Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 511 - Blatná


Popis

Renesanční zámek na místě původního gotického hradu ve stejnojměnném městečku, západně od Písku.

Mapa

Navštívil jsem Blatná

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, tř. J. P. Koubka 4, Blatná (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Blatná (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Strakonice
Poloha:
49°25'22"N 13°52'46"E
Hodnocení:
2.667
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 511 - Blatná
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 511 - Blatná


16.07.2023 - dostupná bez problému
22.04.2023 - dostupná bez problému
26.11.2022 - předražený sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dolejš
Petr Dolejš
Blatná
Zámek s parkem je moc pěkný. V parku volně pobíhají daňci, kteří jsou už na lidi zvyklý, tak se dají krmit z ruky.
V zámku jsme navštívili aktuální výstavu lega, kde měli největší model hradu na světě.
Doporučit mohu oběd v hotelu Beránek, rychlé a dobré. Kávu potom v kavárně v podzámčí, mají dobré zákusky. V Blatné jsme strávili opravdu hezké odpoledne.
TZ bez problému na zámku i s pohádkovou známkou.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Zámek pěkný místa kde se točila šíleně smutná princezna jsme si našli a pohádková známka k tomu stále v prodeji. Nezapomeňte navštívit palírnu kousek od zámku.
 
Martin Staněk
Martin Staněk
TZ
Dnes na zámku za 45 Kč a totéž platí i pro pohádkovou.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Dnes na Zámku Blatná-5 důchodců na prohlídce, ale supr. Mladý průvodce se činil. TZ+Pohádkové /45,-/ mají.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Blatná
Pěkný, fotogenický zámek, ačkoli se uvnitř fotit nesmí, daňci v parku Vám to vynahradí. Zakoupili jsme si sloučenou prohlídku obou hlavních okruhů a v mezičase jsme se prošli zámeckým parkem, kde jsme se drobet pomuchlali s nenažranými daňky. Zámek je soukromý a určitě stojí za to ho podpořit. Parkování je kousek od zámku a zdarma. Na jídlo jsme se vydali na náměstí do pizzerie, kde nemají přemrštěné ceny a jídlo nám opravdu chutnalo.
 
Martin Čechura
Martin Čechura
Daňci
Prohlidka fajn. Zahrada super! Doporučuji s sebou jablka nebo sušenej chleba. Daňci jsou po celé zahradě.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Hezký zámek
Zámek opět ve vlastnictví potomků rodu Hildprandtů. Zajímavá je historie tohoto rodu, který se v době, kdy šlechta musela opustit komunistické Československo, ocitl až v daleké Etiopii ve službách císaře Haile Selassie. V rozhlehlém parku stádo daňků, máte-li pro ně pamlsek, přijdou až k Vám a nechají se krmit z ruky a hladit. Granule k jejich krmení ke koupi u pokladny zámku
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Známka
Na zámku v pokladně známka dostupná. V zámku mnoho akci a aktivit, přesto je pro mě současným největším blatenskym hitem výstava Ten umí to a jiný tohle v Městském muzeu. Trvá do konce prázdnin, přístupná denně, kromě pondělí, 10-17 a nevidět ji, by byla věčná škoda!
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Blatna
Bude třeba počkat až otevře zámek. IC v CK Ciao je dočasně uzavřené, neni jasne, jak moc dočasně. IC provizorně přesunuto do recepce muzea -budova na rohu naproti kostelu - dole je knihovna, nahore muzeum. Nicméně zatím prodávají vstupenky na nějaké akce, turistické předměty zatím zadne nemaji. Tak se těšme na sezónu.
 
IC Blatná
Re: Blatna
Turistické známky už v infocentru seženete (na původní adrese), bez těch bych si nedovolil otevřít. Jinak ale na rovinu přiznávám. že s turistickými předměty a suvenýry to tuto sezónu nebude žádná sláva a sortiment bude poměrně omezený. Zkoušíme na to jít trochu jinak a vymýšlíme předměty, které nebudou jen hezká dekorace, ale budou i k něčemu sloužit a budou kvalitní, což bohužel chvilku trvá.
 
Iva
Kdo zavítáte na tento zámek určitě projděte i oboru pávi a daňci jsou tu pořád. A když daňkům nabídnete něco k snědku tak Vás obklopí a žerou z ruky. Nejraději ale měli jablka.
 
Romča
Zámek Blatná
Dne 13.7.2010 jsme navštívili krásný vodní zámek Blatná. Je v soukromých rukou, paní hraběnka s dcerami žije v zahradním domku v parku. Zámek i park je přístupný veřejnosti. Prohlídka byla poutavá a moc se nám líbila!! Park s daňky a pávy rovněž doporučuji k návštěvě. Návštěvníky upoutá jezírko obklopující zámek, kde se točila Šíleně smutná princezna. TZ a dalších propagačních materiálů zde mají dostatek.
 
Iška
Vřele doporučuji IC na náměstí - k dispozici je tu velký výběr suvenýrů, pohledy z širokého okolí.
 
jerry720
Zámek Blatná
Poslední návštěva 05. 06. 2010, tentokrát jsem prošel jenom park. Pokud si budete chtít naklonit daňky v parku, doporučuji si vzít sebou nějaké tvrdé pečivo nebo nějakou zeleninu, pak zobou skoro z ruky :-) Vloni na podzim jsem tam viděl i několik pávů, tentokrát byli asi schovaní. TZ zakoupená v prodejně na zámku naproti pokladně bez problémů. Kromě prohlídky zámeckého areálu a parku doporučuji zajít i na náměstí, je tam taky na co koukat.
 
Anežka
Prohlídka interiérů tohoto nádherného zámku mne velice zklamala. Je toho tam opravdu málo, za vidění stojí víceméně jen Zelená světnice s freskami.
 
Tatík
Absolvovali jsme rozšířenou prohlídku (pouze ve 14,00 hod.). Sice za 140,- (60,-) Kč, ale Zelená světnice s původními barokními kresbami z časů Lvů z Rožmitálu za to stála. Turistických známek a pohledů dostatek v suvenýrech proti pokladně. Park s daňky (teď v říji jsme k samcům přistupovali s obezřetností) je bonbónek.
 
olda
TZ měli jak v IC, tak na zámku. Blatná patří nesporně mezi stavebně-historicky nejhodnotnější a architektonicky nejvýznamnější památky svého druhu u nás. Svou dlouhou historií, svébytnou architekturou ve vzácně dochovaném prostředí parků a vodních ploch i současným stavem se řadí ke klenotům mezi českými hradními komplexy. Vedle Švihova a Červené Lhoty je jedním z nejzachovalejších vodních panských sídel na našem území. Stejně jako V.Neckář a H.Vondráčková ve známé pohádce se může každý za poplatek 100kč/hod projet na pramicích, které se zde půjčují... Zadní část zámeckého parku byla uchována v původní podobě se sejpy dávných rýžovišť zlata porostlými letitými stromy. Celý park je protkán potůčky, mostky a cestičkami s nádhernými alejemi. Oblíbenou atrakcí zámeckého parku je početné stádo daňků skvrnitých, kteří se zde volně popásají a jsou velmi krotcí. Parkem je také možno se nechat svést kočárem. Ozdobou parku je pak množství věkovitých dubů, z nichž už bohužel mnoho podlehlo zubu času. Park přišel i o největší památný dub královny Johanky, pod kterým prý ráda sedávala a kde se setkala se svým budoucím manželem, králem Jiřím z Poděbrad, sestra pana Lva ze zdejšího hradu. Přes osm set let starý a třicet metrů vysoký strom, jenž měl v průměru sto osmdesát centimetrů definitivně padl v osmdesátých letech. Blatná jistě stojí za shlédnutí...
 
David Havel
Z venku nádhera
Zámek z pohledu od silnice nádherný, leso-park perfektní, daňků spousty, i vzadu v lese, navíc asi 5 pávů, zámek z nádvoří a od lesoparku pořád zajímavý, expozice ale slabá a drahá...
 
Pavel "Obelix" Tříska
V pokladně sedí nepříjemná paní, naproti v suvenýrech velmi pohodový chlapík. Při prohlídce zahrady jsme se setkali i s majitelku, moc příjemnou paní, která nám dala několik typů k prohlídce. Tímto jí ještě jednou děkuji za celou rodinu.
 
Jirka
Krásný zámek s krásnou prohlídkou a krásnou tečkou v podobě ochočených dańků...vstupné 100,- za dospělého je už dost..
 
Zuzík a Frtík
zámek
Bohužel musím souhlasit s Vláďou. Vstupné co se týče obsahu prohlídky opravdu předražené. Blatnou jsme navštívili 13.7. v pátek, kdy bylo kolem 30 stupňů a museli jsme i přesto, že jsou prázdniny čekat přes hodinu, neboť bylo skoro nula lidí. Prohlídky jsou od 5 osob, ale i ve čtyřech nás nakonec vzali:-( Ale daňci jsou úžasní. Mají velice rádí jablka a příjdou na metr :-) :-)
 
David Woldřich
Krásné místo dopotučuji navštívit.
 
vláďa
Známek dostatek v suvenýrech naproti pokladně zámku. To co člověk při prohlídce vidí mi připadá vzhledem k výši vstupného slabé. Nejvíce na zámku asi zaujme stádo ochočených daňků v zámeckém parku.
 
Radka
pokud si sebou vezmete jablíčka, budete si moci pohladit daňky v zámecké zahradě, moc jim šmakujou
 
Hynek Zouhar
Blatná
Známku jsem kupoval 1. srpna v suvenýrech na zámku a stála 25 korun.
 
Kateřina Kumpová
Cena TZ
Reaguji na přísvěpek, v němž je uvedeno, že v Blatné prodávají TZ za 30,- Kč. Už tomu tak není, kupovala jsem jí tento týden v Infocentru na náměstí pod kostelem a byla za 25,- Kč. Takže se polepšíli.
 
Jarmilka
Zámek v Blatné moc pěkný,už jím zbývá dodělat poslední část která je v žalostném stavu,rozhodují finance které udajně momentálně nemají.Stádečko daňku jsem neviděla:-(,jinak se celkem neděle 8.4 povedla moc,nebot jsme navštívili i Zvíkov hrad.
 
Jana
Tak v infocentru na náměstí už známky mají, dostatek za normální cenu, veliký výběr pohledů i z okolních obcí, ochotná obsluha.
 
Polesňáci
Známka je k dostání přímo proti pokladně zámku Blatná za standardní cenu, v Infocentru tvrdili, že čekají na dodávku.
 
Phephy
Kupoval jsem poslední TZ, ale ne v infocentru, ale v krámku proti pokladně zámku Blatná. Zámek je pěkný, ale už jsem viděl lepší. Nejvíc mě zaujalo stádo daňků v zámeckém parku, kde si na ně může člověk doslaova sáhnout. Nikde ploty, stádo tam prostě žije s lidmi pohromadě. :-)
 
Martina
Navštivte Blatnou!!!
Ahoj všichni, blatenský zámek je vážně moc hezký. Jenom prohlídka nic moc. Turistická známka na zámku i v
infocentru je dostupná bez problémů za Kč 25,--. Navíc v městském muzeu probíhá výstava strašidel - super!
Návševu Blatné mohu jen doporučit!
 
Krispel
Vydělávat se musí za každou cenu
Pozor na firmu Lidová řemesla. Obhospodařují Infocentrum Blatná, prodejnu suvenýrů na zámku v Blatné a bohužel
i ve Lnářích. V Blatné známku neměli, pouze jsem si povšiml u vzoru na prodejním štítě ceny 30,- Kč. Navíc
chtěli za pohledy 7,- Kč (jinde jsou za 5,- Kč). Za plánek města jednostranný z trhacího bloku, který dávají
vsude zadarmo v jakémkoliv množství, chtěli 2,- Kč. Prostě tržní ceny - trhni co můžeš. Na zámku ve Lnářích mi
známku prodali za 30,- Kč se slovy pokud se mi to zdá drahé, tak ať si ji nekupuju a ještě mi na ni bez
mrknutí oka napsali s touto cenou paragon.
 
Vašek a Katka
Zámek vypadá z venku moc hezky. Známku prodali na zámku drze draze za 30 Kč.
 
Ramon Trosecký
Hezký zámek na vodě, známý ze šíleně smutné princezny. Majitelka zámku Hildprandtová žije s dcerami v
zahradním domku, ženská co prý prožila bohatý a pohnutý život (no každý ať si to poslechne sám). Daňkové na
zahradě jsou fajn, je to pěkný kolorit. Jen cena je dost vysoká, studentskej za 55,- to je fakt dost. Jinak ve
městě je i zajímavé muzeum, kde zrovna měli výstavu o včelách, docela netradiční a proto zajímavou. Vstup 10,-
 
Mc.cvok +adelait
Krásné,i zde nám pršelo......
 
Myška
Doporučuju navštívit zámek,mají tam pěknou orientální část expozice.Obora je taky super,mají tam daňky a ti
jsou skoro krotcí.Můžete je vidět úplně zblíyka
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek