Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1484 - Těchobuz


Popis

Malá obec s bohatou historií, která zde zanechala množství kulturních památek. K nejvýznamějším osobnostem Těchobuze patří profesor Bernard Bolzano, který zde v letech 1823-1842 pobýval a tvořil.

Mapa

Navštívil jsem Těchobuz

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum Těchobuz
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Vysočina/Pelhřimov
Poloha:
49°30'33.8"N 14°55'47.36"E
Hodnocení:
2.125
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1484 - Těchobuz


18.10.2023 - dostupná bez problému
12.08.2023 - dostupná bez problému
18.05.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Renata Placková
Renata Placková
Krásná obec & plus body za infocentrum
Těchobuz je super. Velmi mě překvapilo, kolik starých statků je tu (aspoň při pohledu zvenku) zachováno. Vyvolává to otázku: Jak dlouho měli pocit, že jsou sto let za vopicema, než se stali obdivovanou památkou...?

Další plus body za infocentrum otevřené celé sobotní odpoledne, kromě infa a TZ mají taky něco mezi bistrem a koloniálem (nanuky, mouka, sušenky, kafe, pytlík cukru...). Obsluha moc příjemná, kvituji také super úpravné WC!
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
místo
zajímavá procházka po obci, v infu vyfasujete mapku, kde se památky nachází
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Bolzano
Info otevřené přesně, jak avizuje na stránkách obce. Bolzanova galerie dostupná, v patře aktuálně komiksový seriál. Procházka obcí je zajímavá, špejchar nelze vynechat, je to opravdu pozoruhodná stavba.
 
Tomas Balon
Re: Těchobuz
No to je tedy síla!!! Výborně popsáno, jako kdybych tam byl :-)
Někdy mi to přijde, že lidi své zaměstnání doslova nesnáší a pak to vypadá asi takhle. Dělat v muzeu a být introvert nebo se nerad bavit s lidmi je jako (podle Járy Cimrmana), kdybych si otevřel hospodu a byl nakrklej, že mi tam lezou lidi :-)
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
tz
v infu za 30,- +nálepka i razítko, supr paní
 
Jan Hejna
Jan Hejna
Těchobuz
Včera (sobota v sezóně) jsme v Těchobuzi navštívili infocentrum, které funguje také jako obchůdek se smíšeným zbožím, a Galerii Bernarda Bolzana. TZ plný stojánek, bohužel postarší paní za jejich prodej a galerii zodpovědná byla protivná jak činže.
Po zakoupení vstupenek "do galerie" nás za zarputilého mlčení nás vzala do 1. patra budovy galerie, kde zrovna probíhá výstava Mezi ženou (velmi zajímavý a originální koncept fotografií, líbila se nám). Většinu času s námi mlčky strávila v místnosti, což bylo trochu nepříjemné a když jsme si výstavu doprohlédli, zeptali jsme se, jestli teď dolů. Řekla, že ano, a tak jsme ji poněkud zmateně následovali do přízemí a pak pryč z budovy, protože v přízemí nic nenasvědčovalo tomu, že by tam nějaká stálá expozice byla - prázdná místnost s pár náhodnými židlemi, trochu jako před malováním. Před infocentrem čekal pán, zjevně aby si mohl nakoupit, a tak jsme paní nechali, aby ho obsloužila. Zmohli jsme se potom na dotaz, zda stálá expozice o Bernardu Bolzanovi funguje, načež nám paní úsečně vyčetla proč jsme neřekli, že tam chceme, když jsme byli v galerii. Vstupné jsme měli zaplacené, takže výrazné pochybení na naší straně nevidím.
Stálá expozice je ale příjemná a informativní, takže určitě stojí za to zdůraznit, že stojíte o její návštěvu.
 
František Lambert
Těchobuz - velké a milé překvapení!
Těchobuz stojí za to navštívit! Dnes, v neděli ve 13 hod, ochotná Lucie Boháčková v infocentru, nám vše vysvětlila, došla s námi do muzea Bernarda Bolzana a do galerie. Neskutečné a úžasné místo, které byste při neznalosti určitě minuli, ale které stojí za to navštívit. I mnohá věhlasná místa a památky by si z této vesničky mohli vzít příklad. Ochota, úsměvy, pohoda.
Díky Lucie! Nádherný zážitek!
Jarmila a František Lambertovi
A ještě. Hospodu nemají, ale večer chodí na pivo do požární zbrojnice..... Paráda!
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
8. 5. 2014
Známka bez problému zakoupena v informačním středisku. Stihl jsem jen památky v centru obce, takže ještě jedna návštěva zbývá.
 
Libor Marek
Libor Marek
17.07.2013
Je neuvěřitelné, kolik památek je vtěsnáno na tak malém prostoru. Ještě neuvěřitelnější je otevírací doba IC v bývalé škole (motiv na TZ), perfektní.
 
Wíla
V neděli v podvečer bylo otevřeno i v muzeu. Snaha o zlepšení stavu obce se tady určitě daří. Kdyby takto měli otevřeno na všech místech. Dobrý příklad pro ostatní.
 
Pinďa
Obydlená zatáčka...
Obec se díky dotacím klube do krásy. TZ mají v místním Íčku. Doporučuji návštěvu hřbitova na naučné stezce a pořádně si přečíst tabulku u hrobky-kaple. Zde se dozvíte, jak se smysluplně dají využít peníze, určené ke stavbě.
 
Keži
TZ
TZ bez problémů dostupná ve středu v pracovní době dopoledne.Měla by se ale prodávat i jinde-hospodu tam mají!
 
Paja
Překvapení
Info pro TZ 1484-Těchobuz-obec -no??? obydlená zatáčka....pár čísel s jednou-již zavřenou galerii.... a paní tam seděla v pohotovosti nám TZ prodat :-))Tak to mne zkutečně překvapilo.Galerie Bernarda Bolzana byla zavřena a tak jsme se jen prošli po naučné stezce a obcí...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek