jediný zážitek zbylo mokré tričko na zádech. Škoda, nevím, kdy se sem zase dostanu. Rozhledna je vlastně typizovaný telekomunikační stožár, těchto typů rozhleden jsem po ČR potkal již nekolik, všechny volně přístupný, jenom tahle má otevírací dobu. Jinak TZ je bez problémů k sehnání v restauraci Čebínská chaloupka u hlavní silnice(je tam i odstavné parkoviště).
 
Jiří Šmerda
Jiří Šmerda
TZ
Známka se dá koupit i u paní,která vybírá vstupné na rozhlednu.Až překvapivě suprový výhled!
 
renata placková
Navzdory tomu, že známka měla být ve dvou restauracích, doufala jsem, že bude 30.12. otevřeno. Bohužel rest. Čebínka otvírala až v pět a ve druhé restauraci (už se nejmenuje Na Rychtě, ale je hned pod kopcem u silnice - okolo ní procházíte na rozhlednu nejkratší cestou z Čebína) ji doprodali. Výhled stojí za to.
 
Ivana Pastvová
Když vyjdete ten prudký kopec, máte pěkný výhled, který doopravdy stojí za to. Známku jsem koupila dole v restauraci Čebínka.
 
Pinďa
Parkoviště
TZ jsem bez problémů koupil u příjemné obsluhy restaurace Na Rychtě
 
mira
Známku mají v hospodě u parkoviště
Velmi prudký kopec,pěkný výhled,ale známku mají dole u parkoviště,nahoře došly.Nejlepší přístup ze vsi po žluté,velké parkoviště,1km do kopce.
 
Milan
vyjít kopec dá trochu zabrat ale ten výhled stojí za to,známku prodávají i u rozhledny
 
jíra
Známky prodávají na rozhledně i v obou uváděných restauracích´´
 
Fana
Rozhledna je parádní s výhledem. Známku jsem koupil Na Rychtě, kde i dobře vaří pizzu, takže i žaludek měl své ukldňující sousto po tom převýšení na rozhledně.
 
Jaroslava Sokolová
prodej turistických známek
V restauraci Čebínka je opět obnoven prodej turistických známek.
 
Blanča
Rozhedna je otevřena pouze o víkendu od 9:00 do 17:00, ale rozhodně ji mohu doporučit. Výšlap na kopec je ale celkem záhul! V restauraci Na Rychtě, kde můžete známku koupit mají otevřeno Po-Čt 10:00-21:00, Pá 10:00-23:00, So 11:00-23:00, Ne 11:00-21:00.
 
Lenka Cebáková
Restaurace Čebínka - Změna prodeje turistických zn
Z důvodů ukončení nájmu na restauraci Čebínka,budeme prodávat tyto známky a pohledy do 31.12.2007.Od nového roku můžete známky s pohledy zakoupit v restauraci Na Rychtě hned u hlavní silnice pod kopcem s rozhlednou.
 
Iva
Vyjít ten kopec je opravdu záhul,ale jít dolů bylo ještě horší.Pán u rozhledny zapůjčil i dalekohled.Hned pod kopcem je fajn restaurace a velké porce.Byli jsem velmi spokojeni.Známku samozřejmě mám.
 
Honza
Rozhledna otevřena podle nápisu a osobní zkušenosti pouze o víkendu, což je škoda, o výhledy jsem 23. srpna přišel, známka zakoupena bez problémů v restauraci Čebínka.
 
Petr Jež
Větrno
V restauraci známku neměli a když jsem se na ní ptal ( a nic si neobjednal ) tak mi odpověděli dost znechuceně.Jinak výstup který zvládli obě moje dcery Terezka 4 roky a Kateřina 11 včetně moji manželky, tak jsme nahoře pořídili TZ u mladého páru který nám poskytl i mapu ve fólii, včetně popisu viditelných míst.Nahoře bylo větrno a stožár se mírně kýval, ale větrné poryvy jsme zvládly bez problémů.Rozhlednu doporučuji navštívit a nezapomeňte si vzít dalekohled je tam nádherný kruhový výhled.Po sestupu můžete ještě navštívit horní etáž bývalého lomu a opatrně nahlédnout dolů.V lomu se už netěží, ale i přesto dáváme pozor a nevstupujeme na okraje jámy.Přeji všem šťastnou cestu jasná jitra a "Vzhůru na rozhledny"
 
ric
Bylo to super, malej (3,5 roku) vyběh nahoru ani nemrk, já se trochu bál, žena se neodvážila vůbec. Počasí super, trochu opar, takže Alpy vidět nebyly. Starší pán s paní nám prodali známku a malej dostal bonbónek za odvahu. V restauraci přímo u parkoviště jsme si dali oběd, dobrej, ale trvalo jim to hrozně dlouho a docela zahuleno. Škoda, jinak moc pěkná restaurace.
 
Cebáková
turistické známky
Turistické známky lze bez problémů zakoupit v restauraci PO - NE 11°°- 22°°hod.Zároveň se můžete u nás i najíst.Ohodnocení kvality těchto služeb nechávámna Vás.Těšíme se na Vaši návštěvu.
 
Petr Novák
něco se změnilo, je otevřeno jen o víkendu a při dobrém, počasí. my jsme dorazili po dešti v neděli odpoledne, bylo nádherně ale obsluha to už zapíchla a přes ostnatej drát nelezu, Bylo to zklamání pro mýho malýho, ono vylézt na ten kopec z Čebína je docela zaběr.Asi by se měli zamyslet nad tím jak je definováno špatné počasí.Asi ne jen neochotou nechat otevřeno.
 
Blanka
Na rozhledně bylo moc pěkně (ale musela jsem se donutit tam vylézt, přece jen toto není můj šálek kávy), ale hodně foukalo, takže se celá rozhledna trochu kývala... Pán moc milý, pěkně jsem si popovídali. Od nádraží vede k rozhledně žlutá značka, která vede i kolem restaurace Čebínka. Návštěvu můžu vřele doporučit, moc se mi tam líbilo, výhled je krásný, mají i pěkně popsáno, co je z rozhledny vidět.
 
Richard
známku měli výborné počasí u rozhledny starší manželský, který nám poradil na návštěvu areálu Zlobice kde chovají kozy a ovce všem doporučuji návštěvu obou akcí
 
vodnice
Známu mají i u rozhledny.V restauraci v neděli ráno po 10hodině před námi zamkli, asi aby neměli tržbu.U
rozhledny jsou 2 prima dědové.A výhled je nádherný.
 
Lenka
známku už mají pouze jednu a pokud nepijete pivo nebo Mattonku nemátev restauraci Čebínka nárok
 
QUIDO
RARITA
DVA RŮZNÉ MOTIVY NA DVOU MÍSTECH S JEDNÍM ČÍSLEM
 
Mirka
TZ
TZ se dá koupit nejenom ve výčepu restaurace Čebínka, ale i nahoře u rozhledny. Z rozhledny je pěkný výhled na
všechny strany.
 
Ivo
TZ 858 k dostání u výčepu
Za 20,- TZ a za 55,- dobré menu. Dobrá a rychlá obsluha. V nabídce i pečená kolena na 500g za solidních 70,-.
To jsou informace pro "počtáře" i gurmány.
 
Ivo
TZ 858 k dostání u výčepu
Za 20,- TZ a za 55,- dobré menu. Dobrá a rychlá obsluha. V nabídce i pečená kolena na 500g za solidních 70,-.
To jsou informace pro "počtáře" i gurmány.
 
Tomáš
Na rozhlednu vede zlutá značka, od rest. Čebínka je to cca 1,5 km. Nahoře prodávají lístky takoví solidně
ukecaní chlápci. Je to klasická rozhledna-BTSka, 161 schodů a nahoře se to trošku houpe. Známku ale na kopci
nemají, je ve výčepu restaurace Čebínka.
 
Tomáš
Dnes jsem navštívil restauraci Čebínka - při průjezdu Čebínem nelze přehlédnout velkou tabuli, a slečna u
výčepu mi oznámila, že známky začnou prodávat v úterý, tj. 21. září.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek