Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 992 - Místo bájného setkání Peruc


Popis

Historická obec s barokním zámkem na místě románského hradu, východně od Loun. Místo bájného setkání Oldřicha a Boženy.


Mapa

Navštívil jsem Místo bájného setkání Peruc

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Usedlost Za Dubem, Oldřichova 81, Peruc (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum České Vesnice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Louny
Poloha:
50°20'37"N 13°57'52"E
Hodnocení:
2.892
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 992 - Místo bájného setkání Peruc


09.10.2022 - dostupná bez problému
27.07.2022 - dostupná bez problému
16.06.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Kamil Černý
Kamil Černý
Výlet
Krásný výlet a TZ zakoupena na radnici. Milá a ochotná paní.
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ 992
V Muzeu České vesnice u ochotné paní pokladní koupena TZ bez problémů.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
zámek
navštívili jsme zámek Peruc, který je soukromý, nádherně opravený a i uvnitř už je přístupných docela dost místností, ale i tak je tam ještě spoustu práce.... Co nás ale zaskočilo, byla cena vstupného - 220,- Kč za osobu mi teda přišlo fakt přehnané, ale já si toho všimla až už nám slečna tiskla vstupenku a sdělila cenu, takže jsem to už neřešila.... Na prohlídku lze pak počkat v zámecké kavárně na nádvoří, kde mají i něco málo k snědku, ale stejně jako vstupné tak i občerstvení je předražené... jenže když v okolí nic jiného není, tak si tam většina něco přece jen dá. My měli obrovský hlad, tak jsem si dali klobásku z ovečky - stála bez pár korun stovku, tak jsme si mysleli, kdo ví jak bude velká a dali si jen jednu tzv. napůl - no a pak jsme koukali na tu malou klobásku... byla dobrá, ale ta cena taky.... Večer jsme si pak jinde dali klobásku bavorskou a cena byla kolem 60,- Kč, ale porce dvojnásobná.... Muzeum v parku je super. Takže co se týká městečka Peruc - zámek pěkný, ale vše předražené a nemají tam ani žádné suvenýry ani pohled, co se týká muzea - tak NÁDHERA po všech stránkách.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v muzeu u zámku.
 
Petr Glajch
Petr Glajch
TZ
Známka v pohodě v usedlosti za dubem .měli ještě rozhlednu Stradonka.
 
Pavla
muzeum
peruc je moc pěkná, i procházka parkem a po všech vyznačeným zajímavostech. V Muzeu milá paní a dostatek pohledů, TZ i vizitek, děkujeme.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Usedlost Za Dubem zela prázdnotou a všude zamknuto.Zvonil jsem i na zvonek.Byl jsem tam 29.8.2018.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v Muzeu České Vesnice, bohužel prohlídku jsem neabsolvoval, jelikož zrovna zavírali... Milá a ochotná paní z poklady mi prodala TZ, pohled a mohl jsem si otisknout razítko. Pak mě dle mé prosby ochotně nasměrovala na Boženinu studánku a Oldřichův dub a moc se omlouvala, že už do muzea nemohu. Rozhodně se zastavím příště, až pojedu tím směrem - muzeum jsem viděl jen od poklady, ale určitě stojí za vidění.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Známka koupena v Muzeu České vesnice.
 
Martin Hnízdil
Martin Hnízdil
TZ
Známka koupena v Muzeu České vesnice , ale mají otevřeno jen do konce října.
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
V sobotu 14.2.2015 TZ zakoupena na návsi ve Stradonicích spolu s TZ 1743 Rozhledna Stradonka.
 
Michal
TZ Peruc
Vcera 23.8 2014 jsme navstivili Peruc..znamku jsme bez problemu zakoupili v kavarne Za dubem...
Jeste jich tam nekolik maji...
 
Martin Zikeš
Martin Zikeš
TZ
Koupil jsem ji v hospodě na návsi ve Stradonicích (spolu s TZ 1743-Rozhledna Keltské valy). Jinak Peruc je krásné místo a nejen kvůli dubu, který začal růst v době vzniku našeho přemyslovského státu. Radnice a Boženina studánka stojí za shlédnutí. Jinak bych navrhoval umístit prodej TZ do hotelu Oldřichův dub.
 
Jiří a Iva
Peruc známka 992
Naše zkušenost s dostupností známky: návštěva 24.05.14, galerie zavřená neoznačená, v muzeu zájem o prodej ze strany personálu i později po informaci od obce. Majitelka galerie nemá zájem o postoupení prodeje obci-muzeu??? Dotaz i majitelce galerie, do dnes bez odpovědi. . . .
 
Lukáš Theodor
Lukáš Theodor
galerie a muzeum
Galerie u Kozorožce zavřená, při zvonění mi otevřel jakýsi pán a ten moc ochotně nejednal, pouze řekl, že galerie je zavřená a známku, že mi neprodá, nicméně při otázce zda mají známku v muzeu nám bylo řečeno, že jim známka není prodána, tudíž ji nemohou prodávat dále nám turistům :)
 
Petr Tuška
Petr Tuška
Galerie
Galerie zavřená...paní plela záhonek ale ochotně známku prodala.Prý galerii zavřela úplně a obec o známky zájem nemá takže vyprodává to co má.
 
Viktoriiia
známka
Místo mého dětství, známka zakoupena v Galerii u Kozorožce, bez samolepky ovšem.
 
kuttna
známka
Známka zakoupena v Muzeu české vesnice u zámku.
 
romik
jen k dostupnosti známky 22.6 , u Kozorožce nějaká akce, tak nevím , ale každopádně dá se sehnat bez problémů v muzeu České vesnice vedle zámku na náměstí . jinak místo a okolí zajímavé, včetně dubu veterána.
 
Lucka
jela jsem tam bez obav ze sehnání TZ, když mají otevřeno čtvrtek až neděle, ale zrada ačkoliv byla sobota galerie byla zavřená. a na dveřích vtipně cedule "zavřeno, otevřeno čt - ne" tak fakt nevím...
 
jíra
Tz. prodají v galerii, místo samotné má zvláštní atmosféru, dubisko navzdory věku a osudu pořád vypadá majestátně, krásné místo.
 
Tereza
TZ jsme koupili v galerii na náměstí. Má otevřeno od čtvrtka do neděle a je nutné si zazvonit, paní galeristka je velmi milá a ochotná (na cestu jsme dostali i jablíčka "od sousedů") :)
 
pavla
potíže se známkou
místo krásné, ale se známkou problém. nakonec měli poslední v galerii E.Filly. Galerie u jednorožce je zavřená. V restauracích, muzeu a na místním úřadě neměli a nevěděli, kde by byla k dostání.
 
Tom
Vyrazili jsme sem s přítelkyní na kole, místo je to krásné, Oldřichův dub je opravdu majestátní, i když je už několikrát vyspravován. Za návštěvu stojí i Boženina studánka. Známku jsme nakonec sehnali v místní hospodě, kde měli poslední. Před tím jsme neuspěli v zavřené galerii, na obecním úředě, v muzeu, v jednotě a v další hospodě :-).
 
libor
Koho zajímá kousek naší historie tomu doporučuji toto místo navštívit.
 
houkadlo
peruc
Celkem hezký městys se zámkem který utrpěl typicky český spekulativní osud.TZ za starou cenu koupena v muzeu české vesnice.U kasy byla moc ochotná paní.
 
KEŽI
PERUC
Známka bez samolepky zakoupena za starou cenu 25,- v galerii U kozorožce,velmi ochotná paní.Zámek stále nepřístupný,před 3 roky ho prodal angličan nějakému američanovi za 25 milionů,ale ten tam prý nedělá vůbec nic,takže dle paní v moc pěkném Muzeu české vesnice,půjde asi opět o nějakou spekulaci.Muzeum navštivte (mj. by si zasloužilo mít svou TZ,ale vedení obce se do toho nechce),dále pak galerie Emila Fily a pod parkem také Boženina studánka a úplně dole v údolí je zase Oldřichův strom.Stojí to vše za shlédnutí.Dobrý lov!
 
Miluška
krásné místo
Moc pěkné místo. Určitě se jděte podívat na Krásnou vyhlídku. Od dubu kus po silnici do kopce, ale pak zahnete doleva a polní cestou, krásnou procházkou až do altánku. Stojí to za to.
 
HonzaB
Peruc je příjemné místo ke krátkému zastavení (hezký kostel, zámek s galerií obrazů Emilla Filly, Oldřichův dub a Boženina studánka). TZ jsem sehnal bez problémů v Galerii u Kozorožce. Na to že byl prosinec cca 15h mě to mile překvapilo.
 
Honza Pásler
Peruc je příjemné městečko. Boženinu studánku najdeme přímo ve městě, při cestě od zámku k obecnímu úřadu. Oldřichův dub pak asi o 0,5 km dál, v údolí, již mimo město. Krásná místa, zvláště prastarý Oldřichův dub vyzařuje atmosféru dávných věků. Škoda jen, že Galerie u Kozorožce byla zavřená a ani na zazvonění (jak mi bylo doporučováno) nikdo nepřišel. Patrně nebyli doma. Nevím, proč nemohou prodávat známky i na městském úřadě či v restauraci. Že by chtěli nahánět návštěvníky ke Kozorožci?
 
Pinďa
Mají pravdu
Vše, co jsem chtěl k tomuto místu sdělit za mě napsali Pařez, Igorus a Tatík. Tak to jenom aktualizuju k dnešnímu datu. Muzeum v zámku otevírá v květnu. Studánka - jímka, je těsně pod zámkem.
 
Pařez
TZ koupena v hospodě u galerie.
 
Igorus
Galerie měla sice zavřeno, ale na dveřích byl jasný a výstižný text: "TZ vedle v hospodě". A opravdu jich zde měli zásobu.
 
Tatík
V tuto neděli v Peruci opravdu vše otevřené-prodejní galerie, pamětní síň E. Filly, muzeum české vesnice i kostel, kde zrovna začínal koncert. Sešli jsme také k Oldřichovu dubu a k Boženině studánce, nápis pitná voda je ale asi hodně starý, vnitřek připomíná spíš sedimentační jámu čističky. Turistických známek a pohledů dostatek v muzeu a galerii.
 
Honza
Bohužel jsem navštívil Peruc v úterý a to je spolu s pondělkem den kdy známku neseženete protože galerie má otevřeno od středy do neděle a je to jediné prodejní místo.Doporučoval bych obnovit prodejní místo v Muzeu české vesnice.Zkoušel jsem to i se zvoněním na paní v galerii jak doporučovali předešlí návštěvníci,ale bez úspěchu.Jinak jsem byl Perucí nadšen a všem vřele doporučuji návštěvu.
 
Keži
Galerie
Dnes v neděli 22.4.07´jsem TZ bez problémů koupil v galerii.V ní velmi suprová paní,která vám ochotně se vším v okolí poradí.Správný člověk na správném místě!!!Takhle by to mělo o víkendu v turistice fungovat všude.Navíc nás poslala k nedalekému menhiru jménem Kamenný muž,skvělé místo,jenž se mezi obcemi Telce a Klobuky nachází.Moc jí touto cestou děkujeme.Blažkovi z ÚL
 
Exner
Bez problémů jsem ji včera zakoupil na náměstí u zámku v galerii vedle restaurace.Bylo otevřeno a dokonce bylo před galerií velké zelené "íčko".
 
maryten
Kde se tam dá koupit?????????????????????????
 
Luboš
Galerie u Kozorožce
Paní přijde na zazvonění a TZ ochotně prodá. V muzeu české vesnice ji nemají, ale správným směrem mě poslali...Už jste zkusili dojít z Libohovic do Peruce po modré a zpátky?
 
Petula
Studánka
Ve studánce již žádné PET lahve neplavou. Škoda jen, že se k ní přes mříže nemůže.
 
simsmania
peruc
velkej dub a muzeum starozitnosti
 
gerbera
Poslední TZ v prodeji v Muzeu české vesnice, příští týden čekají další.
 
raf
V IC je možno zakoupit kreslené pohledy Peruce. Prodá je vám sama autorka kreseb,která se vám ráda na
pohlednici podepíše.
 
PavelS.
TZ zakoupena v Muzeu české vesnice, které se nachází v areálu zámku v bývalé sýpce, kterou pěkně
zrekonstruoval Obecní úřad Peruc. V přízemí jsou země- dělské stroje, v 1. patře expozice řemesel a v 2.
patře výstava loutek a expozice školy a bydlení lidí. Vše z období 19. až 20. století. Moc pěkné muzeum,
umístěním mi připomíná Muzeum řemesel v Letohradě. TZ dostatek a pěkný výběr pohledů.
 
Orisek
Pěkně tady píšete o Peruci. Přímo vlastenecký projev. Je tam fakt hezky. Co ale ta znečištěná studánka? Není
snad těžké odstranit ty PET láhve a podobný nepořádek. Sama bych to udělala, ale není přímo k ní umožněn
přístup.
 
Badys
Známku mají i v Muzeu českého venkova.
 
skolilj
Peruc
Koho by taky napadlo chodit po památkách v pondělí?Výlet do Peruci je na celý den - pokud chcete vidět
vše, co tu kultura nabízí:Galerie s TZ,Pamětní síň malíře Emila Filly v jižním křídle zámku (ostatní
křídla na prodej),Muzeum českého venkova,Výstava v obecním úřadě k miléniu setkání Oldřicha a Boženy
(otevřeno i v neděli),Oldřichův dub a Boženina studánka, Krásná (Čechova) vyhlídka na celé české
středohoří,a pokud jste toto vše absolovali, pak teprve můžete oprávněně koupit TZs tím, že jste byli
na(!) Peruci.
 
Jarda
Peruc
V pondělí je v Peruci vše zavřeno. Když jsme se na obecním úřadě zeptali na TZ, ochotně zavolali do Galerie at
nám otevřou.
 
Verča
I v půl šesté večer na zabouchání otevřeli a známečku prodali.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek