Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 34 - Bramberk


Popis

Kamenná rozhledna, 21 metrů vysoká, s chatou a hotelem, severně od Jablonce nad Nisou.

Mapa

Navštívil jsem Bramberk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Bramberk (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Penzion U Hrocha, Horní Maxov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Chata Bramberk, Horní Maxov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městská knihovna a Infocentrum Lučany (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, nám. T. G. Masaryka 638, Smržovka (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Trafika, Josefův Důl č. 297 (u kostela) (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JIZERSKÉ HORY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Jablonec nad Nisou
Poloha:
50°45'22.65"N 15°12'21.73"E
Hodnocení:
2.658
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 34 - Bramberk


20.01.2024 - dostupná bez problému
08.10.2023 - dostupná bez problému
23.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Bramberk
Známka zakoupena v trafice v Josefově Dole. Cesta po zelené z Horního Maxova pohodová, škoda jen, že je rozhledna v zimních měsících zavřená. Počasí jsme chytli parádní.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Dostupná v IC Smržovka
 
Jiří Vaníček
Jiří Vaníček
Re: Znamka nesehnana
Tak to byla velká smůla
 
Veronika Jedličková
Veronika Jedličková
Znamka nesehnana
Na Bramberku otevreno az od dubna, chata u rozhledny pry znamky nema a ani nikdy nemela,restaurace U Hrocha take nema,Lucany IC otevreno jen Po a St dopoledne, IC Smrzovka zavreno kvuli vypadku proudu.
 
Zuzana
Rozhledna Bramberk
Hezká zimní procházka. Rozhledna ale zavřená. V chatě u rozhledny známku nemají. Dole v restauraci u Hrocha známku take nemaji. Tak snad pořídíme ve Smrzovce.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem kdysi koupil na rozhledně.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
rozhledna Bramberk
Pekna kamenna rozhledna s chatou. Co me tedy sklamalo bylo ze vyhledy nic moc, nektere stromy jsou uz vysi nez sama rozhledna, treba ze Slovanky je o neco lepsi vyhled, ale i tak dobry, za vylet to stoji.;-)Jinak znamky maji na pokladne rozhledny spolu s dvema vtz: Bramberk a Lucany.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Při naší návštěvě byla rozhledna zavřená a vedle v restauraci známku nemají. Objednána v Rýmařově.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Mimo sezonu je otevřeno ČT - Ne. Jinak se dá koupit v trafice v Josefáči
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Hezké, ale zavřeno :-)
IV.,V.,IX. a X. otevřeno pouze o víkendech a svátcích 10:30-16:00, VI.,VII.,VIII. otevřeno denně 10:30-17:00. Vstupné 20,- (10,-). TZ koupena v trafice v Josefáči.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Bramberk
Jó tady se mi líbilo, krásná rozhledna, pěkné okolí, nově opravená chata a malé kůzlátka k tomu.
Jen mě překvapilo že v chatě u rozhledny neprodávají známky, musí se vždy počkat na paní až otevře rozhlednu, a která nám ji pak prodala. Paní byla však moc milá a pustila nás na rozhlednu asi o 15min.dřív než byla otvírací doba.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
TZ zakoupena v trafice u kostela v Josefově dole, mají zde i TZ 33,35,36,42,664,725,730,879,1115,1264,1360,1694,2339
 
Róbert Fabian
Róbert Fabian
Trafika
TZ koupena v trafice u kostela - Josefův Důl. Mají tam celkem 15 různých TZ z okolí (2339, 725, 1115, 33, 1264, 1504, 42, 1360, 35, 664, 1694, 730, 36, 879, 34).
 
Klobi
Předražená známka
Stánek s občerstvením přímo pod rozhlednou Bramberk. Rozhledna zavřená, prodavačka řekla, že s rozhlednou nemají nic společného, turistickou známku prodala za 50,-Kč s tím, že ji má údajně od šéfa teprve první den v prodeji a sama nemá představu, kolik má známka stát, ale má to tak od šéfa nařízené.
 
Roman Kopáček
Roman Kopáček
TZ
Krásné počasí, na rozhlednu jsem se nedostal byla zavřená, ptal jsem se na známku ve stánku u rozhledny a nevedou a ani je nemají v restauraci U Toníčka ani U Hrocha, je to škoda.
 
Petr Strnad
Petr Strnad
Velká škoda
Velká škoda, že za krásné počasí o víkendu 10. a 11. října 2015 nebyla rozhledna otevřená. Blízký kiosek, který byl otevřen, bohužel nemá od rozhledny klíče. Ptalo se na to obrovské množství lidí. Tento víkend traví v okolí obrovské množství cyklistů účastnících se tradičního závodu horských kol. A bylo to vidět. Rozhledna je kamena a krytá, takže i v případě námrazy by nebyl problém. Bohužel naprosto neuvěřitelné chování obce Lučany nad Nisou - majitele a provozovatele rozhledny. Hlavně že má vyhlášenou sbírku na rozhlednu.
 
Axel Sládek
Axel Sládek
rekonstrukce
v objektu probíhá rekonstrukce, otevírat se bude na vánoce, prodají pití, hamburger a smažák
 
Anonym
Re: Ahoj všichni. Pršelo
To nikoho nezajímá chytráku
 
Libor Marek
Libor Marek
19.07.2014
TZ měli jak na samotné rozhledně tak i v kiosku v její blízkosti. Pěkná bytelná kamenná rozhledna.
 
Zdeněk Čech
Zdeněk Čech
TZ
TZ zakoupena v pokladně rozhledny za 35 kč.
Penzion U hrocha v Horním Maxově nevede již žádné TZ, prý už 3 roky.
 
Roman Vodný
Roman Vodný
Pěkná rozhledna...
okolí také moc pěkné, tedy až na vedlejší chátrající turistické chaty, obsluha docela příjemná, vstupné sice jen 10,-, ale známka stojí 35,-, což mi přjde předražené.
 
KamPa
úterý
TZ dne 30.7 dostupná v přízemí rozhledny.V prodeji též VTZ Lučany.Vstupné pouhých 10 Kč.
Rozhled parádní.V rozhledně jsou částečně vyměněná okna.
Přilehlá chata Bramberk i hotel Krásný uzavřené,prý jsou zastavené u bank.
Pamatuji lepší časy.
 
Jana
rozhledna
Včera (17. 3. 2013) byla rozhledna zavřená, nikde ani není napsaná otevírací doba. Lidí kolem bylo dost, počasí pěkné, byl by určitě pěkný výhled.
 
Honza
Drahý Bramberk
Včera (13.8.2012) jsem navštívil rozhlednu Bramberk. Bylo otevřeno, viditelnost také výborná, turistická známka dostupná bez problému při vstupu na rozhlednu. Ale ta cena!!! Známku za 35,- Kč považuji jako předraženou, asi horská přirážka!?!
 
Renda
Oslava
Zdravím všechny sběratele TZChtěl bych upozornit na oslavu 100 let rozhledny BRAMBERK.Tato oslava se bude konat až 29.7. 2012 od 14 hod.
 
Jiřina
Bramberk
Známka zakoupena 21.4. v Josefově dole - suvenýry přímo proti kostelu. Mají tam TZ asi 11 různých, otevřeno denně od 7 ráno do cca 12 (ve všední dny i déle, to si nepamatuji, ale denně do těch 12 určitě). Dojeli jsme až k rozhledně, parkování zdarma. Bohužel je rozhledna zavřená, otevřená je až od května pouze víkendy, v době prázdnin pak denně.
 
Vavřík Ag
Nikde žádná TZ
Ani u Hrocha, ani nahoře nic, paní nám s úsměvem oznámila, že si jich vzala v sobotu na rozhlednu 11 a že by jich prodala klidně 50, tak tuhle informaci si mohla odpustit a TZ raději mít. Bída, zase musíme napsat do Rýmařova (poslední dobou nějak moc často).
 
Renda
Bramberk
Rozhledna Brambek je otevřena od 1.května každou sobotu a neděliod 10.30 do 16 hodin.To platí zatím do letních prázdnin.
 
Renda
Bramberk
Rozhledna v zimně zavřena.
 
Renda
Tz.koupena na OU Lučany n/N. Bohužel taky předražená jako v restauraci u Hrocha 35kč.
 
HonzaB
TZ jsem sehnal v Penzionu u Hrocha. Bohužel ji tu mají předraženou. Stojí 35 Kč.
 
bublifuk
TZ
má trafika v Josefově Dole naproti kostelu. Má ještě 33, 725, 1115, 1264 a 1360.
 
michal
TZ dostupná bez problémů v restauraci U hrocha i když trochu dražší. Rozhledna otevřena od 1.8.2010 srpen denně 9-18, září o víkendech 10-17, vstupné 10,- kč.Bohužel kdysi vyhlášená restaurace na Bramberku a hotel zavřené. Pěkný výlet.
 
Mája
Dnes jsme byli u rozhledny Bramberk, byla zavřená, ale na dveřích visel leták, že 1. 8. 2010 je znovuotevření rozhledny od 15 hodin a že jsou všichni vítáni.
 
Miroslav Čulík
Rozhledna je zavřená, turistická chata je taky zavřená, přes dveře je vidět hrozný nepořádek uvnitř, hodně omšelé místo. Visí zde cedule že veškeré stížnosti se vyřizují na místním OÚ. jak nám řekli v hostinci U hrocha,kde známky prodávají, byla tam i televize ale majitel restaurace je blbec a každému nadává a vyhrožuje.
 
Anča
Známka koupená v kapličce s občerstvením spolu se známkou Janova nad Nisou a Vodopády Jedlová. Kaplička byla vyjímečně otevřená, jindy mají skoro vždycky zavřeno.
 
Pepino
Koupena u Hrocha, jinak rozhledna zavřena.
 
Petr Roneš
Na Bramberku jsem byl naposledy v době,kdy jsem známky ještě nesbíral,ale neochotu a aroganci potvrzuji,i blízký hotel Krásný se evidentně orientuje na jinou klientelu než čeští turisté a rodiny s dětmi na výletě.Škoda toho místa...
 
Petr Milota
Tak souhlasím s panem Nesvadbou.. Majitele jsme potkali, zeptali se na TZ a odkázal nás nesmyslně na turistickou správu. Naštěstí TZ jsou k dostání U Hrocha a to jak Bramberk, tak i Rozhledna Slovanka
 
Michal Nesvadba
Rozhledna Bramberk je stale v rukou majitele, ktery jaksi nepochopil, ze se jedna o vyhlasene turisticke misto a celz areal obsancoval paskou, za kterou je pristup zakazanan. Mezi lidma ve vesnici se pry proslycha, ze pry i strili po lidech, kteri se chteji dostat blize ki objektu. Je to skoda, protoze restaurace pod rozhlednou byla skvela. Pamatuju tam skvele veprove hody a vecery s hudnou. Dokonce sme bez problemu v hospode U Hrocha sehnali znamku. A meli tam i znamku rozhledny Slovanka! Jinak obcerstveni U kaplicky existuje. Je to hned vedle parkoviste v Hrabeticich. V sezone je otevrene temer porad. Dneska shodou okolnosti nebylo :-)
 
Si
Na Bramberk se nedá dojít ani k rozhledně. Je tam plot s nápisem soukromý pozemek a vyhrožují psem. U Hrocha známku neměli a občerstvení U kapličky neexistuje - snad jen mimo sezonu.
 
nigale
Rozhledna i chata patřily Klubu českých turistů, který neměl peníze na údržbu a tak je prodal. Možná se měl lépe informovat o budoucím majiteli, ale to je pouze připomínka. Podobné prodeje lze, obávám se, bohužel očekávat i nadále. Ze členských příspěvků se údržby financovat nedají, mecenáši vymřeli a pro sponzory nějaká rozhledna nemá dostatečnou publicitu.
 
Láďa
zdravím, U Hrocha známka je běžně dostupná, ale co jsem se dozvěděl, bude se Hroch prodávat, takže je otázka, jak to bude dál. Rozhlednu prodali někdy vloni, co je zač ten nový majitel nikdo moc neví, prý už aféru Bramberk řešila i Nova. Každopádně potvrzuju uzavření, vzteklého majitele, vzteklého psa a zničení turistických tras vedoucích k rozhledně, kdo tam půjdete, počítejte s tím. Bramberk mám rád, jezdím do Maxova už pěkně dlouho, bohužel starousedlíci říkají, že je zapotřebí se bouřit - ale nikdo neví kde.
 
michal plecho
pro známku chodit pouze do restaurace u Hrocha rozhledna je zavřená a okolí ohrazené drátem majitel je nepříjemný a prý na turisty pouští psy takže rozhlednu maximálně pozorovat z přiměřené vzdálenosti
 
Béďa
Známku bez problému měli v restauraci u Hrocha v Horním Maxově. Po doputování k Bramberku jsem byl jak Alenka v říši divů. Pěkná kamenná rozhledna byla omotána mnoha dráty a různým pletivem vč. výstražných cedulí"VSTUP PŘÍSNĚ ZAKÁZÁN - SOUKROMÝ MAJETEK" . Nevím co je to za kreténa co mu to patří, ale že zablokoval i turistickou cestu a zavřel rozhlednu by ho měli nakopat do pozadí.
 
Linda
Turistickou známku přímo na Bramberku už asi nikdo nikdy nekoupí, protože rozhlednu i s přilehlou restaurací koupil člověk, který tam hodlá pouze bydlet a rozhlednu definitivně uzavřel. Celý areál je obehnán drátem (naštěstí ne ostnatým) a vyzdoben obrovskými cedulemi SOUKROMÝ MAJETEK. Škoda.
 
Míša
Byl jsem tu 3x a ani jednou známka nebyla dostupná....po prvé měli vyprodáno, teď je hospoda zavřená nejspíš kvůli rekonstrukci...doporučovala bych známku přesunout do jiné hospody, která je asi 50 metrů od rozhledny....
 
Miky
SOUKROMÝ POZEMEK VSTUP ZAKÁZÁN bylo na šnůře před bramberkem kde jsem si chtěl koupit turistickuou známku.Už jsem tam byl mnohokrát ale to jsem ještě o tz nevěděl.
 
Lubor
Zákaz vstupu
Včera 8. 10. 2007 jsem byl na Bramberku a k rozhledně a chatě se vůbec nesmí jít, všude okolo jsou cedule ZÁKAZ VSTUPU SOUKROMÝ POZEMEK, cca v okruhu 200 m kolem chaty. Takže ani nemůžete projít kolem chaty po turistické cestě.
 
renda
Letos jsem tam byl na kole uz podruhe,ale o5 zavreno.Znamku lze koupit v restauraci "U HROCHA",ale pri me smule ji take nemeli.Sehnal jsem ale rozhlednu "SLOVANKA",takze to letos jeste risknu jednou
 
iva
Takže je teď rozhledna přístupná anebo zavřená ??
 
bobik
nasli jsme znamku
Byli jsme letos opět na dovče v Jizerských horách a sháněli jsme TZ Bramberku. A sehnali!! Je to trochu dřina a hlavně hlavolam. Rozhledna je opět v rekonsrukci a chata i okolí je soukromá. Známku jsme koupili v chatě "U HROCHA", ale ne v Josefově dole (špatná informace), nýbrž v Horním Maxově. Tam chata sídlí, téměř vedle kostela. V občerstvení "U Kapličky" v Hraběticích tuto známku vůbec nevedou.A na rozhledně ji také nekoupíte, tam opravdu není kde.
 
Miška
na bramberku jsme byli uz po treti, poprve byly znamky vyprodane a od nasi druhe navstevy je chata "v rekonstrukci". uz naky patek to tak vypada presne tak, jak to nize popisuje jarda....myslim ze by se s tim melo neco konecne udelat :-(
 
Jarda
Bramberk
Tak jsem si vyšlápl z dcerou dne 29.07.2007 na Bramberk a byl jsem hodně zklamaný,neboť všude kolem chaty byly nápisy SOUKROMÝ POZEMEK.Chata a rozhledna měla na dveřích napsáno V REKONSTRUKCI.Koukám,že se prodá opravdu všechno a peníze hýbou světem.Občerstvení v hotelu Krásný vedle rozhledny mi připadalo opravdu cenově přemrštěné.Dcera chtěla turistiskou známku a ta nebyla nikde k mání.Protože jsem Jablonečák,vzpomínám na návštěvy Bramberku v dobách jeho slávy.Tak snad v lepších časech nashledanou na rozhledně.
 
Jonny
vyšlápl jsem si z Černé Studnice (kde známku neměly) na Bramberk a zjistil jsem, že rozhledna se opravuje takže je zavřena. Vedle v hospodě známku nemají a mít nebudou. Razítko mají jen firemní a ne Bramberk ale Praha. Tak jsem se vydal do Josefova dolu a info zavřeno protože jsou svátky. Tak jsem zklamaně odjel.
 
Stepanka H.
V mape TZN info "Rozhledna Bramberk (červenec až září)", takze jsme se tam pro jistotu ani nehrnuli (30.4.07). Ale znamka i turisticke razitko jsou bez problemu k dostani v chate u Hrocha. Velmi mila obsluha.
 
Honza Pásler
Na Bramberku je to zřejmě velice dlouhodobá záležitost. Před 3 roky jsem tam TZ koupil za 25,- Kč (tehdy se prodávaly za 20,-)Nedávno mi vyprávěl známý, že byl svědkem, jak tam z kuchyně vyběhl pes, zvedl nožičku a počůral nějakému hostovi bundu, kterou měl přes opěradlo židle. Když se host ohradil, číšník mu ještě vynadal, že oděvy nepatří na židli ale na věšák.Zdůrazňuji: vím to jen z doslechu, nebyl jsem u toho. Ale není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu.
 
kopči
Na rozhlednu jsme dorazili něco málo po 18hod..Občerstvení i restaurace Bramberk zavřeno, klíč od rozhledny byl v protější restauraci, ale známka nikoliv. Co se týká občerstvení a parkoviště U kapličky, tak tam byl velmi neochotný pán, už při sdělování turistických informací bylo vidět, že mu to dělá problémy, dále jsme se ani neptali, zda známku má či nemá..
 
kopči
Na rozhlednu jsme dorazili něco málo po 18hod..Občerstvení i restaurace Bramberk zavřeno, klíč od rozhledny byl v protější restauraci, ale známka nikoliv. Co se týká občerstvení a parkoviště U kapličky, tak tam byl velmi neochotný pán, už při sdělování turistických informací bylo vidět, že mu to dělá problémy, dále jsme se ani neptali, zda známku má či nemá..
 
Petr
Tak jsem si chtěl na Bramberku koupit známku, chata hned u rozhledny byla zavřená, vedle jakýsi stánek s občerstvením (přemrštěné ceny) s podivným prodavačem a ten mi tvrdil, že Bramberk turistickou známku vůbec nemá!!!
 
Marie
Známku u pokladny na rozhlednu neměli, ale pán dal dceři dřevěnou "náhradu" turistické známky.
 
Petr Šuráň
Srážka s blbcem
Chata jede jenom o prázdninách, občerstvení u ní nevede. Známku mají v Penzion Restaurant Krásný - hodilo by se dodat "Krásný Blbec". Známku draží za 50,- Kč, člověk za barem = bezprecedentní idiot. Otřesný zážitek. Doporučuji proto nenechat se vykývat a sejít dolů do Horního Maxova - velmi milý člověk U Hrocha jich má dostatek za běžnou cenu.
 
Eva
Plně souhlasím ani do června se vůbec nic nezměnilo a v restauraci Krásný si i nadále účtují 50,-Kč za TZ. U Hrocha je známka k dostání bez problémů za 25,-Kč
 
Luboš
"50"
Potvrzuji níže uvedené e-maily. Ve stravovně Branberk se dne 7/2/06 nestyděli účtovat za známku 50 Kč/ks (i
dětem, které o ní tam žadonili)
 
Martin
Kdysi jsem na Majdaleně koupil známku za 25,- (když ještě stála 20,-) Nejdříve mě to vytočilo,ale pak jsem nad
tím mávnul rukou.Synek byl rád,že jí má,tak co-o pět peněz nezchudnu:-). Ale když chtěl po mě na Bramberku
usmoulaný pingl 50,-/ks opáčil jsem zprvu asertivním způsobem,že známka stojí 25,- Pak něco v tom smyslu,že
je to nemorální a že si to pro sebe nenechám.No a pak už se na mě ( mimochodem z kuchyně kde sedělo 5
civilistů v bodech z venku a dva psi - zřejmě něco pro ČOI a hygienika) sápal majitel = typ špinavého
bezdomovce ze slovy "já jsem to tady koupil za meloun a půl a tak si tady budu prodávat co chci a za
kolik chci ......... další část textu je zde nepublikovatelná,poněvadž při to padala od
majitele-"houmlesáka" velmi hrubá slova a žrejmě by se s náma i popral.Odhodlání mu
nechybělo,promile v krvi také ne.Navrhuji všem ignorovat zakupování TZ na Bramberku,za účelem
nepodporování podnikatelů tohoto typu a napsat si o ni do Rýmařova.Tak jsem i učinil.stalo se
23.února 2006 cca kolem 16-té hodiny
 
Honza
Mohu potvrdit cenu za turistickou známku 50,- Kč a za razítko 5,- Kč což mi připadá jako nehorázná drzost.
 
Požírač
ad Katastrofa...
Naprostý souhlas. Vědí, že je to jedno z nejnavštěvovanějších míst, tak nasadili přemrštěné ceny. Za zmínku
stojí, že otisk razítka stojí 5,- Kč. V případě potřeby mohu zaslat doklad na 50,- Kč za turistickou známku,
který jsem si nechal vystavit.Bohužel hospoda U hrocha byla ještě zavřená(DENNĚ 11-24h), tak jsem si
známku koupil na Bramberku.
 
Michal Řezka
Katastrofa...
Tristní situace a naprosto nehorázný přístup obsluhy nadále trvá. TZ za 50,-Kč, tragická obsluha, studené
nedobré jídlo atd. Rozhodl jsem se podat podněk k šetření ČOI.
 
Rafael Nadal
TZ
Nic.....
 
Petr
... a ještě jednou
Vidím, že nejsem sám, koho Bramberk nazdvihl. Když jsem se ozval, že známky stojí všude 25 Kč, sdělili mi, že
nedostávají dotace (opravdu si nevymýšlím) a že si ji kupovat nemusím. Tu radu jsem využil. Co se s tím kromě
ignorování "provozovny" dá dělat?
 
Rafael Nadal
To si dělaj prču
Tak tohle se mnou málem šiklo. TZ za 50 Kč. To je sprosté vydírání !!!!!!!Rozledna stála za prd, nahoře
byla zasklená okna. Byla posyta mouchy, FUJJJJJ!!!!!! Lepší na Slovance.
 
Miluš
Okrádání turistů !!!
JaK je toto možné, že na Bramberku mají známky za dvojnásobek - tedy za 50,- Kč a jak je vidět už delší dobu a
nikdo s tím nic nedělá. Pokud je jednou stanovená cena, tak by si ji nikdo neměl navyšovat, vždyť to je
sprosté OKRÁDÁNÍ.Doufám, že s tím něco uděláte !!
 
Honza
Pár příspěvků jsem přečetl a mohu jen potvrdit, že obsluha restaurace u Bramberku je jedna velká tragédie.
Chtěl jsem razítko a když jsem viděl tu obrovskou ceduli, která hlásala, že budou za otisk razítka požadovat
5,- Kč, tak jsem se ve dveřích otočil... a to jsem měl takovou chuť na nějakej ten dlabanec. Rozhledna stojí
za shlédnutí, ale ten zbytek za.... Asi je moc otravujem.
 
Richard
Obsluha na Bramberku nebyla skutečně oslnivá, ale turistické známky zatím měli. (3.9.05)
 
Radka
zdražení TZ
Jak jsem pročítala příspěvky ,tak mohu jen potvrdit.Restaurace tragická,obsluha snad ještě horší.Zřejmě je
turisté obtěžují.Ale co mě nejvíc zarazilo,byla cena TZ.O prázdninách jsme nasbírali s rodinou docela slušnou
sbírku TZ,všude za jednotnou cenu 25Kč.Když jsem se ozvala,jestli to není moc 50Kč,tak mi odpověděli,ať si jí
nekupuji.Holt jsem si měla přečíst příspěvky před výletem a známku si koupit za polovinu i s lepší obsluhou U
Hrocha.
 
Pajik
bramberk - tragedie
Na Bramberku se v posledni dobe ocitam tak cca 1x za 3 tydny a cedule ze TZ docasne vyprodany je trvale
umistena na dverich. Celkove restaurace je dost tragicka. Ani se mi nechce verit ze pred 20 lety to bylo
vyhlasene misto kam se chodilo na Jizersky talir, Bramberaky a broskve v cokolade. TZ bez problemu u
Hrocha, ale Bramberk uz dochazi, cena znamek 30 Kc.
 
monaster
lidi těšte se
Tak na Slovance v chatě byl pán jehož chování v tohle století asi nepochopím. Známku mi sice prodal, ale bylo
vidět že ho obtěžuji. Když jsem chtěl pohled, tak prohlásil "ty mám v kanceláři a tam se mi
nechce" myslel jsem že nevěřím vlastním uším. nakonec však jeden vyhrabal z krabice se známkami a světe
div se měl i razítko. tak takhle si snahu o rozvoj turismu nepředstavuju.
 
monaster
loupežník z Bramberka
Na rozhledně či v chatě u rozhledny známka nedostupná, vrchní nám nutil známky jejich výroby - dřevěné plátky
větve s razítkem :-( za razítko na pohled Vám hned naúčtují 5,- kč, čert vem 5 korun ale z principu se mi to
nelíbí. U Hrochu májí známek plnou bednu,stojí 25,- dají vybrat. jídlo tu je skvělé jen jídelní
lístek moc obsáhlý tak asi půl hodiny zjišťujete co by ste si tak mohli dát.
 
Martin
Můžu potvrdit, na chatě Bramberk mě řekli že jí nemají, že jim je nedodali, ale na chatě U Hrocha jich mají
dost i když za 30,-Kč
 
Luboš
4.7. měli známek v chatě U Hrocha plnou krabici. Paní mi ji velmi ochotně prodala před otvírací dobou, byť za
30,- se slovy, že jich mají dost protože je nikdo nechce...
 
Badys
Na Chatě Bramberk známku neměli, U hrocha dostatek, ovšem za 27Kč.
 
siafu
krásná rozhledna, žel chata u ní změnila majitele, nový byl naší skupinou po 9:00 vzbuzen, klíče poslal po
nějakém ukrajinci, po půl hodině nás skásnul, samo že bez dokladu a známku nemá, pořád mluvil něco o nějaké
knížečce na rozhledny, ale t.z. mu nic neříkají...
 
granule
Jizerské rozhledny
Na Bramberku jsem již byla několikrát, tentokrát jsem se chystala na Slovanku. Po cestě jsme zavítali do
resturace "U Hrocha" v Horním Maxově. Milý personál, výborná kuchyně. Měli zde známku jak Slovanky
tak Bramberku. Také pěkná razítka. Otevřeno zde mají denně od 11.00 hodin a zavírá se až po odchodu
posledních hostů. Mají rovněž velký výběr pohledů.
 
Stáňa
Krásný výhled, příjemná obsluha v kiosku, známku bohužel neměli.
 
pass
Jak tak čtu příspěvky, jsem na rozpacích. Do Jizerek jsem docela často jezdila tak do roku 2000 a střídavě
jsme chodili na obědy na Bramberk nebo na Královku. Obě místa se mi zdála perfektní - obsluha, personál,
výhledy, (až na ceny samozřejmě, ale to bude asi všude). Časy, jak se zdá, se mění.
 
Jarda
Z Rozhledny nedherný pohled, ovšem při dobrém počasí. O turistických známkách jsem slyšel naposled na podzim
2003, když tam končil kiosek, který byl venku. Pan prodavač mi sdělil, že už tam končí a tudíž nové
neobjednával. V restauraci je zatím nevedou.
 
Svatka
Zřejmě sestupná tendence. Nyní jsme našli otevřeno, ale ani zmínka o TZ, chvilku jsme poseděli v restauraci,
která zdá se byla bez obsluhy a pak rychle vypadli spravit si náladu do lesa. Na Bramberk snad už nikdy ani
pro známku!! Rozhledna z architektonického hlediska moc pěkná!
 
petr
Nikde ani noha
Byl jsem na Bramberku (1/2 února) a nikdo tam nebyl. Na rozhl. se svítilo ale všude zamčeno...:-(
 
Pepa
Známku jsem sice koupil, ale jiné suvenýry nemají - prostě nic moc.
 
James
podvod
Chata na Bramberku zavřená. V kiosku na podlaze se v koutě válí velká značka známkového místa a na pultu se
zdůvodněním, že je po sezóně, vám Ukrajinka nabídne plagiát známky obalený kůrou za 14,- Kč........
 
Nina
Já mám asi smůlu na protivné lidi,tento pán byl.
 
J&D
Restaurace je opravdu zavřená, ale v kiosku nebyl tento víkend (tzn. 19.7.03) protivný dědek, ale docela
příjemný chlápek. Má jak známku, tak novou mapu. Kiosek se ale otevírá až v 10hod, takže nic pro ranní
ptáčata.
 
Vašek Kozuk
Bramberk byl jedním z míst, která jsme hodlali obrazit na trase Bedřichov-Jablonec nad Nisou - a především
získat zde turistické známky. Bohužel, na chatě-restauraci visel lakonický nápis "Rekonstrukce -
zavřeno" a dědek v kiosku, který prodával vstupenky na rozhlednu, prohlásil, že on známky nemá, že si to
musíme vyřídit na KČT:-((
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek