Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1337 - Královské Poříčí - Centrum tradičních řemesel, statek Bernard


Popis

Statek Bernard nechala ve dvacátých letech minulého století v tradičním chebském stylu hrázděných budov postavit důlní společnost Britannia. Hospodářský dvůr koupila před několika lety obec Královské Poříčí. V současnosti funguje jako centrum tradičních uměleckých řemesel.

Mapa

Navštívil jsem Královské Poříčí - Centrum tradičních řemesel, statek Bernard

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum řemesel Královské Poříčí (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Sokolov
Poloha:
50°11'42.82"N 12°40'26.02"E
Hodnocení:
2.694
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1337 - Královské Poříčí - Centrum tradičních řemesel, statek Bernard


03.09.2023 - dostupná bez problému
06.05.2023 - dostupná bez problému
10.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Ze statku.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Bernard
Obrovský statek který by zahambil nejeden zámek. Místo je pěkně udržované, ale na můj vkus působí trochu moc moderně a snobsky. Chápu, proč se tu lidem líbí, ale pro mě to není.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
3. 7. 2018
Obrovský statek, který slouží jako turistická atrakce. Na nádvoří je restaurace, mini zoo, v budovách je řemeslná dílna pro práci se dřevem. Krásné udržované místo.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Určitě stojí za návštěvu. TZ v pokladně. Centrum řeky Ohře stojí za to. Jak pro velké, tak i malé.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
Otevírací doba
leden - březen: ST - NE 9 - 17 hod., PO a ÚT - zavřeno
duben - prosinec: ÚT - NE 10 - 18 hod., PO - zavřeno

Tento víkend probíhal na statku Veletrh tradičních řemesel, takže v areálu bylo díky stánkům, hudební produkci a různým soutěžím poměrně živo. Děti určitě zaujme minizoo, ve které můžete nakrmit kozy, prohlédnout si práci včel v úle a další zvířátka.
Od roku 2011 je na statku expozice Zábavně naučného centra řeky Ohře, které představuje zajímavosti o této řece (vstup: 80,- Kč dospělí 40,- Kč senioři, děti, studenti; rodinné vstupné - 2 dospělí+ max. 3 děti 160,- Kč). U vstupu do expozice také prodávají TZ.
 
Ivo
Ivo
Statek
Pozitivní je, že statek je volně přístupný a parádně udržovaný. Ovšem o svátcích toho k vidění moc není, kromě dětské ZOO a několika řemeslných krámků jen výstavka nemnoha betlémů.
 
Wíla
Super
Skvělé místo, turisté i děti vítáni. Doporučuji.
 
Libor
01.04. - TZ bez problémů na krásně opraveném statku, kozičky, klid, před statkem dětské hřiště, na statku pískoviště - doporučoval bych však spíše návštěvu při nějaké akci
 
mappy
Tady mi to připadalo trochu jako ráj uprostřed pekla. Když jsme přijížděli, viděli jsme velikou díru a v ní rypadlo na uhlí, ale hned jak jsme odbočili ke statku, vše se změnilo. Byli jsme na průzkumu, příště dorazíme i s dětmi, určitě se jim to bude líbit.
 
Tatík
Otevřeno od úterý do neděle 9-17 hod. Prohlídkový okruh (včetně stodoly) stojí 50,- (20,-) Kč. Jinak v neděli ráno hodně poklidno, o akcích to je asi lepší. Již funguje i ubytování.
 
Jirka
Vanocni trhy bohuzel slabsi
tesili jsme s ena zdejsi prohlidku i Vanocni atmosferu, bohuzel zavladlo pomerne velke zklamani. Expozice samotne pekne, ale Vanocni atmosfera takova nijaka... na to o jak velky areal se jedna, ceklai jsme mnohem vice....
 
Pařez
TZ v IC na statku. Mají do 17:00.
 
Pinďa
Ještě se vrátím
IC u vchodu bylo zavřené, tak jsem obešel dvůr, okoukal co se dalo a zašel do restaurace. Zde sice TZ nevedou, ale je zde velice příjemné posezení. Když jsem viděl, jaké porce jídla nosí, litoval jsem, že jsem před chvílí jedl. TZ jsem posléze koupil v krámku Patchwork. Jsou tam velice příjemné Patchworky. Slušně jsem se tam zakecal. Určitě se na statku ještě zastavím, až pojedu okolo. Najíst se a pokecat si. Případně obráceně.
 
Štěpánka
Statek je na velmi klidném místě, v Poříčí skvěle značeno.Na statku vypadalo poněkud "mrtvo" (10. 5. 2008 vpoledne), ale byl otevřen krámek "Patchwork" (vlevo od vstupu) a paní nám ochotně prodala známku a měla i razítko. Pohled neměla ale dostali jsme alespoň letáček... V prodejně moc hezké výrobky :)
 
Keži
STATEK BERNARD
V sobotu známka nedostupná,nebyl nikdo,kdo by jí prodal.Otevřená byla pouze pekárna,kde je superpekař pan Jakeš,se kterým jsme si parádně pokecali a něco se o statku dozvěděli.Má výborné pečivo i zákusky všeho druhu-nenechte si ujít!Z celého statku jsme se dostali pouze do muzea,spodní část a tři patra naproti,kde jsou soukromé sbírky čehokoliv(moto,nábytek,kuchyň,kočárky,hasičské věci atd.).Vše ostatní bylo zavřené,holt smůla.Program statku na celý rok najdete na www.statek-bernard.cz
 
JirkaS
Nevím, zda zrovna neděla byla ten nejpříhodnější den pro toto známkové místo. Na statku ani živáčka. Nicméně, když už jsem odjížděl ze Sokolova řekl jsem si, že by byla škoda toto místo neprozkoumat. Statek celkem stál za to. Takže další fotodokumentace do Rýmařova.
 
Luděk
Královské Poříčí, CTŘ - statek Bernard
IC ve statku zatím nefunguje (až od jara 2008), takže dávám odkaz na místo, kde jsou TZ v prodeji (bohužel jen ve všední dny):Správa pamětihodností s.r.o.Šachetní 135357 41 Královské Poříčítel. 352 676 368e-mail: statek.bernard@seznam.czwww.statek-bernard.cz.Prodejní místo je v protilehlé budově z pohledu vstupní brány vpravo v 1. patře. Z řemesel zatím funguje trvale pouze výroba svíček, na další místa a dílny je konkurs. Ve vsi doporučuji návštěvu kostelíka, zámečku a okolí
 
Libor
Krásný statek. Velice příjemní lidé.
 
Ladislav Zoubek
TZ č. 1337 Centrum tradičních řemesel
Provoz na Centra tradičních řemesel začínal současně s konáním mezinárodní turistické akce "Za posledním puchýřem", která se letos konala v Sokolově. Stále ještě probíhají dokončovací práce.Známka je k dostání v kanceláři CTŘ v pracovní dny od 8 do 15 hodin, o víkendech zatím jen během akcí. Než se zprovozní webová stránka CTŘ, podá vám informace o víkendových akcích pan Makovička - tel. 777 167 324. Můžete mu pro jistotu zavolat, než vyrazíte pro známku.Na jaře by měla být otevřena na statku restaurace a tím vyřešen i večerní a víkendový prodej TZ. Mějte prosím strpení, do začátku nové turistické sezóny by to měli zvládnout.Do SIC v MDK Sokolov TZ nebudeme dávat - ztratil by se tím smysl a poslání známky.Pokud vám zrovna "nejede rychlík" a můžete si na známku počkat, tak vám nabízíme návštěvu Bernardu v rámci turistické akce "Lobezský žabák a puleček" v sobotu 23.6.2007. Statek bude na trasách pěších tras i cyklotras.Děkujeme za pochopení.Ladislav ZoubekKČT Krušné hory Sokolov
 
Honza Pásler
V rámci Posledního puchýře byla známka v prodeji na statku, jak to bude dál, nevím. Samotný statek je pěkně opravený, jen je to tu všechno ještě takové syrové, sterilní, nezabydlené. Snad se to tu trochu rozjede
 
Friedman
Slavnostní otevření areálu
Tak se dnes odhalovala pamětní deska a byla exkurze s rautem (pro kohokoliv příchozího) a hlavně, byla na místě v prodeji známka. Jelikož je areál ještě "nezabydlen", tak se tu známka v dalších dnech prodávat nebude. Ale určitě bude na Posledním puchýři a poté v SIC v Hornickém domě v Sokolově.
 
Fredo
Známka by měla být poprvé v prodeji na Posledním puchýři v Sokolově a potom v SIC Sokolov. V Královském Poříčí se bude prodávat až po této akci, pravděpodobně v hostinci (po dohodě). Toto mi sdělil pan L.Zoubek z KČT Krušné Hory Sokolov. Obecní úřad vás odkáže na p. Zoubka.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek