Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 892 - Nový Hrádek u Lukova


Popis

Malebné zříceniny gotického hradu v centru Národního parku Podyjí. Přístupná pěšky a na kole z Podmolí či Lukova. Výklad s průvodcem.

Mapa

Navštívil jsem Nový Hrádek u Lukova

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Penzion U Hrádku, Lukov 25
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Nový Hrádek
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Náměstí 47, Vranov nad Dyjí
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Znojmo
Poloha:
48°50'15.36"N 15°54'23.42"E
Hodnocení:
2.962
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 892 - Nový Hrádek u Lukova


29.07.2023 - dostupná bez problému
28.07.2023 - dostupná bez problému
06.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupena na ,,hradě,, - nejlepší je vyhlídka na Dyji
 
Lukáš Fiala
Lukáš Fiala
TZ
U vstupu na hrad
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Vranova nad Dyjí.
 
Monika Němcová
Monika Němcová
TZ
TZ zakoupena u vstupu, v letošní sezóně je umožněna i samostatná prohlídka bez průvodce.
 
Silvie Sedlářová
Silvie Sedlářová
Zřícenina Nový Hrádek
Úžasné místo v krásné přírodě .V pondělí otevřeno červenec + srpen tak jsme byli rádi, že jsme nešli nadarmo :-) průvodce parádní, krásná procházka i s dětmi doporučuji úplně všem.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Zřícenina Nový Hrádek
Zříceninu neuvidíte, dokud k ní vlastně nepřijdete. Je krásně ukrytá v lesích. To z ní dělá opravdu příjemné romantické místo. Byli jsme na mnoha podobných ruinách v oblasti, ale tato se mi líbila nejvíce. Průvodce, mladý kluk, se zdál být v problematice otřelý a na otázky uměl odpovědět. Též oceňuji možnost si vše vyfotit a projít, nikdo na nás nespěchal a neutíkal nám dopředu. Prostě fajn místo v úžasné přírodě.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Samotný hrad je moc pěkný. Očekávejte klasickou zříceninu, ale s průvodcem. Ten byl mimo jiné perfektní a i prostřednictvím této stránky bych mu chtěl poděkovat za skvělý výklad. Skutečně jeden z nejlepších jaký pamatuji.
Výhled s věže do meandru Dyje je nádherný.
TZ zakoupena u vstupu za standardních 30 Kč. Zásoba dostatečná.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
11. 8. 2016
TZ z info Vranov nad Dyjí. Samotný Nový Hrádek mne trochu zklamal, je to ruina, zarostlá strony. Jelikož se na hradě provádějí prohlídky, dovnitř se přes bránu nedostanete, je zamčená, pouze s průvodcem. Výhledy z hradeb jsou na národní park Podyjí pěkné, ale hrad na mne zapůsobil velmi uměle a neshledně. Čekaljsem více oprav a zázemí pro turisty, když už jsou zde i průvodci a za prohlídky se platí.
 
Adéla Zemanová
Adéla Zemanová
:)
TZ zakoupena u milé průvodkyně na hradě :)
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Kdo umí, ten umí
Oficiální sezóna zde začíná až v květnu, ale měli otevřeno a dokonce i zlevněné vstupné. Ochotný pan průvodce, který je zároveň pokladníkem, mi prodal známku. Pak se zeptal kolik máme času a spustil. Netuším zda je botanik, biolog, historik nebo archeolog, ale o hradu a jeho přírodě toho věděl mnoho a pověděl nám to. Moc se mi zde líbilo.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
Re: Kdo umí, ten umí
Souhlasím. Pan průvodce je zde do dneška a je opravdu moc fajn. Prý zde provádí již od roku 1992
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Nový Hrádek.
Návštěva v neděli 28. 09. 2014, prohlídka začínala v 15.30 h, chytil jsem poslední oficiální prohlídku této sezóny. Avízovaná 50 minutová prohlídka se protáhla na dvojnásobnou dobu díky perfektnímu výkladu místního průvodce, kterému tímto ještě jednou děkuji. Nádherný objekt, jehož působivost ještě umocňují nádherné výhledy do údolí Dyje. Bohužel vzácnou užovku stromovou jsem nezahlédl, i když počasí bylo více než nádherné. TZ bez problémů zakoupena u průvodce při placení vstupného. Z parkoviště v Lukově jsou to po značené turistické stezce 3 km.
 
Ruda
TZ
Byli jsem tu v okolí na dovolené. Je to tu super příroda, památky atd. Doporučuji
 
Jana
Super
Naprosto poutavé povídání pana průvodce nás dostalo,takhle to má prostě vypadat,super zážitek
 
Daniel Pčolár
Daniel Pčolár
Turistická Známka,Hrad,Průvodce
Celý Hrad a jeho okolí bylo nádherné.Na hradě byl skvělý průvodce,který nepovídal jenom o hradu,ale také o přírodních zajímavostech Národního parku Podyjí.Přímo u hradu byla vyhlídka ze které uvidíte na údolí řeky Dyje.Turistická známka zakoupena u průvodce.
 
K + E
TZ koupena na hradě spolu s pohledem i razítkem. Krásný výhled na okolní krajinu.
 
Libor
10.06.2012 - TZ zakoupena 09.06. v TIC ve Vranově, 10.06. dostupná i při prohlídce Nového Hrádku. Počítejte z cca. 6 km procházkou (Lukov - Nový Hrádek - Lukov), na hrádek nejlépe dorazit před celou hodinou. Pí průvodkyně tam byla sama, takže po uzavření brány za návštevníky byste museli cca. 1 hodinu čekat před bránou na další prohlídku. Neuvěřitelná příroda, meandry jak na Amazonce - jedno z nejhezčích míst.
 
Kateřina
Souhlas
Naprostý souhlas s předchozím příspěvkem! Krásné místo, ochotní průvodci... pohled na Dyji je úchvatný, stojí zato Nový Hrádek navštívit...
 
tag.toget
známka a průvodce
Prohlídka hradu je vynikající, průvodce báječný. Oficiálně mají 12-13 pauzu, ale my jsme přišli v 11:45 a ve 12 byla vypsána další prohlídka. Má to trvat hodinu, ale my jsme byli skoro hodinu a půl - pan průvodce mluvil poutavě nejen o hradu, ale i o okolní přírodě a krajině - o tom, jaké jsou druhy šneků - "ten, co má ostrou hranu je při šnečích závodech nejrychlejší" :), jedovaté kytky, dvoumetrová užovka - dobrý zážitek. Nový Hrádek jsou vlastně 2 hrady + na jednom z nich je postavená nádherná vyhlídka na meandry Dyje a kus Podyjí!ad známka - mají již novou (s nálepkou) za 27,- i když by ji vlastně měli mít za 30. Mám dojem, že průvodci nevědí, že stojí již 30, protože loni jsem se na zámku v Lysicích (také pod správou NPU) setkala se známkou za 27 (a to stála ještě oficiálně 25) a na můj dotaz, proč ji mají dražší mi paní napsala, že přece ze známky musí platit DPH. Takže hádám, že mají ceny postaru - a ty 2 kč navíc jsou za DPH :).
 
kstavk
měli za 27,-. Za 25 sem jí koupil ve Vranově n.D.
 
Iva
Teda nevím jak to s těmi prohlídkami je, ale my šli na prohlídku v 14.30 hod, trvala asi 50 min a to už jsme míjely další prohlídku na nádvoří, a to pršelo. Z hradu krásná vyhlídka a v okolí nádherná příroda.
 
Lucka
Hrádek má sice otevřeno od 9 do 18 hodin, ovšem pouze v celé hodiny, je prohlídka a pustí vás do hradu koupit si známku.... Takže pokud přijdete třeba v 9:05 - musíte hodinu počkat v lese před obrovskou bránou.... a k tomu všemu mají ještě poledni pauzu od 12:00 - 13:00 - Takže nedej bože, kdybyste tam dorazili v 11:05 :-D Každopádně můžete známku zakoupit i na infocentru ve Vranově nad Dyjí.....
 
hynek
Známku mají i v infu ve Vranově nad Dyjí. Kromě ní tam seženete i 862,810 a 223.
 
Cycli
Super
Nový hrádek opravdu stojí za shlédnutí. Je to jedna z nejhezčích zřícenin co jsem kdy prošel. Průvodce vynikající, výklad (asi hodinu) naprosto po celou dobu poutavý, žádná dotěrná otázka ho nezaskočila. Prostě super. Moc vřele doporučuji. Známky měli bez problémů na hradě.
 
Vavřík
Bomba
Doslova souhlasím s Vláďou, ten průvodce namá chybu a jediná zachovaná plášťová hradba u nás je senzační!!!
 
Petr Kunce
Re: Bomba
Těch plášťových hradů je v Čechách kolem 20, Nový hrádek je nejzachovalejším reperezentantem tohoto hrtadního typu. Mezi další patří Templštýn, Roimund, Frymburk u obce Nový hrádek, Opárno, Pořešín....
 
vláďa
Nádherná zřícenina v nádherné krajině kdysi zapovězeného kraje. Skvělý byl i průvodce, který nejen že poutavě převyprávěl historii tohoto hradu a jeho okolí, navíc byl i botanikem a zoologem, který měl co říct ke každé rostlině a ke každému živočichu, který byl na hradě k vidění. Nádherné místo se super vyhlídkou na Dyji. Za navštívení stojí i nedaleká zřícenina hradu Kaja na rakouské straně. Otevřena je od května do října o sobotách, nedělích a svátcích od 10 do 17 hodin.
 
kalman
Restaurace U Hrádku TZ nemají,jenom na hradě.Jinak průvodce je super .
 
Tatule
Lukov
Zřícenina Nový Hrádek je úžasná, je asi 4 km od Lukova (v Lukově jsme nenašli označení kilometrové vzdálenosti, to je až dál) a průvodce je prostě super! Známka je k dispozici přímo u průvodce a 18.5.2008 bez problémů dostupná.
 
Klárinka
Penzion U Hrádku
Byli jsme ubytovaní v Penzionu a Restauraci U Hrádku v Lukově. I když jsou ceny za ubytování trochu větší (450Kč/noc) opravdu to stojí za to. Bezvadné ubytování, jídlo výborné. Pan majitel Jan Řehoř ochotný. Odpovídá psaným 3*+. Teď ještě nemá objednané TZ (přes zimu měl zavřeno), ale brzy objedná. Tímto za vše děkujem!
 
Lucka
Návštěva Hrádku určitě stojí za to. Vyhlídka moc hezká. Také příroda. Nejvíce se nám líbilo, že slečna průvodkyně nepřeříkávala pouze historii, ale ukazovala nám také kousek z přírody, která je na Hrádku. Známku neměli, ale mají pěkné razítko i pohlednici.
 
kamila
...známka....
Hrad je určitě zážitek navštívit obvzlášť vyhlídka je velmi pěkná a zajímavá,opět zklamání pro nás sběratele TZ ani známka,ani pohled a to je jěště víc než měsíc sezóny před námi.Mladí průvodci jsou,ale velmi milí i fajn!!!
 
Honza Pásler
Zřícenina hradu na ostrohu nad meandry Dyje s krásným výhledem. Do konce srpně denně (I V PONDĚLÍ) prohlídky s průvodcem, v září jen o víkendech. Po dlouhých letech, kdy byla zřícenina v hraničním pásmu, je částečně pohlcená vegetací. Už se ani nechce věřit, že za první republiky tady bývala ubytovna KČT.
 
Irena
Penzion U Hrádku funguje pouze do konce října, známka k nesehnání. Jinak výlet ke hradu krásný.
 
lois
Místo a celý NP Podyjí opravdu stojí za to vidět.Za celou cestu přez park na kole nikde ani živáčka.Nabídka tz žádná, v jediném infocentru NP ani neví co to je.Centrum všehodění Lukov se snaží pro turisty něco dělat a určitě by si zasloužil samostatnou známku.Moc mně zaujal cyklokemp to jsem ještě neviděl.Nový Hrádek od odbočky Příčky 2 km z kopce do 1 zony NP.U obce Čížov (infocentrum NP) 200 m železné opony ,včetně špačkárny tj. strážní budky .
 
koblich
Nejkrásnější zřícenina na světě
Opravdu skvostná ruina. Skvělý průvodce, skvělý výklad, nádherná příroda, nádherná vyhlídka - jen pro odvážné.Z malebné vísky Lukov asi 3 km pěšky, člověk se projde, ale procházka stojí za to.DOPORUČUJEME!
 
Lenka
Známku na hradě mají,prohlídka byla moc super!Takového průvodce jsem ještě nazažila,výklad opravdu moc
dobrý!Dozvěděli jsme se spostu zajímavostí nejen o hradě,ale i rostlinách a živočiších kolem rostoucích a
žijíích.Každému doporučuji!
 
eva
Nevynechejte prohlídku
Je to příjemná procházka z Lukova, vhodné i pro cyklisty. Při parkování na hranici parku Podyjí zastavte na
parkovišti, policajti to hlídají. Hrádek je rozsáhlý a prohlídka s výkladem trvá skoro hodinu. Průvodkyně byla
milá, vtipná, znala historii i přírodní zajímavosti. Mají pěkné razítko.
 
Honza
Velmi pěkné - doporučuji
Nádherná vyhlídky na Dyji. Bohužel v době návštěvy turistická známka ještě nebyla (2003).
 
Petr F.
Restaurace
na vysoké úrovni TZ bez problémů.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek