Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 880 - Diana


Popis

Výstavná kamenná rozhledna nad Karlovými Vary z roku 1914, na horní stanici lanové dráhy.

Mapa

Navštívil jsem Diana

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace Diana - Vrch přátelství 5/1, 360 01, Karlovy Vary (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Lázeňská 14, Karlovy Vary (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Mlýnská kolonáda - prodej suvenýrů Karlovy Vary (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Stánek u Atria ve Dvořákových sadech, Karlovy Vary
Toto místo prodává také turistickou známku
Stánek naproti Kina Čas,T. G. Masaryka, Karlovy Vary
Toto místo prodává také turistickou známku
Suvenýry VERONA, T.G.Masaryka 805/9, Karlovy Vary
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°13'7.93"N 12°52'20.15"E
Hodnocení:
2.858
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 880 - Diana


22.10.2023 - dostupná bez problému
22.09.2023 - dostupná bez problému
14.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Docela pěkný výšlap pokud půjdete pěšky jako já,protože čekat tu frontu na lanovku jsem nechtěl alespoň uvnitř rozhledny je výtah kam už jsem se dostal.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Výhled parádní, nicméně vzhledem k tomu, že tam vede lanovka a rozhledna má výtah, tak je tam lidu jak na Václaváku. TZ dostupná v IC ale i v kiosku u rozhledny
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v pondělí 18.7.2022 v IC.
 
Šárka Gill
Turistická známka
Přímo u rozhledny známku rozhodně nekoupíte ani ve stánku ani v restauraci a nemají ji ani v Motýlím domě.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
15. 4. 2009
Turistickou známku jsme ulovili v restauraci u rozhledny Diana.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Tz ve stánku u rozhledny.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
I v mlhavém listopadovém dni bylo pěkně vidět město.
V Motýlím domě (tedy přímo na místě) známku nemají, koupil jsem v IC Lázeňská dole ve městě.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Rozhledna Diana
K rozhledně jsme se dostali lanovkou přímo z města. Je to sice kratičký, leč zajímavý zážitek, který stojí za to. Dolů jsme šli po svých a navštívili jsme ještě Vyhlídku Karla IV. Diana je z venku pěkná stavba zapadající do okolí. Uvnitř je příšerně natřené schodiště a středem prochází výtahová šachta. Nahoru tedy můžete jet i výtahem, což je fajn pro ty, kteří výšlap nezvládnou. Na vrchol vede asi 100 schodů. Výhled z ní by byl parádní, pokud by nebylo zataženo, ale přesto jsme si užili podívanou alespoň na městečko pod námi a okolní zamlžené kopce. Vstupné je zdarma a TZ bohužel v motýlím domě neměli.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Nechtělo se nám věřit předchozímu příspěvku, ale vstup na rozhlednu je opravdu zdarma. Zrovna ve Varech bych to nečekal, takže to bylo příjemé překvapení. Rozhled je zezhora skvělý, lepší než ze všech ostatních vyhlídek.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
pondělí
TZ 15.8 dostupná na několika prodejních místech.
Vstup na rozhlednu zdarma pěšky nebo výtahem.Krásný kruhový rozhled.
Rozhledna je otevřená celoročně denně od 9.00 hod.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Známku mají za klasických 30,- v kiosku hned pod rozhlednou, bohužel však nemají žádný pohled rozhledny. Místo toho mne posílali k jakémusi samoobslužnému automatu, kde si lze za nemalý peníz pořídit pohlednici včetně vaší fotky. Vstup na rozhlednu zdarma, výhled famózní !
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Diana
Misto navštíveno v podvečer, známka dostupná v IC na Mlýnské kolonádě.
 
Ladislav Štěrba
Ladislav Štěrba
turistická známka s č. 880
zakoupená na chatě Diana, hned pod rozhlednou
 
Wenzel
Rozhledna Diana
Známku jsem viděl i v infocentru vedle Mlýnské kolonády, ale koupil jsem ji ve stánku s občerstvením přímo pod rozhlednou. Na horu na kopec se dá dostat jak po svých, tak lanovkou. Na rozhlednu samotnou jezdí i výtah. Pohled na město i okolí pěkný, jen škoda všudypřítomných Japonců, kteří ač vzrůstem malí, mnohdy zacláněli výhled. Ono i pod rozhlednou v restauraci, v lanovce a všude okolo bylo plno lidí, celkově bych řekl, že Diana je jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů ve Varech. Na kopci je i motýlí dům a minizoo, na vrcholu rozhledny dalekohled.
 
turista
známky pouze ve městě
Známku nahoře na Dianě - tedy ani v restauraci, ani ve stánku s občerstvením u rozhledy nemají a nevedou. Lze ji zakoupit určitě v infocentru, akorát je to trošku zvláštní, běžet zase dolů do města a tam zjistit,že íčko už má zavřeno...
Dostupnost - známku jsem v infu viděla,ale nekoupila,chtěla jsem si udělat radost přímo u rozhledny,ale to je moje hloupost.
Příště si pořádně přečtu v atlase, že známky na rozhledně opravdu nemají a nebudu je tam tedy zbytečně hledat...
 
Ticket
U rozhledny TZ neměli (první den otevření po zimě, ale paní říkala, že známky brzy doplní), ale dole ve městě bez problémů. Jinak návštěvu vřele doporučuji, stojí za to.
 
Kristy13
Na rozhlednu jsme se vyšplhali po svých od Poštovního dvoru přes vyhlídku Karla IV. (doporučuji!), od které už je to jenom kousek, nenechte se zmást šipkami na lanovku, které turisty lákají z kopce dolů, přestože na vrchol už moc nechybí. Vstup na rozhlednu zadarmo vč. možnosti použití výtahu pro 8 osob - byli jsme svědky toho, jak z něj vylezl celý zájezd, takže jsme to vzali raději po schodech. Nádherný výhled na Karlovy Vary i okolí. U rozhledny je taky minizoo. Cestu dolů jsme absolvovali pěšky přes Jelení skok, od kterého se dá dostat ke Kamzíkovi. Od něj pak po žluté turistické značce do centra K. Varů k Vřídelní kolonádě.
 
Igor
znamku jsme koupili primo ve stanku u rozhledny, meli jich dost. Jinak misto pekne, vyjeli jsme hezky po svych na kole.
 
Erich D.
Vypravili jsme se na nedělní výlet před polednem v krásném počasí s 1,5 ročními dětmi, které jsme nesli na zádech v dětských krosnách. Protože to byl první výlet tímto způsobem, dost nás bolela záda, proto nahoru jsme jeli lanovkou. Dole u lanovky známku nemají, tu jsme sehnali až nahoře ve stánku se suvenýry. Po obědě v restauraci jsme vyběhli rozhlednu, s dětmi do v minizoo a pak po svých dolů. Byl to příjemně strávený nedělní den, který nás čtyři s lanovkou, obědem atd. vyšel asi na 700. Doporučujeme:)
 
Longer
Vyjížka lanovkou byla paráda, bohužel jsem byl asi zaslepenej krásným výhledem z rozhledny a vydal se naopačnou stranu než byl Jelení skok. Aspoň mám důvod se sem vrátit :-)
 
Libor
31.03. - nahoru kolejovou lanovkou, nahoře otevřená restaurace a opravdu jen pidizoo - 3 pávi a 2 kozy, rozhledna otevřena a zdarma, k dispozici je dokonce výtah - to byl trochu "šok", ale aspoň jsem nemusel nést svého 2-letého syna na zádech .-), dolů pěkná cesta přes Jelení skok se známým kamzíkem (nějak mi to nepasuje, co? :-))
 
Martina
Vydali jsme se na výlet do Karlových Varů teď v zimě, což asi nebyl nejlepší nápad :-( Díky našim přátelům jsme dobře ukrytou lanovku na rozhlednu našli, ale známka Diany nebyla k dostání. Ani ve stanici lanovky, ani nahoře v restauraci, stánek u lanovky je prý otevřený jen v létě :-( Nakonec jsme uspěli až v Íčku na Mlýnské kolonádě. Jinak lanovka dobrá, sestřička petřínské lanovky v Praze, rozhledna hezká a výhled na celé město moc pěkný. Kdo je líný, vyjede výtahem až nahoru :-) Dolů jsme museli bohužel taky lanovkou, protože po zledovatělých pěšinkách bychom si vážně z kopce netroufli. Škoda, další návštěvu necháme raději na léto ...
 
plosín
Perfektní tip na výlet pro celou rodinu. Nahoru jsme se nechali vyvézt lanovkou, ale dolů jedině pěšky. Rozhledna je krásná, pod ní se dá posedět, dát si něco k jídlu a pití. Děti se vyblbnou v minizoo. Na známku jsem se neptal, protože jsem ji koupil dopoledne v nově otevřeném infocentru "KV aréna". Mají zde TZ 880 (rozhledna Diana), TZ 102 (Karlovy Vary) a VTZ (650 let založení města Karlovy Vary)
 
Vendelín
I přes to že ve stánku na Dianě mají nálepku, že se zde dá turistická známka pořídit opak je pravdou. Na moc otázku přišla odpověď "nemáme"!
 
Aleš P.
Diana
Jelikož jsme známku koupili už dole ve městě, tak jsme se ani nepídili po tom, jestli ji nahoře mají. Výhled je parádní a i cesta lanovkou stojí za to. Restaurace u rozhledny je hezky stylová, obsluha dobrá a kafíčko (jídlo jsme si nedávali, nebyl hlad) výtečné. Minizoo za restaurací (ovce a pávi - králíci, kteří by tam měli taky být, tam nebyli) je příjemným dodatkem :-)
 
Štěpánka
Pro lenochy opravdu luxusní výlet. Nahoru vás vyveze lanovka, na rozhlednu výtah a zpět totéž. Jen nevím jestli 4 minuty strávené v lanovce stojí za těch 60 korun. Nahoře ve stánku neměli ani známku ani pohled. Kupovali jsme v icku v Lazeňské. Paní ve stánku nepříjemná, když jsme si přáli nanuky, podívala se jako by pro ně měla běžet pěšky dolů (možná to není tatáž paní, o které píšete níže). Za restaurací příjemné posezení u "minizoo".
 
Radek
Diana
Výborné místo na procházku, nahoru jede lanovka, zpátky je výhodnější po svých, je tu hodně vyhlídkových míst. Na Dianě ve stánku s občerstvením známku neměla, má je prý objednané. Jinak příjemná paní, ochotně nabídla razítko.
 
Vendula
Dianu vidím den co den z okna ale na ní jsem se byla podívat po druhé v zivote a Karlovy Vary z pohledu z Diany jsou vázne nádherne videt.
 
Libor
Božský výhled!!! Musíte vidět.
 
Edouš
Tatíku, máš pravdu, že jízda lanovkou stojí 36 Kč Kč, ale dám ti tip, jak příště ušetřit :a) kup si zpáteční za 60,- Kč, a nebob)kup si celodenní lístek na MHD za 50,- KčLanovka je v sezóně v provozu až do 19:00, viz http://www.dpkv.cz/jrady/Ld/ld.htm
 
jarmilka
Lanovka o.k. ,tz měly,výtah jezdí,výhled na celé Karlovarsko krásné.
 
Tatík
Turistických známek dnes dostatek v IC na Lázeňské kolonádě i v kiosku u Diany.Jinak jsem se trochu styděl za cestu lanovkou (za Puppem, 36,- Kč jedna cesta, do 17:00 hod. každou čtvrthodinu) a pak ještě výtahem (prý je tam od otevření r.1914) až na vrchol. Takže alespoň dolů po svých (150 schodů a po modré značce pak něco přes kilometr).
 
Martin
Známka k dostání v IC v Lázeňské.
 
Radek Volf
Změna prodejních míst TZ - 880 Diana
Vzhledem k stálé nedostupnosti TZ Diana se Infocentrum města Karlovy Vary rozhodlo tento nedostatek vyřešit a
nebídnout TZ Diana na svých pobočkách. Více informací o pobočkách Infocentra naleznete na -
http://www.karlovyvary.cz/page.asp?PageId=6
 
Miroslav Tvrdý
Diana opět nedostupná
Ahoj všichni stejní (blázni)jako já.Stejně jako vloni jsem se vydal na Dianu pro TZ a stejně jako vloni
marně.Docela už toho začínám mít dost,protože to,že někam přijdu a známku nemají není jediný případ.Stejně je
tomu v Perštejně,tam už neni od loňska.
 
Lesotho Andy
Diana
Byl jsem na Dianě včera, známka nikde. Vstupné se neplatí, to bylo dobré. Sranda byla, že v dalekohledu byl
narvanej 50-ti cent a nešel ani ven, ani dovnitř, tak jsme se dívali po okolí asi půl hodiny.Výhled hezkej.
 
Klárinka
Nemoc
Potvrzuji níže uvedený přispěvek,paní je nemocná.
 
Jacques
známku není možné dostat,paní na rozhledně co prodává známky má dlouhodobou nemoc
 
Eda
S Dianou jsou opravdu problémy. I v karlovarském infocentru na Mlýnské kolonádě mi 19.8.2005 potvrdili, že na
Dianě mají nyní pouze karlovarského "kamzíka" (TZ K.Vary). Kde (či zda vůbec) se dá někde TZ Diana
koupit, ovšem nevěděli.
 
Niky
známka nedostupná
Známku jsem nemohla sehnat ani když jsem se zeptala v kioskutam měli jenom Karlových Varů.
 
jps
Známky dnes měli v kiosku, tak nevím kde byl lukin ? Já ji koupil bez problémů....
 
lukin
známka
Pod lanovou dráhou Vám tvrdí, ze jí mají na rozhledne, ale není dostupná ani v kiosku a ani v restauraci na
Rozhledne Diana. Vyjedete a sjedete lanovkou za 60,- Kc na jednu osobu. Vidíte houby a známka nikde. Obsluha
je nepríjemná.
 
Ardbena
Známku nemají na rozhledně, ale hned vedle v kiosku a mají jich tam dostatek.Z rozhledny je nádherný
výhled jak na Karlovy Vary tak na druhou stranu směrem na Slavkovský les.Doporučuji vyjet lanovkou na
Dianu a pak se projít lesem směrem na vyhlídku Petra Velikého, kde stojí příjemná restaurace u Jeleního
skoku.Pak kolem Kamzíka až dolů, kde zase vyjdete u vřídla.Procházka je příjemná nejste tu tolik v
obležení zahraničních turistů jako dole na kolonádě.
 
Zdeněk
TZ Diana KV
Známka nebyla na rozhledně ani na vedlejším kiosku.
 
Evík
Je to moc fajn rozhledna s výtahem :-)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek