Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1393 - Poutní místo Žarošice - Žarošická Madona


Popis

V Žarošicích stávaly od nepaměti kostely dva: starší (poutní) nazývaný mezi vinicemi Silničná, zasvěcený Panně Marii a mladší - později farní, ležící přímo ve vsi, zasvěcený sv. Anně. První zmínka o poutním mariánském kostele je z roku 1326, druhý farní kostel se připomíná roku 1411.

Mapa

Navštívil jsem Poutní místo Žarošice - Žarošická Madona

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum, Žarošice
Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad, Žarošice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Hodonín
Poloha:
49°2'26.73"N 16°58'8.96"E
Hodnocení:
2.579
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1393 - Poutní místo Žarošice - Žarošická Madona


19.10.2023 - dostupná s menšími problémy
06.07.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
16.06.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Žarošice
V muzeu pán neměl, ale na OÚ byla známka v pohodě k zakoupení.
 
Honzík
TZ
Muzeum je krásné a průvodce je místní znalec. Spousty vykopávek našel on sám. Moc se nám to líbilo a vřele doporučujeme za návštěvu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z OÚ.
 
Familíe Nedělovic
Familíe Nedělovic
TZ
Dnes jsme zakoupili poslední, ale výklad zapáleného průvodce/archeologa v místním muzeu stál za to, strávili jsme zde 1,5 hodiny příjemného času.
 
Jakub Sedlář
Jakub Sedlář
poutní místo
známku jsem zakoupil v místním muzeu, kde se mě ujal správce. Ve výsledku byla neplánovaná návštěva muzea lepší jak celé poutní místo.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
Zkusili jsme o víkendu muzeum, TZ nejsou a nebudou. Byli jsme odkázáni na OÚ, takže v tomhle případě si o ní s jistotou napíšeme do Rýmařova.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Poutní místo Žarošice
OÚ v pátek zavřené v muzeu známky vyprodané.
 
Ondřej Fiala
Ondřej Fiala
V muzeu o prodej TZ nestojí
Správce muzea sdělil, že TZ nemá (před 2 týdny se konala pouť a teď už nové objednávat nebude) a navíc dle jeho slov prodej TZ "hodili" na ně (myšleno muzeum), což mu asi příliš nevyhovuje. Má takové prodejní místo cenu?
 
Zdeněk Menšík
Zdeněk Menšík
OK
Sobota 16.5.2015 vše ok.Mělo být otevřeno v 10:00 a opravdu bylo.Pán vstřícný,přátelský.Nikde ani stopa po nějakém problému....
 
EVŽEN
JISTOTA
NERISKOVAL JSEM, OÚ V PRACOVNÍ DOBU JISTOTA. ZNÁMEK DOST.
 
Antonín Bartošík
Antonín Bartošík
bohužel
Otevřeno kromě po, ut, st. :-(
 
Jarda M.
Situace se změnila
Na rozdíl od rok starých předchozích příspěvků jsme neměli žádný problém. Muzeum vřele doporučujeme. Prostory jsou sice malé, ale expozice rozmanitá a výklad zajímavý.
 
Lucka
V sobotu v muzeu opět zavřeno....
 
Kanar.21
Známku jsme nesehnali ale ani jsme se o to moc nesnažili, byli jsme pouze v kostele na poutním místě a tam ji k dispozici neměli. Gastroturistům doporučuji místní restauraci Katolický dům neboli Kaťák - perfektní jídlo, velké porce, bezkonkurenční ceny !!!
 
Tomáš
Dovolená
Opět dovolená.
 
jira
V so dopo muzeum otevřené, známky u vchodu na stolku umístěné. Nikde nikdo. Po zhruba 10 min. se odhodlám, položím 25 kč. na stolek a vezmu si známku. Je to tak v pořádku ?
 
raf
Zklamání
Žarošice jsou pěkné místo, které stojí za návštěvu. Jen kdyby tady o turisty stáli. Chtěl jsem navštívit místní muzeum a zakoupit si TZ. Přijel jsem ve čtvrtek přesně včase, jak je na dveřích muzea uvedena otevírací doba. Čekal jsem zde víc než hodinu, ale nikdo z muzea se tady neobjevil (na zvonek jsem zvonil několikrát). Zkoušel jsem zavolat na mobil uvedený na dveřích ale pouze mi operátor odpověděl že se nemůže dovolat. Dělá si tu někdo z lidí legraci? Omluvou tady může být jenom smrt.
 
yety
nebrat
Stalo se mi už po druhé že bylo zavřeno i když mělo být otevřeno.To i přes domluvu mobilem že můžu přijet po 13 00 hod.Mordoval jsem se 25 km na kole a když jsem přijel bylo na dveřích napsáno pouze do 13 00hod kvůli dovolené. Už se na to můžu vysrat a známku si pojedu autem koupit na Sovinec.Jinak vesnice moc hezky upravená ale do muzea se člověk těžko dostane
 
Dušan Zdrahal
Pozor v restauraci znemky nevedou.
 
Zero
Známku mi prodal správce muzea. Zřejmě si mě všimnul, když jsem nakukoval ze zadní strany muzea oknem a přes branku, protože když jsem přicházel ke vchodu, právě odemykal dveře. Shodou okolností u sebe "bohužel" neměl vstupenky do muzea, tudíž jsem měl prohlídku zcela zdarma. Ze začátku mi řekl nějaké údaje o muzeu a potom mě nechal prohlížet a šel si po svojí práci. Jen při odchodu chtěl, abych mu dal vědět a zase si za mnou zamknul.Pokud tedy pojedete přes Žarošice, návštěva muzea stojí za to a prohlídka nedalekého kostelíku dozajista také.
 
alex
Žarošice
V sobotu a neděli 19.7. a 20.7. měli v muzeu dovolenou, jako kdyby si ji nemohli vzít třebas v listopadu:-))..Tak známku nemám..
 
hynek z
24.6.2008 jsem se opět zastavil v Žarošicích a pokusil se opět koupit známku, tentokráte v restauraci Katolický dům. Zde známku vůbec nevedou a odkázali mne na faru nebo muzeum. Nevím tedy,proč je zde uváděno, že známku v restauraci mají.
 
hynek z
Dne 13.5.2008 jsem projížděl obcí Žarošice a zastavil jsem se v muzeu. Bylo úterý a to je bohužel zavřeno. Po chvilce se ale objevil zprávce muzea a ten mi TZ prodal. Říkal, že mám štěstí, jelikož muzeum je otevřeno v sezoně pouze ve čtvrtek, pátek, sobotu a v neděli.
 
Nalim Lidochaz
V restauraci Katolický dům TZ nemají už delší dobu. Domnívám se, že důvod je ten, že Žarošice jsou silně nábožensky založená obec. A TZ s motivem Ježíšovy matky se jim do restaurace příliš nehodí. Ale to je jen můj názor.Do muzea jsem se dostal až na druhý pokus, ale stálo to za to:)
 
Iva
V muzeu ani v Katolickém domě TZ nemají a navíc nám odmítli dát i razítko.
 
Clar
Tak jsme dnes navštívili Žarošice.. Kostel je krásný, jen co je pravda, ale se známkou mě zklamali...V Katolickém domě známku neměli, v muzeu bylo zavřeno, ačkoli podle otevíracích hodin měli mít otevřeno... No, nenadělám nic, zase budu objednávat... Muzeum otevřeno: čt-ne 9-12 13-17Takže pozor na přestávku na oběd!
 
Aleš
Známku jsem koupil bez problému v restauraci katolický dům+razítko do vandrbuchu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek