Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1162 - Dřevěné kostely ve Velkých Losinách


Popis

Kostel sv. Martina v Žárové byl postaven v r. 1611 majitelem panství Jana Jetřicha ze Žerotína. Na druhé straně kostelík v Maršíkově.


Mapa

Navštívil jsem Dřevěné kostely ve Velkých Losinách

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Velké Losiny
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Ruční papírna, Velké Losiny
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Šumperk
Poloha:
50°2'3.93"N 17°4'33.23"E
Hodnocení:
2.847
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1162 - Dřevěné kostely ve Velkých Losinách


26.07.2023 - dostupná bez problému
24.09.2022 - dostupná bez problému
21.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

AJA AJA
AJA AJA
TZ
TZ zakoupena v IC
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz v íčku. Pěkné kostelíky.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
wenzel
Dřevěné kostely
Navštívili jsme při výletě do Losin oba kostely. Ten v Maršíkově leží u silnice a je zachovalejší, udržovanější (alespoň na první pohled). Před kostelem je na informační ceduli telefonní číslo a po zavolání přijde pán, který bydlí v domku přímo vedle kostela a pustí dovniř a krátce povykládá. I v žárové je uveden telefon, ovšem sem by podle všeho musel přijet někdo až z Losin, tak jsem to alespoň pochpil. Tento kostel je na hřbitově. Materiál na stavbu kostelů byl použit z původního velkého dřevěného kostela, který stával kdysi přímo v Losinách. TZ a razítka obou kostelíků v IC v Losinách.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů v IC Velké Losiny.
Kostelíky se nachází každý v jiné obci jeden v Žárová druhý v obci Maršíkov. Oba dostupné po předešlém tel. které jsme dostali v místním IC.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Dřevěné kostely
Známka bez problémů koupena v infocentru ve Velkých Losinách, které je skvěle zásobené, prodává známky z okolí a několik výroček. První z dřevěných kostelů jsme navštívili ten v Žárové, bohužel na telefonní číslo, které je uvedeno pro zájemce o prohlídku na mapě z infocentra, nikdo nereagoval, takže prohlídka jen z venku. U toho druhého v Maršíkově už jsme měli štěstí, pán bydlí hned pod kostelem a velice ochotně nám kostel zpřístupnil i s krátkým výkladem.
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
Známka v IC ne v papírně
Tuto známku nekupovat v papírně, tam je za 35. Je třeba koupit v IC za 30 (pokud mají otevřeno, což pouze ve všední den a v sobotu dopoledne).
 
Oldřich Smolík
Oldřich Smolík
cena
Zakoupeno v ruční papírně za 35 Kč.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Dřevěné kostely
Známka zakoupena v ruční papírně.
 
Tomáš Kašík
Tomáš Kašík
cena známky
když si známku koupíte v infocentru, stojí klasicky 30 kč. Oproti ruční papírně můžete ušetřit pětikorunu :-)
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Kostel v Maršíkově
Známka zakoupena v ruční papírně, chtějí za ní 35,- Kč. Navštívili jsme kostel v Maršíkově. Nádherná dřevěná více jak 400 let stará stavba.
 
Jakub Kos
Jakub Kos
OK
V papírně i v IC bez problému
 
Jakub Kos
Jakub Kos
OK
TZ koupena v papírně. V IC mají také
 
Ivana
TZ dřevěných kostelů v Maršíkově a Žárové
Prodej známek a 6 druhů T vizitek včetně velkého množství informačních letáků a map - ofic. Informační centrum pod hotelem Praděd, 583 248 248,celoroční provoz, mimosezónu od PO - PÁ 8,30 - 12, 13-16, pak květen - září PO-PÁ 8,30-12,13-17, So+svátky 9 - 13. Cena TZ - 30 Kč!!!Nenadávejte na Losiny, pokud Vás někdo zklame v jednom turistickém místě, je jich tam více a s ochotnými a milými lidmi!Kostelíky patří obci Velké Losiny, Maršíkov a Žárová nejsou samostatné, patří pod obec.
 
KamPa
Neděle
TZ byla v prodeji 7.7 v pokladně ruční papírny.
Kostelíky jsme nenavštívili.
 
black demon
Město Velké Losiny by se mělo stydět!V poslední době jsem nikde neviděl větší lupiče než v tomto městě.Všechna veřejná prostranství včetně obytné a pěší zóny u paneláků jsou zpoplatněna pro parkování aut.Považte jdete se najíst do restaurace a zaplatíte rovněž.Mimochodem je to 60,-Kč!!!Jediná vyjímka je parkování v objektu ruční papírny.Tam zaplatíte pouze 20,-.Vstup je 90,- pro dospělou osobu a TZ je předražena za 35,-.Úsudek si udělejte sami.
 
jirkacek
Maršíkov a Žárová
Oba dřevěnné kostely v Maršíkově i Žárové jsme navštívili během dovolené v Jeseníkách. Měli jsme štěstí, že se nám podařilo sehnat v obou případech průvodce- jsou to starší pánové. Zatímco v Žárové byl pán strašně ukecaný a dozvěděli jsme se spoustu informací o kostele i životě v obci či stavbě elektrárny Dlouhé Stráně, v Maršíkově aby páčil každé slovo. Nicméně jsme rádi, že jsme je viděli i uvnitř. Pokud chcete vidět fotky a dozvědět se zajímavé informace, jděte na www.turistika.cz a vyhledejte uživatele jirkacek a moje turistické cíle. Každý kostel má svůj vlastní příspěvek - Dřevěný kostel Maršíkov a Dřevěný kostel Žárová.Známku jsme nesháněli - měli jsme ji již z dřívějška z Rýmařova za 25 kč.
 
Lucka
Známky pořád v papírnách předražené a paní velmi neochotná. Sotva jsme nakoukli do suvenýrů, vyjela na nás, jestli chceme lístky, že se prodávají v pokladně, tak jsme ji usadili, že to víme a že lístky nechceme. Po zeptání se, jak to, že prodávají známky za 35,- jsme si vyslechli pořádnou smršť. Prý že si máme zavolat do Rýmařova, že o tom vědí a že je to normální, že je na tohle vyhlášná veřejná soutěž a každý si to může prodávat za kolik chce a když bude chtít, že nám ji může prodat třeba za 100,- a už chtěla volat pana ředitele, aby nám to potvrdil a podobně. Pokud můžete - kupte si známku někde, kde jsou příjemnější lidé.
 
Martin
Tak koupil jsem ji v muzeu papíren a už nestojí 30 ale dokonce 35 kč. I se známkou muzea.
 
MARKOS
AHOJKY. VČERA VE ČTVRTEK VE 13:00 JSEM ZNÁMKU SPOLEČNĚ SE ZNÁMKOU Č.262 KOUPIL V MÍSTNÍM IC ZA KLASICKÝCH 25KČ. JINAK MAJÍ JI I V MUZEU-PAPÍRNÁCH,ALE TAM STOJÍ 30KČ. OTVÍRACÍ DOBA MÍSTNÍHO IC JE PO-PÁ 8-12,13-17. ZNÁMKU Č.354 MAJÍ POUZE V PAPÍRNÁCH-MUZEU,ALE STOJÍ 30KČ. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
Tatule
předraženo
IC papírny za 30,-Kč. Fuj fuj fuj.
 
Andilek@Prazdroj
Infocentrum
Při zjištění, že v papírnách prodávají TZ za 30,- korun jsme se vydali do infocentra o 500 m dále směrem na Jeseník, kousek od vstupu do lázní, kde ji prodávají za 25 Kč. Pokud ji přesto chcete kupovat v papírovém muzeu, mají tam vystaveny obě rozdílné strany jedné známky, abyste si nekoupili dvě stejné.
 
ben
známku mají za 30 ,- Kč !!!! v papírnách V.Losiny.
 
Rotterová
oprava Velké Losiny
pardon, špatně jsem si to přečetla - Myška má přeci jen v něčem pravdu - info je otevřeno od Po - Pá, o víkendu ne. Známky by se měli dát koupit i přímo v kostelících. Děkuji
 
Rotterová Jana
Velké Losiny
vkaz od Myska je mylný - info sice je součástí knihovny, ale otvírací doba je každý den od 8:00 - 12:00 a od 13:00 - 17:00 hod. to co tu vypsala Myska je otvírací doba knihovny:))Mimochodem kostely sice nejsou ani jeden přímo ve Velkých Losinách - ale osady Maršíkov i Žárová jsou součástí Obce Velké Losiny - čili k ní patří, jsou to jen části obce - Něco jak je např. Praha - Žižkov.Děkuji . Krásný den
 
Aleš P.
Kostel v Maršíkově je naprosto úžasný!!! Dostali jsme i výklad od místního správce. Známku jsme koupili v papírně ve Velkých Losinách. U správce (velmi milý pán) lze pořídit i informační materiály o kostelích.
 
Klárinka
Dřevěné kostely
Kostely se nacházejí asi 1 km od Velkých Losin, v Maršíkově a v Žárové.
 
JirkaS
Nevím zda v infocentru známku měli, ale v papírně byla nedostupná.
 
Lukáš Pecho
Dřevěné kostely
Nevím proč tu známku prodávají ve Velko Losincké papírně , když ani jeden z těch kostelů není ve Velkých
Losinách , ale je dobře že ji tam mají.
 
Myska
Pozor, Infocentrum ve Velkých Losinách je součástí místní knihovny, takže má otevřeno jen v Po - Pá 9:00 -
17:00. V Muzeu papíru měli známku vyprodanou. Kostely jsou nádherné, stojí za shlédnutí.
 
Pavel.S
TZ zakoupena v Muzeu papíru Velké Losiny dne 19.7.2005, ale do samotného muzea byl problém se dostat, neboť
pro velký zájem byla čekací doba hodinu.
 
Vacice
Super!
Dřevené kosteli jsou velice hezké ačkoliv jsem videl jen jeden stojí to za to pokud se podíváte i na papírny.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek