Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1433 - Empírový řetězový most na Lužnici


Popis

Poblíž vsi Stádlec, směrem na Malšice, překlenuje řeku Lužnici empírový řetězový most, jenž sem byl přenesený z Podolska u Písku. Je to jedinečná technická památka.

Mapa

Navštívil jsem Empírový řetězový most na Lužnici

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Restaurace Stádlec čp. 69 (letní sezóna a víkendy)
Toto místo prodává také turistickou známku
Dětská psychiatrická nemocnice, Opařany
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Bistro, Stádlec č.p. 10
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městys Stádlec čp. 150
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Touristinformation, náměstí T. G. M. 5, Bechyně
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
TECHNICKÉ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Tábor
Poloha:
49°22'2.24"N 14°30'52.71"E
Hodnocení:
2.894
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1433 - Empírový řetězový most na Lužnici
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1433 - Empírový řetězový most na Lužnici


04.03.2024 - dostupná bez problému
25.06.2023 - dostupná bez problému
08.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem pořídil v infocentru v Bechyni.
 
Filip Čapek
Empírový řetězový most na Lužnici - Stádlec
Co jsem se o mostu dozvěděl a kouknul se jak vypadá hned mi bylo jasné že se na něj musím jet podívat a tak se i stalo most mě samozřejmě nezklamal byl velmi zajímavý, pěkný a jsem rád že se taková nádherná kulturní památka dochovala.
Jinak velmi doporučuji spojit návštěvu mostu s návštěvou města Bechyně osobně jsem to tak udělal prohlédl jsem si město, zašel na prohlídku do zámku, pochodil v okolí města Bechyně a byl to parádní výlet vřele doporučuji.
Velké plus je že v soukromém infocentru v Bechyně koupíte TZ empírového řetězového mostu na Lužnici - Stádlec za 40 Kč a nemusíte ji hledat v hospodách kde mají být v prodeji.
13.2.2020
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Stádlecký most
I když jsem si původně říkala, co může být na mostě tak zajímavého, tak jsem byla překvapena. Most je opravdu zajímavá památka, je plně funkční a krom toho, že je sám o sobě pěkný, je umístěn v romantickém místě kousíček o jezu. Místa na parkování je zde mraky po obou stranách mostu, jsou zde oficiální parkoviště. Zároveň je zde i posezení. My šli trasu po červené až na zříceninu Příběnice a poté zpět. Krásná trasa se spoustou přírodních zajímavostí, jde se kolem řeky podél chatových osad a je to fakt paráda. Část trasy je pouze pro pěší, jízda na kole je zakázána.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Re: Stádlecký most
TZ zakoupena ve Stádlecké restauraci za 30 Kč, číslo popisné není 68, ale 69.
 
Axel Sládek
Axel Sládek
TZ
Most super. TZ koupena v soukromem íčku na náměstí v Bechyni, které funguje i o víkendu. V infu provozovanem městem Bechyně ji nehledejte, nenajdete. Navic o víkendu nefungujou.
 
wenzel
Řetězový most
Nádherný most, o kterém jsem donedávna neměl ani tušení. Doporučuji jízdu autem, je to neobyčejný zážitek. Cesta okolo mostu opravená, po obou stranách parkoviště, i menší posezení. Zajímavé je to i pod mostem, když po něm zrovna projíždí auto. TZ jsem překvapivě a zcela nečekaně sehnal v neděli podvečer v Dětské psychiatrické nemocnici v Opařanech na vrátnici. Pokud se ještě někdy budu vyskytovat poblíž, určitě si cestui přes most znova naplánuji.
 
Tomáš Smejkal
Tomáš Smejkal
Výběr prodejních míst
O víkendu v sezóně TZ ve STádleci nesežetene, úřad městyse je samozřejmě zavřený a obě restaurace otevírají až v podvečer. Jestli by nestálo za uvážení TZ prodávat i na prodejních místech okolních hradů.
 
lukáš
známka
docela dobrý
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Krása
Když jsme se jeli na most podívat tak jsem si říkal,že to nebude asi moc extra zajímavé. Ale na místě jsem byl moc mile překvapen. Most je opravdu krásný a do tohoto údolí se vyloženě hodí. Nakonec jsme si museli přes most vyzkoušet i jízdu autem, pěkný zážitek. Navštíveno před rokem v létě.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka bez problémů ve vrátnici léčebny, samotná cesta autem k mostu už s problémy, protože ve Stádleci je uzavírka, ale jde to objet směrem na Slavňovice a těsně před nimi doprava polňačkou (na které ale tlumiče zapláčou ;-)). Stálo to ale za to, potvrzuji, že přejezd je opravdu zážitkem, stejně jako když jste na mostě pěšmo a okolo vás jede auto.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Most
Most je tu tak pekne schovaný v údolí, k němu i od nej je třeba zdolat kopec. Je to působivá stavba. Ve Stadleci je dost mrtvo, ale PL Opařany to jisti, vrátnice otevřená a známky v prodeji za 30,-
 
Milan Bartoň
Milan Bartoň
TZ
Koupena v kiosku na náměstí
 
Šárka Špetová
Šárka Špetová
Dostupnost
V restauraci Stádlec nemají k dispozici, kiosek na náměstí uzavřen. Dostupná v DPN v Opařanech.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
jsme o svátku sehnali v Opařanech.

Most stojí za návštěvu a jeho přejezd autem je opravdu zážitek a pouze pro silné povahy :-)
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
dostupnost
5.7.2016 Z prodejních míst dostupná pouze v léčebně, městys zavřený, restaurace mimo provoz a kiosek až od 15.00 hodin
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
Kiosek stale za 40 Kc, tak to jsme nekoupili, v restauracei pani uz bohuzel nemela, ale bez problemu k dostani za 30 Kc na vratnici Detske psychiatricke nemocnice v Oparanech (sobota 29.8.)
 
Iceman
Drahá známka
Řetezový most ve Stadleci velice pěkná památka,krásná procházka od Dobronického hradu,známka zakoupena na náměstí ve Stadleci v koisku,cena 40kč + mapa zdarma. Nechapu proč majitel okrádá sběratele TK?
 
Eva a Honza Stejskalovi
Eva a Honza Stejskalovi
Řetězový most
Turistická známka zakoupena v kiosku na náměstí :)
 
Kateřina Adéla Hájková
Kateřina Adéla Hájková
pěkné
3ly jsme pěšky z Malšic po žluté, cesta v pohodě. Most nádhernej a když si odmyslíte ten randál co dělají auta když jedou přes most, tak dokonalé ticho. I přes nedostatek vody byla Lužnice čisťounká a koupání osvěžujicí. Po příchodu do Stádlce TZ zakoupena vkiosku na náměstí, ale nevím proč stojí 40,- dávají k ní mapu, tu jsem nechtěla a TZ má stát 30,- ale bohužel nepovedlo se. To si můžou dělat ceny jak chtějí?
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Unikátní památka
Díky mnoha rozumným lidem, kteří se při stavbě vltavských přehrad rozhodi tuto památku zachránit a přenést sem! Most, ač na to nevypadá, je průjezdný i pro osobní automobily. Známka bez problému ke koupi v dětské léčebně v Opařanech. V současné době je uzavřený příjezd k mostu od Stádlece, opravuje se tam hráz rybníka, ale všude jsou plánky s trasou objížďky.
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
Tábor - Bechyně
v době služby u Táborské posádky jsme se něco nachodili podél Lužnice Tábor Bechyně i přes tento most. nejen tento most, ale celá cca 25km trasa je perfektni výlet pro všechny pěší turisty
 
gallisek
most
Určitě, kdo se zajímá o památky tohoto typu tak návštěvu určitě doporučuji. A známka byla jak je napsáno k sehnání ve vrátnici v léčebně a mají jich tam dost. Byl jsem tam 30.7. 2012
 
Martin
V době naší návštěvy v neděli 8. července 2012 známka vyprodaná. Dle informace paní na recepci jsou známky objednány, kdy budou se neví. Most nádherný !
 
Karel74
Most stojí za to vidět.Známku jsme zakoupili na vrátnici léčebny,starou verzi za novou cenu.
 
Lucka
Známku jsme zakoupili v pohodě na recepci léčebny za 25,- starou verzi.
 
jerry720
Krásný most
Nádherný řetězový most, oba portály mostu jsou doslova umělecký dílo. TZ zakoupena bez problémů ve vrátnici Dětské psychiatrické léčebny v Opařanech, měli jich dostatek. Prodejní doba drobného zboží ve vrátnici je od 06.00 h do 22.00 h.
 
euroskeptik
tak už ji mám bez problému
 
euroskeptik
taky se musím vrátit pro známku
 
Tatík
2.8.2009
Turistické známky a pohledy bez problémů na vrátnici léčebny. Krásná řetězová památka. Most znám od vody, teď jsem ho přejel autem a bez šrámů. Vyplatil se trénink na starém mostě v Davli, tam byla ještě třetí tyč nahoře.
 
JPNK
Sakra
Most je super párkrát jsem přes něj jel a renaul 19 mival problém na levém břehu bylo to ťip ťop tyčky jsou o něco blíže k sobě než na pravém. Dnes nevědouce projel kolem léčebny tak zase za pár let znovu pro známku.
 
alex
Stádlec
Známku koupíte bez problémů na vrátnici..Koupíte i 5 druhů pohledů Stádlece a Opařan..Most je super,ale cesta přes něj nezkušeným řidičům jako jsem já dá zabrat. Jsou tam na vjezdu 2 tyče, které jsou jen o pár centiámetrů širší, než je osobní auta..Tak jeden nejlépe venku a ukazovat:-))..
 
Jelen
Krásná památka
Známku jsem ani nehledal, ale sám most je krása sama. Byl zde instalován v 70.letech, původně v Podolsku, kvůli stavbě přehrady přesunut. Je průjezdný pro auta do 1,5tuny, s Fabií máte na každé straně 10cm. Stojí to za ten strach, že s autem spadnete dolů. Nádherná stavební památka, všem vřele doporučuji.
 
dapa
Opravdu pěkné místo na Lužnici, bylo super počasí tak jsme se i vykoupali. Doporučuji prohlednout most i od řeky. Známku v Opařanech seženete bez problémů.
 
Vláďa
Známky bohužel ještě nedorazily, paní ve vrátnici se nám za to skoro omlouvala. Návštěvu mostu doporučuji. Krásná technická stavba, kterou se při naší návštěvu pár bláznů pokoušelo rozhoupat a k mému překvapení se jim to podařilo. Děti z toho byly celkem vyděšené.
 
orli.pero
známky
tak jsem si včera udělal výlet na řetězový most ve Stadlci...Nádherná památka.Při té příležitosti jsem si zajel koupit známku do Opařan do léčebny, ale paní na vrátnici mi zdělila že známky došli. Dost jí to mrzelo, zvlášt když zjistila že jsem přijel na kole.
 
Klára
Podívejte se!
Stojí za to se jet na most podívat.Kde se nachází,ráda vysvětlí paní na vrátnici.Asi 4 km od léčebny. Most je značený.
 
Pinďa
Asi jsem první
Tímto tedy stírám pel nevinnosti a začínám velkou chválou. Most jsem navštívil již několikrát a myslím si, že společně s přehradou Les Království patří k nejhezčím technickým památkám u nás. Prodejní místo, přestože je vzdáleno několik dokopečných kilometrů, bohatě tuto vzdálenost i výškové převýšení kompenzuje. Je umístěno na hlavní vrátnici opařanské léčebny a dle sdělení paní v kukani, jsou tam furt. Tomuto místu dávám šest hvězdiček ze tří možných.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek