Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1444 - Tvrz Kestřany


Popis

Horní tvrz je z obou tvrzí větší a významnější. Svým rozsahem a výstavností předčí nejeden hrad u nás. Dolní tvrz byla postavena na rovině, ochranu jí zaručovaly okolní močály vzniklé při řece Otavě. Po příkopu uváděném ještě v roce 1699, dnes již není ani stopy.

Mapa

Navštívil jsem Tvrz Kestřany

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace Platan, Kestřany 136
Toto místo prodává také turistickou známku
Kiosek u fotbalového hřiště U CHULIGÁNA, Kestřany
Toto místo prodává také turistickou známku
Pokladna Horní tvrze Kestřany
Toto místo prodává také turistickou známku
Turistické informační centrum, Velké nám. 1/24, Písek
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Písek
Poloha:
49°16'13.37"N 14°4'30.1"E
Hodnocení:
2.656
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1444 - Tvrz Kestřany
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1444 - Tvrz Kestřany


13.04.2024 - dostupná bez problému
30.03.2024 - dostupná bez problému
06.09.2023 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
Známku jsem koupil v pokladně Horní tvrzi.
 
Jan Holeček
Jan Holeček
Nedostupná turistická známka
V restauraci Platan v Kestřanech, která je uvedená jako jediný prodejce této turistické známky, známku nemají a ani ji už nevedou. Podle informace od provozovatelky restaurace prodej známky zrušili a tuto skutečnost údajně ohlásili na centrálu Turistických známek již před několika lety.
 
Tomáš Fatr
Tomáš Fatr
Nedostupnost známky.
Údajně již 3 roky neexistuje prodejce.
 
Jiřina horelicova
Turistické známky
Žádný
 
Tomáš Dvořák
Tomáš Dvořák
opět známka není
Dnes známku v restauraci neměli, vypadá to, že zájem o její prodej nemají......Nešlo by najít jiné místo? Třeba Coop v nedaleké Štěkni, tam mi místní známku ochotně prodali....
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka nedostupná jak v restauraci, tak na pokladně tvrze. Možná by nebylo od věci udělat prodejní místo právě na pokladně, která normálně funguje.
 
Pavel Halada
Re: Známka není...
Vydání turistické známky s námi nikdo nekonzultoval, do procesu jsme neměli možnost jakkoliv zasáhnout. Známka byla vydána v době kdy na tvrzi neexistovala ani pokladna. Známka se pak objevila v prodeji v hospodě. Ze strany vydavatele je to dost zvláštní a my pak sklízíme kritiku za to, že jí nemáme, neprodáváme :-) Možná by nás měl kontaktovat vydavatel a nějak se s námi domluvit. Pavel Halada (majitel a správce Horní tvrze Kestřany, email: tvrz@kestrany.cz)
 
Jan Rejdl
Jan Rejdl
Známka není...
Tvrz kde nevedou svojí turistickou známku. Ani v místní restauraci známku nemají. Škoda
 
Milan Šperka
Milan Šperka
Nedostupnost TZ
Známkové místo, kde je pokladna, ve které kromě výběru vstupného prodávají pouze samé nesmysly a nemají zde TZ, to je totální výsměch systému turistických známek. A to, že mne pokladník pošle do hospody, ve které už dva roky známku nevedou - to už je skoro drzost!
O prohlídce rozbahněného zbořeniště se raději rozepisovat nebudu, ale za návštěvu to rozhodně nestálo!
 
JIŘÍ PEŠEK
JIŘÍ PEŠEK
1444
Tak ani po roce známka není. Uvidíme příští rok. (2022)
 
Petr ze Semil
TZ
Dnes jsem se ptal na znamku v restauraci Platan, ochotná obsluha mi sdělila, že nemají a ani mít nebudou, jelikož je z důvodu kořínky neobjedname. Prý až za rok. :-(
 
Petr ze Semil
Re: TZ
Oprava - z důvodu covidu
 
Jan Janíček
Jan Janíček
1444
Obsluha restaurace Platan v Kestřanech nemá evidentně zájem mít k dispozici TZ.
 
Tomáš
TZ 1444
Znamka dostupna v restauraci Platan, dnes posledni. Nove pry budou na jare.
 
Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 1444
TZ zakoupena v restauraci Platan za obecním úřadem. Horní tvrz přístupná do 18:00 hod.. Vstupné je 60 Kč, ale stojí to za to. Ve sklepení menší vinotéka s možností zakoupení vín. Dolní tvrz a zámek v soukromých rukách a v rekonstrukci. Možnost pouze prohlídky z venku, ale je to nádhera.
 
Jaroslav Friedman
Jaroslav Friedman
TZ je ...
Prodejní místo Kestřany- restaurace Platan funguje nadále a TZ mají.
 
Jaroslav Friedman
Jaroslav Friedman
TZ není
Obdržel jsem tuto informaci. V současné době máme turistické známky č. 1444 vyprodané a pro letošní rok neplánujeme jejich objednávku.Jestli budeme objednávat příští rok, tak to se uvidí. V případě, že ano, tak Vás budeme informovat.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Bez problémů v restauraci Platan vedle obecního úřadu. Tvrze jsou úžasné, hned vedle zámek, to se vážně jentak nevidí!
Ale bude to chtít ještě hodně práce a peněz...
Držím palce.
 
Radomil Kočí
Radomil Kočí
Info pro vozíčkáře
Totálně nedostupné a bariérové ve všech směrech.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Zavřeno
Od Žižkovy mohyly u Sudoměře a zpět je to pěkná procházka, navíc se dá jít většinou po různých trasách. V Kestřanech ovšem totální neúspěch - tvrze zavřené (to jsem čekal), obehnány zavřeným plotem (to jsem čekal méně) a restaurace je v neděli také zavřena (to jsem nečekal vůbec). Takže bez známky.
 
Pavel Halada
Re: Zavřeno
Horní tvrz je otevřena celoročně od pondělí do něděle od 9:00 do 19:00hod. Do areálu Horní tvrze se vchází přes pokladnu umístěnou v hospodářských budovách. Další info www.kestrany.cz

Turistická známka je zatím dostupná pouze v hospodě, která má velice zvláštní otvírací dobu. Už pracujeme na tom, aby byla známka dostupná na pokladně Horní tvrze.

Pavel Halada (správce objektu)
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Kestřany
Známka zakoupena v restauraci. Pěkné a zajímavé místo, rekonstrukce Dolní tvrze a zámku stále pokračuje. Z Kestřan pěkná procházka k Žižkově mohyle u Sudoměře na místo slavné husitské bitvy.
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Tvrz otevřena
Otevřeno bylo, po zazvonění na zvoneřek se objevila slečna a prodala nám vstupenku. Na dotaz ohledně turistické známky prohrabala šuplík, prohlásila, že už došly a bylo hotovo. Tvrz je v rekonstrukci, smekám před současnými majiteli za jejich snahu o obnovu.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Tvrze a ostatní
Kestřany jsou parádním místem pro návštěvu z mnoha důvodu. Svatá Kateřina, obě tvrze, jejich stav se stále mění, golf, rybníky.. i příjemná hospoda!!! TZ v hospodê přímo na pípě. Hospoda je součásti radnice.
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
Kestřany
O možnosti prohlídky tvrze jsem vůbec nevěděl, vstupné již dobrovolné není, ale pokud půjdou peníze do pokračující rekonstrukce objektu, pak jsem těch 50 Kč dal rád. Na tvrzi by se v současnosti měla natáčet pohádka, tak jsem zvědavý na její proměnu. Škoda, že známka nemá tři strany, svoje vyobrazení a také záchranu by si jistě zasloužil i zámek.
 
Pavel Dufek
Pavel Dufek
TZ 1444
Známka koupena přímo před horní tvrzí, která byla dokonce otevřená.
Hodně zajímavé místo.
 
Jakub Kos
Jakub Kos
OK
V restauraci Platan je to OK. bohužel tvrze jsem nemohl navštívit. Ale nevadí. Snad jindy.
 
Martin Sládek
Martin Sládek
šnek
5.7. 2013 - známka stále dostupná v restauraci vedle Obecního úřadu. Tvrz je stále v rekonstrukci. Nevěděl jsem, že existovala lidomorna, jednu mají na tvrzi.
 
Libor
14.08.2011 (ne) - TZ dostupná v místním hostinci. Jedna tvrz je pěkně opravená, bohužel nepřístupná, druhá tvrz (cca. 100 m opodál) je v rekonstrukci a je volně přístupná (pokladnička na dobrovolné příspěvky na rekonstrukci).
 
jerry720
Tvrz Kestřany.
Návštěva Kestřan v sobotu 02. 04. 2011. Dolní tvrz je nepřístupná pro veřejnost, horní tvrz je stále v rekonstrukci, je volně přístupná, vstupné je dobrovolné. TZ jsem bez problémů sehnal v Restauraci Kestřany (je vedle obecního úřadu), kde je otevřeno každý den od 11 hodin. P.S. Známka, nová s nálepkou, pořízena za starou cenu 25 kaček.
 
Dusty
Oprava ke mému předchozímu příspěvku: Až jsem jej napsal, tak mě osvítilo a napadlo mě kouknout na druhou stranu známky a hle - je na ní Horní tvrz, takže nejsou dvě známky, ale jedna s rozdílným rubem a lícem :-)
 
Dusty
Horní tvrz volně přístupná, nikde nikdo, po známce ani památka. Dolní tvrz se opravuje, dělníci mi řekli, že majitelé tam nejsou a o známkách nic neví. TZ jsem nakonec koupil v nedaleké restauraci vedle OÚ, myslím, že ale nese jiný název než tady uváděné Platanovice. Až po návratu z dovolené jsem tady na netu zjistil, že kromě TZ Dolní tvrz existuje i TZ Horní tvrz, na tu jsem ale nikde nenarazil...
 
Romča
Kestřany
V sobotu 17.4.2010 jsme navštívili obec Kestřany. Nalézt obě tvrze i zámek není žádný problém. Při pohledu na všechny zdejší stavby je potřeba konstatovat, že kompletní rekonstrukce si vyžádá jistě velké množství financí. Prošli jsme volně přistupnou zahradou a prolezli horní tvrz. Je mohutná a moc pěkně stavebně řešená. Škoda jen, že dolní tvrz a zámek jsou nepřístupné. Prohlídku je ovšem možné uskutečnit po předchozím ohlášení. TZ jsme bohužel nesehnali, snad příště. Doporučuji k výletu!
 
Michal Kříž
TZ Tvrz Kestřany
TZ dostupná bez problému v místní restauraci za 30,-Kč a i návštěvu restaurace doporučuji nejen za účelem zakoupení TZ - vstřícná obsluha, příjemné prostředí, výborné jídlo a ceny, které potěší.Myšák.
 
euroskeptik
známka dostupná v restauraci u obecního úřadu
 
euroskeptik
ve tvrzi nikdo nikde volně přístupno možná až nebezpečné. Jinak nádhera v zoufalém stavu, na sousední tvrzi se opravuje. TZ ?
 
maimay
Fascinující,nádherné.Stále v rekonstrukci.Držím palce at se znovuoživení povede.Známka bohužel k nesehnání.Za návštěvu určitě stojí.
 
Pavel
obě tvrze zajímavé, ovšem při pohledu na ně a barokní zámek je člověku smutno z toho, jak se s památkami zacházelo
 
Jirka
Toto místo je opravdu velice zvláštní a dobře ukazuje jak se nakládalo s památkami v minulosti. Dvě tvrze -jedna Horní a druhá Dolní, objekt zámku, konírny - vše ve zpustošeném stavu. Areál vlastnilo v minulosti JZD a je tedy patrné, že si s opravami a údržbou hlavu nelámali.Horní tvrz a zámek je ve vlastnictví jednoho majitele a Dolní tvrz spolu s opravenou žlutou budovou je vlastnictvím jiného majitele.Přístupná je Horní tvrz - probíhají zde opravy a průzkumy. Dolní tvrz je oplocená, ale dá se nahlédnou po domluvě s majiteli.Opravdu nezbývá než doporučit k návštěvě a přát majitelům. ať své sny uskuteční a čápům na straše ať je nepotká nic špatného...Jinak restaurace se nejmenuje Platanka, ale všude jsou cedule na Nektarku :-)) - každopádně v obci je pouze jedna restaurace, namůžete jí tedy minout.
 
Karel
Fascinující
Fascinující a pro mne neznámé místo. Na Karlštejně byl každý, ale v Kestřanech...? Jde vlastně o tři objekty v jednom - původně gotické tvrze (Horní a Dolní tvrz) a barokní zámek. Všechny jsou v strašlivém stavu, ale na jejich opravě se pracuje a všude vás nechají bez problému prolézt - jsou velmi vstřícní. Vstupné je dobrovolné - u vstupu je kasička s příspěvky na opravu hradu. Práce je tam na dvě století, ale určitě stojí za vidění.Vřele doporučuji. Karel.Známka je v restauraci - jak už bylo řečeno, není označena jménem, ale má štít se jménem piva Platan. Otvírají obvykle od 10 hod.
 
Pinďa
Nadšenci!
TZ mají v restauraci Platanka, dříve Nektarka. Název je místní, odvozený od prodávaného piva. Na restauraci název není, ale je přímo přes silnici, pokud stojíte zády k začínajícím ruinám hotelu Kestřanka. Tvrz se zámkem opravují její majitelé a já se v hlubokém oblouku skláním před jejich úsilím. Pokud budete mít štěstí, provede vás po tvrzi majitel senior. Dozvíte se od něj spoustu zajímavého.
 
Radka
uvidíme až to dají alespoň trochu do kupy
 
gerbera
TZ v restauraci vyprodána, razítko nemají, pouze vyplní ručně paragon.
 
Honza
Známka se dá koupit bez problémů v restauraci Platanovice která je u hlavní křižovatky v centru a naproti dnes už nefungujícího podniku Kestřanka.Problém je jen v tom že nemají na domě napsaný název,jen reklamní ceduli piva Platan.
 
JirkaS
Nevím zda je v Kestřanech restaurace Platanovice, ale jediné pohostinství, které jsem našel je restaurace Nektarka, která je v jednom bloku s OÚ. Tak budu předpokládat, že to bude asi ono. Naproti přes silnici je pak hotel. Nicméně restaurace má od pondělí do soboty 11:00 - 23:00 a v neděli 12:00 - 22:00 . Jinak tvrz je v současné době v rekontrukci a zatím mi to připomínalo bývalé JZD.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek