Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1314 - Žofínský prales - Novohradské hory


Popis

Národní přírodní rezervace v níž probíhá nepřetržitý přirozený vývoj pralesa od přelomu 18. a 19. století až do dnešní doby bez lesnických zásahů. Leží ve střední části Novohradských hor.

Mapa

Navštívil jsem Žofínský prales - Novohradské hory

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Pohorská Ves 31
Toto místo prodává také turistickou známku
Obchodní domek Rillich, Frymburk
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
KIC, náměstí Republiky 46, Nové Hrady
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NOVOHRADSKÉ HORY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Český Krumlov
Poloha:
48°39'58"N 14°42'28"E
Hodnocení:
2.806
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1314 - Žofínský prales - Novohradské hory


16.09.2023 - dostupná bez problému
02.08.2023 - dostupná bez problému
04.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupena v infocentru v Nových Hradech.
 
Štěpán Šafařík
Štěpán Šafařík
TZ
Známka zakoupena v infocentru za 40 KČ.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Žofínský prales
Ač je možno do pralesa nahlédnout jen z cesty, která vede kolem plotu, určitě toto místo stojí za návštěvu. Známka zakoupena v infocentru v Pohorské Vsi.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v IC na náměstí v Nových Hradech. V IC jsou také dostupné další TZ - 237, 921, 1362, 1459, 1497, 1844, 2267.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Prales
K pralesu lze dojít po neznačené cestě z Žofína a pak ho obkroužit a od Huťského rybníka se vrátit na výchozí místo.
TZ zakoupena v IC Nové Hrady.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Žofínský prales
Také jsme parkovali před u penzionu Lesovna přímo v Žofíně. Vydali jsme se na okruh vedoucí kolem pralesa. Je škoda, že toho moc neuvidíte, ale alespoň si uděláte příjemnou procházku lesem. Cesta není náročná ani extra dlouhá. Je zde ale krásně vidět rozdíl v přírodním pralesu a hned naproti přes cestu v kulturním lese. Ihned za ohrazením je vidět mraky starých spadaných stromů, podle velikosti kmenů to museli být opravdu staříci, co leccos pamatovali.
 
Milan Bartoň
Milan Bartoň
Žofínský prales
Došli jsme k Hutskému rybníku a zpět. Škoda, že cesta není lépe značená, původně jsme chtěli jít okruh.
 
Linda Valentová
Linda Valentová
Zofinsky prales
V Pohorske vsi bohuzel ve statni svatek info zavreno-trosku nelogicke,kdyz maji lide volno a vyrazi za turistikou,ale budiz:-) Takze sice bez znamky,ale nadherna tura po zelene,pak po stezkach kolem Zofinskeho pralesa...Muzu doporucit:-)
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Prales
Navstiveny Pivonicke skaly, ještě zbytek sněhu. Známka v IC v Pohorske vsi. Otevřeno denně 10-16( všední dny), cesta k IC všude označena, nedá se minout. Též TZ 2184 a obě nálepky.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
v infocentru byla velmi ochotná paní, tur. známku měli, byli jsme tam 5.8.2015 dopoledne
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
Infocentrum v Pohorské vsi je spojené s knihovnou a má tak otevřeno každý den od pondělí do pátku. Známky v pohodě koupena.
 
Roman Šťastný
Roman Šťastný
...
známku mají jak v IC Pohorská ves tak i v Nových Hradech , okolní krajina nedotčená a na toulání v lesích ideální , prales ovšem nepřístupný takže jen k bráně a zase zpět k nedalekému penzionu Lesovna na kofolu (hned nad penzionem směrovky takže cesta bez problémů k nalezení)
 
Tatík
23.6.2012
Turistických známek dostatek v suvenýrech na Nových Hradech. Bez problémů jsme dorazili k restauraci Lesovna, která jediná zůstala po pobytu pohraničníků. Z krásného zámečku Buqoyů je louka s opěrnou zdí. K bráně pralesa jsme nešli, ani není nijak značený...
 
jerry720
Žofínský prales.
V okolí Žofínského pralesa jsme se toulali při dovolené před 4 lety. Auto jsem nechával u Penzionu Lesovna Žofín, odkud jsme šli směrem ke vstupní bráně do pralesa a odtud jsme pokračovali neznačenými cestami okolo Stříbrného vrchu k Huťskému rybníku a odtud zpět k Lesovně. Pěkný nenáročný okruh, bohužel z převážné části neznačený, takže je třeba mít mapu u ruky. V té době bylo všude plno dřevorubců, kteří likvidovali následky orkánu Kyril, který se tam pěkně vyřádil. TZ jsem bez problémů zakoupil ve čtvrtek 01. 09. 2011 v prodejně suvenýrů na hradě v Nových Hradech.
 
Libor
26.09.2010 - TZ jsme koupili na hradě Nové Hrady, k bráně pralesa pohodlnou cestou cca. 1,5 km od Lesovny v Žofíně (cestu ochotně poradí, začíná kousek za Lesovnou), navíc jsme se dobře navečeřeli :-), samotný prales je pro veřejnost nepřístupný
 
Vašek
Z IC v Pohorské Vsi mám z letošní dovolené jen ty nejlepší dojmy. Takovou ochotu a zájem o turisty jsem snad nikde nezaznamenal. Paní nám sama otevřela i vrata do kostela a z jejího výkladu bylo znát, že to pro ní není jen zaměstnání, ale je do tohoto kraje opravdu zamilována a jak sama naznačila hledá střípky minulosti, aby o nich mohla příchozím vyprávět. Díky.
 
K8
Prodejní místo
Opravdu se tahle TZ prodává v trafice ve Vyšším Brodu ???A kdepak je ten Obchodní domek Rillich co má prodávat tuhle TZ ???
 
pio
Naša chyba
14. 8. 2009 sme chceli známku zakúpiť priamo v Žofíne. Bohužiaľ tam známku nepredávajú. Bicyklom do Pohorskej Vsi bolo Ďaleko, hlavne, keď sme šli opaným smerom. Hádam nabudúce.
 
Romča Omča
Turistická známka dostupná bez problémů v infocentru v Pohorské vsi,kde byla velmi ochotná paní.Dobře nám popsala cestu k pralesu.Cestou na Benešov nad Černou uhnout u bývalé vojenské posádky vpravo a pak se dojede až k opravené Lesovně.Odsud kousek pěšky k bráně pralesa.Lesovna je moc hezká i když ceny ubytování poněkud vyšší.Ale najíte se za rozumnou cenu a dobře.Z terasy Lesovny hezký výhled do krajiny.Jinak je celá tato končina konec světa............
 
Luboš
Definitivně zlaté místo! Mít otevřené info i v sobotu odpoledne, v tak malé vesničce, to klobouk dolu. Ani velká města nenabízí turistům takovou službu. Velmi milá paní ochotně poradila i varovala - auta tam jezdí středem silnice, prý manžela jedno skoro sestřelilo. Co čert nechtěl za chvíli jsem málem skončil v příkopě sám a musel jsem ji dát za pravdu. Pozor tedy na úzoučké novohradské silnice!
 
Pavel
Upozornění
na zcela nezvyklou otevírací dobu infocentra ve čtvrtek, kdy je otevřeno jen do 13 hodin a pak od 17 do 19, zatímco v jiné dny je běžně otevřeno 10 -16.
 
Eda
Dojmy z Pohorské Vsi
Dne 18.7.2006 měli známek dostatek a navíc byl dostupný i "známkový" suvenýr Pohorská Ves. Jinak infocentrum je na jižním okraji Pohorské Vsi poblíž kostela (bohužel zatím stále neopraveného a tudíž držícího jen silou vůle). Obsluha v informačním středisku je jinak velmi příjemná; mají tu dostatek materiálů o Novohradských horách a okolí. Z místních restaurací jednoznačně doporučuji Lyru (budova pod infocentrem na opačné straně silnice).
 
Klára Haspeklová
Shit
My name is Klára.My english not very good !!! Sorry !!! I am Findland. Žofínský prales is very agly !!!! Is
Shit
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek