Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1615 - Rozhledna Šrotík


Popis

Rozhledna Maják Šrotík ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Společnost zabývající se zpracováním odpadu přichází s originálním nápadem. Doprostřed svého areálu plného všelijakého odpadu vkomponovala rozhlednu - vlastně maják.


Mapa

Navštívil jsem Rozhledna Šrotík

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Areál KovoZoo - Staré Město
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Zlínský kraj/Uherské Hradiště
Poloha:
49°4'26.28"N 17°25'36.58"E
Hodnocení:
2.933
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1615 - Rozhledna Šrotík
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1615 - Rozhledna Šrotík


16.09.2023 - předražený sběratelský předmět
31.08.2023 - dostupná bez problému
11.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Veronika Lechnerová
Veronika Lechnerová
Cena
Známku mají u pokladny, ale za 50 korun ...
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z pokladny zoo.
 
Martin Staněk
Martin Staněk
cena
Maják je přístupný bez vstupného, ale aby se dala koupit známka, musí se zaplatit vstupné, jelikož je mají v suvenýrech v areálu a zde se prodává za 50 Kč..
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Re: cena
Lze pořídit z pokladny bez koupi vstupného.
 
wenzel
Kovozoo, rozhledna
To, co stvořili na pokraji Starého Města, nemá v Evropě obdoby. Jak sami pyšně hlásají, je to jediná kovozoo na starém kontinentu. Areál je hezky upraven, v návštěvnické části ani nepoznáte, že jste vlastně v kovošrotu. Areál je dostupný pěšky z města, ale i přímo v areálu a naproti přes cestu je možnost parkování. Vstupné na rozhlednu se nevybírá. Rozhledna neslouží ani tak jako rozhledna, spíše se jedná o kuriozitu. Ale i tak z vrcholu lze vidět Buchlov, kostel sv. Ducha nebo kostel na náměstí v Uherském Hradišti. Pod rozhlednou stojí dřevěná loď, děti se zde nudit určitě nebudou. Samotný areál kovozoo je rozsáhlý, byli jsme v něm cca dvě hodiny. vstupné za 130, v areálu stánek s občerstvením, kavárna, propdejna suvenýrů, WC, lavičky. Kovové výrobky jsou nádherné, i s popisky a váhou, opravdu moc doporučuji. Klobouk dolů před jejich tvůrci. Mj si lze prohlédnout také stará auta, hasičské vozy, vozy MHD, je možno vystoupat do vojenského letounu, který je vidět už z dálky nad areálem. Pro fajnšmekry doporučuji projít si vyhlídkové lávky a sledovat provoz šrotiště (opět i s popisky). TZ se prodává pouze v suvenýrech za pokladnou, takže pokud chcete navštívit pouze Maják, známku neseženete.
 
Lojzae
TZ
Známka pouze v obchůdku v areálu, nutno koupit vstupenku za 130:(((.
Nejsem blázen.
 
FCB
Známku
jsem koupil v pokladně KOVOZOO. Rozhledna v podobě majáku nabízí vcelku pěkné výhledy do okolí Starého Města u Uherského Hradiště. Vstup je zdarma. Zároveň doporučuji navštívit přilehlou KovoZoo, docela mě pobavily některé exponáty. Klobouk dolů, před fantazií místních svářečů :-)
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Prodejní místo
Známku rozhledny v infocentru nemají.
 
Petr Komárek
Petr Komárek
Rozhledna Šrotík
Navštívil jsem jen rozhlednu, Kovozoo jsem si nechal na letní období. Rozhledna mi umožnila pohlédnout na známá místa z jiné perspektivy
 
Petr
Areál REC group
Návštěvu nelze než doporučit. Ale ne v těchto dnech :) V současnosti totiž probíhá přesun soch zvířat z venkovní expozice do vnitřních prostor a ty se oficiálně otevřou až 1.11. Vnitřní expozice je sice přístupná, ale jen ve stádiu rozpracovanosti, bez popisků atd.

Ale po 1. listopadu se sem určitě zase vydejte ! Byli jsme tady před dvěma lety a areál prošel velkou proměnou a rozvojem. Super jsou nové lávky nad areálem a zpřístupnění vystaveného letadla L610. A je vidět, že se zde dál čile buduje.

Jeden malý tip: pokud se vám a vašim dětem líbí i letadla, spojte návštěvu i s leteckým muzeem v nedalekých Kunovicích. Za vstupenku z leteckého muzea dostanete v KovoZoo slevu a navíc máte unikátní možnost spatřit v okruhu pár kilometrů hned 4 kusy prototypů letounu L610, největšího letadla vyvynutého v ČR.

Ještě jedno upozornění: v areálu REC group, v místech kolem tramvaje, letadla a porodnice dbejte zvýšené opatrnosti ! V pracovní dny tudy mohou projíždět nákladní auta a ne všechny bohužel respektují omezenou rychlost. Tohle by určitě chtělo ještě ješté ze strany REC group doladit !
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Kovozoo
Turistická známka zakoupena přímo na pokladně do areálu Kovozoo. Návštěva tohohle místa velmi potěšila, tolik originálních nápadů jak využít staré železo se jen tak jinde neuvidí. Zoo se nám moc líbila, zvířata ze železa jsou neuvěřitelně reálná, opravdu smekáme před lidma, kteří tohle vyrábějí. Areál je celkem rozlehlý. Rozhledna Maják se nachází před vstupem do zoo a je z něho pěkný výhled do okolí.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Kovozoo
Turistická známka zakoupena přímo na pokladně do areálu Kovozoo.
 
František Zachař
František Zachař
...
Plně souhlasím s předchozím příspěvkem. Loni nás přemohla zvědavost, a rozhodli jsme se pro Živou vodu...a odjížděli poněkud s rozpaky. Letos jsme tedy měli rozhodování jednodušší...a odjížděli z Kovozoo nadšení :-). Prima místo plné nápadů
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
To jsou paradoxy. Živá voda moje očekávání zklamala a Šrotík, který měl být jen rychlou zastávkou na našich cestách při lovu turistických známek, překvapil. Tedy hlavně přilehlý areál. Kovozoo byla překvapivě zajímavá a zábavná. Doporučuji.
 
Viktor
TZ
Areal fajn, jenom zrovna foukalo a poprchavalo, tak jsem nahore na majaku jenom vykoukl ze dveri a sel zase dolu...

Pozice na mape neni spravna, kovozoo s lodi a majakem je o 1,5km vice na vychod.
 
Alena Floriánová
Alena Floriánová
TZ 1615
Známka zakoupena v pokladně Kovozoo. Rozhledna super výhled a ze zvířat z kovu jsem byla nadšená.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
dostupná na pokladně. Kovozoo je zajímavý projekt :-)
 
Vladimír Kovář
Vladimír Kovář
dostupná bez problému.
Tz zakoupena, přímo ve vrátnici u vjezdu do kovošrotu,společně se vstupem do kovozoo.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Rozhledna Šrotík
Známka zakoupena na pokladně rozhledny a kovozoo.
 
Jakub a Aneta Kuncovi
Jakub a Aneta Kuncovi
Maják Šrotík
Známka zakoupena na pokladně do kovozoo. Otevřeno bylo i za nepříznivého počasí. Z majáku je pěkný výhled na město a okolí. Za prohlídku stojí určitě i zdejší kovozoo, které se nachází hned vedle.
 
Martin
TZ 1615
Známka mimo sezónu zakoupena bez problémů v Kongresovém centru v areálu firmy zpracovávající
odpad. V kovo ZOO jsou pouze některé exponáty, rozhledna a loď jsou samozřejmě zavřeny. Areál je
velmi pěkný a navíc pohybovat se tam sám (bez houfů
turistů) má taky své kouzlo.
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
TZ
Za návštěvu určitě stojí rozhledna, pirátská loď i Kovo Zoo, moc krásné výrobky. TZ zakoupena na pokladně.
 
Hamada Zdeněk
Perfektní, vřele doporučuji. Pirátská loď, kde se děti mohou vyřádit, rozhledna s výhledem do kraje a hlavně kovozoo, které je naprosto úžasné a věřte, že žasnou opravdu budete, až uvidíte co lze vytvořit z odpadu. Navíc je celý areál pěkně upraven.
 
Alena
Známka zakoupena na rozhledně,loď i rozhledna otevřena.Místo stojí za návštěvu.
 
Markéta
Rozhledna, loď i Kovozoo navštíveno v neděli. Velmi příjemná slečna nám řekla něco i o historii celého areálu. Kovozoo se stále rozrůstá a opravdu stojí za návštěvu. Velmi doporučuji.
 
Jiřina
Rozhledna a WC odemčeno, nikde ani živáčka,na TZ jsme koukali přes okno zavřené pokladny. Nikde žádná informace, na rozhlednu jsme vylezli ,asi se to může...
 
Kanar.21
Tuto TZ si necháme poslat, bylo zavřeno, škoda, protože místo vypadá vážně za zhlédnutí, celkem mě zaujala i jakási "Kovozoo" , která byla rovněž bohužel zavřena, ale každopádně místo někdy ještě navštívíme :)
 
sewista
super. pristi rok jedu zas na kovozoo :-)
 
Radim K.
Již podruhé a zavřeno. Ikdyž otevírací doba tvrdí jinak. Je to škoda...
 
Radim K.
Otevřeno až od 1.5.
 
Honza Pásler
Oficiálně platí:Pravidelné prohlídky začínají v:PO – PÁ9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00VÍKENDY A SVÁTKY10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00Já jsem však přišel o půl druhé a byl jsem na rozhlednu bez problému vpuštěn. Zajímavé: TZ1615 rozhledna Maják Šrotík, ač bez samolepky, se prodává za 30,- Kč, Památník Velké Moravy, rovněž bez samolepky, za 25,- Kč.Vstupné po mně žádné nechtěli, vstupenku nemají a razítko rovněž ne.Jinak zajímavý odpočinkový areál v centru města u šroťácké sběrny. Určitě sojí za návštěvu.
 
Luboš
TZ i bez samolepky prodávána v Army shopu v areálu Kovosteelu za 30,-.V sobotu otevřeno od 7 do 12.hod.
 
Alena
V sobotu 3.10.2009 odpoledne maják i koráb zavřený.Byl tam jenom tel.kontakt na pokladníka,který na zavolání známku prodá.Ale z časových důvodů jsme nemohli čekat než někdo přijde. Tak snad někdy jindy.
 
Luke H.
Zajímavé místo, někdo nešetřil nápady, známka bez problémů k dostání ... .
 
joshula
Rozhledna je velmi povedená. Neteř se vyřádila na pirátské lodi. Známku prodávají v kajutě i se známkou TZ Památník Velké moravy.
 
jirkacek
Perfektní cíl výletu pro celou rodinu
..je maják - Šrotík. Koráb je perfektní pro děti, dospělí se zase pokochají vyhlídkou zejména na hrad Buchlov. Pěkné razítko i vstupenky. Pokud chcete další informace, vidět fotografie či další tipy , jděte na www.turistika.cz , uživatel jirkacek , najdete zde i mou sbírku turistických známek.
 
evžen
riskoval jsem podařilo se vrátný zavolal ,slečna byla ochotná ,známky prý budou i v armišopu v objektu kovosteelu
 
Aleš
Známku jsem zakoupil přímo na Majáku.Mají zde i krásné razítko.Děkuji slečně za ochotu.
 
Pařez
Nejprve oprava: v záhlaví je uveden okres Znojmo - ale správně je okres Uherské Hradiště.Rozhledna se mi moc líbila, narozdíl od předchozích dam. Navíc od mnohých jiných, kde není nic kolem, zde si hlavně rodiny s dětmi přijdou na své. Vedle majáku je obrovský koráb, děti ho mohou prozkoumat a jiné atrakce. Hojné občerstvení. My jsme zažili i živou folkovou hudbu na železničním vagonu.Já jsem v areálu cukrovaru pracoval, takže pro mě to mělo ještě vzpomínkový efekt a jsem rád, že z toho nevzniklo mrtvé město. Maják s atrakcemi je úplně na okraji tohoto areálu a vůbec do areálu nemusíte. Dá se přijet i přijít od hlavní silnice. Výhled, pravda nic moc, ne kvůli výšce, ale že je Hradišťsko v jakési kotlině - z jedné strany Chřiby, z druhé Bílé Karpaty, tak tu bývá často opar. Malá nabídka - když už tam budete, popojděte asi 100 m směrem k řece Moravě - najdete vykopávku velkomoravského kostela Na Špitálkách - vyzděné vyvýšené základy a velkou informační ceduli. Zde byl nalezen tzv. sokolník - jezdec na koni se sokolem -ozdoba, která je v logu TZ Velkomoravského muzea ve Starém Městě.
 
Markéta
Znehodnocení známek
To nemyslíte vážně, že i ve sběrnách budou známky. Touto známkou jste uplně znehodnotili význam známek. Kdyby se z té rozhledny dalo aspoň na něco dívat ale to si zrovna mužu vylézt na tovární komín a dýchat smok a kouř z měst!
 
Klára
To snad NE!!!!
Tak teď nemůžů vztřebat, že i sběrna šrotu má svoji turistickou známku!!!!!!!!!!!!!!! Fuj! Jen pro upřesnění: rozhledna stojí v areálu sběrny šrotu a celkový výhled je na co??? Na odpad šrotu a město Staré Město, které je jen zalidněné? Asi přestávám sbírat nově vznikající známky!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek