Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1507 - Národní divadlo


Popis

Základní kámen Národního divadla byl položen v roce 1868. Divadlo bylo provizorně otevřeno v roce 1881. Téhož roku 12. srpna vyhořelo. Znovu bylo otevřeno v roce 1883.

Mapa

Navštívil jsem Národní divadlo

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Pokladna Národního divadla, Národní 4, Praha 1 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°4'52"N 14°24'48"E
Hodnocení:
2.844
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1507 - Národní divadlo


29.07.2023 - dostupná bez problému
27.06.2023 - dostupná bez problému
06.04.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka koupena na pokladně národního divadla kterou hlavně nehledejte v hlavní budově je hned vedle v pasáži u tramvajové zastávky.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Zakoupeno na pokladně stavovského divadla
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Prohlídka části divadla v rámci ,,Noc divadel 2017" dne 18. listopadu 2017. Z terasy jsem pohlédl na překrásné noční panorama Prahy. ;) ZLATOU KAPLIČKU jsem navštívil po dlouhé době. Měl jsem možnost zažít perfektní činohru LUCERNA s panem Postráneckým nebo paní Janžurovou v hlavních rolích.
 
:)
Re: TZ - aleŠnekovy cesty
Zrovna Lucerna byla dost nešťastná inscenace. Průser sezóny...
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
ND
TZ v pokladně divadla.
 
Jaromír Pelikán
Jaromír Pelikán
Dostupnost
Zakoupena v obchůdku u prvního balkonu přímo v ND
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Známka koupena bez problémů v pokladně
ve vestibulu Nové scény.
 
Martin
TZ 1507
Známka zakoupena v Turista shopu na Bělehradské.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Dostupná v Nové scéně. Známek dostatek. :)
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Dostupnost známky.
TZ bez problémů dostupná v sobotu 06.12.2014 v prodejně TuristaShop v Bělehradské v Praze 2.
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
Bez problémů
Nová scéna hned ve vestibulu pokladna info.
 
Majka
Známek dostatek v infocentru Nové scény. Bohužel jsme přišli pozdě, chtěla jsem vidět tu prohlídku :( Sna příště, nejen na představení.
 
vláďa
Známek dostatek na infu na Nové scéně. Nejbližší prohlídka historických prostor ND s PIS bude 8.12. od 10,30 hodin.
 
Petra
pokladna 2
Známku jsme koupili na pokladně Nové scény, v pokladně ND nám paní zavřela před nosem.
 
mirek
známky byly vyprodaný, co se týče pokladny, ale už jsou prej na cestě :)
 
Přemek
Během představení lze známku bez problémů koupit v upomínkových předmětech na 1.balkonu.
 
libor
Známka koupena dnes u pokladny .Pod skleněnou vitrínou jsem jich viděl asi 30 ,takže se nemusíte bát, že by se na vás nedostalo.Jen ještě pro ty co by chtěli jít na prohlídku ND s pražskou informační službou uvádím rozpis prohlídek. Březen-13,19,27 od 8,30-11 hod. Duben-3,9,10,17,24,30 ve stejných časech jako v březnu.
 
Michael
Slečna v pokadně se na mě sice dívala jako na yettyho, ale jinak je to krásné místo a té slečně to odpouštím, páč byla hezká... :)
 
Suzynka
I když měli mít otevřeno do 18.00 už ve 14.00 nikdo nikde nebyl, nepříjemná paní ve vrátnici nám sdělila, ať se nedivíme, že jsou prázdniny....
 
Jaroslav
Divadlo uzavřeno, známka v prodeji až od 1/2 srpna!!!!!
 
Martina
Dnes jsme byli v Národním divadle nejen pro známku, ale i na prohlídce. Pořádá je Pražská informační služba ( www.pis.cz ) a moc se nám líbila. Trvalo to hodinku, viděli jsme základní kameny, hlediště, jeviště, foyer i ostatní prostory, průvodkyně moc hezky povídala o historii ND. Doporučuji. Cena 70,- dosp./ 50,- děti. Známek hromada v informacích u pokladny v nové budově vedle divadla ( kudy k ní se dočtete i na dveřích staré budovy). Paní velice příjemná, sama dala vybrat, měla i spoustu pohledů a razítko. Moc hezký výlet.
 
Libor
28.11.2009 (So) TZ v pokladně v nové budově bez problémů (otevřeno denně 10.00-18.00), hlavně nesplést s budovou Laterny Magica...
 
ND
Re:
Laterna magika (ano, píše se to s "k") žádnou svou budovu nemá, nechápu, co to tu melete. Nová budova? Myslíte Novou scénu? Themos?
 
Luboš
TZ zakoupena bez problému
Včera jsem bez problému zakoupil TZ na informacích v pokladně v nové budově. Paní měla plnou bednu a dala mi vybrat.
 
helleri
Když jsem se stavil v pokladně ND, tak jsem zhrůzou zjistil , že ji tam nemají a hlavně mě bylo řečeno že ji už 4roky nemají a posíla mě na informace na Staroměstské náměstí a ještě do ulice Kaprova a tam prý je mají. Bohužel neúspěšně:-( nevím kde se dá sehnat:-( PS: místo je neoznačené!
 
Mandy
Na stránkách ND píší: Všechny pokladny ND do 16.8.2009 uzavřeny.
 
vilem32
DIVADELNÍ PRÁZDNINY!!!!Málem jsem si rozbil hlavu o zavřené turniketové dveře. Místo je neoznačené.
 
Milan
minimálně 5
Včera jich měli v pokladně ještě půl krabice a prodavač dal dokonce vybrat. Jen se hodně divil, že beru jen jednu. Ostatní prý kupují běžně minimálně 5, takže se krabice nejspíš rychle vyprázdní...
 
Honza Pásler
Pokud někdy vyměníte turistický oděv za "kvádro" a zajdete do Národního (jako já nedávno na Lucernu s opravdu excelentním V. Postráneckým), koupíte známku i v suvenýrech u 1. balkonu.
 
falb
Známka dostupná bez problémů, ale jděte rovnou do pokladny ( správní budova ND ), protože přímo v ND ani nevědí, že nějaká známka existuje, ale jinak vše v pohodě :c)
 
Luboš
Nechápu
Nechápu velice častý nedostatek TZ v ND. Jestliže 22/1 známku nemají a na otázku kdy známka bude odpovídají že až na přelomu února a března, tak v někom bude chyba (někdo absolutně neumí počítat a plánovat...)
 
Zuzana
16. 12. známku měli, ale poslední!
 
Roman Vagner
Pro P. Ano, byli jsem na stejném místě. U ND se vystoupí z šaliny, přejde se takovej plácek, jsou tam točící dveře, uvnitř jsou dvě pokladny divadla, pak tam někdo prodává suvenýry, a třetí pokladna (uprostřed), prodavájí tam CD a podobně .. tam jsme byl a nebyli. Ted do Prahy zase pojedu, tak jsme zvědav jak dopadnu.
 
P.
To neni mozne, my musime navstevovat kazdy jinou pokladnu! Byla jsem v zadní budove ND (jsou tam 2 pokladny, info se suvenyry-vzdy jsem tam kapla na 2 mladiky; vchodove dvere jsou tocici) 21.11.08 a dostala jsem na vyber TZ z cca 150 ks a 23.11. uz nekdo pise, ze nejsou! To je divne!
 
Roman Vagner
Zdravím. Po nynější zkušenosti z Adamova, kdy jeden týden známky nebyli a o týden později byly, je mi jasné, že ten kdo objednává známky pro Národní divadlo, je velmi neochotný něco takového dělat. Příští týden opět navštívím Prahu a pokud bude čas, opět tohle místo navštívím. sám jsem zvědav jak dopadnu.P.S. Nebylo by lepší řešením najít jiné místo pro prodej?
 
Páv
23.11.08 - známka opět není (zkoušeno na informacích v denní pokladně v provozní budově). Tak aspoň tu slečnu sem tam chytl milou a ochotnou..
 
P.
21.11.08 - TZ opravdu mají!
 
Roman Vagner
Bylo mi řečeno že do měsíce by TZ měli být, tudíž začátkem prosince by se mohlo podařit
 
Jirka
Byl jsem zde dvakrát a ani jednou úspěšně,poprvé nepříjemné vystupování a podruhé že zkrátka ji nemají
 
HonzaH
Mohu jen potvrdit silně protivného chlapíka v informacích (prostřední "pokladna" v nové budově). Známku nemají. Škoda
 
Luboš
Protivný úředník v informacích ND
Kvůli nepříjemnému úředníku v informacích vedle pokladny Národního divadla, jež 31/8/08 nejen, že neměl známku, ale absolutně odmítl vystavit jakýkoliv doklad, že TZ není, že takový nesmysl dělat nebude, že si pro ní já (nepražák) mohu přijet za 14 dní..... uděluji nejhorší možné hodnocení....... škoda.... ND za to nemůže.... ale mělo by si dávat pozor na to, kdo mu dělá jakou "reklamu"!
 
Lukáš
tur.známka
Dnes jsme navštívili Národní divadlo a známku stále nemají. Na naše upozornění nám mladík v pokladně jen odvětil, že není, že je asi vyprodaná. Když jsme ho upozornili, že už delší čas, tak reagoval tak nějak jako že ho to nezajímá. Naprostá ignorace. Škoda, že jde zrovna o Národní divadlo.
 
Miloš
Známka stále nedostupná.Hlavní budova otevřena jen při představeních,info a pokladny v provozní budově vedle je nemá.Přes neochotu pokladních získáno alespoň razítko.
 
P.
TZ budou mít prý za měsíc.
 
slon
Známky se prodávají pouze ve všední den. A co mi přespolní, co se dostaneme do matičky Prahy pouze o víkendu?
 
halbstadt
měli poslední dvě
 
Láďa
Známku jsem dneska sehnal, ale musel jsem se pro ni vydat několikrát - naštěstí pracuji kousek od divadla. Ovšem neustále jsem narážel na neochotu a osazenstva pokladen - samotné informace jsou pořád z technických důvodů zavřené. Takže až pátá výprava byla úspěšná.
 
Arnold+Zdenka
Známky jsou dostání v předprodejní kanceláři u informací. Mají jich tam dost, dokonce nám dali vybrat. Otevřeno je do 18.00 hod. .
 
Jarmilka
Zklamaná, nedám se, v neděli jsem se vydala do Národního divadla, cíl byl koupit si TZ. Ve vedlejší budově, kde se prodávají vstupenky je i informace. Informace mají o víkendu zavřeno, pouze ve všední den od 10 do 18 hod.TZ tam byla a je, to je takový problém pro tu pokladní TZ vzít a prodat to??Problém no:-(
 
Iva
Tak to mě opravdu zklamalo.Dlouho se tady přelo,zda známku ano či ne.A ani se nedivím těm,co známku vůbec nechtěli.Divadlo zavřené,v pokladně má paní prodávájící známky nějaké volno,takže tudle nudle.A to,že mi dají potvrzení není dá se říct k ničemu,protože budu mít známku,ale v tom divadle jsem v životě nebyla!
 
Vláďa
Divadelní prázdniny skončily. TZ prodávají v informacích (suvenýry).
 
Luěk
Známka nedostupná,pokladní byla přítomna,ale známky má na starosti jiná pokladn,až po 18 hod.Poněkud divné.
 
lj
Známka není až asi do 19. dostupná, protože mají divadelní prázdniny - sice je pokladna otevřená, ale prodávat ji mohou až v sezóně. Slečna se mi pravda nesmírně omlouvala, ale přesto mám dojem, že zejména v létě by TZ měly být přístupné bez problémů (navíc v Praze, kde jsou kvanta turistů).
 
misa
Dne jsem se od pána z vedlejší pokladny dozvěděla, ža mají do 17.8.2008 dovolenou, ale pak už by měl prodej zas normálně pokračovat...
 
Jarda Fredo
Ten překlep v prodejním místě (už opraven):
pod tímto číslem je v tištěném Atlase turistických známkových míst uvedeno právě ono Choustníkovo Hradiště.Cituji vysvětlení z Rýmařova:Do tištěných map šly i ty známky, které prošly diskuzí a v době uzávěrky byly již v přípravě. V Choustníkově hradišti se však rozhodli, že výrobu známky odloží (snad) na příští rok (nevím přesně z jakých důvodů, možná z finančních). Číslo 1507 bylo později přiděleno Národnímu divadlu. Za vzniklou chybu se omlouváme.
 
Obleva
Prodejní místo
Teda, tohle prodejní místo jsem opravdu nečekala! (Pro ty, kteří to budou číst až po opravě překlepu - jako prodejní místo je uvedeno: Penzion Doctor, Choustníkovo Hradiště )O prázdninách se ale nepokoušejte známku koupit v ND ani v pokladně. Proč? No jsou přece prázdniny! Divadlo nehraje, informace jsou zavřeny a pokladna pronajata Ticketpro. Na známku se můžete leda tak podívat za sklem uzamčené vitríny.Obleva
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek