Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 109 - Hrad Strakonice


Popis

Středověké město a hrad na soutoku Otavy a Volyňky.

Mapa

Navštívil jsem Hrad Strakonice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Muzeum Středního Pootaví, Hradební 50, Strakonice (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městské informační centrum, Zámek 1, Strakonice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
OTAVA
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Strakonice
Poloha:
49°15'29.54"N 13°54'5.63"E
Hodnocení:
2.891
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 109 - Hrad Strakonice


10.12.2023 - dostupná bez problému
26.08.2023 - dostupná bez problému
10.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka zakoupena v infocentru u hradu.
 
Pagy
Hrad
Hrad byl pěkný, vyhlídka z věže moc hezká, jen škoda, že je přístupná jen bez a černá kuchyně. Hrad je v rekonstrukci. Známek měli na pokladně hradu dostatek.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Zakoupena v IC na hrade. Prohlidka veze a vystavy v cerne kuchyni za 70,- Kc (rodina). Hrad se rekonstruuje ale i tak se jedna o hezke misto s upravenym okolim a vyhledem na Otavu a minizoo. Za rekou pres lavku prodejna pivovaru Dudak.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Obě prodejní místa ve Strakonicích známku mají, v íčku k tomu dvě výroční.
 
Matouš Mlčkovský
Matouš Mlčkovský
TZ
TZ v IC caio na hradě za 35 kč.
 
Matouš Mlčkovský
Matouš Mlčkovský
Re: TZ
OPRAVA- ciao.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Obě infocentra zavřena, dle pokladníka z hradu není z města úplná podpora... Ale na hradě jí mají.
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
hrad
Hrad a pivovar v podstatě Strakonice zachraňují, jinak tam toho moc není. Zatím ani moc nevyužívají potenciálu v podobě dud (nepočítám-li ten festival), ale díky za alespoň malou část v muzeu.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v infu na hradě
 
Miroslav Kůs
Miroslav Kůs
průvodce
Krásný mohutný hrad v centru města. V pokladně sedí hošík, který si hraje s mobilem, který je na první pohled chytřejší než on. O hradě neví vůbec nic a slovo turistická známka slyší poprvé. Na všechny dotazy odpovídá nevím a nemáme. Škoda ...
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Hrad
TZ v pokladně hradu. Okruh číslo 1, bez průvodce, za 50,-. Příjemný zážitek.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Dobré
Návštěvu doporučuji. Dejte velký okruh i s návštěvou věže, stojí to za to. Expozice rovněž dobrá. Vše za "směšných" 50 kč.
 
Major
dostupná
Známka hradu Strakonice dostupná v pokladně i vstupu do muzea. V kapitulní síni dostupná i výroční TZ k výstavě sběratelů fezovek.
 
Pavla
návštěva v neděli 15.7.2012 - počasí krásné, hrad rozlehlý, krásná procházka k Otavě, také je tam safari, resp. výběh se zvířaty. Proti hradu přes řeku je pivovar s prodejem místního piva. Infocentrum ve městě bohužel zavřené.
 
jerry720
Strakonický hrad
Návštěva v neděli 10. 10. 2010, bylo nádherné podzimní počasí, obloha vymetená a listí stromů hrálo všemi barvami. Z Rumpálu na to byl báječný pohled. "Íčko" na hradě bylo uzavřené, ale turistické známky měli v pokladně muzea, kromě TZ No. 109 jsem tam ještě zahlédl TZ No. 1643 a VTZ 19. mezinárodní dudácký festival.
 
Tatík
Muzeum středního Pootaví na hradě má otevřeno v červnu, září a říjnu denně mimo pondělí 9-16 hod., o prázdninách 9-17 hod. Vstupné včetně věže Rumpál 40,- (20,-) Kč. Turistické známky a pohledy v pokladně i v Infocentru CIAO.
 
Dara
JAkožto rodilá strakoňačka nemůžu říct nic ošklivýho, že jo. :-)Strakonice jsou fajn, hrad je přístuoný přes Muzeum, je tam možnost i nočních prohlídek a výstupu na Rumpál.
 
Dara
JAkožto rodilá strakoňačka nemůžu říct nic ošklivýho, že jo. :-)Strakonice jsou fajn, hrad je přístuoný přes Muzeum, je tam možnost i nočních prohlídek a výstupu na Rumpál.
 
vláďa
Známek dostatek v infu CIAO u vstupu do hradu i na hradě samotném. Expozice muzea stojí za prohlídku a návštěva věže nemá chybu. Největší atrakcí je asi úzké schodiště na věž. Mé děti, když viděly tu myší díru jenom suše konstatovaly: "Tak tati, ty se nahoru nepodíváš!". Ale já to dokázal, i když to bylo jen tak tak. Kdo na věži byl, ví o čem mluvím.
 
Pařez
Prohlídka hradu perfektní. Nejlepší byla věž a úzké schodiště na ni. Měl jsem co dělat... Zajímavé byly nahrané zvuky dud, které jste si mohly přehrát - místní, ze Skotska, Slovenska, atd.
 
Longer
Byl sem se podívat na hradě, ale po pravdě mě moc nenadchnul. Jediné co bylo zajímavé byly dudy a čezety...
 
Zuzík a Frtík
Stakonický hrad v noci
Vřele doporučuji připlatit za prohlídku noční, kterou sem tam hrad ve Strakonicích pořádá. Dne 13.7.2008 jsme se ji zúčastnili a opravdu to byl netradiční zážitek. :-)
 
Iška
Tz jsem ke svému údivu sehnala v informačním centru CIAO v Horažďovicích. Ve Strakonicích jsem už kdysi byla, to se ještě TZ nevyráběli, a tak jsem si ji v Horažďovicích koupila.
 
Eva
Ve Strakonicích jsme zakončovali týdenní vodácký kurz se školou. Město, hrad, příroda, řeka, prostě krása :-) TZ jsem v pohodě sehnala v centru na náměstí. Vřele doporučuji se tam jet podívat. Eva ze Sokolova.
 
magipriba
infocentrum na namesti je opravdu dobre zasobeno nejen turistickymi znamkami,ale tez celou radou suvenyru,pohledu,knih a map . maji spoustu vyrocnich TZ,nejhezci je ale ta k vyroci udeleni mestskych prav mestu STRAKONICE
 
Mirka
TZ
Infocentrum CIAO v podchodu u hradu má otevřeno pozuze v pracovní dny. Naštěstí jsme našli muzeum a tam známku měli.
 
Ondřej Vránek
Navštívil jsem hrad, ale známku v něm nesehnal - byla vyprodaná. Městská infocentra byla zavřená, ačkoli v jiných městech mají otevřeno i v neděli.
 
Pavel V.
Tak jsme si včera vyjeli do Strakonic, JENŽE na hradě připravovali jakou si vernisáž takže byl hrad zavření ale na internetových stránkach (oficiálních) byl otevřený.No nakonec jsme se tam vnutily a že byla pokladna zavřená tak jsme šli zadarmo, jenže když byla pokladna zavřená tak neprodávali ani známky. No nakonec jsme ji sehnali v infocentru v podchodu před hradeh a né jednu celkem 18 TZ z toho 17 VTZ.Jinak hrad stojí za zhlédnutí ovšem kdo má klaustrofobii ať radši nechodí na Rumpál (věž).
 
Milan
V infocentru měli v úterý dopoledne TZ Strakonic i letošního MDF. Muzeum je zavřené, hrad se intenzivně opravuje, na Vánoce se chystá nějaká akce.
 
Iša
Hotel Bílý vlk už dávno nefunguje. Místo něj mají obchod Vietnamci. Přestože byla neděle, muzeum bylo otevřené a TZ měli. Hrad se opravuje, ale jinak zde bylo příjemně.
 
Ivana
Známku jsme zakoupili bez problémů na hradě zřejmě v pokladně do muzea... Škoda jen že jsme nedojeli o den později, neboť od 24.8.2006 se zde měl konat mezinárodní festival dudáků.. Ale přece jen malou ukázku nacvičujících dudáků jsme měli. Tak aspon něco.
 
Eda
Infocentrum na strakonickém Velkém náměstí patří k nejlépe zásobeným informačním střediskům v Jihočeském kraji. Kromě toho je zde i velmi přívětivá a vskutku informovaná obsluha. V době mé návštěvy již měli novou VTZ - 17. mezinárodní dudácký festival (24.-27.8.2006). Spíše mě poněkud zklamalo druhé prodejní místo - centrum CIAO na hradě, které se postupně mění v obyčejnou cestovku a prodejnu map. Turistům hledajícím obživu doporučuji restauraci Fontána na Velkém náměstí, zájemci o duševní potravu si určitě přijdou na své v antikvariátu pana Fibicha, který je stylově umístěn v hradním sklepení.
 
David Z.
Známku měli na hradě.Zajímavá a rozsáhlá expozice (nakonec jsem musel posunout odjezd za dalším cílem na pozdější vlak).V současnosti nádherná výstava "I muži mají své…" o životě na přelomu minulého a předminulého století.
 
Luděk
Hrad Strakonice
IC na náměstí velmi dobré, "nádražka" je od dubna uzavřena. Město od té doby, co jsem tu byl na
vojně, trochu prokouklo
 
Honza Pásler
Skvělé
Skvělé město, zámek i infocentrum.Skvělý oběd i skvělý hostinský v napohled úplně obyčejné nádražní
hospodě.Hladovějícím ve Strakonicích můžu jenom doporučit: zajděte si na oběd do "nádražky"
 
Simča S.
I u nás je po sezoně :-((
Pozor, už máme po sezóně, takže otevřeno jen PO - PÁ 8:00 - 16:00, ve středu do 18:00. S.
 
Simča S.
Už jsou!!!
TZ č. 109 opět jsou v Městském informačním centru v dostatečném počtu. Kromě těchto TZ jsou zde i VTZ Dudácký
festival, Po stopách Švandy dudáka, Karel Klostermann a Kapr Jakub. Otevřeno po - pá 8 - 19, v sobotu 9 -
13. O víkendu 28. - 29.8. se zde bude konat Mezinárodní dudácký festival a MIC bude otevřeno v sobotu do 19
hodin a v neděli do 14:00Těšíme se na vaši návštěvu!Simča S.
 
Simča S.
NENÍ TZ!
Omlouvám se, ale dnes kolegyně prodala 8 posledních "stodevítek" (jednomu sběrateli ....). TZ jsou
už týden objednané, tak snad brzy budou - dám vědět.Simča
 
Simča S.
Nová VTZ
Od počátku měsíce srpna jeou u nás k dostání i VTZ 16. dudáckého festivalu. Tento se koná 26. - 29. srpna, ale
kolečka už máme nyní.opět zdravím kolečkové nadšenceSimča S.
 
Ramon Trosecký
Krásná expozice v pěkném hradu, určitě stojí za návštěvu.
 
Mc.cvok +adelait
Město je hezké,hrad taky....jen těch přístupných prostorje málo...
 
Simča S.
Provozní doba v Městském infocentru v letní sezoně
Vzhledem k tomu, že zatím nemáme kvalitní webové stránky (pracuje se na nich, budou na adrese
www.strakonice.net), chtěla bych vás upozornit na novou provozní dobu v Městském infocentru na Velkém náměstí
v letní sezoně (od května do září):Po - Pá 8:00 - 19:00So 9:00 - 13:00Neděle zatím nemáme... :-(Kromě TZ Strakonic (109) máme i VTZ Kapra Jakuba 2003 a 2004, od dneška Karla
Klostermanna a od středy 2.6. budeme mít i zbylé VTZ z pochodu Švandy dudáka. Pokud ji budte někdo chtít stačí poslat 20,- Kč v obálce + vložit nadepsanou obálku s vaší adresou a my vám VTZ pošleme.Adresa infocentra je:Simona SládkováMěstské informační centrum StrakoniceVelké náměstí 2, 386 21 StrakoniceZdravím kolečkové nadšenceSimča S.
 
Simča S.
Doplnění prodejního místa
Přesto, že jsem tu už jednou psala, že je prodejní místo v MIC, stále to tu není doplněno!!!!
 
Mažír
Se známkou nebyly nejmenší problémy a to jsme tu byli v neděli. Infocentrum jsme ani nezkoušeli, protože ve
většině z nich je v tento den zavřeno. V muzeu ale známku měli, proto nevím, kde ji ostatní sháněli. Nemyslím
si, že by 4.10. byla totálně nedostupná a o den později se najednou zázračně objevila vyvěšená v pokladně
muzea!
 
Simona S.
Nové (a snad kvalitní) prodejní místo
Od 25.9. je na Velkém náměstí otevřeno nové Městské informační centrum. Samozřejmě také prodáváme TZ a pokud
nám návštěvníci stačili sdělit, jsme prozatím JEDINÍ, kdo Strakonickou TZ má.Provozní doba je PO - PÁ
8 - 12 a 13 - 17.Já vím, že budete nadávat, že není o víkendu, ale jsem tu zatím sama. Od 1.1.2004 by
měla být přijata další pracovnice a potom bude sobota asi 8 - 14. V sezóně se připravuje sobota do 17 hodina a
neděle dopoledne. Simona S. (dříve provátní IC Horažďovice, dnes šťastná zaměstnankyně IC - MÚ
Strakonice :-)))) )
 
peta
V hradu je přístupné pouze muzeum a venkovní prostory.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek